Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η Β’ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΠΓΝΙ

Μια αξιόλογη επιστημονική δράση την προηγούμενη εβδομάδα από την Β’ Καρδιολογική κλινική του ΠΠΓΝΙ, στο νοσοκομείο πρώτα και σε οδό της πόλης στη συνέχεια. Σύσσωμη η επιστημονική ομάδα με μπροστάρισσα την καθηγήτρια καρδιολογίας κ. Κατερίνα Νάκα, προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει και να κάνει κοινωνούς τους πολίτες γύρω από ζητήματα καρδιακής ανεπάρκειας.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…

Σ’ αυτό το πρόγραμμα ενημέρωσης ως στόχο έχει η συγκεκριμένη ομάδα, (ιατροί, νοσηλευτές, φοιτητές), να γνωστοποιήσουν ζητήματα πρόληψης, θεραπείας καρδιολογικών ζητημάτων, με κύριο άξονα την ανεπάρκεια καρδιάς, ενώ έγιναν γνωστά στοιχεία που αφορούν τη λειτουργία της καρδιολογικής στο ΠΓΝΙ τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα από το 2014, που η Β’ Καρδιολογική οργάνωσε το πρώτο ιατρείο καρδιακής ανεπάρκειας, το μοναδικό στην Βορειοδυτική Ελλάδα!

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ…

Δεν λίγοι οι συμπολίτες που πέρασαν από την οδό Μιχ. Αγγέλου την περασμένη Παρασκευή το πρωί και ο καθένας είχε τους δικούς του λόγους. Άλλοι από έντονο προσωπικό ή οικογενειακό ενδιαφέρον κι άλλοι από περιέργεια, που όμως στο τέλος έφευγαν ικανοποιημένοι και πλουσιότεροι σε γνώσεις από την λειτουργία του σημαντικότερου οργάνου του ανθρώπινου σώματος.

ΓΕΡΗ ΟΜΑΔΑ...

Μια γερή ομάδα, σαν μια γροθιά εκεί στην Β’ Καρδιολογική κλινική δίνουν την δύσκολη καθημερινή μάχη για να κερδίζουν υγεία οι πολίτες, που φτάνουν σ’ αυτή την κλινική από όλη της Ήπειρο, την ΒΔ Ελλάδα, Ιόνια νησιά και Δυτική Μακεδονία! Σημαντική η συνεισφορά του αρχηγού της ομάδας καθηγητή Λάμπρου Μιχάλη Δ/ντη της κλινικής έχοντας στο πλάι την Κ. Νάκα, τον Γκαρτζονίκα και όλα τα άλλα παιδιά της ομάδας «Α’ Εθνικής», μη εξαιρουμένων των άοκνων νοσηλευτών που μόνο τυχαίοι δεν είναι. Όλοι τους έχουν κάτι βιογραφικά επιστημοσύνης ναααα!..

ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ!

Στο χώρο της υγείας οι εργαζόμενοι δίνουν από το περίσσεμα της ψυχής τους και αυτό το διαπιστώνουμε σε καθημερινή βάση. Δυστυχώς, πολλές φορές γίνονται στόχος κριτικής αυστηρής, γιατί ο καθένας μας θέλει ένα γιατρό πάνω από το κεφάλι του και πέντε νοσηλευτές! Τα στραβά πολλάκις σχολιάζονται ενώ τα καλά τα τρώει το σκοτάδι... Η ανθρώπινη φύση έχει μια ροπή προς την αυστηρότητα προς τους άλλους για να δικαιολογούμε τα δικά μας στραβά!

❁ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ…

Με επίσκεψη σε Πάργα, Παραμυθιά και ομιλία στην Άρτα ο Πρωθυπουργός έκλεισε την επικοινωνία με την Ήπειρο και αναμένει να υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση από τους Ηπειρώτες σε Ήπειρο και αλλαχού. Αν αξιολογήσει κανείς την υποδοχή που έκαναν οι Ηπειρώτες και αυτή τη φορά θα εμπιστευτούν τα λόγια του και τις υποσχέσεις του και ανάλογα θα πράξουν στις 21 Μαΐου. Εκεί που θέλει να αλλάξει τα πράγματα είναι στην άλλοτε γαλάζια Άρτα, να την επαναφέρει στο χρώμα της και από ροζ να την ξανακάνει γαλάζια…

■ ΕΚΤΟΣ… ΕΔΡΑΣ!

Έπαιξε ο Κυριάκος εντός έδρας Αλέξη Τσίπρα, καθότι από Αθαμάνιο Τζουμέρκων καταγόμενος και θεώρησε ότι έβαλε τρίποντο και το ανέφερε στην ομιλία του. Το αν θα συμβεί κάτι τέτοιο το βράδυ της μεθεπόμενης Κυριακής θα το δούμε…  

❖ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ…

Πριν την Άρτα ο Κυριάκος είχε περάσει από Παραμυθιά και Πάργα. Και στις δύο αυτές περιοχές μάζεψε κόσμο και είπε ένα σωρό πράγματα που αφορούν την Ήπειρο, την οποία έβαλε στο κάδρο της τουριστικής ανάπτυξης. Από την Παραμυθιά είπε το αμίμητο. Εδώ από την Παραμυθιά μόνο παραμύθια δεν πρόκειται να σας πω. Αλήθεια, ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει κατά που πέφτει η Παραμυθιά;

❁ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ…

Δίπλα στον Μητσοτάκη είδαμε και τον Αντώνη Μπέζα σε θερμό εναγκαλισμό με τον Πρωθυπουργό. Ήταν μια συνάντηση ύστερα από πολύ καιρό και πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν… προεξοφλήσει διάσταση μεταξύ των δύο αντρών, ύστερα από το άδοξο τέλος από την ΕΤΑΔ του Α. Μπέζα λόγω ασυνεννοησίας… με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο. Ωστόσο, οι αγκαλιές Κυριάκου – Αντώνη έδωσαν το μήνυμα ότι οι δύο τους ουδέποτε διέρρηξαν τις σχέσεις τους… 

■ ΣΤΗΝ ΠΑΡΓΑ…

Στην Πάργα περίμεναν τον Κυριάκο ο βουλευτής Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης, οι πολιτευτές του Νομού και πολύς κόσμος. Τα πύρινα λόγια τα είπε ο παπάς, ο οποίος δεν τον άφηνε από την αγκαλιά. «Πάντα πρωθυπουργός» του ευχόταν. Πιο δίπλα ο, για δεύτερη φορά υποψήφιος, Παργινός Σπύρος Κυριάκης, ο οποίος ενώ δηλώνει άκρα Μητσοτακικός, εντούτοις το πρωί στο ραδιόφωνο με τον Πορτοσάλτε είχε περιγράψει την Πρέβεζα με τα μελανότερα χρώματα, που τύφλα να ‘χει ο Κ. Μπάρκας! Δεν έχει οδικό δίκτυο ο νομός Πρέβεζας και οτι όλα τα χαλάει η σύνδεση παραλίας με τον κόμβο στην Καμπή, είπε ο πολιτευτής και έριξε ευθύνες σε κεντρική εξουσία και Περιφέρεια, που ακόμη δεν έχουν λύσει το ζήτημα. Τον χαλάει που δεν έχει νοσοκομείο σύγχρονο η Πρέβεζα και αν ο ίδιος εκλεγεί, προφανώς θα δώσει άμεσες λύσεις. 

❖ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ…

Ποιο ακριβώς ήταν το νόημα και το σύνθημα που έριξε στην πιάτσα ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες μέρες πριν τις εκλογές και ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων; Μην διαβάζετε παιδιά μου, διότι από πρώτη Ιουνίου θα μπαίνετε χωρίς εξετάσεις στα Πανεπιστήμια. Τους έστειλε το μήνυμα κι ευτυχώς που τα παιδιά δεν τον παίρνουν στα σοβαρά και θα συνεχίσουν την προσπάθεια που έχουν αρχίσει. 

❁ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ…

Ενοχλήθηκε το Συριζομάνι από εκείνο που είπε ο δημοσιογράφος Λάμψιας περί ανικανότητας του Τσίπρα να ξεπεράσει τον Χάρρυ Κλυνν σε μιμήσεις του Αντρέα και σήκωσαν πυκνό καπνό με πρώτη την γνωστή Ποπάρα, που ποτέ δεν θα άφηνε την δημοσιογραφία για την ενασχόληση με την πολιτική, εκτός κι αν ένας Αλέξης Τσίπρας την φιλοδωρούσε με μια θέση στο Επικρατείας, όπερ κι εγένετο!..

■ ΠΟΠΗ ΜΕ ΦΟΡΑ…

Αυτή η Ποπάρα, του δόγματος «Πρόεδρε (Αλέξη) έλα με φόρα», έκανε παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή να κάνει ντα τον Παν. Λάμψια, που είπε τέτοια κακιά κουβέντα για τον Αλέξη της και ζητούσε δήλωση μετάνοιας από τον δημοσιογράφο, ο οποίος φυσικά και δεν αποδέχτηκε…

❖ ΤΟ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ;

Όμως βρε Συριζόπουλα πού είσαστε όλοι εσείς οι ευαισθητούληδες, όταν ένας δικός σας δημοσιογράφος διευθυντής του Ρ/Σ ΚΟΚΚΙΝΟ ονόματι Κώστας Αρβανίτης αποκαλούσε τον Πρωθυπουργό τότε Αντώνη Σαμαρά μ…λάκα! Όχι, δεν τον μαλώσατε, αντίθετα τον επιβραβεύσατε με βουλευτική έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο, απ’ όπου ουδέποτε έπαψε να ελεεινολογεί τους Έλληνες αντιπάλους του!

❁ Η ΣΥΜΠΟΝΙΑ…

Κακοφάνηκε στους Συριζαίους και στην Ποπάρα που ο Παν. Λάμψιας έκανε αναφορά σε άλλη εκπομπή στην συμπόνια προς τον μακελάρη της 17Ν Κουφοντίνα, ο οποίος κατά τους Συριζαίους απλά σκότωνε δεξιούς και οργάνωναν εν μέσω πανδημίας πορείες στο κέντρο της Αθήνας, επειδή έκανε απεργία πείνας ο αγαπημένος τους! 

■ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ ΖΟΥΡΑΡΙ…

Έγραψα παραπάνω για τα παιδιά που προετοιμάζονται για τα πανεπιστήμια και που ο Τσίπρας τους ανοίγει τις πόρτες και μου ήλθε στο νου η νεότερη ρήση του ψευτοφιλοσόφου και ελεεινού πολιτικάντη, που χαρακτήρισε κωλόπαιδα όλα τα Ελληνόπουλα που βάζουν στόχο της ζωής τους να διαλέξουν τον τρόπο και τον τόπο των σπουδών τους! Κωλόπαιδα όλα, όσα πάνε σε κολέγια και ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Προφανώς και του Τσίπρα, που πάνε σε ιδιωτικά σχολεία...

❖ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ… 

Όλο αυτό το συνονθύλευμα απειλεί να γυρίσει στην εξουσία για δεύτερη φορά, που δεν θα μοιάζει με την πρώτη! Το λένε, το ξαναλένε και το πιστεύουν ότι ο λαός θα τους πάρει στα σοβαρά και θα τους ξαναβάλει στο Μαξίμου και θα κάνει την Τασία, την Τζάκρη, τον Πολάκη Υπουργούς 

❁ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Οι ίδιοι άνθρωποι που κόπτονται για την Ελευθεροτυπία στην χώρα μας, επιβραβεύουν τον Πολάκη που έστελνε «αδιάβαστους» δημοσιογράφους και δικαστές με σχετική ανάρτησή του! Αυτά δεν τα είδαν, δεν τα άκουσαν, δεν τα διάβασαν στον Συριζότοπο και διέταξαν την Ποπάρα τους, να τραβάει αυτιά δημοσιογράφου που παρατήρησε ότι ο Χάρρυ Κλυνν μιμούνταν καλύτερα τον μακαρίτη Αντρέα από τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος κλέβει όλα τα συνθήματα του Αντρέα και προσπαθεί να τον μιμηθεί για να χτυπήσει στο θυμικό των Πασόκων;

■ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ…

Ένα απλό πέρασμα, για να βγει από την υποχρέωση έκανε ο Τσίπρας σε Άρτα-Πρέβεζα, που ούτε οι ίδιοι οι κάτοικοι το κατάλαβαν! Εκεί στην Πρέβεζα έταξε ανέγερση νέου νοσοκομείου, αν ποτέ γίνονταν πρωθυπουργός ο ίδιος και διοικητής νοσοκομείου Λευκάδας ο εκλεκτός του, τώρα γραμματέας οργάνωσης Πρέβεζας, του οποίου τον παππού κατακρεούργησαν οι άντρες του Άρη Βελουχιώτη και του «Τζουμερκιώτη» Μαλτέζου στα Δερβίζιανα.

❖ ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ… 

Εδώ και σαράντα χρόνια ακούμε για νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα και κάτι τέτοιο δεν είδαμε μέχρι τώρα. Αν και ο Δήμος Πρεβέζης έχει παραχωρήσει μεγάλη έκταση για νέο νοσοκομείο, εντούτοις μένει όνειρο ανεκπλήρωτο ακόμη με τους κατοίκους πολλές φορές να τρέχουν σε Άρτα και Γιάννινα να εξυπηρετηθούν. Ο Μητσοτάκης, στα πλαίσια αναδιοργάνωσης της υγείας υποσχέθηκε και την κατασκευή νέων νοσοκομείων. Μήπως να βάλει και την Πρέβεζα σ’ αυτό το πρόγραμμα. 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.