Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ…

Ο Δ. Δημητρίου και ο Μιχ. Κασσής αυτοπροτάθηκαν για υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων, αλλά δεν φαίνεται να υιοθετούνται από τους ιθύνοντες αυτές οι υποψηφιότητες, αφού τα τέσσερα πρώτα ονόματα φαίνεται να έχουν κλειδώσει και είναι οι Κ. Γάτσιος, Σ. Ζαρμπαλάς, Θ. Μανταλόβας και Γιάννης Τσίμαρης. 

Η ΕΔΡΑ!

Υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι για μια θέση στο ΠΑΣΟΚ, αφού η κατάκτηση μιας έδρας στο Νομό είναι πιο κοντά από προηγούμενες φορές. Το ότι υπάρχουν περισσότερες επιθυμίες αυτή τη φορά, είναι στα θετικά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάτι μπορεί να κάνει στο πολιτικό στερέωμα και σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.  

Η ΣΦΗΝΑ…

Στον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος που παλεύει να μπει σφήνα ανάμεσα στους ακραιφνείς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ είναι ο εκ μεταγραφής από ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος έχει πάρει σοβαρά την μεταγραφή-μεταστέγασή του και θέλει διακαώς να είναι εκείνος που θα «κλέψει» την έδρα, για να επανέλθει στο κοινοβούλιο που το έχει ένα απωθημένο…

 Η ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ…

Στη Ν.Δ. τα πράγματα είναι πιο απλά, αφού η τετράδα των νυν βουλευτών μένει ακούνητη. Μια δυστοκία θα υπάρξει από πλευράς υποψηφιοτήτων γυναικών, που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει φανεί κάτι στον ορίζοντα. Υπάρχει ήδη μια και αυτή είναι η Μαρία Κεφάλα, αλλά θα πρέπει να τηρηθεί και η ποσόστωση. Εν αναμονή λοιπόν…

Η ΥΠΟΘΕΣΗ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ»…

Μάλλον ήλθε να επιβάλει τον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο περί αρμοδιότητας διαχείρισης σκουπιδιών, παρά να βρει την «χρυσή τομή» μεταξύ ΦΟΔΣΑ και Περιφέρειας που είναι στα μαχαίρια εδώ και πολύ καιρό. Μιλάμε για την παρουσία του Γ.Γ. σκουπιδιών Γραφάκου, που ήρθε στα Γιάννενα την προηγούμενη εβδομάδα και μίλησε μόνο με τον ΦΟΔΣΑ και την ΠΕΔ και όχι με Καχριμάνη, ο οποίος έχει γίνει… Τούρκος με όσα τελευταία γίνονται στην υπόθεση «σκουπίδια». 

■ ΤΟ ΔΩΡΟ!

Τι Γραφάκος, τι Αγραφιώτης και οι δυο κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση ύστερα από το Νόμο-δώρο που ψήφισαν στην Βουλή, με τον οποίο η ευθύνη της διαχείρισης απορριμμάτων παραδίδεται στον ΦΟΔΣΑ, αφαιρώντας αυτή την εξουσία από την Περιφέρεια Ηπείρου. Το πιο σπουδαίο είναι, ότι το πρόστιμο των 3,5 εκ. ευρώ μέσω του ΦΟΔΣΑ θα πληρωθεί από τους πολίτες κι αυτό μάλλον το πιστοποίησε ο Γραφάκος για να μην… στεναχωρηθεί ο Αγραφιώτης! 

❖ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ…

Μόνο ο Δήμος Ιωαννιτών σε όλη την Ήπειρο αύξησε τον πληθυσμό του κατά την δεκαετία 2011-2021 Όλοι οι άλλοι Δήμοι είχαν απώλειες πληθυσμού, όπως απώλειες υπήρξαν σε όλη την χώρα κατά 5,1%. Η αύξηση στο Δήμο Ιωαννιτών ήταν κατά 608 άτομα. Γενικά η Ήπειρος έχασε 17.000 πολίτες!

 ❁ Ο Θ. ΜΠΕΓΚΑΣ…

Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από δημοτικές Αρχές που με ολοκληρωμένους και επαρκώς τεκμηριωμένους σχεδιασμούς, χέρι - χέρι με τον δημότη θα πάνε τον τόπο μπροστά. Το είπε ο πρώην δήμαρχος Θ. Μπέγκας, με αφορμή την απόφαση της δημοτικής Αρχής να αξιοποιήσει το κτίριο-φάντασμα του παλιού Πανεπιστημίου στην Δομπόλη. 

■ ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ!

Χέρι - χέρι λέει ο Θωμάς, όπως έκανε εκείνος επί ημερών του και ξέχασε να μας αναφέρει το τεράστιο έργο του. Χέρι-χέρι και από το 2013 μέχρι το 2021, εκείνος ο περιβόητος διαγωνισμός για την επέκταση του Βιολογικού δεν προχωρούσε γιατί κάποια χέρια τον κρατούσαν κλειστό γερά!

❖ Η ΟΜΟΝΟΙΑ…

Να συμφωνήσουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ομόνοια σ’ ένα συλλογικό όργανο όπως είναι και οι Δήμοι, αλλά πρέπει να έχουμε δώσει πρώτοι το παράδειγμα, διότι διαφορετικά τα χέρια απλά θα είναι ανοιχτά από τους πολίτες την ώρα των εκλογών…

❁ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ…

Καλές οι προθέσεις του πρώην δημάρχου, αλλά κάπως άκαιρα και δεν φτάνουν για να παραχθεί έργο. Οι πολίτες θέλουν να βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια έργα για να αποφασίζουν, όπως αποφασίζουν, αν και έχουμε δει πολλές φορές να αδικεί εκείνους που προσέφεραν πολλά, αλλά δεν τα προσέφεραν όλα. 

 ■ Η ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ…

Πάλι στο προσκήνιο η οριοθέτηση της λίμνης για να υλοποιηθεί η κατασκευή ποδηλατόδρομου περιμετρικά αυτής, όπως το είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός το περασμένο φθινόπωρο. Το όλο ζήτημα επανάφερε στην επικαιρότητα η βουλευτής Ν.Δ. Μ. Κεφάλα, με την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. 

❖ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Δεν είναι τόσο εύκολο ζήτημα η οριοθέτηση της λίμνης, σε τόσο σύντομο διάστημα από τότε που ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε τον ποδηλατόδρομο και όταν μάλιστα γι’ αυτό το έργο βρέθηκαν και 12 εκ. ευρώ. Η γραφειοκρατία, ο ζαμανφουτισμός και οι κουτοπονηριές δεν αφήνουν το έργο της οριοθέτησης, καθώς και την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος να προχωρήσουν.  

❁ Η ΣΦΙΞΗ…

Στο όλο ζήτημα ενεπλάκη και ο Σκέρτσος, ο οποίος προσπαθεί από το γραφείο του στην Αθήνα να δώσει λύση, σ’ ένα ζήτημα που ένα σωρό κυβερνήσεις που πέρασαν και περισσότεροι δήμαρχοι δεν κατάφεραν να γίνουν αποτελεσματικοί. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης ενώ το θέλει, οι γραφειοκράτες δεν το… γουστάρουν! Ωστόσο, οι πιέσεις από πολλές πλευρές πρέπει να εντείνονται. Που ξέρεις; Η σφίξη βγάζει λάδι!

■ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ!

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ, δηλώνει η Μ. Τζούφη πρώην επί ΣΥΡΙΖΑ υφυπουργός Παιδείας και σηκώνει το λάβαρο της επανάστασης! Θέλουν ένα πανεπιστήμιο μπάχαλο, γιατί έτσι πιστεύουν ότι μεταδίδονται οι γνώσεις στους φοιτητές, οι οποίοι όμως δεν είναι όλοι ίδιοι. Θέλουν ένα πανεπιστήμιο σαν το ΑΠΘ, όπου η ανομία και η εγκληματικότητα διδάσκονται στην πράξη από κουμπουροφόρους και διακινητές ναρκωτικών ουσιών. 

 

❖ Ο ΑΣΚΟΣ…

Στο μεταξύ άνοιξε… ο ασκός του Αιόλου, για το πως αναγορεύθηκε στην πρώτη πανεπιστημιακή βαθμίδα η κ. Τζούφη και μάλιστα η αμφιβολία να φωλιάζει στους νόες πολλών, ακόμη και ειδικών επί πανεπιστημιακών ζητημάτων. Η ίδια έδωσε την δική της εξήγηση, λέγοντας ότι παράλληλα με τα βουλευτικά της καθήκοντα, έδινε τα ρέστα της και σε πανεπιστημιακού τύπου υποχρεώσεις. Το αν έπεισε τους άπιστους… παίζεται! Εμείς πάντως δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει τα «δικά μας παιδιά»… Ρωτήστε και τον Τριαντάφυλλο Αλμπάνη…

❁ Η ΑΓΑΠΗ…

Αγαπούσε, λέει, από παιδί τον ΠΑΣ Γιάννινα και δεν έχανε αγώνα της ομάδας στην Αθήνα και γι’ αυτό τιμήθηκε στο «Ζωσιμάδες» σε πρόσφατο αγώνα με τους δυο ΑΓΙΑΞ! Ξέρω και καμιά τριακοσαριά χιλιάδες Ηπειρώτες που αγαπούν τον ΠΑΣ Γιάννινα και δεν είδα να έχουν την ίδια τιμητική ευκαιρία!

■ Η ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Προφανώς, αυτή η δικαιολογία επιστρατεύτηκε κατόπιν παράκλησης του τιμηθέντος προς σχόλιο της στήλης, που μιλούσε για την διαφορά μεταξύ δημοτικού άσματος μοιρολογιού «Μαριόλα» και ύμνου του ΠΑΣ Γιάννινα που έχει καθιερωθεί από το 1972 μέχρι σήμερα και ο οποίος ήταν δημιούργημα του Αλέκου Κιτσάκη.

❖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ…

Κι εμείς αγαπήσαμε και μάλιστα υπηρετήσαμε επί μια τετραετία τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο «πληρώσαμε» και «πληρώνουμε» μέχρι σήμερα, αλλά δεν σκίσαμε το κεφάλι κανενός από τους βετεράνους να μας δώσουν ένα βραβείο για την προσφορά μας. Μάλιστα, η υπηρεσία του γράφοντος στα επικοινωνιακά και διοικητικά του ΠΑΣ, συνδέεται με την περίοδο που η ομάδα ύστερα από μια δεκαετία επέστρεψε στην Α’ κατηγορία το 2000! Έτσι για την ιστορία!..

❁ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…

Αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό ο Δ. Λιγνάδης και έγινε της π…νας το κάγκελο. Πήρε άδεια ο ισοβίτης αρχηγός της 17Ν Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και μάλιστα στην επέτειο δολοφονίας του Αξαρλιάν και όλοι κατάπιαν την γλώσσα τους. Είχε δικαίωμα ο δολοφόνος και δεν είχε ο βιαστής! Και στις δυο περιπτώσεις η Δικαιοσύνη είχε την λύση, η οποία στηρίζεται σε Νόμους για να τους εφαρμόζει. Καιρός να μας πουν ότι ο Γιωτόπουλος, είναι αγαπημένος της σημερινής κυβέρνησης! 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.