ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Κεφάλι απ’ την άλλη!
✒    Συνήθως όταν περνάω με το αυτοκίνητο έξω απ’ το παλιό Πανεπιστήμιο γυρίζω το κεφάλι απ’ την άλλη μεριά! Αυτό για να αποφύγω τη μελαγχολία απ’ την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το κτίριο την πύλη του οποίου κι εγώ πέρασα κάποτε ως φοιτητής…
Φωτογραφίες…
✒    Προχθές όμως δεν απέφυγα το… μοιραίο. Φίλη αναγνώστρια της στήλης, επισκεπτόμενη την ΔΟΥ Ιωαννίνων, θεώρησε καλό να βγάλει μερικές φωτογραφίες απ’ το «κουφάρι» που βρίσκεται μπροστά της και να μου τις στείλει!

Σοκαριστική εικόνα!
✒    Εντάξει, με το εξωτερικό χάλι του κτιρίου λίγο – πολύ όλοι μας έχουμε εξοικειωθεί. Η εικόνα όμως που αντικρίζει κανείς εσωτερικά, στο ισόγειό του είναι σοκαριστική, τουλάχιστον για όσους το ζήσαμε σε άλλες καλές εποχές.

Στα μέσα του ‘90…
✒    Κοιτώντας τις φωτογραφίες θυμήθηκα αυτόματα πώς ήταν το κτίριο εκεί, στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 περίπου, όταν φιλοξενούσε ακόμα κάποιες σχολές του Πανεπιστημίου αλλά και τη φοιτητική του Λέσχη…
Ακόμα ζωντανό!..
✒    Λίγο πριν ολοκληρωθεί η μετακόμιση του Πανεπιστημίου στη Δουρούτη το κτίριο της οδού Δομπόλη είχε αρχίσει να μετατρέπεται σε… φάντασμα. Ήταν όμως ακόμα ζωντανό και κανένας μας δε μπορούσε να φανταστεί το σημερινό του κατάντημα.

Για πολύ καιρό…
✒    Νομίζω ότι το συγκεκριμένο κτίριο θα παραμείνει έτσι για πολύ καιρό ακόμα. Δύσκολα θα δρομολογηθεί η ανακαίνιση και αξιοποίησή του, αφού και χρήματα πολλά απαιτούνται και δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο ως προς αυτό.

Κάνα μερεμέτι…
✒ Το πολύ - πολύ ο Δήμος και το Πανεπιστήμιο να κάνουν κάνα μερεμέτι εξωτερικό όπως έχουν προαναγγείλει, αλλά αυτό δεν αρκεί. Με… ασπιρίνη δεν γιατρεύεις τον ετοιμοθάνατο, πώς να το κάνουμε!

Να βγει η ταμπέλα!
✒    Τουλάχιστον, ας ξηλώσει κάποιος την ταμπέλα πάνω απ’ την κεντρική είσοδο μπας και… πάθουμε μια αμνησία και ξεχάσουμε ότι στο συγκεκριμένο κτίριο στεγαζόταν κάποτε το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ηπείρου. Είναι ιεροσυλία η παραμονή της σ’ αυτό. Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου ας δει το θέμα κι ας πράξει αναλόγως…

Θα γίνει χαμός…
✒    Πάμε στους πρόσφυγες τώρα, που είναι το κυρίαρχο θέμα των ημερών και για την περιοχή μας πλέον. Ότι θα γίνει ένας μικρός χαμός το ερχόμενο Σάββατο που θα έρθουν, αυτό είναι αναπόφευκτο. Και την ευθύνη γι’ αυτό θα έχει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Και οι καλλιτέχνες!
✒    Εν τω μεταξύ, μετά τις τόσες ΜΚΟ που προσφέρουν πάντως ένα έργο, σκοπεύουν να εμπλακούν στην υπόθεση και ορισμένοι καλλιτέχνες, οι οποίοι, λέει, θα πραγματοποιήσουν ένα «καραβάνι χαράς» για τα προσφυγόπουλα.
Είναι το τελευταίο…
✒    Νομίζω ότι το τελευταίο που έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή τα συγκεκριμένα παιδιά είναι η ψυχαγωγία μέσω παραστάσεων, αφήγησης παραμυθιών και άλλων παρόμοιων δρώμενων.

Θέλουν χρήματα…
✒    Προχθές μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο ακούσαμε κάποιον κ. Φλώρο να απευθύνει έκκληση στήριξης της πρωτοβουλίας, λέγοντας ότι θα χρειαστεί και οικονομική βοήθεια για να προχωρήσει το «καραβάνι»!

Ας βρουν χορηγούς!
✒    Μα, αν υπάρχουν κάποια χρήματα στον Δήμο, αυτά θα πάνε για την… ψυχαγωγία των προσφυγόπουλων; Δεν πρέπει να διατεθούν σε κάποια βασικά είδη για την ανακούφισή τους, τρόφιμα, ρούχα, υγιεινή, καθαριότητα; Οι καλλιτέχνες, αν θέλουν, μπορούν να αναζητήσουν χορηγούς για το «καραβάνι» τους!..
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.