ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Κατεβάσαμε… ρολά!
✒    Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά! Εδώ είμαστε πάλι μετά την ανάπαυλα του Πάσχα, στην οποία κόλλησε και η μεταφορά της Πρωτομαγιάς και να’σου το τετραήμερο, με μια ολόκληρη χώρα να κατεβάζει… ρολά!

Πρωτομαγιά με χιόνι…
✒    Πρωτομαγιά με τον καιρό… ανάποδα ήταν η φετινή, όπως εξάλλου όλα τα πράγματα σ’ αυτή τη χώρα! Μέχρι και φρέσκο χιόνι είδαμε προχθές στην κορυφή απ’ το Μιτσικέλι και στα υπόλοιπα ορεινά. Κι άναψαν πάλι τζάκια και σόμπες. Ίσως και κάνα καλοριφέρ…

Αντιπυρική περίοδος…
✒    Οι μπόρες και οι καταιγίδες δεν εμπόδισαν πάντως την Πυροσβεστική να κηρύξει την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου και να βάζει σε ισχύ τον σχεδιασμό της ενόψει καλοκαιριού. Καλά κάνει γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Από βδομάδα μπορεί να έχουμε… καύσωνα!

Ξανά τα ίδια…
✒    Και τώρα που γυρίσαμε –σχεδόν- όλοι απ’ τις διακοπές του Πάσχα… ξανά προσγείωση στην δυσάρεστη πραγματικότητα. Ξανά τα ίδια με τη διαπραγμάτευση που δεν τελειώνει, το ασφαλιστικό, τους φόρους, τα διφορούμενα μηνύματα Παυλόπουλου!

Μας προετοιμάζει;
✒    «Η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον άνθρωπο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έγινε ένας κακός χαμός! Βρε, λες να μας προετοιμάζει για τίποτε επιστροφές στη δραχμή; Ποτέ δεν ξέρεις…

Παντού… μαυρίλα!
✒ Μπορεί κανείς να πει με σιγουριά τι θα μας ξημερώσει αύριο έτσι ρευστή που είναι η κατάσταση σήμερα; Καλή είδηση δεν ακούς πουθενά όσο κι αν ψάξεις. Μια «μαυρίλα» κυριαρχεί παντού. Σε κάθε τομέα της ζωής.

Ένα φυλλάδιο…
✒    Φτάσαμε, που λέτε, προχθές απ’ το χωριό και να, στην είσοδο της πολυκατοικίας ένα ασπρόμαυρο διαφημιστικό φυλλάδιο απ’ αυτά που ρίχνουν συνήθως καταστήματα και εταιρίες…

«Ελάτε Βουλγαρία»!
✒ Το παίρνω, διαβάζω την επικεφαλίδα: «Λύσεις Βουλγαρίας»! Και ο πρόλογος: «Για να αποφύγετε την υψηλή φορολογία και να έχετε χαμηλό κόστος λειτουργίας της επιχείρησής σας, για υψηλά κέρδη και ιδανικές συνθήκες αγοράς, ιδρύστε εταιρεία στη γείτονα Βουλγαρία»!

Όσα δεν δίνει…
✒    Ναι, ακριβώς… Το φυλλάδιο διαφημίζει τα πλεονεκτήματα της επιχειρηματικής δραστηριοποίησης στη γειτονική χώρα, η οποία προσφέρει στους ενδιαφερόμενους όσα δεν τους δίνει η Ελλάδα. Το υπογράφει ένας… υπεύθυνος μάναντζερ!

Τα πλεονεκτήματα…
✒    Μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων, σύμφωνα πάντα με το φυλλάδιο, ίδρυση εταιρίας σε τέσσερις μόνο ημέρες, ετήσια φορολογία 10%, πλήρης λογιστική και νομική υποστήριξη, χαμηλές τιμές σε ενοίκια, εργατικό δυναμικό, ρεύμα, τηλέφωνα κ.λ.π.!

Εδώ φτάσαμε…
✒    Εδώ φτάσαμε λοιπόν, ως χώρα. Να φεύγουν επιχειρήσεις σε γειτονικά κράτη και αυτά να προσπαθούν να πάρουν και όσες μας έχουν απομείνει προσφέροντάς τους κίνητρα που αναμφίβολα είναι ελκυστικά…

Πώς να συγκριθούν…
✒ Πώς να συγκριθούν οι τιμές της αγοράς, η φορολογία και οι διαδικασίες ίδρυσης μίας επιχείρησης ανάμεσα σε Ελλάδα και Βουλγαρία ή Αλβανία! Καμία σχέση. Και γι’ αυτό φταίμε εμείς, οι κυβερνώντες μας,  όχι οι γείτονες. Αυτοί καλά κάνουν!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.