ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Υπήρξε εποχή…
✒    Υπήρξε μία εποχή, όχι πολύ μακρινή από σήμερα, στη νεότερη ιστορία αυτής της χώρας -ας αφήσουμε τους αρχαίους ημών προγόνους- που η πολιτική και οι πολιτικοί έχαιραν σεβασμού κι εκτίμησης.

Τιμητικό καθήκον!..
✒    Υπήρξε μία εποχή που η ανάμειξη ενός πολίτη με τα κοινά, η ενασχόλησή του με την πολιτική θεωρούνταν τιμητικό καθήκον για τον ίδιο και γι’ αυτό δεν μπορούσε να το αναλάβει ο οποιοσδήποτε.

Μόνο οι καταξιωμένοι…
✒    Έπρεπε να είναι κανείς καταξιωμένος επαγγελματικά, γνωστός κοινωνικά, με προσφορά και δράση υπέρ του συνόλου για να μπορέσει να αναμειχθεί με τα κοινά. Αλλιώς δεν είχε καμία τύχη…

Τώρα… απαξίωση!
✒    Αυτά κάποτε! Γιατί σήμερα φτάσαμε σε τέτοιο σημείο απαξίωσης της πολιτικής και περιφρόνησης εκείνων οι οποίοι την υπηρετούν, που μοιάζει να μην έχει χειρότερο. Ακούστε τι λέει ο κόσμος γύρω σας για όλους αυτούς…

Καλό λόγο δε λένε!
✒    Πολύ άσχημα τα σχόλια που ακούγονται για τους επικεφαλής κομμάτων, τους νυν και υποψήφιους βουλευτές, τα κόμματα. Αν εξαιρέσεις τους οπαδούς τους, οι υπόλοιποι καλό λόγο δεν λένε για κανέναν!

Διάλογος… δαπέδου!
✒    Πώς να πει κανείς καλά λόγια παρακολουθώντας τις απόψεις που διατυπώνουν αυτές τις μέρες όσοι διεκδικούν την ψήφο μας! Ο τρόπος που γίνεται ο δημόσιος διάλογος λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες είναι απογοητευτικός.

Σύννεφο η κοτσάνα!..
✒    Υποψήφιοι όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων λένε ό,τι τους κατέβει, ό,τι βλέπουν στον… ύπνο τους και η κοτσάνα πάει… σύννεφο! «Τέρατα» έχουμε ακούσει αυτές τις μέρες και δεν τελειώσαμε ακόμα. Τι περιμένεις όμως…

Τα μαθαίνουν όλοι…
✒    Φυσικά αυτά που λέγονται στον τόπο μας ενόψει εκλογών απ’ όσους φιλοδοξούν να μας εκπροσωπήσουν δεν φτάνουν μόνο στα δικά μας αυτιά. Τα μαθαίνει, δυστυχώς κι ο υπόλοιπος κόσμος, εντός κι εκτός Ευρώπης! Φαντάσου τι άποψη σχηματίζουν…

Αντικίνητρο…
✒    Αυτή η απαξίωση και αυτό το χαμηλό επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης και προεκλογικού διαλόγου λειτουργούν ως αντικίνητρο για σοβαρούς ανθρώπους προκειμένου να αναμειχθούν με τα κοινά. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι… τολμηροί, αλλά αυτοί δεν αρκούν!

Περιοδείες χωρίς νόημα…
✒    Στο μεταξύ, αυτές οι περιοδείες των υποψήφιων βουλευτών στα χωριά ανά την Ήπειρο μάλλον δεν έχουν και πολύ νόημα, εκτός της… αναψυχής. Ακούν μεν τα προβλήματα, αλλά από λύσεις…

Ήρθε, χαιρέτισε…
✒    Προχθές σε καφενείο χωριού στα Τζουμέρκα ήρθε ένας κύριος υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συστήθηκε, έκανε χειραψίες με τους θαμώνες κι αποχώρησε ησύχως! Πριν φύγει, του είπε η ιδιοκτήτρια κάτι για έλλειψη αγροτικού γιατρού στο χωριό, όμως απάντηση δεν πήρε. Ούτε υπόσχεση!..

Πώς να μαζέψεις;
✒    Έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα στην Ελλάδα, πώς να κάνεις προεκλογικό αγώνα; Να τάξεις δεν μπορείς, να διορίσεις ούτε! Άντε μετά να μαζέψεις σταυρούς πείθοντας ανθρώπους που, όταν μαθαίνουν ποιος είσαι, σε κοιτούν με… μισό μάτι!

Aς ελπίσουμε…
✒    Τέλος πάντων, ας ελπίσουμε ότι η νέα Βουλή που θα βγει από τις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής, θα είναι καλύτερη από την παρούσα. Εξάλλου, πόσο χειρότερη θα μπορούσε να είναι; Πόσο χαμηλά πια;

Ξανά οι αφίσες!..
✒ Πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια στον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, όμως υπάρχει κάτι που μένει σταθερό: Οι αφίσες με τις οποίες γεμίζουν δρόμους, πάρκα, πλατείες το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ! Το ‘καναν ξανά αυτές τις ημέρες, αν και σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με το παρελθόν. Να δούμε από Δευτέρα ποιος θα τα μαζέψει. (Η φωτό από την λεωφόρο Γ. Παπανδρέου).

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.