ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Ανοχύρωτοι…
✒    Πόσο οχυρωμένοι είμαστε ως πόλη έναντι του χειμώνα που έρχεται και των καιρικών φαινομένων που αυτός θα φέρει;  Όχι όσο θέλουμε να πιστεύουμε και χθες αποδείχθηκε έμπρακτα αυτό!

Μια καταιγίδα…
✒    Μια ισχυρή καταιγίδα νωρίς χθες το πρωί έκανε το… θαύμα της. Μετέβαλε τους μισούς δρόμους των Ιωαννίνων σε λίμνες και πολλούς άλλους ακόμα σε χείμαρρους και ποτάμια.

Δρόμοι – ποτάμια!
✒    Στη Λεωφόρο 8ης Μεραρχίας, στο ύψος της Λιμνοπούλας, αλλά και στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, κοντά στους Αγίους Αποστόλους, πλημμύρισαν οι δρόμοι και η Αστυνομία αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία μέχρι να… στραγγίξουν τα νερά!

Ένας μικρός χαμός!..
✒    Η 28ης Οκτωβρίου μεταβλήθηκε για κάνα μισάωρο σε… ποτάμι, με το νερό να φτάνει το ύψος του πεζοδρομίου, ενώ στη Δωδώνης και πιο κάτω, στην Πλατεία έγινε χαμός απ’ τα νερά που κατέβαιναν από ψηλά…

Χρειάζονταν… γέφυρα!
✒    Οι μαθητές χρειάζονταν… γέφυρα χθες για να περάσουν τη Δωδώνης και να μπουν στο συγκρότημα της Ακαδημίας. Τα μεγαλύτερα παιδιά τα κατάφερναν, τα μικρά πάλι… είχαν πρόβλημα!

Παντού τα ίδια…
✒    Τα ίδια και στο Πολυκλαδικό, καθώς από ψηλά κατέβαινε ένα ποτάμι, τα ίδια και στη Δροσιά, κάποιοι από τους δρόμους της οποίας μετατράπηκαν σε χείμαρρους, τα ίδια και στην Παραλίμνιο.

Στη Γαριβάλδη…
✒    Χαμός έγινε χθες στη Γαριβάλδη, όπως συνήθως, αφού βγαίνουν νερά στο δρόμο όταν είναι καλός ο καιρός, φαντάσου τι συμβαίνει στην καταιγίδα! Με δυσκολία περνούσαν τα αυτοκίνητα, ενώ οι πεζοί απλά δεν περνούσαν!
Αλίμονό μας…
✒ Συμπέρασμα: Αλίμονό μας αν χειμωνιάσει κι άλλο και αρχίσουν τίποτε δυνατές βροχές και καταιγίδες για κάμποσες μέρες. Την… βάψαμε, εκτός κι αν λάβουμε άμεσα τα μέτρα μας.

Πρώτα τα φύλλα…
✒ Πρώτο και κυριότερο, είναι ο καθαρισμός δρόμων, πεζοδρομίων και φρεατίων απ’ τα φύλλα των δέντρων που τέτοια εποχή πέφτουν μαζικά και κάνουν μεγάλη ζημιά. Γι’ αυτό πλημμυρίζει η Δωδώνης, όπου είναι πολλά τα δέντρα.

Όλοι ένα χεράκι!..
✒    Θα πει κανείς, τι να προκάνουν οι άμοιροι υπάλληλοι του Δήμου; Ό,τι μπορούν, δίνοντας προτεραιότητα σε δρόμους όπως η Δωδώνης και στην Παραλίμνιο που έχει τόσα πλατάνια. Επίσης πολίτες, καταστηματάρχες και υπεύθυνοι των σχολείων ας βάλουν ένα χεράκι καθαρίζοντας τα κοντινά τους φρεάτια, γιατί αλλιώς…

Να πληρώσουμε, αλλά…
✒    Ναι, να πληρώνουμε διόδια, εφόσον έχουμε στη διάθεσή μας έναν τόσο καλό και ασφαλή σε γενικές γραμμές οδικό άξονα όπως είναι η Εγνατία Οδός! Αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας, δρόμος είναι όχι… αεροπλάνο!

Πέντε σταθμοί…
✒    Δηλαδή για να πας απ’ τα Γιάννενα στη Θεσσαλονίκη πόσα διόδια πρέπει να πληρώσεις; Έχουμε και λέμε: Δροσοχώρι, Μέτσοβο, Γρεβενά, Πολύμυλος Κοζάνης, Μάλγαρα, επί 2,40 ευρώ σε κάθε σταθμό, σύνολο 12 ευρώ!
Ασύμφορο το ταξίδι!
✒    Αν λειτουργήσουν λοιπόν όλοι αυτοί οι σταθμοί, θες 12 ευρώ διόδια μόνο για να πας και άλλα τόσα να γυρίσεις, φτάνουμε τα 24 ευρώ, συν τα καύσιμα, γίνεται ασύμφορο τελικά το ταξίδι. Και αυτό θα βλάψει τόσο τη Θεσσαλονίκη όσο και τα Γιάννενα…

Τοπίο με χρώμα…
✒ Πανέμορφη η Παραλίμνιος τέτοια εποχή, ακόμη και όταν βρέχει! Το «στρώμα» των κιτρινισμένων φύλλων απ’ τα πλατάνια δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στο τοπίο, χαίρεσαι να το πατάς. Όταν όμως αυτά καλύπτουν τα φρεάτια…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.