ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Άνθρωποι με μεράκι…
✒    Μία ενδιαφέρουσα παρέα ανθρώπων δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στα Γιάννενα. Είναι άνθρωποι  οι οποίοι έχουν μεράκι την φωτογραφία και ασχολούνται ερασιτεχνικά αλλά άκρως καλλιτεχνικά μ’ αυτήν!

Έκθεση φωτογραφίας…
✒    Ο λόγος για την Φωτογραφική Ομάδα Ιωαννίνων, στην οποία κάνουμε σήμερα αναφορά με αφορμή την έκθεση που παρουσιάζει αυτές τις ημέρες στην ωραία αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής», στα Παλιά Σφαγεία…

Κάνουν τέχνη!..
✒    Πρόκειται για μία άτυπη καλλιτεχνική ομάδα επτά φωτογράφων, η οποία δημιουργήθηκε το 2006, με σκοπό την έρευνα και την έκφραση μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας. Και τα έχουν πάει περίφημα ως τώρα!

Πλούσια δραστηριότητα…
✒    Η Φ.Ο.Ι., μεταξύ άλλων, έχει λάβει μέρος στην 2η πανελ. συνάντηση φωτογραφικών ομάδων και λεσχών στο Μουσείο Μπενάκη, στο 1ο Ioannina Art Festival, έχει συμμετάσχει σε έκδοση DVD που διανεμήθηκαν σε αντίστοιχες ομάδες της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, ενώ άφησε το στίγμα της και στο φετινό Φεστιβάλ φωτομετρία!

Ο κόσμος αγκαλιάζει…
✒    Αυτές τις μέρες λοιπόν και ως τις 8 Οκτωβρίου τα μέλη της Ομάδας εκθέτουν έργα τους στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» και ο κόσμος έχει αγκαλιάσει ήδη αυτή την απόπειρα, επισκεπτόμενος την έκθεση.

Επτά διαφορετικές «ματιές»!
✒ Επτά τα μέλη της Φ.Ο.Ι., επτά μικρές φωτογραφικές συλλογές απαρτίζουν την έκθεση, κάθε μία εκ των οποίων έχει την ιδιαίτερη «ματιά» του καλλιτέχνη και αυτό δίνει έναν πολύ ενδιαφέροντα χαρακτήρα στο σύνολο…

Αξίζει να πάτε!..
✒    Αξίζει λοιπόν, κάνοντας τη βόλτα σας στην Παραλίμνιο, να περάσετε απ’ τα Παλιά Σφαγεία για να δείτε την έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας Ιωαννίνων και να μιλήσετε με κάποιους από τους καλλιτέχνες. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Γιατί τόση συζήτηση;
✒    Αίσθηση έκαναν οι πρόσφατες δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ότι δεν αποποιείται την πνευματική επίβλεψη των Μητροπόλεων των «Νέων Χωρών», όπως αυτή των Ιωαννίνων και δεν καταλαβαίνουμε γιατί!

Τιμή και καμάρι μας…
✒    Τιμή μας και καμάρι μας να υπαγόμαστε πνευματικά στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, έναν οικουμενικό θεσμό με παγκόσμια ακτινοβολία που τιμάται απ’ όλους –σχεδόν- τους ορθόδοξους χριστιανούς.

Ανήκουμε πνευματικά…
✒    Πνευματικά η Μητρόπολή μας και ορισμένες άλλες ανήκουν εδώ και έναν αιώνα περίπου στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου, ενώ διοικητικά υπάγονται στην Εκκλησία της Ελλάδος. Εξάλλου, όλοι οι Μητροπολίτες των «Νέων Χωρών» μνημονεύουν σε όλες τις λειτουργίες τον Βαρθολομαίο…

Μακάρι να έρθει!..
✒    Οπότε, γιατί να ενοχλούνται κάποιοι από σχετικές αναφορές του Οικουμενικού Πατριάρχη; Kαι μακάρι να έρθει σύντομα στα Γιάννενα για επίσκεψη, όπως έκανε πρόσφατα στην Ξάνθη. Σπουδαία προσωπικότητα ο Βαρθολομαίος και τιμή μας να τον υποδεχθούμε στον τόπο μας…

Εικόνα Ιτς Καλέ…
✒ Ειδυλλιακά τα τοπία του φθινοπώρου, που με το… πινέλο του «ζωγραφίζει» πάντα μοναδικές εικόνες. Αν μάλιστα υπάρχει μέσα κι ένας πλάτανος, που αυτή την εποχή τα φύλλα τους αλλάζουν χρώματα πριν πέσουν, τότε ακόμη καλύτερα! Η φωτογραφία από το Ιτς Καλέ όπου η γραφική εκκλησία των Αγίων Αναργύρων και το «Θησαυροφυλάκιο» του Βυζαντινού Μουσείου.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.