ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Ευτυχώς οι Ολυμπιακοί!
✒    Ευτυχώς που υπάρχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες αυτό το καλοκαίρι να απασχολούμε το μυαλό μας με κάτι ευχάριστο και να μας δροσίζει, κάθε μέρα που περνάει, μια αύρα εθνικής υπερηφάνειας!

Πρώτα η Άννα…
✒    Πρώτα ήταν η Άννα Κορακάκη με τα δύο απανωτά μετάλλια που μας ξεσήκωσε. Μετά ήρθε ο Λευτέρης Πετρούνιας με το χρυσό στους κρίκους να μας δώσει χαρά αντίστοιχη με εκείνη που μας χάρισε κάποτε ο Δημοσθένης Ταμπάκος.

Το αποκορύφωμα…
✒    Το αποκορύφωμα όμως της μέχρι σήμερα ελληνικής παρουσίας στο Ρίο ήρθε, χωρίς αμφιβολία, με τον Κερκυραίο πρωταθλητή Σπύρο Γιαννιώτη και τον σπουδαίο αγώνα που έκανε στα 10 χλμ. Κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας.

Χρυσός στην καρδιά!
✒    Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, όμως στην καρδιά όλων των Ελλήνων στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης για το πείσμα, την αγωνιστικότητα, το ήθος του. Και παίρνει πλέον μία θέση στο πάνθεον των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων!

Θυμάστε τα δάκρυα;
✒    Είναι κι εκείνα τα δάκρυα μετά τον τελικό του Λονδίνου όπου είχε πάρει την τέταρτη θέση μένοντας εκτός βάθρου που δεν μπορεί να ξεχάσει εύκολα κανείς. Τα οποία δάκρυα έγιναν πείσμα και τέσσερα χρόνια μετά ήρθε η μεγάλη δικαίωση!

Ακύρωσε την ένσταση…
✒    Είναι επίσης η απόφασή του να ακυρώσει την ένσταση για την πρώτη θέση που κατέθεσε προχθές η ελληνική αποστολή παραδεχόμενος την ήττα του από τον Ολλανδό Φέρτμαν, ο οποίος έτσι στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης…

Πραγματικοί ήρωες…
✒ Πραγματικά τέτοιους ήρωες έχουμε ανάγκη στην Ελλάδα σήμερα. Σαν τον Σπύρο Γιαννιώτη που μας έκανε να συγκινηθούμε, να δακρύσουμε, να νιώσουμε περήφανοι για τη χώρα μας που βγάζει παιδιά όπως εκείνος…

Μεγάλη έκπληξη…
✒ Θέλουμε ήρωες σαν τον Κώστα Δουβαλίδη που έκανε έναν τρομερό αγώνα στα προκριματικά των 110 μ. με εμπόδια, παίρνοντας την πρώτη θέση στη σειρά του! Μεγάλη έκπληξη αυτή, έστω κι αν στη συνέχεια δεν πέρασε στον τελικό!

Τα «χρυσά παιδιά»…
✒    Και ήρωες σαν τα δικά μας «χρυσά παιδιά» της Κωπηλασίας, τον Γιώργο Τζιάλλα, τον Γιάννη Τσίλη και τον Στέφανο Ντούσκο που, παρά τις δυσκολίες, δίνουν κάθε χρόνο μεγάλες μάχες στους διεθνείς στίβους, συχνά ανεβαίνοντας και στο βάθρο!

Φοβερές κούρσες…
✒    Αυτό έκαναν και στο Ρίο. Μπορεί να μην έφτασαν στο μετάλλιο, έτρεξαν όμως ορισμένες συγκλονιστικές κούρσες, ξεσηκώνοντας τους Γιαννιώτες φίλους και οπαδούς τους και προβάλλοντας την πόλη μας στα πέρατα του κόσμου. Σπουδαίο γεγονός αυτό…

Χαρά και δάκρυα…
✒    Ευτυχώς λοιπόν που έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες φέτος, να χαιρόμαστε, να πανηγυρίζουμε, να συγκινούμαστε να νιώθουμε επιτέλους όμορφα που είμαστε Έλληνες, βλέποντας τους αθλητές μας στο τέλος κάθε αγώνα να φιλούν το εθνόσημο.

Κι αυτή η Ελλάδα!..
✒    Υπάρχει κι αυτή η Ελλάδα, τι να κάνουμε. Κι επιβιώνει παρά τις αντιξοότητες, τα προβλήματα, την έλλειψη χρημάτων, την απουσία στήριξης από την επίσημη Πολιτεία. Αυτή δε μπορεί να τη «σβήσει» κανείς…

Της καρδιάς μας…
✒    Τα παιδιά αυτής της Ελλάδας επιλέγουν τον δύσκολο δρόμο. Αντί να πάρουν των… ομματιών τους και να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό αναζητώντας καλύτερη τύχη -που σίγουρα θα την είχαν- μένουν εδώ κι αγωνίζονται. Είναι οι Ολυμπιονίκες της ψυχής και της καρδιάς μας!

To… τιτίβισμα!
✒ «Κάθε φορά που βρίσκομαι στα Ορεινά Τζουμέρκα και στο Αθαμάνιο της Άρτας, συναντώ μια άλλη Ελλάδα. Περήφανη, επίμονη, αυθεντική», τιτίβισε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω twitter! Βρέθηκε αυτές τις μέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα του, πήγε στο Κομμένο για τις εκδηλώσεις μνήμης, είδε συγγενείς και συγχωριανούς, έριξε κι ένα… χoρό στο πανηγύρι μαζί με την Όλγα Γεροβασίλη! Γιατί όχι;
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.