ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Πιο ήσυχη πόλη…
✒    Πιο ωραία και πιο ήσυχα μοιάζουν τα Γιάννενα αυτές τις μέρες του Αυγούστου, αφού πολλοί Γιαννιώτες εγκατέλειψαν την πόλη και πήραν τους δρόμους προς τις παραλίες ή τα χωριά…

Πρωί και βράδυ…
✒    Το κέντρο της πόλης ηρεμεί κυρίως τα πρωινά και τα βράδια, που λίγος κόσμος κυκλοφορεί πια στους δρόμους της. Τα μεσημέρια πάλι, ειδικά στο κέντρο, σε δρόμους όπως η Χαρ. Τρικούπη, καλά κρατεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο, η κίνηση, η ένταση, τα κορναρίσματα!

Όλοι στο Μόλο!..
✒    Η Παραλίμνιος έχει την τιμητική της. Παραμένοντες ντόπιοι και φυσικά οι τουρίστες εκεί… ξεπεζεύουν από νωρίς το πρωί και μέχρι αργά το βράδυ, κάνοντας τη βόλτα τους ή πίνοντας τον καφέ τους.

Χωρίς τη λίμνη…
✒    Φαντάσου πώς θα ήταν τα Γιάννενα χωρίς λίμνη. Η Παμβώτιδα κάνει την πόλη αυτό που είναι, της δίνει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, μια μοναδική ομορφιά.  Σκέψου να μην υπήρχαν η Παραλίμνιος, το Νησί, τα καραβάκια…

Βόλτα με παϊτόνι…
✒    Καλά, τα παϊτόνια είναι διαχρονικά στο Μόλο. Υπάρχουν δύο σήμερα και απ’ ότι είδαμε, κάνουν δουλειά τώρα που ο καιρός βοηθάει, κυρίως με επισκέπτες, που τους φέρνουν βόλτα γύρω από το Κάστρο.

Κι ένας γαϊδαράκος!
✒    Τελευταία όμως έκανε την εμφάνισή του εκεί, κοντά στα καραβάκια κι ένας γαϊδαράκος! Ο ιδιοκτήτης του ανεβάζει πάνω παιδάκια και τα πάει περίπατο. Κι όταν το ζώο πεινάει, το βάζει να βοσκήσει χόρτα δίπλα στη λίμνη!

Να πάρει… επίδομα!
✒    Κανονικά ο Δήμος θα έπρεπε να κόψει… επίδομα στον γαϊδαράκο, γιατί κάνει αποψίλωση σ’ ένα απ’ τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης, απαλλάσσοντάς τον απ’ την υποχρέωση να κουρεύει το γρασίδι! Δεν είναι και λίγο αυτό…

Περιφερόμενοι «έμποροι»…
✒    Το τι γίνεται στο Μόλο από περιφερόμενους «εμπόρους» δεν λέγεται. Εντάξει, οι Αφρικανοί με τα CD κοντεύουν να βγουν στη… σύνταξη τόσα χρόνια που έχουν στο επάγγελμα. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί.

Πουλάνε μέλι!..
✒    Πρόσφατα βλέπαμε κάτι κυρίες με καροτσάκια απ’ αυτά που χρησιμοποιούν για να πάνε στη λαϊκή ή το σούπερ μάρκετ. Μέσα σ’ αυτά είχαν βαζάκια με μέλι που το πρόσφεραν στους θαμώνες των καφετεριών στην Πλατεία Μαβίλη!

Περί ποιότητας…
✒    Απόδειξη εννοείται ότι δεν κόβουν για την συγκεκριμένη συναλλαγή, όμως πέρα απ’ αυτό, μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για το τι ποιότητας είναι το μέλι που πουλάνε; Αυτό φυσικά αφορά όσους αποφασίζουν να το προτιμήσουν!

Μέχρι… κλαδευτήρια!
✒    Προχθές πάλι, ένας άλλος τύπος είχε φορτωθεί κάτι κλαδευτήρια με κοντάρι και τα περιέφερε στα καφέ ψάχνοντας αγοραστές! Κι εκεί που η παρέα… κοροϊδεύαμε για το είδος του «εμπορεύματος», περνάει μπροστά μας ένα ζευγάρι που είχε αγοράσει δύο τέτοια εργαλεία!

Πού είναι οι έλεγχοι;
✒    Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι το παρεμπόριο στα Γιάννενα εξακολουθεί να… ανθεί εν μέσω καλοκαιριού, προφανώς επειδή λείπουν οι έλεγχοι ή επειδή δεν γίνονται στη συχνότητα που πρέπει και εκεί που πρέπει. Η Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφέρειας ας κάνει καμιά βόλτα και στην Παραλίμνιο…

Ψηλά στο Κάστρο…
✒ Έχετε ανεβεί ποτέ στο Κάστρο της Πάργας; Αν όχι κακώς! Με την πρώτη ευκαιρία που θα πάτε για μπανάκι στη γραφική κωμόπολη κάντε τον κόπο και επισκεφθείτε το. Η θέα ψηλά απ’ αυτό θα σας αποζημιώσει. Έχει και αναψυκτήριο στο Κάστρο για να πιείτε τον καφέ ή το ποτό σας…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.