ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Με το… τσουβάλι!
✒    Εν μέσω καύσωνα έρχονται με το… τσουβάλι οι αλλαγές στη ζωή μας που επιβάλλει το τρίτο μνημόνιο με τους εταίρους – δανειστές. Κάποιες έπρεπε να γίνουν από καιρό. Κάποιες άλλες δεν πρόκειται να βοηθήσουν σε κάτι!

Οι ιδιωτικοποιήσεις…
✒    Για παράδειγμα, δεν χρειαζόταν να μας επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι τις ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων ή του λιμανιού του Πειραιά. Μπορούσαμε να τις έχουμε κάνει και μόνοι μας, αλλά…
Δεν μπορούμε μόνοι!
✒    Δεν μπορούμε ως χώρα να λειτουργήσουμε με κατάλληλο τρόπο τέτοιες υποδομές ώστε να μας αποφέρουν κέρδος. Γιατί λοιπόν να μην τις παραχωρήσουμε για 30 – 40 χρόνια;

Σαν το παλιό «Ξενία»…
✒    Είναι κάτι σαν το δικό μας «Ξενία» δηλαδή. Όταν ήταν στη διαχείριση του Δήμου, μας… έβαζε μέσα. Σήμερα εισπράττουμε ένα μεγάλο ποσό ετησίως ως ενοίκιο για τη μίσθωσή του και έχουμε ως πόλη ένα ξενοδοχείο – κόσμημα! Πού είναι το κακό;

Σύνταξη στα… 50!
✒    Δεν χρειάζονταν να μας επιβάλλουν οι άλλοι να καταργήσουμε τις σκανδαλιστικά πρόωρες συντάξεις. Πώς να βγαίνει κανείς σε –πλήρη- σύνταξη στα 45 ή 50 του σήμερα; Ποιος θα τον συντηρήσει; Το ασφαλιστικό μας δεν αντέχει!

Ομαλά ο τουρισμός…
✒    Με το που ήρθε σε συμφωνία η Ελλάδα με την Ε.Ε. αποκαταστάθηκε σε αρκετά μεγάλο βαθμό η ομαλότητα, ειδικά στον τουρισμό. Βασικό αυτό, γιατί μιλάμε για την βαριά βιομηχανία της χώρας μας που της αποφέρει πάνω από 10 δις ετησίως. Βλέπεις όμως κι εδώ πολλά… παράδοξα!

«Καπέλο» στα δωμάτια!
✒ Στα 30 ευρώ νοικιάζονταν δωμάτια σε δημοφιλή παραθαλάσσιο οικισμό της Πρέβεζας όσο οι τράπεζες ήταν κλειστές. Και μόλις έγινε η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής τα ανέβασαν στα 50 ευρώ οι ιδιοκτήτες! Ένα παράδειγμα αυτό…

Περί διακοπών…
✒ Τώρα πόσοι Έλληνες θα πάνε διακοπές φέτος, αυτό είναι άλλη συζήτηση. Κάποιοι θα τη βγάλουν με τρεις – τέσσερις μέρες κάπου κοντά. Κάποιοι άλλοι πάλι θα περιοριστούν στις αυθημερόν εξορμήσεις, όπως πολλοί Γιαννιώτες που τα Σαββατοκύριακα πλημμυρίζουν Πάργα, Πρέβεζα και Σύβοτα.

Λίγοι τις καθημερινές…
✒    Πάντως, τις καθημερινές ακόμα λίγο κόσμο συναντά κανείς στις παραλίες, εκ των οποίων οι μισοί είναι ξένοι και οι υπόλοιποι κυρίως ντόπιοι παραθεριστές. Ό,τι καλύτερο αυτό για όσους αναζητούν ηρεμία. Σάββατα και Κυριακές όμως γίνεται χαμός!

Θεσμός το Zagori Race!
✒    Να που έφτασε και φέτος ο αγώνας The North Face Zagori Mountain Running, ο οποίος αποτελεί πια θεσμό σε πανελλαδικό επίπεδο όσον αφορά στο ορεινό τρέξιμο. Και κάθε φορά αυξάνει ο αριθμός των δρομέων που λαμβάνουν μέρος…
Ρεκόρ συμμετοχών…
✒    Για άλλη μια φορά σημειώνεται ρεκόρ συμμετοχής, καθώς οι προεγγραφές έφτασαν τους 2.200 δρομείς. Εντυπωσιακό νούμερο αυτό! Μάλιστα, τη μεγάλη διαδρομή των 80 χλμ. θα τρέξουν 210 τολμηροί, διασχίζοντας τα ορεινά τοπία της Τύμφης και του Ζαγορίου!

…Και μεγάλα ονόματα!
✒    Ανάμεσά τους και ορισμένα απ’ τα σημαντικότερα ονόματα δρομέων στις μεγάλες αποστάσεις, με πρώτο και καλύτερο τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο που θα τρέξει ξανά τα 80 χλμ. Υπάρχουν δε και αρκετοί ξένοι αθλητές, ακόμα και από την Αυστραλία στο φετινό Zagori Mountain Race!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.