Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Θετική ήταν η γνωμοδότηση της επιτροπής περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου στην χωροθέτηση των φυλακών Σταυρακίου στην Κόντσικα. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που έπεσε η ιδέα της μεταφοράς του καταστήματος κράτησης, έτσι ώστε να απομακρυνθεί από τον οικονομικό ιστό που είναι αυτός ο ιστός της πόλης. 

ΤΑ…ΒΙΟΛΙΑ

Το όλο ζήτημα της μεταφοράς – απομάκρυνσης έχει απασχολήσει πολλές δημοτικές αρχές, πολλές κυβερνήσεις αλλά… στον τόπο τα βιολιά! Τελευταία φορά που απασχόλησε πολιτικό πρόσωπο και το επανέφερε στην δημοσιότητα ήταν η τότε νεοεκλεγείσα βουλευτής ΝΔ Μ. Κεφάλα, που αν δεν κάνω λάθος ήταν η πρώτη της παρέμβαση στη Βουλή. Το όλο ζήτημα έχει αρχίσει να περπατάει κι’ αυτή η απόφαση από την επιτροπή περιβάλλοντος, είναι ένα λιθαράκι στο όλο οικοδόμημα. Έχει πολύ δρόμο όμως ακόμη και οι εκλογές πλησιάζουν…

ΘΥΜΩΣΕ Ο ΕΝΤΙ!

Τα έβαλε με τους Ευρωπαίους ηγέτες ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, επειδή εκείνοι δεν άρχισαν τις ενταξιακές ενέργειες ώστε η Αλβανία να μπει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Περίσσεψαν οι χαρακτηρισμοί με τους οποίους έλουσε ο εν λόγω τους Ευρωπαίους και απαίτησε από εκείνους εδώ και τώρα ν’ αγκαλιάσουν την Αλβανία, η οποία δεν φαίνεται ακόμη να έχει απαλλαγεί από τις Χοτζικές ιδέες. 

ΤΟ ΧΑΟΣ!

«Είστε ένα μαύρο χάλι, είστε οι ντροπές και είστε το χάος» τους είπε κατάμουτρα και έχει την απαίτηση να τον πάρουν στα σοβαρά! Ο ίδιος ο Ερντογάν με άλλη προβιά ο Έντι Ράμα, ο οποίος στήνει κ….λο στον Τούρκο πρόεδρο και έχει την απαίτηση να συμμορφωθεί η Ε.Ε. ως προς τας υποδείξεις τους. Αλλού… να τρώει και να πίνει κι αλλού να πάει να τον δίνει, ένα πράγμα που οι Ευρωπαίοι δεν χαμπαριάζουν. 

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ…

Ούτε που πάει στο μυαλό του Ράμα ότι στην Ε.Ε. ακόμη λειτουργούν κανόνες τέτοιοι, που  έχουν σχέση με ισονομία – ισοπολιτεία δημοκρατία, λέξεις άγνωστες προφανώς στον Αλβανό πρωθυπουργό που προσπάθησε, μέρα μεσημέρι να σηκώσει ανάστημα και να γίνει ανάγωγος... 

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ!

Κάποτε η Αλβανία εντάχθηκε στο άρμα της Κίνας για να... χορτάσει Μάο. Όταν τα έσπασαν, επί Χότζα, τότε άρχισαν ν’ απειλούν την Κίνα με... επέμβαση στρατιωτική! Όπως σας το γράφω! Ευτυχώς γλίτωσαν οι Κινέζοι!

Η ΜΟΝΑΞΙΑ…

Ξεκομμένη η Αλβανία απ’ όλο τον κόσμο, ζούσε την μοναξιά από το 1945 μέχρι το 1990. Την είχαν χαρακτηρίσει την μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, της οποίας οι έγκλειστοι δεν είχαν καμιά επικοινωνία εκτός συνόρων, αλλά και εντός αυτού πάλι καμία επικοινωνία δεν είχαν, διότι ήταν απαγορευτικό κάτι τέτοιο.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ…

Σε αυτή τη φυλακή ήταν εσώκλειστο ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνισμού, που αν κάποιος απ’ αυτούς τολμούσε να πηδήξει τα σύνορα τον εκτελούσαν επί τόπου, ή αν τον συλλάμβαναν δεν ξανάβλεπε φως ημέρας. Ήταν γεμάτες οι κανονικές φυλάκες από Έλληνες της Β. Ηπείρου που απλά κάποια στιγμή σκέφτηκαν την ελεύθερη Ήπειρο.

ΟΙ… ΣΥΜΜΑΧΟΙ!!!

Να φανταστείτε ότι… ελληναράδες τύπου αριστεράς, ήταν σύμμαχοι που καθεστώτος Χότζα που όταν εκείνος το 1984 αναχώρησε για τον δικό του σοσιαλιστικό παράδεισο του πιλαφιού, εκείνος που παραλίγο να λιποθυμήσει πάνω στο μνήμα που ήταν ο δικός μας θαυμαστής καθεστώτος Μανώλης Γλέζος, που ντάλα μεσάνυχτα είχε κατεβάσει την σβάστικα από την Ακρόπολη με τον Σάντο. 

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...

Το δικαίωμα της ένταξης στην Ε.Ε. διεκδικεί ο Έντι Ράμα και καλά κάνει. Την ίδια στιγμή ανοίγει το Αλβανικό κοινοβούλιο στους αυτοαποκαλούμενους Τσάμηδες για να προπαγανδίσουν την γενοκτονία τους το 1943 – 44, ενώ είναι γνωστό ότι οι ίδιοι επέλεξαν τον δρόμο της φυγής και της εγκατάλειψης των εστιών τους, κάτω από το βάρος των εγκλημάτων τους στην περιοχή Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Μόλις το προηγούμενο Σάββατο οι «Τσάμηδες» οργάνωσαν εκδήλωση γενοκτονίας στην Τζάρα για να τιμήσουν τα θύματά τους! Η παραχάραξη της ιστορίας σε όλο της το μεγαλείο, καθώς και η ασέβεια προς τα θύματα που δημιούργησαν οι πρόγονοί τους, όταν νόμισαν ότι με την Γερμανοϊταλική επέλαση το 1940, θα έστηναν το δικό τους κράτος που να έφτανε μέχρι την Ναύπακτο: η ιδέα του στησίματος της «Μεγάλης Αλβανίας» όπως την είχαν δει οι αδελφοί Νουρ Ντίνο και οι λοιποί αλύτρωτοι Τσάμηδες, που αντί ν’ απολογούνται για τα εγκλήματα μας ζητούν και τα ρέστα. 

Ο ΤΣΑΜΙΚΟΣ…

Με την άδεια του Έντι Ράμα οι «Τσάμηδες» χόρευαν τσάμικους στην Αλβανική Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Ναπολέοντος Ζέρβα, ο οποίος απλά κι όταν χρειάστηκε έκανε το πατριωτικό του καθήκον απέναντι στους Ναζί και τους συνοδοιπόρους Τσάμηδες!

  ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΟΙ

Βανδάλισαν την Παπαζόγλειο σχολή κάποιοι νεοέλληνες, δείχνοντας έτσι την «ευγνωμοσύνη τους» για την προσφορά που έκαναν πριν από μας για μας, κάποιοι Ελληναράδες που άφησαν τους κόπους τους! Τι να πει κανείς τέτοιες ώρες; Η αχαριστία είναι προϊόν της αμάθειας και της απαιδευσίας! Όλοι φέρνουμε ευθύνες για τις κοινωνίες που φτιάχνουμε και τα περιβάλλοντα που δημιουργούμε.

ΟΙ ΦΙΛΟΙ… 

Φίλοι από τα παλιά, όπως ο Άκης Μπάφας γραμματέας παραγωγικών τάξεων ΝΔ και  Γιάννης Τριανταφύλλου που μαζί με άλλα στελέχη εξ Αθηνών ήλθαν στα Γιάννινα για ημερίδα σχετική με το «επιχειρείν». Ο λόγος για τον συνδυασμό επιχειρήσεων και προστασίας περιβάλλοντος, όπου τον κύριο λόγο είχε ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Αμυράς του οποίου το σύνθημα ήταν «επενδύστε με σεβασμό στο περιβάλλον»!

ΤΑ «ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ»...

Από αυτήν την ημερίδα πέρασε πολύς κόσμος, από Υπουργό – Περιφερειάρχη -δήμαρχο και παραγωγικές τάξεις. Το αν θα αφήσει αποτύπωμα τέτοιο που να ενισχυθεί η επιχειρηματική ιδέα, μένει να το δούμε στο εγγύς ή απώτερον μέλλον. Έρχονται κι εκλογές. Μένει πάντως το σύνθημα του Αμυρά «Απάτητα Βουνά» μεταξύ αυτών και της Ηπείρου. Το αν συμπεριλαμβάνονται και τα «Θεσπρωτικά Όρη» στα Απάτητα βουνά, που ετοιμάζονται για την φύτευση ανεμογεννητριών, δεν το έχουμε μάθει ακόμη. 

Η ΜΝΗΜΗ

«Κυριακάτικα μάθαμε για τον Υπουργό Οικονομικών που θα παραβρίσκονταν στη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, δεν τον άφησαν να μιλήσει, τον πέταξαν έξω… Παρακολούθησα στην τηλεόραση τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα να εξηγεί στο αεροδρόμιο Βρυξελλών, ότι είχε υπογράψει το τρίτο μνημόνιο! Έγραψα κατευθείαν την παραίτηση και την έστειλα στο άδειο Μέγαρο Μαξίμου, ομολογία καταγγελία υπουργού ΣΥΡΙΖΑ Νάντιας Βαλαβάνη! Προχθές «Γιορτάσατε» τα επτά χρόνια από την ανακοίνωση προσφυγής στο δημοψήφισμα! Και κλααααμαα η Περιστέρα!

ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

«Τα γκρίζα (;) μαλλιά που έχει ο Τσίπρας είναι η πλευρά της εμπειρίας του». Το αποκάλυψε ο τιτανοτεράστιος Τσιπροφύλακας Ζαχαριάδης, για το «αφεντικό» που τον έβαλε στο κοινοβούλιο για να μπορεί να αλυχτάει ακίνδυνα! 

Η ΔΙΑΦΟΡΑ…

Έρχονται κι αυτές οι άτιμες οι δημοσκοπήσεις, που αντί να μειώνουν την απόσταση μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ την ξαναμεγαλώνουν! Μόλις προχθές, ξανά στις δέκα μονάδες διαφορά μεταξύ τους! Πως να μην γκριζάρουν τα μαλλιά σύντροφε Νίκο Ζαχαριάδη;

  ΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ!

Χαίρομαι που οι του δόγματος «ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» απολαμβάνουν τα αγαθά και των δύο αυτών «αγαθών» και μάλιστα γίνονται διαπρύσιοι διαφημιστές τους όταν γίνονται συνομιλητές. Είναι εκείνοι που διακόπτουν για λίγο το ΣΥΡΙΖΑϊκό παραλογισμό και αφού προσγειωθούν στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα μας πουλάνε ενίοτε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», χρησιμοποιώ τα ίδια τους τα λόγια κυρίως όταν είναι οι τζάμπα μάγκες διαφημιστές του δυτικού παραδείσου, ενώ οι ίδιοι είναι ταγμένοι στον πόλεμο εναντίον της Ε.Ε.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ…

Ένας πολύ δικός μας άνθρωπος θα βρίσκεται στα διοικητικά του Επαρχιακού Τύπου και είναι αυτός ο Εκδότης και Διευθυντής του «Πρωϊνού Λόγου» Γιάννης Κουτσολιόντος. Στις εκλογές που διεξήχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιάννης Κουτσολιόντος ήταν ένας από τους εκλεκτούς ανάμεσα στους συναδέλφους του απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι του εμπιστεύτηκαν μια θέση στην διοίκηση του ημερήσιου Περιφερειακού Τύπου για να διαχειριστεί κι’ εκείνος με τα υπόλοιπα μέλη την τύχη του χώρου. Τα τελευταία χρόνια ο Περιφερειακός Τύπος περνάει έναν Γολγοθά, με το κράτος των Αθηνών να μην πολυνοιάζεται γι’ αυτόν. Κι’ όμως αυτός αντέχει, ως πότε όμως; Καλή επιτυχία στο έργο σας κ. Διευθυντά, Γιάννη Κουτσολιόντο. 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.