ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Από δω τα βάρη!..
✒    Από τη μία μεριά, είναι τα βάρη τα οποία σου φορτώνουν κυβέρνηση και θεσμοί που δε σ’ αφήνουν να… σηκώσεις κεφάλι. Να χαρείς λίγο, ρε παιδί μου, τώρα που μύρισε άνοιξη για τα καλά.

Περικοπές, φόροι…
✒    Είναι οι περικοπές στη σύνταξη που, αν ζήσεις, θα την πάρεις μετά από πολλά - πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς. Είναι και οι φόροι που θα κληθείς να πληρώσεις με «καπέλο» φέτος.

Όλα αυξάνουν!
✒    To EKAΣ, λέει, οδηγείται σε κατάργηση ως το 2019, λες και οι συνταξιούχοι που το λαμβάνουν είναι… πλούσιοι. Οι επικουρικές θα μειωθούν, ενώ οι εισφορές των ασφαλισμένων θα αυξηθούν. Σαν να ήταν λίγες σήμερα…

Τη «νύφη» ο λαός!
✒    Με άλλα λόγια, η… ωραία αυτή διαπραγμάτευση που κάναμε ως χώρα απέτυχε παταγωδώς και τη «νύφη» θα κληθεί να πληρώσει το σύνηθες υποζύγιο, δηλαδή ο λαός, ο οποίος δεν είναι άμοιρος ευθυνών, εδώ που τα λέμε!

Οι βουλευτές εξαίρεσαν!
✒    Και μέσα σ’ όλη αυτή τη θύελλα, οι βουλευτές φρόντισαν να εξαιρέσουν ξανά τον εαυτό τους από τις περικοπές στο ασφαλιστικό, με ειδική διάταξη στο σχετικό νομοσχέδιο (άρθρο 4, παρ.3), όπως αποκάλυψε χθες στην εκπομπή του ο Γ. Παπαδάκης!

Θα έχουν μούτρα…
✒    Με έναν εντελώς ξετσίπωτο τρόπο, αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να μοιραστούν τις θυσίες που θα επιβάλλουν με την ψήφο τους σε όλους τους υπόλοιπους πολίτες. Παρόλα αυτά, προφανώς και θα έχουν τα μούτρα να κυκλοφορούν ανάμεσά μας!..

Διήμερη απεργία…
✒ Με τις υγείες μας, λοιπόν, τα νέα νομοσχέδια κι εμείς στα ΜΜΕ δε θα τα αφήσουμε να περάσουν έτσι, αδιαμαρτύρητα. Πρώτη «απάντηση» η διήμερη απεργία σήμερα και αύριο σε Τύπο, τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Κάποιοι… αλλεργία!
✒ Εντάξει, όσοι θέλετε να «ενημερωθείτε» θα βρείτε τρόπο, σερφάροντας στο διαδίκτυο! Υπάρχουν πάντα εκείνα τα σάιτς των ανώνυμων αρθρογράφων και «ρεπόρτερς» που έχουν… αλλεργία στις απεργίες και δε θα κάνουν ούτε τώρα. Βλέπεις, δεν είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι…

Χαρούμενη «νότα»…
✒    Από την άλλη, ευτυχώς πλησιάζει Πάσχα και γύρω μας γίνονται ένα σωρό ωραία πράγματα, που δίνουν μια «νότα» λίγο πιο χαρούμενη μέσα στη βαριά αυτή ατμόσφαιρα που μας έχει πλακώσει.

Ένα σωρό εκδηλώσεις!
✒    Σύλλογοι, ομάδες εθελοντών, σχολεία, κοινωφελείς οργανισμοί διοργανώνουν παζάρια με χειροποίητες Πασχαλινές δημιουργίες, με φιλανθρωπικό σκοπό τα περισσότερα, κάνουν εκδηλώσεις, προσφέρουν ό,τι μπορούν στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Πολιτιστική άνθηση…
✒    Στον τομέα της τέχνης, του πολιτισμού υπάρχει μια άνθηση αυτή την περίοδο στα Γιάννενα. Παραστάσεις, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, παρουσιάσεις νέων βιβλίων. Απ’ όλα έχει ο «μπαξές»!

Διαλέγεις ό,τι θες!
✒    Διαλέγει λοιπόν κανείς και παίρνει, σύμφωνα με τα γούστα και φυσικά το… βαλάντιό του. Η αλήθεια είναι ότι πολλές απ’ τις εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο, ενώ στις υπόλοιπες οι τιμές των εισιτηρίων είναι πολύ καλές.

Τα σιντριβάνια…
✒ Όταν λειτουργούν τα σιντριβάνια στην Κεντρική Πλατεία, κάτι που συμβαίνει συχνά τελευταία, δίνουν μια άλλη αίσθηση σ’ έναν χώρο «μουντό» κατά τα άλλα! Με φόντο μάλιστα το Διοικητήριο της Περιφέρειας μοιάζουν πολύ όμορφα!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.