ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Μας διόρθωσαν!..
✒ «Ξεσηκώθηκαν» πολλοί φίλοι αναγνώστες την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η στήλη έγραψε ότι παλιά λειτουργούσαν στα Γιάννενα τρεις θερινοί σινεμάδες. Και μας διόρθωσαν προς αποφυγή παρεξηγήσεων!

Τέσσερα θερινά…
✒ Τέσσερα ήταν τα θερινά σινεμά στα Γιάννενα, μας είπε πρώτος απ’ όλους ο Κώστας Κουλίδας, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ακάματος ερευνητής του παρελθόντος αυτής εδώ της πόλης (στη φωτό που αλιεύσαμε στο Facebook ο παλιός «Ορφέας»)!

Και το «Τιτάνια»!..
✒ Ήταν και το «Τιτάνια» του Μπίτα, όπως επισήμανε με έμφαση, το οποίο λειτουργούσε παραπλεύρως του σημερινού διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, εκεί όπου είναι σήμερα το κτίριο Σ. Νικολάτου.

Έγινε πολυκατοικία!
✒ Μιλάμε για το σημείο όπου διασταυρώνονται οι οδοί Ναπ. Ζέρβα και Πυρσινέλλα. Το οικόπεδο ανήκε στην οικογένεια των δικηγόρων Ρώιμπα και κάπου εκεί, στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 στη θέση του σινεμά κτίστηκε το σημερινό πολυώροφο γωνιακό κτίριο.
Χειμερινό σινεμά…
✒ Ο Μπίτας είχε και χειμερινό κινηματογράφο, τη «Δωδώνη», σύμφωνα με τον Κ. Κουλίδα, εκεί όπου είναι σήμερα το κεντρικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Αβέρωφ. Το κτίριο της «Δωδώνης» ήταν στρατιωτικό και ο επιχειρηματίας το νοίκιαζε…

Στην Ανατολή…
✒ Πάντως, ο τελευταίος θερινός κινηματογράφος στα Γιάννενα πρέπει να ήταν επίσης του Μπίτα στην Ανατολή, ο οποίος, όπως μας ενημέρωσε φίλη της στήλης, λειτουργούσε ως τα τέλη περίπου της δεκαετίας του ‘90!

Αν βρισκόταν…
✒ Όσο για την άποψη που διατυπώσαμε ότι θα μπορούσαν τα Γιάννενα να έχουν και σήμερα ένα θερινό σινεμαδάκι στο κέντρο, πολλοί αναγνώστες διαφωνούν. Με την κίνηση των οχημάτων και τη γενικότερη ηχορύπανση, λίγο δύσκολο, λένε! Εμείς επιμένουμε όμως ότι αν βρισκόταν ένας κάπως απόμερος χώρος…

Έγινε… σήριαλ!
✒ Κανονικό σήριαλ έχει καταντήσει η παιδική χαρά στο Πάρκο του Κουραμπά, που από την ημέρα που τραυματίστηκε ένα παιδάκι στην τσουλήθρα της, την άνοιξη του 2015, παραμένει… κλειδαμπαρωμένη!

Ανεπίτρεπτο…
✒ Είναι ανεπίτρεπτο να διαθέτει η πόλη έναν τέτοιο παιδότοπο και τα Γιαννιωτόπουλα να τον βλέπουν μόνο από μακριά. Πρέπει επιτέλους κάτι να γίνει για να δοθεί προς χρήση στα παιδιά. Δε μπορεί να χαθεί κι αυτό το καλοκαίρι…

Υπάρχει εμπλοκή…
✒ Ακούστηκε ότι υπάρχει εμπλοκή με την αρμόδια ελεγκτική επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία για να δώσει πιστοποίηση στην παιδική χαρά ζητά να αντικατασταθούν οι δύο τσουλήθρες της.

Άλλες τσουλήθρες!..
✒ Ωραία και πού ακριβώς είναι το πρόβλημα; Θα μπορούσε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών να αντικαταστήσει άμεσα τα δύο όργανα και να πάρει το «πράσινο φως» από την Αποκεντρωμένη για επαναλειτουργία του παιδότοπου.

Απλά πράγματα…
✒ Λογικά δεν θα είναι και τεράστιο το κόστος για τις δύο τσουλήθρες. Εξάλλου, τόσα χρήματα στοίχισε η ανάπλαση του Πάρκου, εκεί θα κολλήσουμε; Μερικά πράγματα είναι πολύ απλά για να χρονίζουν…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.