ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Κάθε τόσο το Αεροδρόμιο!
✒    Περνάει ένα τρίμηνο – τετράμηνο και βγαίνει ξανά στη δημοσιότητα το θέμα του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, που μπροστά στη δική του περίπτωση εκείνη του γεφυριού της Άρτας ωχριά!

Γίνεται ένας χαμός…
✒    Γίνεται ένας μικρός χαμός απ’ τους τοπικούς φορείς, διαμαρτυρίες, ερωτήσεις, δελτία τύπου, επιθέσεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τελικά στον… τόπο τα βιολιά.

Ο χρόνος περνάει…
✒    Το θέμα ξεχνιέται για λίγο καιρό και με κάποια νέα αφορμή επιστρέφει. Στο μεταξύ, εμείς… γερνάμε και το Αεροδρόμιό μας εξακολουθεί να παρουσιάζει το ίδιο χάλι. Να θυμίζει… χώρα της Αφρικής.
Θα τραβήξει πολύ!..
✒    Μάλλον πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Δεν πρόκειται να αποκτήσουν τα Γιάννενα σύγχρονο αερολιμένα. Κι αν γίνει αυτό, θα περάσουν πολλά χρόνια ώσπου να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις…

Δεν εξυπηρετεί…
✒    Δεν εξυπηρετεί την ΥΠΑ η αναβάθμιση του Αεροδρομίου μας, αυτός είναι ο λόγος της κωλυσιεργίας. Δεν το έχει εντάξει σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό. Μόνο εμείς το θέλουμε για λόγους τουριστικούς.

Όταν γίνει η Ιόνια…
✒    Στο μεταξύ, όταν ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός και εκείνη που συνδέει την Πάτρα με την Κόρινθο, η πτήση από και προς Αθήνα θα πάει… περίπατο! Ποιος θα ταξιδέψει με αεροπλάνο αν μπορεί να πάει Αθήνα οδικώς, με άνεση, μέσα σε τρεις – τέσσερις ώρες;

Ζητείται αποστολή…
✒    To Aεροδρόμιό μας λοιπόν θα πρέπει να βρει μια άλλη «αποστολή» αν θέλουμε να κρατηθεί και να αναβαθμιστεί κι αυτή είναι να εξυπηρετεί πτήσεις απ’ το εξωτερικό. Μόνο που κι εδώ υπάρχει… πρόβλημα!

Είναι το Άκτιο!..
✒ Στη γειτονιά μας, στο Άκτιο, έχουμε Αερολιμένα που όσο πάει δέχεται και περισσότερες διεθνείς πτήσεις. Γι’ αυτόν η αναβάθμιση είναι δεδομένη. Για μας πάλι όχι, αφού πόσα αεροδρόμια να έχεις σε τόσο μικρή απόσταση. Απλά τα πράγματα…

Οι Σενεγαλέζοι…
✒    Καμιά δεκαριά Σενεγαλέζοι ζουν στα Γιάννενα και βγάζουν το ψωμί τους εργαζόμενοι ως πλανόδιοι έμποροι ή απλώνοντας και πουλώντας την πραμάτεια τους στην Παραλίμνιο, κοντά στα καραβάκια.

Εμπόριο χωρίς άδεια!
✒    Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν, ως γνωστόν, άδεια πωλητή και τον λόγο αποκάλυψε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο Στέφανος Σκοπούλης. Τα ποσά που ζητά ο Δήμος για την χορήγηση της άδειας είναι απαγορευτικά για το ισχνό τους εισόδημα!

Όλοι χαμένοι!..
✒    Ο Δήμος, δηλαδή, προτιμά να τους αφήνει να πουλάνε τσάντες, ομπρέλες κι άλλα μικροαντικείμενα χωρίς άδεια, ο ίδιος δεν εισπράττει τίποτε, το κράτος δεν παίρνει φόρους και οι ίδιοι συχνά – πυκνά διώκονται για παρεμπόριο. Οπότε, όλοι βγαίνουν χαμένοι!

Τόσο δύσκολο πια…
✒    Ο Στ. Σκοπούλης κάλεσε το Δημ. Συμβούλιο να τους διευκολύνει οικονομικά για την άδεια εργασίας και πολύ καλά έκανε. Ας ζητούν λιγότερα χρήματα απ’ τους Σενεγαλέζους ώστε να δουλεύουν νόμιμα και να λυθεί μία και καλή το θέμα μ’ αυτούς. Πού είναι το δύσκολο;

Φταίμε κι εμείς…
✒ Δε φταίει μόνο ο Δήμος για την άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα δημόσιοι χώροι της πόλης. Φταίει που δεν κόβει εγκαίρως τα χόρτα, δεν βάφει τα παγκάκια, δεν επιδιορθώνει τις ζημιές που άφησε πίσω του ο χειμώνας. Για τα σκουπίδια όμως που εμείς οι πολίτες παρατάμε όπου να ‘ναι η ευθύνη είναι δική μας. Και δεν δικαιούμαστε μετά να γκρινιάζουμε.