Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η ΔΙΚΤΥΩΣΗ…

Της σχολής των «αντί», γενικώς, είναι το νέο κόμμα ΝΙΚΗ, που διεκδικεί είσοδο στη Βουλή και που έχει δικτυωθεί σ’ όλη την χώρα, με κύκλωμα τον κλήρον που θεωρεί τον εαυτό του ως… περιούσιος και πληρεξούσιος του Κυρίου! Παλαιοημερολογίτες, αντιεμβολιαστές, ομοφοβικοί, πατριώτες, κι άλλα τέτοια έχουν στην ατζέντα τους και διεκδικούν βουλευτική έδρα, για ν’ ανταγωνίζονται τις κηραλοιφές του Βελόπουλου!

 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ…

Φανατικοί αντιεμβολιαστές κάποιοι κληρικοί και στην περιοχή μας, που έχουν μετατραπεί και σε καθοδηγητές ενισχύοντας την ΝΙΚΗ, πατώντας ακόμη και πάνω στην αγιότητα του Αγ. Παϊσίου, του οποίου η ανιψιά είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος! Και όλοι μαζί απειλούν να κάνουν «θαύματα», όταν με την βοήθεια (;) του Αγίου μπουν στην Βουλή. 

ΤΟ…ΘΑΥΜΑ!

Ένας από αυτούς τους καθοδηγητές ρασοφόρους που όταν του χτύπησε την πόρτα πολύ δυνατά ο κορωνοϊός εκεί στο ακριτικό μοναστήρι, δεν περιορίστηκε στις προσευχές για να την γλιτώσει, καθότι γλυκιά η ζωή. Προσέφυγε στα νοσοκομεία, μαζί με τον βοηθό του που τελικά αποκατέστησαν οι γιατροί την υγεία του κάνοντας εκείνοι το «θαύμα».

ΟΙ ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΟΙ…

Κάτι τέτοιοι Χριστέμποροι κυκλοφορούν σ’ όλη την χώρα, εμπορευόμενοι την πίστη απλών ανθρώπων, τους οποίους καταφέρνουν να τους στέλνουν «αδιάβαστους», με τις διάφορες αμπελοφιλοσοφίες που πουλάνε προς πιστούς που είναι ανυποψίαστοι… 

ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ!

Με τέτοιες τακτικές έστελναν πολύ κόσμο στον άλλο κόσμο, μένοντας όμως οι ίδιοι όρθιοι κι όταν χρειάστηκε κατέφυγαν στην επιστήμη για να γλιτώσουν τα χειρότερα. Ποιος δεν θυμάται τον Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος ήταν διαπρύσιος κήρυκας του αντιεμβολιασμού, που όταν άρχισαν τα ζόρια κατέφυγε στο νοσοκομείο αλλά ήταν αργά. Πήρε στο λαιμό του και την αδερφή του…

❁ ΤΙΠΟΤΑ ΤΥΧΑΙΟ!..

Η πρωτοκαθεδρία του Κ. Τασούλα σε Γιάννινα και Κοινοβούλιο μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι. Και αυτή έχει την εξήγησή της: από το 2000 που εκλέγεται στα Ιωάννινα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, προσδίδοντας στην πολιτική μια διαφορετική νότα, καθότι βαθύς γνώστης της ιστορίας και της πολιτικής τέχνης, κάτι που αξιολογείται από τους αρχηγούς της ΝΔ και ανάλογα αξιοποιείται. 

■ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ…

Απαλλαγμένος από το άγχος της σταυροδοσίας ο Κώστας Τασούλας, όλο το επόμενο διάστημα ρίχνεται στη μάχη για την αυτοδυναμία της ΝΔ. Και σε ότι αφορά την Ήπειρο να αυξηθούν οι έδρες για την ΝΔ κυρίως στα Ιωάννινα που δικαιούται 4 έδρες, όπως είχε από το 2019 μέχρι 21 Μαΐου. 

❖ ΟΙ… ΕΞΟΔΟΥΧΟΙ!

«Εξοδούχοι» πολλά μεγαλοστελέχη της ΝΔ, οι οποίοι οργανώνουν κλιμάκια και θα αλωνίζουν όλη την χώρα μέχρι 25 Ιουνίου. Εκτός από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που αναμένεται στα Ιωάννινα 12 Ιουνίου, στην υπόλοιπη Ήπειρο και συγκεκριμένα σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα την κάλυψη θα κάνει και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έχει αρκετά χρόνια να επισκεφτεί την περιοχή. 

❁ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ…

Εκεί στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρώην φίλο και συνεργάτη στο υπουργείο Υγείας, επί Α. Σαμαρά, Αντώνη Μπέζα και θα έχουν την ευκαιρία να τα πούνε όλα από την αρχή! Όταν λέω όλα εννοώ ΟΛΑ και για τα παλιά και για τα μελλούμενα! Τα μελλούμενα που θα αφορούν και τις εκλογές του Ιουνίου, αλλά και για τις εκλογές του Οκτωβρίου όπου ο Α. Μπέζας θα δοκιμάσει στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Ηγουμενίτσας, αλλάζοντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα σ’ ένα Δήμο που έχει γίνει καθεστώς, με ότι σημαίνει αυτό για την τοπική κοινωνία. 

■ Ο ΑΔΩΝΙΣ…

Έπρεπε να φτάσουμε σε δεύτερες εκλογές, για να δούμε τέτοιου είδους στελέχη σαν τον Άδωνι στην περιφέρεια. Έχουμε να δούμε τον Άδωνι από τον χειμώνα του 2019, που ήλθε στα Ιωάννινα να χαρίσει το χρίσμα στην εκλεκτή τότε Τατιάνα, με την οποία, για όσους θυμούνται, πλάνταζε στο κλάμα μέσα στο CEZARIA για το καλό που θα έβρισκε τα Γιάννενα με τιμονιέρισσα την Τατιάνα. Το πως η Τατιάνα μεταμορφώθηκε σε… Μωυσή (Θεός σχωρέστον!), θα αφήσουμε τον ιστορικό του μέλλοντος να ασχοληθεί με το όλο ζήτημα.

 ❖ Η ΣΤΗΡΙΞΗ…

Στα Ιωάννινα και απαλλαγμένος από το άγχος της πρωτιάς ο Κ. Μητσοτάκης, θα ζητήσει από τους Γιαννιώτες και τους Ηπειρώτες να τον… μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο για να μπορέσει να υποσχεθεί ακόμα περισσότερα και κυρίως να τα υλοποιήσει αυτή τη φορά. Δεν ξέρω αν φέρει και κανένα τρένο, αλλά τον άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά θα τον φέρει, για την σύνδεση Πρέβεζας με ΙΟΝΙΑ μέσω Καμπής κάτι θα πει. Τόσο απλά... 

❁ Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!

Από δω, από τα Ιωάννινα θα πρέπει να τραβήξει κι ένα μπερντάκι στον ανάλγητο Έντι Ράμα, που κρατά σιδηροδέσμιους Μπελέρη-Κοκαβέση και κατ’ επέκταση όλη την ελληνική μειονότητα, διότι είναι εμπόδιο στη διαχείριση των περιουσιών που είναι αυθεντικά ελληνικές. Ας στείλει από εδώ, από την Ήπειρο το μήνυμα μπας και το ακούσει το παρελκόμενο του Ερντογάν. 

■ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

«Μόλις είδα τ’ αποτελέσματα το βράδυ των εκλογών, η πρώτη σκέψη μου ήταν να παραιτηθώ. Αλλά δεν έμαθα να λιποτακτώ και γι’ αυτό συνεχίζω!» Κάτι τέτοιο είπε ο Αλέξης ο οποίος καθόλου δεν έχει σχέση με εκείνο τον Αλέξη που γύριζε στις γειτονιές και υπόσχονταν ότι 21 Μαΐου το βράδυ θα ήταν όλα αλλιώς, όπως απειλούσε ο Πολάκης. Μας φύλαξε ο Θεός, της Ελλάδος!

❖ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ…

Για να συνεχίσει «άνθρωπος είμαι κι εγώ με συναισθήματα!» Αυτό που το πάτε; Δηλαδή έπρεπε να κατέβει στο 20% για να γίνει άνθρωπος με συναισθήματα; Όσο θα κατεβαίνει τόσο πιο άνθρωπος θα γίνεται ο Αλέξης, που βούλωσε τα στόματα συντρόφων αφήνοντας την Ποπάρα να μπαλαλάει σε καθημερινή βάση, ενώ εκχώρησε την Κρήτη ολόκληρη στο βιλαέτι του Παυλάρα, να κάνει αυτός τα κουμάντα όπως ξέρει. Άλλωστε, πόσο γαλάζια ακόμη μπορεί να γίνει η Κρήτη θα αναρωτήθηκε.. 

❁ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ!

«Αλήθεια πίστεψε κανείς ότι εγώ θα τα παρατήσω» ρωτούσε προχθές τους κατοίκους της Νίκαιας και απαντούσε πάλι ο ίδιος, ότι ουδέποτε του πέρασε από το μυαλό κάτι τέτοιο! Εκεί στην Νίκαια και στην υπόλοιπη Αττική, που έπαθε την νίλα της ζωής του ξαναέκανε παιχνίδι, θυμίζοντάς τους την αριστερή του καταβολή! Ο άνθρωπος μετά το 20% έχει… σαλαΐσει εντελώς! Να λέει ότι ξεκινάει αγώνα από το «μπλόκο της Κοκκινιάς», για να καταλήξει στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου με τον «ΣΚΑΠΑΝΕΑ» του πατέρα, τον θείο και τον Φλαμπουράρη!

■ Η ΦΛΟΓΑ…

Σιγοκαίει η φλόγα στην ΔΕΥΑΙ από την αρχή της θητείας αυτής της διοίκησης, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται συνεχώς στα κάγκελα! Κυρίαρχη δύναμη και μοναδική ο Πρόεδρος του Δ.Σ., ο οποίος περί άλλων τυρβάζει, βάζοντας στην πρίζα συνεχώς τους εργαζόμενους με τους οποίους τέσσερα χρόνια σχεδόν μετά, δεν έχουν βρει κοινούς κώδικες επικοινωνίας.

 ❖ Η ΑΚΥΡΩΣΗ 

Στον «καιάδα» έριξε ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΙ τον Γενικό Δ/ντή της επιχείρησης, ακυρώνοντας πρότασή του περί λειτουργίας ή μη του ταμείου στην πόλη και για ποιους λόγους θα γίνει αυτό. Ένας λόγος που δεν μπορεί να λειτουργήσει, επισημαίνει ο Δ/ντής, είναι η έλλειψη προσωπικού και για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να επιστρέψουν οι επτά αποσπασμένοι από τον Δήμο. Ένας δεύτερος λόγος μη λειτουργίας ταμείου στην πόλη είναι ότι το συγκεκριμένο κτήριο που στεγάζεται σήμερα το ταμείο είναι ακατάλληλο για την υγεία των εργαζομένων.

❁ ΒΟΥΚΙΝΟ!..

Ενώ αυτά περιγράφονται σε υπομνήματα του Δ/ ντή προς τον Πρόεδρο Δ.Σ., εν τούτοις ο Πρόεδρος προτίμησε αντί για λύσεις να το κάνει βούκινο στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ρίχνοντας στην αρένα τον διευθυντή για ν’ απαλλαγεί ο ίδιος από κάθε ευθύνη. Είναι η πάγια τακτική που ακολούθησε ο Πρόεδρος τα χρόνια της παντοδυναμίας του που, ελέω Μωυσή, έγινε αφέντης στην ΔΕΥΑΙ!

■ Ο ΔΡΟΜΟΣ…

Από τον Χρυσοστόμου στον Μπαρτζώκα… μια ανάσα δρόμος και δεν  μπόρεσε αυτή η επιχείρηση ν’ ανταποκριθεί στον ρόλο της, που είναι η καλύτερη και ουσιαστικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Μια επιχείρηση που στο παρελθόν, επί Παπασταύρου – Γκόντα, λειτούργησε προς όφελος των πολιτών, που άλλαξαν τα δεδομένα επί τα βελτίω στην ύδρευση και αποχέτευση. Έργα που μέχρι σήμερα είναι εκείνα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή…

❖ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ! 

Η εσωστρέφεια και ο αλληλοσπαραγμός στην ΔΕΥΑΙ μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης, μόνο προς όφελος των πολιτών δεν λειτουργούν. Οι χαρακτηρισμοί του Προέδρου ακόμη και προς τον Δ/ντή είναι ανεπίτρεπτοι και κυρίως όταν αυτά γίνονται δημόσια. Κάθε διαφωνία είναι επιτρεπτή, αλλά εντός των οργάνων και να βελτιωθεί η κατάσταση κι’ όχι για να βγαίνουν από το κάδρο των ευθυνών και να δικαιολογούνται για τις αδυναμίες τους στην κοινή γνώμη.

❁ Ο ΛΟΓΟΣ…

Το ερώτημα είναι για ποιον λόγο κλείνει το ταμείο στο κέντρο της πόλης; Η έλλειψη προσωπικού ή το συγκεκριμένο κτήριο έχει μούχλα ή και τα δύο και άλλα πολλά, που δεν περιγράφονται στο υπόμνημα του Γεν. Διευθυντή προς την διοίκηση. Απλά ερωτήματα, που όποιος θέλει ας απαντήσει. Κοντά στα 5,5 εκατ. ευρώ είναι οι ετήσιες εισπράξεις από εκεί. 

■ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ

Εν τω μεταξύ, η κόντρα είναι μεταξύ ΔΕΥΑΙ και Δήμου στον οποίο Δήμο ανήκει το συγκεκριμένο κτήριο που στεγάζεται το ταμείο της ΔΕΥΑΙ, αφού είναι κληροδότημα Ελ. Ζωγράφου. Δηλαδή ο κεντρικός Δήμος δεν τα βρίσκει με την «αποκεντρωμένη» ΔΕΥΑΙ και βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν τ’ απωθημένα τους οι δύο πλευρές και να «μαχαιρώνονται» σε δημόσιες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, με εξιλαστήριο θύμα το Γεν. Δ/ντή, ο οποίος κάνει επισημάνσεις. Ερώτημα: Δήμαρχος υπάρχει;

❖ Ο ΓΙΑΛΟΣ… 

Και ο γιαλός στραβός και στραβά αρμενίζουν στην ΔΕΥΑΙ, για να μην δυσαρεστήσουν τους επτά αποσπασμένους και τους «προστάτες τους». Κλείνει το γραφείο στην πόλη που εξυπηρετεί πλήθος πολιτών, για να μη χαλάσει η ζαχαρένια των εκλεκτών. Και βρίσκουν χίλιες δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν την ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων που πληρώνουν τους λογαριασμούς αγόγγυστα! Ούτε η μούχλα, ούτε ο covid είναι οι αιτίες, αλλά η αδιαφορία για τους πολίτες και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη και μάλιστα το διατυμπάνισαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.