ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Θα ξεμπλέξουμε;
✒    Εκλογές τον Γενάρη, δημοψήφισμα τον Ιούλιο, νέες εκλογές τον Σεπτέμβριο και ποιος μπορεί να πει με σιγουριά ότι μ’ αυτές θα ξεμπλέξουμε οριστικά για φέτος!

Τα εσωκομματικά…
✒    Αυτή τη φορά καλούμαστε να λύσουμε τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν του επιτρέπουν να κυβερνήσει και να εφαρμόσει τη συμφωνία με τους δανειστές.

Όποιος και να βγει…
✒    Όποιος και να βγει στην κυβέρνηση το σίγουρο είναι ένα. Ότι θα κληθεί να εφαρμόσει την πρόσφατα υπογραφείσα συμφωνία με τους εταίρους, γιατί αλλιώς μας περιμένει το χάος!

«Παιδί» του ΣΥΡΙΖΑ!
✒    Και το σωστό και πρέπον είναι να την εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ που την διαπραγματεύτηκε και την υπέγραψε! Δικό του «παιδί» είναι η συμφωνία, αρκεί λοιπόν να βρει κι ένα… έτερο ήμισυ να το αναθρέψει. Οι ΑΝΕΛ θα είναι αυτό, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία…

Θα απαλλαγούμε…
✒    Πάντως, όπως και να το δει κανείς το πράγμα, ένα ξεκαθάρισμα θα γίνει στην επόμενη Βουλή, αφού κάτι… φιντάνια λογικά θα μείνουν εκτός! Αυτό βέβαια αν ο λαός αποφασίσει να φερθεί ως σοφός, γιατί στις προηγούμενες εκλογές ψήφισε με… κλειστά μάτια!

Καλά ο τουρισμός…
✒    Τελικά δεν πάει και τόσο άσχημα ο τουρισμός φέτος στη χώρα μας. Για νέο ρεκόρ στις αφίξεις κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κι αυτό αναμφισβήτητα είναι ένα καλό νέο…

Μπροστά η Ήπειρος!
✒ Ακόμα καλύτερη είναι η είδηση ότι η Ήπειρος ως περιφέρεια καταλαμβάνει την πρώτη θέση όσον αφορά στην ικανοποίηση των τουριστών απ’ τα ξενοδοχεία της, με ελάχιστη διαφορά από την δεύτερη, την Κέρκυρα!

Έτσι βελτιώνεις…
✒ Κάπως έτσι βελτιώνεις το τουριστικό σου προϊόν, με το να προσφέρεις δηλαδή ικανοποιητικές υπηρεσίες φιλοξενίας στους επισκέπτες σου. Αυτό εκτιμάται, διαδίδεται και σου φέρνει ακόμα περισσότερους τουρίστες.

Και τα αρνητικά…
✒    Όχι ότι δεν λείπουν στα παράλιά μας τα… παρατράγουδα όπως οι υπερβολικές χρεώσεις σε ομπρέλες και ξαπλώστρες, οι αυθαίρετες καταλήψεις σχεδόν του συνόλου παραλιών, οι καντίνες που λειτουργούν παρά τη σφράγισή τους κ.λ.π..

Αυτά διορθώνονται!
✒    Αυτά όμως είναι θέματα που διορθώνονται, κυρίως μέσω των αυστηρών ελέγχων και εφόσον οι αρμόδιοι φορείς έχουν διάθεση να… σπάσουν αυγά! Απ’ ότι φαίνεται, στην Ήπειρο και έλεγχοι γίνονται και πρόστιμα πέφτουν, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις.

Λιγότεροι πρωτοετείς…
✒    Σχεδόν 150 πρωτοετείς φοιτητές λιγότερους σε σχέση με πέρυσι θα δεχθεί τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μικρή η διαφορά για να μιλήσει κανείς για ελάφρυνση του ιδρύματος την οποία χρειάζεται…

Θα έπαιρνε ανάσα
✒ Ως γνωστόν, λεφτά δεν υπάρχουν και το Πανεπιστήμιο με δυσκολία τα φέρνει… βόλτα σε κρίσιμους τομείς όπως αυτός της φοιτητικής μέριμνας. Αν λοιπόν δεχόταν αισθητά λιγότερους νεοεισακτέους, θα έπαιρνε μια ανάσα. Ποιος το ρώτησε όμως πόσους μπορεί να αντέξει εν μέσω κρίσης!

Αναδείχθηκε ο χώρος…
✒ Με το καθάρισμα των τειχών του Κάστρου αναδείχθηκε και η πρόσοψη του χώρου που είναι αφιερωμένος στον Διονύσιο Φιλόσοφο, καθώς εκεί βρίσκεται και η σπηλιά όπου μαρτύρησε! Επαναλαμβάνουμε Φιλόσοφος είναι το σωστό κι όχι… σκυλόσοφος όπως τον αποκαλούσαν οι Τούρκοι! Το λέει και η μαρμάρινη επιγραφή…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.