Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ…

Δεν γνωρίζω τα κριτήρια που επικράτησαν στην εκδήλωση τιμής προς τον Φίλιππα Τσουμάνη που έκανε ο Δήμος Ιωαννιτών, αλλά το θεωρώ επιλεκτική μνήμη για μιά τέτοια τιμή. Δεν καταγράφω αρνητική διάθεση, αλλά την εξαίρεση στο πρόσωπο του Φ. Τσουμάνη, όταν υπάρχει  κι ένα πλήθος άλλων προσώπων που υπηρέτησαν το Δήμο Ιωαννιτών και ουδέποτε νοιάστηκε κανείς να κάνει ανάλογη εκδήλωση.

 Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ…

Μια τέτοια υπενθύμιση έκανε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ο Ν. Γκόντας αναφέροντας ορισμένα ονόματα όπως των Κ. Πέτσιου, Ε. Ριστάνη, Δ. Γιωτίτσα, Β. Μάντζιου, Κ. Χρηστίδη, Γ. Εμμανουηλίδη, Λ. Τζίμα, Ν. Μάντη, Τ. Σιαφάκα, Τ. Παρλαπά, Π. Θώμου, Α. Αναγνωστόπουλου. Υποχρέωση του Δήμου να αποκαταστήσει μνήμες…

❁ Η… ΑΓΙΟΣΥΝΗ ΕΝΟΣ ΒΙΑΣΤΗ!

Ευτυχώς, που δεν είδα Ηπειρώτες πολιτικούς και κληρικούς να αγκαλιάζονται με τον «ευλογημένο» της Εκκλησίας και της πολιτικής που βίαζε και εξέδιδε ένα 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό, στην Αθήνα. Όλους τους Αθηναίους, από τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, τον περιφερειάρχη, υπουργούς και κυρίως ιεράρχες είχε καταφέρει να τους πείσει για την… αγιοσύνη του και μοστράριζαν ανφάς και προφίλ, πάνω-κάτω, μπροστά και πίσω από αναλόγια εκκλησιών, όπου εξέπεμπε δεήσεις προς τον μεγαλοδύναμο, από τον οποίο έπαιρνε δύναμη για τις «αγαθοεργίες» του!

■ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ… 

Το ξέρω! Δεν χωρούν τέτοια λόγια τέτοιες ώρες, αλλά πώς αλλιώς να σχολιάσει κανείς αυτό το τέρας, που εκμεταλλεύτηκε την ανέχεια και την άγνοια ενός 12χρονου παιδιού και το οδήγησε στην πορνεία, δηλώνοντας παράλληλα πιστός στην ορθοδοξία και τις αλήθειες που δίδαξε ο Χριστός, του οποίου δήλωνε πιστός! 

❖ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ…

Δεν χωρούν λόγια σοβαρά να περιγράψει κανείς το όσα έπραξε εις βάρος ενός μικρού κοριτσιού, επικαλούμενος την ορθή πίστη σε αρχές και αξίες και στην ίδια την εκκλησία, την οποία προφανώς είχε σαν κάλυψη για να προβαίνει σε πράξεις ακολασίας και προφανώς θα επαίρονταν για τον ανδρισμό και την παληκαριά του!. 

❁ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ…

Παιδί για θελήματα η 12χρονη δίπλα στη μάνα που εργαζόταν στο μαγαζί του δράστη κι ενίοτε έπαιρνε κανένα τάλιρο που μάλλον ήταν το δόλωμα. Άλλα επτά παιδιά είχε η μάνα και πάσχιζε να τα ταΐσει. Πού να ήξερε πως το αφεντικό θα γίνονταν βιαστής και προαγωγός! Εκτός εάν…

■ ΟΙ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ…

Τι να πει κανείς; Το ξέρω κι αυτό! Δεν είμαστε κοινωνία αγγέλων! Όχι όμως και σε 12χρονο κοριτσάκι. Από κοντά οι μετάνοιες και οι μεγαλοσταυροί! Και να οι φωτογραφίσεις, για να είναι υπεράνω υποψίας. Φωτογραφίσεις με επισήμους-διασήμους για λίγες σταγόνες προβολής, που γίνονταν σταγόνες στα μάτια της κοινωνίας πλην των μυημένων! 213 μυημένοι περίμεναν στη σειρά να πάρουν… γεύση από ένα 12χρονο κορίτσι! 

❖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ…

Εκτός από την κοινωνική διάσταση το όλο ζήτημα πήρε και πολιτική, με κάποιους πολιτικούς να σταυροκοπιούνται! Ήταν «δεξιός» ψάλτης ο βιαστής και ως εκ τούτου βαραίνει την δεξιά η αθλιότητα. Λες και ο κάθε διπλανός μας ξέρουμε τι καπνό φουμάρει και πρέπει να φυλάμε τα ρούχα μας…

 ❁ ΤΑ ΒΙΤΣΙΑ…

Τα βίτσια του καθενός τα μαθαίνουμε όταν αυτά εκδηλωθούν. Αν και κάποιες φορές οι «διπλανοί» μας δείχνουν τον χαρακτήρα μας, απλά εμείς γινόμαστε μεγαλόψυχοι και είμαστε του δόγματος «άστο να το βρει από κανέναν άλλο»! Άμα τολμήσεις ν’ ανοίξεις το στόμα σου σέρνεσαι στα δικαστήρια κι άντε να βρεις το δίκιο σου! Ξέρω τι σας λέω…

■ Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ…

Δεν είναι κομματικό ή πολιτικό το ζήτημα και ας μην σπεκουλάρουν τα ΣΥΡΙΖόπουλα. Όπως δεν ήταν κομματικό το ζήτημα με την Θεσσαλονικιά δική τους αγαπημένη που άρπαξε τη μικρή, την οδήγησε στο σπίτι και επί μέρες την βίαζε, ποτίζοντάς την με ναρκωτικές ουσίες!

 ❖ ΟΙ ΝΟΜΟΙ…

Υπάρχει πολιτικό πεδίο τεράστιο αντιπαράθεσης. Ας δοθεί βαρύτητα στο δάσος και όχι στο δέντρο. Ας θεσπιστούν νόμοι με ποινές τέτοιες, που ν’ απαγορεύουν και τη σκέψη ακόμη για τέτοιου είδους αξιόποινες πράξεις. Μην ξεχνούμε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πλημμελήματα τέτοιου είδους αξιόποινες πράξεις. 

❁ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ…

Μάθαμε για τον μερακλή-τέρας και τώρα απομένει να μάθουμε και για τους άλλους «πελάτες του» που είτε είχαν διαπράξει το κακούργημα, είτε ήταν στην αναμονή. Θα έχει ενδιαφέρον να δημοσιοποιηθεί η λίστα. Θέλω να δω αν υπάρχουν κι άλλοι μεγαλόσταυροι «αριστεροί ψαλτάδες»!

■ Η ΜΗΤΕΡΑ!!!

Το κερασάκι στην τούρτα η μητέρα της 12χρονης. Συνελήφθη με την κατηγορία της ώθησης προς την πορνεία της ίδιας της κόρης της. Εξετάζεται αν έσπρωχνε κι άλλα παιδιά της στον ίδιο δρόμο. Η ίδια λίγο πριν την σύλληψη, απειλούσε τους βιαστές-εκπορνευτές με δολοφονία τους! Σ’ όλο αυτό το σκηνικό δεν είδαμε πατεράδες, διότι τα οκτώ παιδιά η μητέρα τα έκανε με δύο διαφορετικούς και, όπως φαίνεται, έπρεπε να τα φροντίζει η ίδια, αφού οι πατεράδες… άφαντοι!

❖ Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ… 

«Γκαιμπελισμός είναι μια ναζιστική-φασιστική μέθοδος προπαγάνδας. Πες-πες κάτι θα μείνει». Τα παραπάνω είναι λόγια του πρώην δημάρχου Θωμά Μπέγκα, ως απάντηση στους ισχυρισμούς της Δημοτικής Αρχής ότι εκείνη είναι που βάζει μπροστά τον οδικό άξονα Γεννηματά-Πανηπειρωτικό Στάδιο!

❁ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ…

Αυτό ακριβώς! Κατά τον κ. Μπέγκα και την παρέα του πρέπει να επιβραβεύεται η σκέψη και όχι η πράξη. Σκέφτηκε κάποτε να φτιάξει αυτό τον άξονα ο κ. Μπέγκας, αλλά τον πρόλαβε ο Καχριμάνης που σκέφτηκε την Λ. Νιάρχου και όχι μόνο την σκέφτηκε, άρχισε και να την κατασκευάζει…

■ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑ!

Έτσι είναι, Θωμά! Εγώ συμφωνώ με όσα περί Γκαίμπελς αναφέρεις, αλλά σου χρεώνω παράλληλα το «πες-πες κάτι μένει»! Μόνο που στη δική σας περίπτωση δεν έμειναν ούτε λόγια, ούτε έργα! 

❖ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ…

Πρόσεξε όμως! Μην βάζεις αλάτι σε πληγές που άνοιξε ο Γκαίμπελς στην πόλη μας με το ολοκαύτωμα των Εβραίων! Μάλιστα, σε μια στιγμή που στα Γιάννενα λάμβανε χώρα συνέδριο με θέμα τα δραματικά του φασισμού και σε μια πόλη και στιγμή που ο δήμαρχος είναι εβραϊκής καταγωγής, κάτι που δεν συμβαίνει σε πολλές άλλες πόλεις στην Ευρώπη κι αλλού! 

❁ Η ΚΡΙΣΗ…

Ο καθένας κανονικά έπρεπε να κρίνεται από τα έργα του και όχι από τις σκέψεις του. Αυτός πρέπει να είναι ο κανόνας, τον οποίο οι πολίτες έπρεπε να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν, όταν έρχεται η στιγμή να αποφασίσουν. Δυστυχώς, πολλές φορές ισχύει η κοντή μνήμη και υπερτερούν οι μεγάλες σκέψεις και τα… ονειρεμένα όνειρα, οπότε τα έργα πάνε περίπατο!

 ■ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ…

Αν οι δήμαρχοι της πόλης μας κρίνονται από τα έργα τους, ο μοναδικός που θα δικαιούνταν να δημαρχεύει στην πόλη είναι ο Νίκος Γκόντας, ο οποίος όχι άδικα ονομάστηκε ο δήμαρχος των έργων. Αλλά είπαμε. Κοντή μνήμη… 

❖ ΟΙ ΜΟΥΣΑΜΑΔΕΣ…

Άλλοι παραδίδουν έργα κι άλλοι παρέδωσαν μουσαμάδες. Ο Κυριάκος παρέδωσε γραμμές ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά και ο Αλέξης εγκαινίαζε μουσαμάδες στη Θεσσαλονίκη, με τον Σπίρτζη να κόβει εισιτήρια σε πίνακα ζωγραφικής!

 ❁ ΣΕ ΒΑΓΟΝΙ!

Μιλάμε για πολλή ξεφτίλα! Το 2018 οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, με πρώτο τον πατέρα του Νίκου Παππά μπήκαν σε «βαγόνι» και έλεγαν ότι έκοβαν βόλτες με το ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ακόμη βρίσκεται στα μπετά! Και όλα αυτά τα ξεφτιλίκια τα ευλογούσε ο τιτανοτεράστιος Αλέξης, για να πείσει το λαό να τον ξανακάνει πρωθυπουργό!

 ■ ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ…

Μεταξύ των καλεσμένων στα εγκαίνια ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά ήταν οι πρώην πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής και Α. Σαμαράς. Ο Αντώνης πήγε, ο Καραμανλής όχι. Προφανώς δεν πίστευε κι εκείνος ότι το έργο δεν ήταν μουσαμένιο! Ο καθείς κατά τα έργα του…

❖ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…

Σημασία έχει ότι ένα σημαντικό έργο για τους Πειραιώτες είναι πραγματικότητα. Χιλιάδες Πειραιώτες,  κυρίως, θα εξυπηρετούνται από ένα σύγχρονο μέσο μεταφοράς και δεν θα ξεροσταλιάζουν στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά. Χώρια που η μετακίνησή τους θα είναι και πολύ πιο οικονομική.

❁ ΤΑ ΒΕΛΗ…

«Επίθεση στον περιφερειάρχη έκαναν Στ. Καλογιάννης και Χρ. Ντακαλέτσης, δήμαρχος Δωδώνης. Ο μεν πρώτος για την ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία Επιχειρηματικών Πάρκων, καταθέτοντας δική του πρόταση διαφορετική από του Καχριμάνη. Ο δε δεύτερος επιτίθεται στον περιφερειάρχη για την αδιαφορία που δείχνει προς το Δήμο του και κυρίως για το οδικό δίκτυο που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

■ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ…

Όσο πιο κοντά στις εκλογές θα πηγαίνουμε, οι «παράταιρες» φωνές θα ακούγονται και θα μεγαλώνουν. Ο καθένας θα πρέπει να χαϊδεύει το δικό του «εκκλησίασμα» για να ξανατύχει της εμπιστοσύνης του λαού, στου οποίου το όνομα πίνει νερό. Μόνο που ο λαός δεν πίνει νερό πολλές φορές και δεν έχει δρόμο να πάει στο σπίτι του!

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.