ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Μας ήρθε με γούνα!
✒    Πολύ διασκεδαστικός ήταν τελικά όλος αυτός ο ντόρος γύρω από τον παραλίγο καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών! Ο οποίος ήρθε για συναντήσεις στη ζεστή Αθήνα με τον ντάλα ήλιο φορώντας ένα γούνινο παλτό λες και πήγαινε στη… Σιβηρία!

Πόσο ξένος…
✒    Δεν την έβγαλε τη γούνα ούτε στο γραφείο του Τσίπρα, ενώ συζητούσε με τον πρωθυπουργό! Απόδειξη κι αυτή του πόσο ξένος είναι αυτός ο άνθρωπος με την Ελλάδα. Εδώ δεν μπόρεσε να συμβαδίσει με τον καιρό της, θα τα κατάφερνε στα του πολιτισμού;

Όπως ήρθε, έφυγε!
✒    Tέλος πάντων, όπως ήρθε έτσι κι έφυγε ο Βέλγος σκηνοθέτης μετά το θόρυβο που ξέσπασε στη χώρα μας με αφορμή το πώς σκόπευε να διαχειριστεί τα του Φεστιβάλ Αθηνών, το πρόγραμμα του οποίου σκεφτόταν να το γεμίσει με δικά του έργα!

Έμεινε ο Υπουργός!
✒    Μας έμεινε όμως, παρά το «χαστούκι» που έφαγε, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς. Ο οποίος και σ’ αυτό τον τομέα, όπως και στην Παιδεία, τα έχει κάνει μπάχαλο με τις ακατανόητες αποφάσεις και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις που κουβαλάει!

Αύξηση στα εισιτήρια
✒    Τελευταίο του «κατόρθωμα» -πλην της επιλογής του ατυχήσαντος Γιαν Φαμπρ- η κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία όλης της χώρας. «Φωτιά και λαύρα» τα έκανε…

Ακριβό μου μουσείο…
✒    Το μεγαλύτερο «καπέλο» μπήκε στην Ακρόπολη όπου το εισιτήριο από τα 12 ευρώ που ήταν έφτασε πλέον στα 20 ευρώ! Στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού τα 6 ευρώ έγιναν  15 και στις Μυκήνες τα 8 έγιναν 12! Έτσι, για να πάρετε μια ιδέα για τι πράγμα μιλάμε.

Στη Δωδώνη...
✒    Πάμε και στα δικά μας. Πριν την 1η Απριλίου το εισιτήριο για να δει κανείς τον χώρο της Δωδώνης ήταν 2 ευρώ κι 1 ευρώ το μειωμένο. Σήμερα είναι πλέον 6 ευρώ και 3 το μειωμένο! Διπλάσια η τιμή! Στο Αρχαιολογικό από τα 2 ευρώ η είσοδος πήγε στα 4, το ίδιο και στο Βυζαντινό!

Διπλάσιες τιμές!..
✒ Με άλλα λόγια, οι τιμές διπλασιάστηκαν και… όποιος αντέξει! Άντε, για τα δύο Μουσεία στα Γιάννενα λες «ας πάει το παλιάμπελο». Για τη Δωδώνη όμως; Λίγο ακριβό δεν πέφτει το νέο εισιτήριο των 6 ευρώ;

Και άλλα έξοδα…
✒    Δεν είναι μόνο η είσοδος στον υπέροχο αυτό χώρο… Για να φτάσεις στη Δωδώνη θες βενζίνη ή εισιτήριο λεωφορείου και κάτι να πιεις γιατί είναι σα να πηγαίνεις εκδρομή. Άρα, η αύξηση στο εισιτήριο λειτουργεί αποτρεπτικά.

Για τους Ηπειρώτες…
✒    Μιλάμε για μας τους Ηπειρώτες, όχι για τους ξένους επισκέπτες που έρχονται συνήθως σε γκρουπ στη Δωδώνη. Αυτοί πληρώνουν ένα τουριστικό πακέτο και πιθανώς να μην προσέξουν τη… διαφορά. Για μας όμως κάτι αλλάζει…

Η ευθύνη στο ΥΠ.ΠΟ!
✒    Η ευθύνη βέβαια για τις αυξήσεις αυτές βαραίνει το υπουργείο Πολιτισμού, όχι την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Κεντρικά έλαβαν την απόφαση για τα εισιτήρια και αυτή εφαρμόζεται παντού. Όπως και να ‘χει, ο πολιτισμός στη χώρα μας γίνεται ακριβότερος κι αυτό δεν είναι καλό!

Επέκταση ωραρίου…
✒    Και κάτι τελευταίο για τη Δωδώνη, το οποίο είναι θετικό. Σήμερα λειτουργεί ως τις 3 το μεσημέρι. Σύντομα όμως αναμένεται το ωράριό της να επεκταθεί ως τις 8 το βράδυ. Αυτό είναι αναγκαίο γιατί ο χώρος έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και είναι κρίμα να κλείνει νωρίς…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.