ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Παράξενο κλίμα…
✒    Τι γιορτές κι αυτές που πέρασαν! Παράξενο ήταν το κλίμα και ασφαλώς έπαιξαν τον ρόλο τους οι πολιτικές εξελίξεις οι οποίες υπήρξαν ραγδαίες το τελευταίο διάστημα.

Γέμισε η TV!..
✒    Δεν είναι να ανοίγει κανείς τηλεόραση αυτές τις ημέρες. Οι ειδήσεις και τα πάνελ των πολιτικών εκπομπών πρωινών, απογευματινών, βραδινών, γέμισαν από υποψήφιους.

Ο καθένας λέει…
✒    Ο καθένας λέει το… μακρύ και το κοντό του και άντε να βγάλεις συμπέρασμα μέσα στον γενικό αυτό χαμό. Πού βρίσκεται η αλήθεια; Ποιος μπορεί να μας… σώσει; Ποιος είναι ικανός;

Συνεννόηση… ποτέ!
✒    Ένα γενικό συμπέρασμα που βγάλαμε ως στήλη πάντως είναι ότι ως χώρα δεν θα μπορέσουμε ποτέ να συνεννοηθούμε μπροστά στα δύσκολα και να ακολουθήσουμε μια κοινή γραμμή.

Στη Σουηδία…
✒    Στη μακρινή Σουηδία τα μεγάλα πολιτικά κόμματα συμφώνησαν να αναβάλλουν τις εκλογές ως το 2022 (!) και να συνεργαστούν στο κοινοβούλιο, αφού έκριναν ότι οι πρόωρες εκλογές που είχαν προκηρυχθεί θα είχαν ως μόνο κερδισμένο ένα ακροδεξιό κόμμα!

Για μας αδιανόητο!
✒ Τόσο απλά οι Σουηδοί πολιτικοί συνεννοήθηκαν για να αποφύγει η χώρα τους τις περιπέτειες. Για μας στην έρμη την Ελλάδα κάτι τέτοιο φαντάζει αδιανόητο κι αυτό αποδείχθηκε ξανά με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Στο DNA μας…
✒    Έχουμε τον διχασμό και την ασυμφωνία στο DNA μας, πάει και τελείωσε. Κι έτσι θα πορευόμαστε στον… αιώνα τον άπαντα. Ας μη κλαίμε λοιπόν τη μοίρα μας κι ας μην κατηγορούμε τους άλλους για όσα μας συμβαίνουν!

«Ξεσκαρτάρισμα»…
✒    Πάντως, κατά τις επικείμενες εκλογές θα γίνει ένα καλό «ξεσκαρτάρισμα» στη διαλυθείσα πλέον Βουλή, η οποία ήταν από τις χειρότερες που έχει δει ποτέ η χώρα μας. Εμείς οι πολίτες βέβαια την κάναμε έτσι!

Οι μισοί σπίτι τους!..
✒    Οι μισοί σχεδόν από τους νυν βουλευτές, ίσως και περισσότεροι δεν θα εκλεγούν ξανά και θα πάνε σπίτι τους μία και καλή. Θα την πληρώσουν βέβαια και κάποιοι αξιόλογοι πολιτικοί, αλλά έτσι είναι αυτά. Η πολιτική έχει ρίσκο…

Θα έρθουν άλλοι…
✒    Θα έρθουν φυσικά άλλοι και να δούμε ποιοι απ’ αυτούς θα αξίζουν και ποιοι όχι! Πάντως, χειρότεροι απ’ τους σημερινούς δεν μπορεί να είναι. Ό,τι και να γίνει θα ανέβει λίγο το επίπεδο…

Ας απολαύσουμε…
✒    Προς το παρόν, ας απολαύσουμε τον Αλέξη Τσίπρα να φυλάει σταυρούς και να αμολάει περιστέρια, τον Πάνο Καμμένο να περιοδεύει στη Θράκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα να παρακινεί τους πολίτες να… αλλάξουν τα φώτα στα δύο μεγάλα κόμματα!

…Και τον Γιώργο!
✒    Ας χαρούμε και τον Γιώργο να διατείνεται στις ομιλίες του ανά την Ελλάδα ότι έχει διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος (!) και να ψάχνει υποψηφίους για τις λίστες του μέσω του Ίντερνετ! Ζούμε μεγάλες μέρες…

Τολμηρή βουτιά!..
✒ Άξια πραγματικά αυτά τα παιδιά που είχαν το θάρρος να βουτήξουν προχθές στα παγωμένα νερά της Παμβώτιδας για να πιάσουν το Σταυρό! Αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλο άθλο, μην τρελαθούμε! Και του χρόνου…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.