ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Άντε να ψηφίσουμε…
✒    Άντε και φτάνουμε στην Κυριακή. Ν’ ανοίξουν οι κάλπες, να πάμε να ψηφίσουμε (απαραίτητο αυτό να το κάνουμε όλοι, για να μοιραστούμε την ευθύνη των επιλογών μας) και να βγάλουμε νέα κυβέρνηση μπας και σταθεροποιηθεί η κατάσταση σ’ αυτή την έρμη τη χώρα!

Όποιος και να βγει…
✒    Τελικά, το ποιος θα είναι πρωθυπουργός εδώ που φτάσαμε ίσως να μην έχει και ιδιαίτερη σημασία. Είτε Βαγγέλης, είτε Αλέξης βγει, θα πρέπει απαρέγκλιτα να εφαρμόσει το νέο μνημόνιο, προσθέτοντας φυσικά τις δικές του «πινελιές».

Παινεύεται ο Αλέξης!
✒    Κατά τ’ άλλα, είμαστε όλοι μια… ωραία ατμόσφαιρα και ζούμε απίστευτες καταστάσεις. Ξεκινάω με τον Αλέξη, που, μεταξύ άλλων, φωνάζει περήφανος στις πλατείες ανά την Ελλάδα πως «εμείς καταργήσαμε το πεντάευρω στα νοσοκομεία»!
Βγάζουν… καντήλες!
✒    Τα ακούνε αυτά οι συνταξιούχοι και βγάζουν… καντήλες απ’ το θυμό τους! Μια κυρία τηλεφώνησε χθες εξαγριωμένη στην εφημερίδα. Έπαιρνε σύνταξη 459 ευρώ και ξαφνικά διαπιστώνει ότι της έκοψαν 9 ευρώ για την περίφημη εισφορά υπέρ υγείας!

Της έκοψαν απ’ τη σύνταξη!
✒    «Εγώ ζήτημα αν πηγαίνω μία – δύο φορές το χρόνο στο νοσοκομείο. Θα προτιμούσα λοιπόν να πληρώνω τα πέντε ευρώ της εισόδου, παρά να μου αφαιρούν 9 ευρώ κάθε μήνα απ’ τη σύνταξη», μας είπε! Και δεν είναι η μόνη. «Ψαλίδι» έπεσε σε πολλούς συνταξιούχους αυτό το μήνα…

«Χάιδεψε» τους αγρότες!
✒    Από την άλλη, ο Μεϊμαράκης έχει βρει το κόλπο. Δεν υπόσχομαι τίποτα, λέει και ξαναλέει, όμως έκανε και μια… εξαιρεσούλα. Για να μη χάσει τους αγρότες, δεσμεύθηκε πως θα επανεξετάσει τις αυξήσεις στους φόρους που έχουν προβλεφθεί γι’ αυτούς.

Πολλά τα βάρη…
✒ Είναι, βλέπεις, πολλοί οι ψήφοι του αγροτικού κόσμου. Μόνο που τα ακούν αυτά οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι και γίνονται… Τούρκοι, αφού τα βάρη είναι πολλά για όλους και δεν ανέχονται το… χάιδεμα στους αγρότες!

Θα αποχωρήσει…
✒    Ο Πάνος Καμμένος πάλι δήλωσε με πολύ... στόμφο ότι αν δεν μπει στη Βουλή, που μάλλον δε θα μπει, θα αποχωρήσει από την πολιτική! Καλά μην ορκίζεσαι κιόλας, κυρ Πάνο μας! Βραδιάζει – ξημερώνει κάτι τέτοιες «απειλές» ξεχνιούνται εύκολα.
Μόνο ένας… Λεβέντης!
✒    Κι εκεί που αποφασίζει ο άμοιρος πολίτης πως μόνο ένας… Λεβέντης μπορεί να τον σώσει απ’ τους υπόλοιπους και ετοιμάζεται να τον στείλει στη Βουλή, βγαίνει εκείνος στην τηλεόραση και λέει το αμίμητο «εγώ μπορώ να δώσω λύση στο χρέος της χώρας μας μέσα σε δύο – τρεις ώρες. Λίγα τηλέφωνα να κάνω…»!

Λες να είναι η λύση!
✒    Βρε, λες να είναι αυτή η… λύση στα προβλήματά μας! Να κάνουμε τον Λεβέντη πρωθυπουργό μπας και «καθαρίσει» για τη χώρα μας μία και καλή με τις γνωριμίες που λέει ότι έχει! Γιατί, ο Βαρουφάκης ήταν καλύτερος; Το ίδιο… μυαλό κουβαλάνε!

Σχολεία κλειστά…
✒    Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εκατοντάδες σχολεία ανά την επικράτεια παραμένουν ακόμα κλειστά, αφού λείπουν εκπαιδευτικοί και δεν μπορούν να γίνουν μαθήματα! Αυτά είναι τα χάλια μας…
Ποτέ άλλοτε…
✒    Η αλήθεια είναι ότι στο πρόσφατο παρελθόν δεν υπήρξε παρόμοια -απαράδεκτη- καθυστέρηση στην πρόσληψη αναπληρωτών για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία. Ειδικά πέρυσι η χρονιά είχε ξεκινήσει πολύ ομαλά.

Υπάρχουν ευθύνες…
✒    Γι’ αυτή την κατάσταση και για το γεγονός ότι χιλιάδες μαθητές σήμερα ακόμα να δουν σχολική αίθουσα υπάρχουν ευθύνες. Κι αυτές πρέπει να καταλογιστούν, ξεκινώντας από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας…

Άλλοι στη θάλασσα!..
✒ Τελικά, δε… συγκινούνται όλοι οι Γιαννιώτες από τις εκλογές!

•  Υπάρχουν κι εκείνοι που προτιμούν, αντί να πηγαίνουν σε συγκεντρώσεις κομμάτων και ομιλίες, να κάνουν καμιά βόλτα προς θάλασσα μεριά, για βουτιές και ηλιοθεραπεία, αφού ο καιρός βοηθάει!
Δεν κάνουν κι άσχημα…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.