Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ…

Έβαλε λουκέτα και κλειδαμπάρωσε απ’ όλους τις πλευρές τη Μονή Βελλάς ο μητροπολίτης Μάξιμος, για ν’ αποφευχθεί το πλιάτσικο. Μπορεί να το κατάφερε, έστω και κατόπιν πλιάτσικου. Όμως το «πλιάτσικο» με την κατάργηση της σχολής, δεν το απέφυγε! Όλα τ’ άλλα μόνο ιστορική αξία έχουν…

Η ΑΣΕΒΕΙΑ…

Νοιάστηκαν και «έβγαλαν γλώσσα» κάτι ιστορικά αναλφάβητοι εξ’ Αθηνών, που έδειξαν ασέβεια προς την ιστορική ιερά Μονή Βελλάς και το έργο που προσέφερε στην Ελληνική Παιδεία επί 110 χρόνια περίπου. Βγήκαν από τα… λαγούμια και πήραν χρόνο δημοσιότητας, μιλώντας για τις σωστές κινήσεις που έγιναν και που έχουν να κάνουν με τη μεταφορά αρχείων και άλλων περιουσιακών στοιχείων της σχολής Βελλάς στην Αθήνα, όπου λειτουργεί παρόμοια σχολή. Έγινε που έγινε το «έγκλημα», ας αφήσουν τις εξυπνάδες οι «Αθηναίοι» και μη προκαλούν!

❁ ΟΙ ΜΑΧΕΣ…

«Μάχη του Μαργαριτίου» την περασμένη Δευτέρα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια. Αιτία της μάχης η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών που προωθούν κάτοικοι της περιοχής, κυρίως κτηνοτρόφοι και μεταξύ αυτών και ο γιός του Περιφερειάρχη που ως κτηνοτρόφος (αγελαδοτρόφος) συμμετέχει στην ομάδα των επενδυτών.

 ■ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ…

Πριν της μάχης του Μαργαριτίου είχε προηγηθεί εκείνη του Καρβουναρίου που ήταν η πρώτη επιλογή των επενδυτών ως χώρος. Όμως δεν ευδοκίμησε διότι υπήρξαν αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, με αποτέλεσμα να μετακινηθούν στο Μαργαρίτι οι 91 «επενδυτές» συν το Δήμο Ηγουμενίτσας που είναι ο δικαιούχος στην περιοχή. 

❖ Ο ΚΑΥΓΑΣ…

Το όλο ζήτημα συζητήθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος όπου ο καυγάς φούντωσε όταν ακούστηκε ότι ο γιός του Περιφερειάρχη είχε την φαεινή ιδέα να συγκαταλέγεται μεταξύ των επενδυτών. «Κόκκινο πανί» ο Καχριμάνης, το ίδιο και η οικογένειά του.

 ❁ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ…

«Τούρκος» ο Σουλτάνος Αλέκος από την επίθεση που δέχτηκε στην Επιτροπή από την αντιπολίτευση για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά και για επιπλέον έναν, αυτόν που παρίστατο στην Επιτροπή, την στιγμή που συζητούνταν θέμα που αφορούσε την οικογένειά του!

■ ΜΑΧΕΣ ΛΕΛΟΒΟΥ-ΚΡΑΝΙΑΣ!

Παρόμοια μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη στα Λέλοβα και στην Κρανιά Πρεβέζης. Εκεί άλλος επενδυτής, εκ Πατρών ορμώμενος, έχει βάλει στον νου του να φτιάξει πάρκο φωτοβολταϊκών σε έκταση πέντε χιλιάδων στρεμμάτων! Εκεί να δείτε μάχες που έχουν να γίνουν!

❖ ΤΙ ΘΕΤΕ;

Φωτοβολταϊκά δε θέτε, υδροηλεκτρικά δε θέτε, ανεμογεννήτριες δε θέτε, λιγνίτες δε θέτε… τότε τι θέτε; Πως θα έχουμε φτηνή ενέργεια; (θυμήθηκα Γκιωνάκη) 

❁ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ…

91 οι ιδιώτες επενδυτές, συν ο Δήμος Ηγουμενίτσας στου οποίου την δικαιοδοσία πάει να στηθεί το φωτοβολταϊκό πάρκο. Ο δήμαρχος Γ. Λώλος, μέχρι τη δημοσιοποίηση των ονομάτων δήλωνε άγνοια, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο είχε μεσάνυχτα! Όλα λάθος τελικά…

 ■ ΟΧΙ Φ/Β!..

Όχι, είπε τελικά σε φωτοβολταϊκά η Αποκεντρωμένη στην περιοχή Κρανιάς και Θεσπρωτικού. Λόγω ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, απετράπη η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, με αποτέλεσμα να ματαιώνεται μια επένδυση που σαν σκοπό είχε την παραγωγή ενέργειας.

❖ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Όταν είχε ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας του πάρκου στην συγκεκριμένη περιοχή, οι κάτοικοι είχαν αντιδράσει και πολλοί απ’ αυτούς βρέθηκαν στην Αποκεντρωμένη, διαμαρτυρόμενοι για το «ανοσιούργημα» που θα έβαζε μπουρλότο σε γεωργία και κτηνοτροφία. Τελικά το αίτημα μη εγκατάστασης φωτοβολταϊκών φαίνεται να έγινε αποδεκτό και η Αποκεντρωμένη έκλεισε την πόρτα! Το αν είναι οριστική η απόφαση ή όχι, θα το δούμε…

❁ ΕΠΙΜΕΝΕΙ!

Επιμένει ο Ανδρουλάκης να μάθει το λόγο της παρακολούθησής του κι απ’ ότι φαίνεται θα μείνουμε κι εκείνος κι όλοι εμείς οι άλλοι μ’ αυτή την περιέργεια. Ο ίδιος πρέπει να γνωρίζει το λόγο, αλλά κάνει καυγά για να σηκώσει καπνό γύρω από το όνομά του, μπας και τσιμπήσει κανένα ψηφαλάκι. Εκείνοι που θα μείνουμε με την περιέργεια είμαστε εμείς, που έτσι κι αλλιώς θα θέλαμε να γίνουμε κοινωνοί.

■ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ…

«Καήκανε» τα αρχεία της παρακολούθησης, είπε προχθές στην εξεταστική επιτροπή ο νέος διοικητής της ΕΥΠ. Εκείνος που πήρε βαθιά ανάσα είναι ο ίδιος ο Ανδρουλάκης κι εκείνος που τσουρουφλίζεται είναι ο Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται απολογούμενος για τον βίο και την πολιτεία του τα χρόνια της διακυβέρνησής του.  

❖ Ο ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ… 

Ήταν ο ίδιος ο Αλέξης πρωθυπουργός, όταν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Πιτσιόρλα, που διαχειρίζονταν περιουσίες, του Ελληνικού Δημοσίου. Ο ίδιος ο τότε προϊστάμενος της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, δημοσιογράφος Γιαννιώτης την καταγωγή, αποκάλυψε την παρακολούθηση του ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ υπουργού Πιτσιόρλα, κάτι που ήταν εν γνώσει του ίδιου του Τσίπρα, αν και όταν ρωτήθηκε στη ΔΕΘ έκανε το μ…κα! 

❁ ΞΥΝΟΝΤΑΙ!..

Να δείτε ότι από «δικαστές» θα βρεθούν κατηγορούμενοι, οι εσχάτως υπέρμαχοι του δικαίου και της νομιμότητας. Ξύνονται στην… γκλίτσα και θα υποστούν τις συνέπειες. Εκείνος ο κακόμοιρος ο Ανδρουλάκης τελικά, θα είναι το πολιτικό θύμα που μέχρι τώρα προτάσεις για ένα καλύτερο μέλλον δεν έχει παρουσιάσει χαλασιά του και απαιτεί ισχυρή λαϊκή εντολή στην πρώτη εκλογή για να μην… ταλαιπωριέται με επαναληπτικές εκλογές! 

■ Η «ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ»…

Τελικά τι έγινε ρε παιδιά, με εκείνη την «βραχονησίδα» (έτσι ονόμασαν τη νησίδα τα Συριζόπουλα) στον Έβρο; Εκεί που ξεροστάλιαζαν 38 άμοιροι κυνηγημένοι από τις χώρες τους και που κατά τα Συριζόπουλα και όχι μόνο, η ΕΛΑΣ και ο στρατός καταδίκασαν σε θάνατο τη μικρή Μαρία και το έκαναν σημαία αντιπολιτευτική για λίγα λεπτά κομματικής σπέκουλας! 

❖ ΤΟ ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ...

Το ξεσκέπασμα έγινε από την ίδια τη ΜΚΟ, που διαχειρίστηκε το όλο ζήτημα και που ξεκαθάρισε ότι καμία Μαρία δεν πέθανε και σε καμία Ελληνική «βραχονησίδα» δεν κοντοστάθηκαν οι «λαθραίοι», αλλά σε τουρκική νησίδα ήταν όλοι αυτοί!

 ❁ Ο… ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ!

Προσπαθούν να φορτώσουν συνεργασία ΝΔ, με το κόμμα κηραλοιφών του Βελόπουλου! Ποιοι; Εκείνοι που αγκάλιασαν σφιχτά τον Πάνο Καμμένο και τον έντυσαν στρατηγό και να πηγαινοέρχεται με το ελικόπτερο Βούλα-Πεντάγωνο!

 ■  Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ…

Έρχεται η πρώτη δημοσκόπηση λίγο πριν λίγο μετά τη ΔΕΘ και καταστρέφει το όνειρο και το παραμύθι που είχαν φτιάξει οι ΤσιπροΑνδρουλάκηδες. Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Κυριάκος, μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης και ρίχνει οκτώμιση μονάδες στο κεφάλι του Αλέξη σε πρόθεση ψήφου και 11 μονάδες σε καταλληλότητα για πρωθυπουργός!  

❖ ΤΟ ΓΚΑΡΙΣΜΑ…

Γκαρίζει διαρκώς εδώ και πολύ καιρό ο Ερντογάν και οι δικοί μας αριστερούληδες «μούγκα στην στρούγκα»! Ούτε μια κουβέντα από το μεγάλο μαχητή πατριώτη Αλέξη, ο οποίος κρύβεται σε ζητήματα Εθνικά. Είναι αυτός που υιοθέτησε τον «θάνατο» της Μαρίας στη «βραχονησίδα» στον Έβρο που ήταν τελικά μούφα!

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.