ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Νέα χρονιά…
✒    Αυτό ήταν. Μια νέα χρονιά ανέτειλε στέλνοντας στο… ντουλάπι της ιστορίας τον παλιό χρόνο που μόνο καλός δεν ήταν γι’ αυτήν εδώ τη χώρα αλλά και τον κόσμο ολόκληρο.

Και τι δεν έγινε…
✒    Λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί, τζιχαντιστές, αποκεφαλισμοί, φωτιές σε πλοία, πτώσεις αεροπλάνων… και τι δεν έγινε μέσα στο 2014. Απ’ την αρχή ως το τέλος ήταν μία καταστροφή.

Για μας… εκλογές!
✒    Και το 2015 ξεκινάει με δύσκολο… βηματισμό. Για την Ελλάδα είναι οι εκλογές στις 25 Ιανουαρίου το πρώτο μεγάλο γεγονός που προφανώς και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον αυτής εδώ της άμοιρης χώρας.

Ποιος σοφός λαός;
✒    Θα αποφασίσει και θα δώσει τη λύση ο… σοφός λαός, διατείνονταν αυτές τις ημέρες οι πολιτικοί αρχηγοί. Ποιος σοφός λαός, βρε; Αυτός που επέλεξε τους 300 της Βουλής η οποία διαλύθηκε με την προκήρυξη εκλογών;

Με λάθος κριτήρια!
✒    Ο λαός που επέλεξε να τον εκπροσωπήσουν Κουβέληδες, Καμμένους, Σκουρλέτηδες, Αδώνιδες και δε συμμαζεύεται; Όχι δεν είναι σοφός αυτός εδώ ο λαός. Αν ήταν θα είχε διαφορετική τύχη ο τόπος μας. Και ψηφίζει κάθε φορά με εντελώς λάθος κριτήρια. Αμέτρητα τα παραδείγματα…

Για τις γιορτές…
✒    Έχουμε όμως καιρό για τα της πολιτικής. Ας πάμε λίγο και στις γιορτές, οι οποίες περνούν γρήγορα και σύντομα θα έρθει ξανά για όλους η προσγείωση στην σκληρή καθημερινότητα.

Ωραίο το Φεστιβάλ!
✒ Εξαιρετική ιδέα αποδείχθηκε τελικά η φιλοξενία του Φεστιβάλ Φωτός στα Γιάννενα. Ήταν πρωτότυπες οι δράσεις του και έδωσαν λίγο χρώμα στην πόλη μέρες που’ ναι.

Άρεσε το Ρολόι!..
✒ Την παράσταση έκλεψε η φωταγώγηση του Ρολογιού από τον Ιωάννη Γκέκα. Ανέδειξε το μνημείο – σήμα κατατεθέν της πόλης μας και το αποτέλεσμα σχολιάστηκε θετικά απ’ όλους σχεδόν τους Γιαννιώτες.

Μόνιμο το φώς…
✒ Αναρωτιόμαστε λοιπόν, γιατί να μην γίνει μόνιμος ο συγκεκριμένος φωτισμός στο Ρολόι; Όπως τώρα να λούζεται κάθε βράδυ στο χρώμα των προβολέων του Ι. Γκέκα. Καλαίσθητο το αποτέλεσμα, οπότε μπορεί να σταθεί ως μόνιμο. Ούτε κοστίζει ακριβά.

Κτίριο – φάντασμα…
✒    Καλό το αποτέλεσμα και στα άλλα μνημεία που φιλοξένησαν δράσεις του Φεστιβάλ Φωτός. Πάντως, εκείνο το άμοιρο το Καφωδείο στην Ανεξαρτησίας έμοιαζε με κτίριο – φάντασμα έτσι φωτισμένο όπως ήταν υπενθυμίζοντας το χρέος αξιοποίησής του. Τόσο ωραίος χώρος…

Παραλίγο… χιόνι!
✒    Μέσα σ’ όλα αυτά, παραλίγο να δούμε χιόνι και μέσα στα Γιάννενα προχθές βράδυ, αν και τελικά ο καιρός δεν μας έκανε τη χάρη. Πάντως ο Νομός μας, τουλάχιστον στα ορεινά, ντύθηκε στα λευκά!

Τυχεροί οι επισκέπτες!..
✒    Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους επισκέπτες της Πρωτοχρονιάς που έχουν την ευκαιρία να πατήσουν χιόνι αν πάνε μια βόλτα προς Μέτσοβο μεριά ή στο ορεινό Ζαγόρι και τα χωριά της Κόνιτσας.

Τα Χιονοδρομικά…
✒    Τυχεροί και οι επαγγελματίες του χειμερινού τουρισμού, ειδικά αυτοί που ασχολούνται με τα σπορ του χιονιού, αφού στο… παρά πέντε άνοιξαν οι πιο πολλές πίστες των χιονοδρομικών Κέντρων!

Σε πλήρη λειτουργία…
✒    Στην Βασιλίτσα έπεσε μπόλικο χιόνι τις τελευταίες μέρες και το Χιονοδρομικό τέθηκε πια σε πλήρη λειτουργία. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο Μέτσοβο και το Ανήλιο…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.