ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Κάποτε υπήρχε…
✒    Κάποτε υπήρχε μια Δημοτική Αστυνομία σ’ αυτήν εδώ την πόλη που, όπως και να το κάνουμε, έβαζε μία τάξη, τουλάχιστον στους κεντρικούς δρόμους και σε δημόσιους χώρους.

Κάποτε πάρκαραν…
✒    Κάποτε υπήρχαν στο κέντρο των Ιωαννίνων οδοί με ελεγχόμενη στάθμευση. Σ’ αυτούς πάρκαραν με κάρτα οι μόνιμοι κάτοικοί τους και όσοι «επισκέπτες» αγόραζαν χρονοκάρτες απ’ τα περίπτερα. Οι υπόλοιποι το απέφευγαν για να μην δεχθούν κλήση.

Βρίσκαμε χώρο…
✒    Έτσι, όσοι ζούμε στο κέντρο και δεν έχουμε πάρκιγκ στο σπίτι μας βρίσκαμε πιο εύκολα και πιο κοντά χώρο στάθμευσης, χωρίς να αναγκαζόμαστε να αφήνουμε το Ι.Χ. στην… άλλη άκρη της πόλης!

Το απόλυτο… χάος!
✒    Πάνε όμως αυτά. Η Δημοτική Αστυνομία καταργήθηκε, η ελεγχόμενη στάθμευση μπήκε στο… χρονοντούλαπο και από τότε επικρατεί το απόλυτο χάος στα Γιάννενα όσον αφορά στο παρκάρισμα! Χωρίς υπερβολή…

Ο καθένας όπου βρει!..
✒    Καθημερινά, από νωρίς το πρωί και μέχρι αργά το βράδυ, πλημμυρίζουν οι δρόμοι με αυτοκίνητα. Παρκάρει ο καθένας όπου βρει και όπου τον βολεύει. Μπροστά σε κάδους, πάνω σε πεζοδρόμια, σε εισόδους πάρκων και παιδ. χαρών…

Ελάχιστοι έλεγχοι…
✒ Έλεγχοι γίνονται μόνο από την Τροχαία, όμως κι αυτοί δεν είναι αρκετοί. Τελευταία τουλάχιστον μοιάζουν να έχουν… αραιώσει! Ο Δήμος πάλι έπαψε προ πολλού να ασχολείται με το θέμα.

Μόνο οι πινακίδες!..
✒    Έμειναν μόνο οι χαρακτηριστικές μπλε πινακίδες που όριζαν τους δρόμους ελεγχόμενης στάθμευσης να μας θυμίζουν ότι κάποτε υπήρχε κι αυτό το μέτρο στην πόλη και βοηθούσε σε ένα βαθμό. Κρίμα…

Μέρες ταλαιπωρίας…
✒    Όσο για τους κατοίκους του κέντρου που έχουν την… ατυχία να διαθέτουν Ι.Χ., αυτοί διάγουν μέρες μεγάλης ταλαιπωρίας. Ξέμειναν με τις κάρτες ελεύθερης -ή πληρωμένης- στάθμευσης στα χέρια και αναρωτιούνται τι θα κάνουν από δω και πέρα…

Καμία έκπληξη…
✒    Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων σχετικά με τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Κινείται στο «πνεύμα» της πολιτικής που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας.

«Ελιτίστικα»…
✒    Η ΕΛΜΕ δηλώνει αντίθετη στην διατήρηση ή την ίδρυση νέων πρότυπων – πειραματικών σχολείων, τα οποία χαρακτηρίζει ως ελιτίστικα σχολεία «αρίστων»! Τελικά πολλοί… σιχαίνονται αυτή την «αριστεία»!

Ναι μεν, αλλά…
✒    Θεωρεί ότι στα συγκεκριμένα σχολεία θα φοιτούν παιδιά συγκεκριμένου κοινωνικού και ταξικού περιβάλλοντος. Θα μας επιτρέψει εδώ να διαφωνήσουμε. Φοιτούν και τέτοια παιδιά στα πρότυπα όχι όμως αποκλειστικά.

Στα ιδιωτικά…
✒    Εξάλλου, τα παιδιά πλούσιων οικογενειών έχουν κι άλλες επιλογές. Συνήθως προτιμούν ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, αφού υπάρχει η δυνατότητα να πληρώνουν δίδακτρα! Απλά πράγματα…

Στη νεροτριβή…
✒ Έχετε πάει ποτέ σε νεροτριβή, εκεί που πλένουν τέτοια εποχή τα χειμωνιάτικα στρωσίδια; Αν όχι, τότε να το κάνετε είναι ωραία εμπειρία!
Βόλτα στη φύση, καθαρός αέρας, γάργαρο νερό και «μπουγάδα» οικολογική, χωρίς τη χρήση απορρυπαντικών, με χαμηλή μάλιστα χρέωση!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.