Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Ο Κ. ΜΠΑΡΚΑΣ

Δοσοληψίες με τη δικαιοσύνη ανοίγει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Πρεβέζης Κώστας Μπάρκας, για συκοφαντική του ανάρτηση στο διαδίκτυο, έναντι στο δημοσιογράφο και εκδότη Αθηνών Γιάννη Κουρτάκη. Η Βουλή αποφάσισε σε σχετική ψηφοφορία την άρση ασυλίας του βουλευτή, με ό,τι σημαίνει αυτό για τη συνέχεια… 

Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ…

Ο κ. Μπάρκας κατηγορείται από τον κ. Κουρτάκη ότι είχε αναρτήσει ηχητικό στιγμιότυπο, με το οποίο τον εμφάνιζε ως συμμετέχων σε διαλόγους, κάτι που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Ενώ είχε υπάρξει διάψευση, εντούτοις ο κ. Μπάρκας επέμενε να υιοθετεί αυτό τον διάλογο, με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να προσφύγει στην δικαιοσύνη ζητώντας την άρση ασυλίας, η οποία και έγινε προχθές με ψήφους 175 υπέρ, 89 κατά και 9 παρόν. 

ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ…

Καλό το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, αρκεί να το εφαρμόζουν οι άλλοι κι όχι εμείς! Ο κ. Μπάρκας στο παρελθόν μας έκανε έγγραφες υποδείξεις-παρατηρήσεις για σχόλιο της στήλης, ζητώντας μας αποκατάσταση της ηθικής τάξης με την παρατήρηση ότι δεν έχουμε το ανάλογο χιούμορ όταν σχολιάζαμε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, την δική του συμπεριφορά ως πολιτικού προσώπου χωρίς βέβαια τους βαρείς χαρακτηρισμούς του προς τον Γιάννη Κουρτάκη. Να δω τώρα το χιούμορ του!

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ…

Όχι δεν λύνονται οι διαφορές εντός των δικαστικών αιθουσών, που άμα μπλέξεις μ’ αυτές δεν ξέρεις πως και πότε θα ξεμπλέξεις. Ο διάλογος είναι η καλύτερη λύση και η προσφυγή στην δικαιοσύνη είναι η έσχατη λύση. Αν έφτασε σ’ αυτό το έσχατο σημείο ο Κουρτάκης ποιος ξέρει πόσο βαριά ήταν η πράξη του κ. Μπάρκα, ο οποίος πολλές φορές δείχνει να μην έχει ξεκολλήσει από τις ιδέες της εποχής του 3% του ΣΥΡΙΖΑ. Από μας, καλά ξεμπερδέματα και το εννοούμε…

❁ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ…

Το είχαμε ξεχάσει και το επανέφερε στη δημοσιότητα και στη μνήμη μας ο Σπ. Ριζόπουλος. Πρόκειται για την… αμέλεια στα διόδια των κατοίκων της Θεσπρωτίας εντός των νομών όπου υπάρχουν αυτά. Ενώ είχε εκδοθεί σχετική απόφαση από το ΣτΕ, αυτή ουδέποτε εφαρμόστηκε για όλους τους κατοίκους, πλην ορισμένων προνομιούχων Θεσπρωτών και Μετσοβιτών!

 ■ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ…

Το όλο ζήτημα απασχόλησε το Περιφερειακό συμβούλιο από τον πρόεδρο των ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ, όπου ο Αλ. Καχριμάνης γνωστοποίησε ότι το αρμόδιο υπουργείο υποδομών ήταν εκείνο που ουδέποτε εφάρμοσε την απόφαση του ΣτΕ, χωρίς να εξηγήσει του λόγους. Ο ίδιος ο κ. Καχριμάνης δήλωσε πως δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας η επιβολή ή όχι της αμέλειας αλλά όμως θα ξαναπροσφύγει στο ΣτΕ για να εφαρμοστεί από το υπουργείο η πρώτη απόφαση του ΣτΕ. 

 ❖ ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ!

«Το ζήσε Μάη μου» σε πλήρη εφαρμογή, για την παραπάνω περίπτωση. Όπου να ‘ναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ αλλάζει καθεστώς και περιέρχεται εις χείρας ιδιώτη, ο οποίος θα κάνει τα δικά του κουμάντα. Και φυσικά καμία απόφαση ΣτΕ θα τον εμποδίσει, να μην επιτρέπει ούτε σε… κουνούπι να περνάει χωρίς την καταβολή αντιτίμου! Όποιος είχε έχασε και από δω πάνε οι άλλοι…

❁ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ…

Μέχρι 8 Δεκεμβρίου που παραδίδει την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν πρόκειται να κάνει καμία αναφορά στους σχεδιασμούς του μέλλοντός του ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και ό,τι γράφεται γι’ αυτόν κινείται στη σφαίρα της φαντασίας! Αυτά φτάνουν στην στήλη από τον χώρο του Πανεπιστημίου, δίνοντας μια απάντηση σε όλα όσα διακινούνται ως φήμες το τελευταίο διάστημα, μεταξύ αυτών και στην στήλη μας.

■ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ…

«Σέβομαι το ρόλο που υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια κι επομένως ό,τι άλλο ακούγεται και με εμπλέκουν, δεν έχουν δόση αλήθειας, αφού εγώ ουδέποτε δήλωσα μια τέτοια πρόθεση», ακούστηκε να λέει και προσπαθεί να κλείσει προς το παρόν το ζήτημα και μέχρι τις 8 Δεκέμβρη. Πάντως αν έτσι έχουν τα πράγματα, μετά από αυτή την ημερομηνία τίποτα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συμμετοχής του στα κοινά από οποιαδήποτε θέση.

❖ Η ΕΜΠΛΟΚΗ…

Αν και δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον εμπλοκής στα κοινά ο κ. Αλμπάνης, κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να τον «μπλέξουν» σε δημοσκόπηση που είχε σχέση με τα αυτοδιοικητικά στην Ήπειρο. Μάλιστα τον ήθελαν υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου, όχι γιατί τους πήρε ο πόνος για την τύχη του κ. Αλμπάνη αλλά για να «χαμηλώσουν» τον Καχριμάνη, για να φανούν κάποιοι… τρίτοι! 

❁ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ!

Είχαμε ξαναδεί ίδιο έργο το 2019, όπου οι δημοσκοπήσεις κόντευαν να φέρουν τον Καχριμάνη ακόμη και πίσω από τον Γ. Ζάψα, δίνοντάς του ποσοστό κοντά στο 25% όπως και τώρα. Ήλθε το 67% κατακέφαλα κι ακόμη αντιλαλούν τα σήμαντρα της περιοχής.

■ Η ΤΑΚΤΙΚΗ…

«Ακολουθεί μια δική της τακτική η δημοσκοπική ιστοσελίδα. Πρώτα τη διαρρέουν και μετά τη δημοσιεύουν» μου έλεγε φίλος που ξέρει πρόσωπα και πράγματα, που όμως δεν τους παίρνει στα σοβαρά. Αυτός ήταν ο λόγος που έψαχνα και δεν έβρισκα τις δύο πρώτες μέρες την δημοσκόπηση και γι’ αυτό αναρωτήθηκα την προηγούμενη Τετάρτη.

 ❖ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ…

Όμως σιμά κοντά τα Γιάννινα και σ’ ένα χρόνο από τώρα θα δούμε αν θα επαληθευτεί ο Βούζας ή όλοι οι άλλοι, για τους οποίους διαδικτυακά έκαναν προγνωστικά 600 νοματαίοι σ’ όλη την Ήπειρο. Εκείνο που δεν θυμάται είναι αν η ίδια ιστοσελίδα προέβλεπε τα αποτελέσματα των εκλογών του 2019 και έπεσε τόσο μέσα!

❁ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ…

Ωστόσο, ο χρόνος διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη νέων μελών του συμβουλίου της διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πλησιάζει. Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές με ηλεκτρονική μέθοδο και αν η εκλογή αποβεί άγονη θα επαναληφθεί μια εβδομάδα αργότερα στις 31 Οκτωβρίου 2022. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 14 υποψήφιοι.

■ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΑΞΗ!

Δεν θέλουν Αστυνομία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέλη ΔΕΠ και του Πανεπιστημίου μας και δημοσιοποίησαν τις αντιρρήσεις τους. Έχουν απόλυτο δίκιο. Θέλουν το Πανεπιστήμιο… ξέφραγο αμπέλι και το… μπάτε σκύλοι και πρόβατα, να γίνεται πράξη. Προτιμούν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών μεταξύ… σκυλιών και προβάτων και όχι τον πολιτισμό που πρέπει να διακατέχει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Πρότυπό τους προφανώς η πανεπιστημιούπολη Αθηνών!

❖ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ… 

Στην αρχή δεν ήθελαν να αλλάξει τίποτα! Μετά το προόριζαν για χωματερή, ύστερα από λίγο το ήθελαν δάσος, μετά προέκυψε αρχαιολογικός χώρος, που όμως έγινε ο καλύτερος χώρος υποδοχής των πάσης φύσεως λαθραίων και μη. Το ότι εκεί τώρα κάτι πάει ν’ αλλάξει και μια σύγχρονη πόλη ανάλογη του Ντουμπάι πάει να γίνει, τους βγάζει από τα ρούχα τους! Μιλάμε για το παλιό Αεροδρόμιο Ελληνικού και τη σχέση που μπορεί να έχουν τα ΣΥΡΙΖόπουλα που κάποτε έκοβαν τα σύρματα για να το δώσουν στο λαό και τώρα σκίζουν τα ρούχα τους! 

❁ ΒΑΛΤΩΣΕ!

Δεν μπορεί να γίνει ο «μεγάλος δακτύλιος» της πόλης έτσι όπως είχε μελετηθεί και είχε σχεδιαστεί επί εποχής Θ. Μπέγκα, διότι για να ξεβαλτώσουν τον βάλτο από όπου θα περνούσε, κοστίζει πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ! Αυτό το εμπόδιο βρήκε η οικονομική επιτροπή του Δήμου και αποφάσισε  τον ανασχεδιασμό ή την κατάργηση του. Αυτό θα το δούμε λίαν προσεχώς…

■ ΣΤΟ… ΚΛΑΡΙ!

Πάλι στο «κλαρί» οι γνωστοί παρόδιοι της ΚΕΝΑΝ ΜΕΣΑΡΕ, αυτή τη φορά ενάντια στον κόμβο που κατασκευάζεται στην αρχή της Κενάν Μεσαρέ, στην περιοχή του Βυζαντίου. Πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς να αιτιολογούν όσο θα ‘πρεπε τους λόγους που πρέπει να γίνει αυτό. Το ότι σ’ αυτό το σταυροδρόμι γίνεται το σώσαι… ούτε που νοιάζεται κανείς από αυτούς τους «επαναστάτες» από την εποχή που κατασκευάζονταν το πιο σπουδαίο έργο, όπως είναι η ΚΕΝΑΝ ΜΕΣΑΡΕ η οποία αποσυμφόρισε το κέντρο της πόλης.

■ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ…

Μέχρι την Πρέβεζα θα φτάνουν οι «πύραυλοι» που θα εκτοξεύουν οι Τούρκοι, στα πλαίσια των απειλών που εξαπολύουν όλο αυτό το διάστημα. Τώρα το πως τους ήλθε η Πρέβεζα και τι τους έφταιγε αυτή, μόνο αυτοί το ξέρουν! 

❖ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ

Προφανώς θυμήθηκαν οι Τούρκοι την ναυμαχία της Πρέβεζας της 28ης Σεπτεμβρίου το 1538, μεταξύ Οθωμανών και Ενετών, αλλά ξεχνούν την ναυμαχία Ναβαρίνου που έγινε το σώσαι. Τελικά πόσο, Τούρκοι είναι αυτοί οι Μογγόλοι που δεν μπορούν να ξεχάσουν την καταγωγή τους κι όλο θέλουν να έλθουν ένα βράδυ ξαφνικά!

 ❁ ΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ…

Αν η 12χρονη οδηγήθηκε στην ακολασία από εξαναγκασμό ή από ανάγκη, αυτό είναι το λιγότερο μπροστά στους βιασμούς που υφίσταται καθημερινά από τα ΜΜΕ που διψούν για αίμα! Από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί, από την Πισπιρίγκου πέρασαν στην 12χρονη, η οποία αν ξαναδεί ανθρώπων πρόσωπα φαίνεται σαν δύσκολο. Έχει… αποκατασταθεί πλήρως η δικαιοσύνη, με ορισμένους δικηγόρους να κάνουν δημόσιες σχέσεις με τα ΜΜΕ, πατώντας στο «πτώμα» της 12χρονης!

■ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Με 67,2% η Ιατρική Συνδικαλιστική Κίνηση ιατρών νομού Ιωαννίνων κατέκτησε εκ νέου τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και εξέλεξε 9 από τα 13 μέλη. Τις άλλες 4 έδρες τις μοίρασαν μεταξύ τους… μια μητέρα με το γιό της σ’ ένα συνδυασμό και κάποιες άλλες παρατάξεις τις άλλες δύο. Μη ρωτάτε να μάθετε κόμματα και χρώματα. Όποιος έχει μάτια βλέπει…  

❖ Η… ΒΙΑΣΤΡΙΑ

Το ακούσαμε κι αυτό. 19χρονη βίαζε αστυνομικούς μέσα σε αστυνομικό τμήμα! Πρώτα τους φλερτάρισε και μετά τους «κυνηγούσε» μέχρι την Ομόνοια, όπου τελικά οι αστυνομικοί πείστηκαν να ενδώσουν και έγινε ό,τι έγινε! Και να είναι αλήθεια ποιος τους πιστεύει;

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.