Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ…

Εκλογές εν όψει και τα κόμματα θ’ αρχίσουν να ψάχνουν υποψηφίους για στελέχωση των συνδυασμών. Η ΝΔ θα ξεκινάει με τον κορμό Τασούλα-Καλογιάννη (αν θέλει ξανά) Κεφάλα και Αμυρά. Τους έβαλα με σειρά εκλογής το 2019. Από κει και πέρα κανένα όνομα ακόμη δεν έχει πέσει στην πιάτσα και αναμένουμε να δούμε νέα πρόσωπα. Ένας υποψήφιος που βρίσκεται σε αναμονή από το 2019 είναι ο καθηγητής καρδιολογίας Στέφανος Φούσας, ενώ οι δύο υποψήφιες γυναίκες του 2019, Τσολάκη και Τζαρούχη, μάλλον άλλαξαν ρότα, αφού αξιοποιήθηκαν από την κυβέρνηση σε πόστα αρεσκείας, άρα δύο γυναίκες θα λείψουν.

ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Από ΣΥΡΙΖΑ μεριά εκείνος που φαίνεται να μπαίνει στο εκλογικό σκηνικό είναι ο Γ. Ζάψας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα απασχόλησε το ΣΥΡΙΖΑϊκό στερέωμα από τα Γιάννινα μέχρι την Κουμουνδούρου. Κατά τ’ άλλα κανείς ακόμη δεν φαίνεται να σηκώνει κεφάλι, αν δεν κουνηθούν δάκτυλα από το ίδιο σημείο της Κουμουνδούρου.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Από ΠΑΣΟΚ εκείνος που από… μπονόρα σήκωσε το χέρι είναι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δ. Δημητρίου ο οποίος δήλωσε υποψήφιος. Το έργο του στην Περιφέρεια, ως επικεφαλής παράταξης και ιδιαίτερα στο Επιμελητήριο, του δίνουν το δικαίωμα να διεκδικεί μια θέση στο κοινοβουλευτικό αξίωμα. Κι εκεί θα γίνει μάχη για μια θέση στο κοινοβούλιο, αφού το νέο ΠΑΣΟΚ φιλοδοξεί για μια βουλευτική έδρα στο Νομό, αν τα δημοσκοπικά ευρήματα επιβεβαιωθούν. Αυτονόητη η υποψηφιότητα Κώστα Γάτσιου.

ΤΟ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΟ…

Οι εκλογές θα γίνουν πρόωρα στην… ώρα τους, με αιφνιδιασμό κάπου εκεί τον Μάιο του 2023, διεμήνυσε στην στήλη ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που συχνά-πυκνά παίζει με έννοιες της Ελληνικής γλώσσας. Τι να πρωτοπιστέψει κανείς; Αυτό το στέλεχος ή τον Β. Γιόγιακα από Θεσπρωτία κι έναν Γιάννη Λοβέρδο από Αττική, που προσδιόριζαν ακριβή ημερομηνία! 

❁ Η ΠΑΡΤΙΔΑ…

Έγινε μια «στραβή» σε μια παρτίδα κοτόπουλων της «ΠΙΝΔΟΣ» κι αμέσως τα «όρνια» έπεσαν επάνω στην μεγαλύτερη επιχείρηση του είδους να την ξεσκίσουν! Νααα κάτι τίτλοι περί επικίνδυνης τροφής για  τα μπούτια κοτόπουλου, που είναι ακατάλληλα προς βρώση από κάποια σάιτ, λέτε και ήλθε η καταστροφή της διατροφικής αλυσίδας. 

■ ΣΤΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ…

Δεκάδες χρόνια στο διατροφικό στερέωμα η «ΠΙΝΔΟΣ» με ό,τι πιο εκλεκτό υπάρχει στην διατροφική αγορά και μια αστοχία δεν είναι ικανή ν’ αμαυρώσει αυτόν τον κολοσσό επειδή κάποιοι έγιναν ευαισθητούληδες, όταν ανάθεμα κι αν γνωρίζουν τι βάζουν στο τραπέζι τους και στο στόμα τους από αγνώστου προελεύσεως ανάλογα εισαγόμενα κοτόπουλα τα οποία είναι και αγνώστου ταυτότητας! 

❖ Ο ΕΦΕΤ…

Βγαίνει ο ΕΦΕΤ και ανακοινώνει ακατάλληλη παρτίδα για μιας συγκεκριμένης ημερομηνίας προϊόντα και καλεί το κοινό να αποφύγει την κατανάλωση για λόγους προληπτικούς. Μέχρι ν’ ανακοινωθεί από ΕΦΕΤ, η ίδια η επιχείρηση έχει λάβει τα μέτρα της και άμεσα απέσυρε τα προϊόντα αυτά, προστατεύοντας το κοινό αλλά και τον εαυτό της, κάτι που επιβάλλεται εκ των πραγμάτων.

❁ ΕΛΑΒΕ ΜΕΤΡΑ

Δεν περίμενε η «ΠΙΝΔΟΣ» την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για να κάνει το αυτονόητο, που ήταν η άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας έτσι ώστε ούτε κατ’ ελάχιστον να κινδυνέψει η υγεία κάποιου καταναλωτή. Η υπευθυνότητα όλων όσων ασχολούνται στην «ΠΙΝΔΟΣ» από τον πτηνοτρόφο μέχρι τους εργαζομένους και την διοίκηση, είναι πράγματα αδιαπραγμάτευτα και όσοι θεώρησαν ότι βρήκαν ευκαιρία για… πυροβολισμούς είναι εκ των ουκ άνευ...

 

■ Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ!

Άλλο η επισήμανση από ΕΦΕΤ, άλλο η πολεμική που κήρυτταν ορισμένοι «κύκλοι» που για δικούς τους λόγους έβαζαν κάτι τίτλους νααα, για να δείξουν το ενδιαφέρον για την δημόσια υγεία! Η «ΠΙΝΔΟΣ» έχει μεγάλο παρελθόν και το έχει αποδείξει όλα τα χρόνια λειτουργίας της. Πρόσφατα δημιούργησε σύγχρονες εγκαταστάσεις στην παλιά ΣΒΕΚΗ και η ποιότητα δεν αμφισβητείται, καθώς και η υπευθυνότητα. Ιδιαίτερα η υπευθυνότητα αποδεικνύεται με την κίνηση της απόσυρσης των προϊόντων που επισημάνθηκαν ως ακατάλληλα προς κατανάλωση... 

❖ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ…

Αν νομίζουν ορισμένοι ότι μπορούν να εφαρμόσουν τακτικές και πρακτικές Τραγκισμού, καλύτερα να το ξεχάσουν. Η «ΠΙΝΔΟΣ» δεν είναι… τυχοδιωκτικός συνεταιρισμός αλλά μια επιχείρηση που αρχίζει και τελειώνει στο άριστο από κάθε άποψη προϊόν. Ένα μπολάκι με πόδια κοτόπουλου, ακατάλληλο προς βρώση, δεν μπορεί να αμαυρώσει ούτε το εργοστάσιο επεξεργασίας ούτε το ίδιο το προϊόν που παράγεται από εκατοντάδες πτηνοτρόφους της περιοχής.

❁ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ

Μην νομίζουν οι Αρτινοί ότι θα γλυτώσουν από την περιθωριοποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος σε επίπεδο πανεπιστημιακών σχολών. Είναι ζήτημα χρόνου ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμα (κακό) της Πρέβεζας και να ζήσουν την «ορφάνια» από πλευράς πανεπιστημιακών σχολών. Ακόμη κι αυτή η Γεωπονική σχολή κινδυνεύει να «μεταναστεύσει» στα «κηπάρια» του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τα οποία τους περιμένουν να δώσουν τα φώτα τους για καλύτερες τομάτες, κολοκύθια, αγγουράκια. Είπα και ελάλησα…

■ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ…

Νέα παράταξη στην μάχη «κατάληψης» της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώθηκε προχθές και 1 ½ χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023. Ο Λάμπρος Γεωργόπουλος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αλλάξει τα μέχρι στιγμής δεδομένα στην Ήπειρο, η οποία δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον. Διέβλεψε μια «κούραση» στα πρόσωπα των Ηπειρωτών και αυτός με μια ομάδα φερέλπιδων άλλων Ηπειρωτών προτίθενται να τ’ αλλάξουν όλα, είπε ο κ. Γεωργόπουλος ο οποίος δεν άνοιξε τα χαρτιά του περισσότερο.

❖ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ…

Κάπως έτσι αρχίζουν όλοι όσοι αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα κοινά! Η αρχή τους είναι να αλλάξουν την υπάρχουσα κατάσταση, κυρίως διότι δεν πάει άλλο. Όταν έρχεται εκείνη η ώρα ο δρόμος ο σπαρμένος με πολλές καλές αγνές προθέσεις, γίνεται δρόμος ενίοτε δύσβατος! Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποκλείσει κανένα από την πραγματοποίηση των ονείρων.

❁ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ένας ακόμη υποψήφιος από τον χώρο της δεξιάς, ήταν η παρατήρηση που έγινε στον κ. Γεωργόπουλο την ημέρα της συνέντευξής του, για να κάνει την διόρθωση ο ίδιος λέγοντας ότι καλύπτει τον φιλελεύθερο (!) χώρο και ότι στην δική του παράταξη θα υπάρχουν ανήσυχοι Ηπειρώτες χωρίς κομματικές ταμπέλες!

■ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ

Ανέλαβε «κρατικό» πόστο και ξέχασε να βάλει σε αναστολή την προσωπική επιχείρηση. Ήλθαν όμως οι πιστοί της τάξης και ηθικής και έκαναν την επισήμανση και τώρα τρέχουν όλοι μαζί και δεν προλαβαίνουν να σβήσουν την φωτιά! Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε.

 ❖ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ! 

Ο μοναδικός ευρωβουλευτής που συχνά-πυκνά ασχολείται με το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα είναι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος και πατριωτισμό δείχνει και ότι είναι βαθύς γνώστης της προϊστορίας της γειτονικής Αλβανίας. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα τσάμικα στοιχεία έκαναν «διαδήλωση» στην Αλβανική Βουλή, με την άδεια της Αλβανικής κυβέρνησης κι από κει έκαναν κηρύγματα για γενοκτονία των Τσάμηδων το 1943! Μάλιστα ανάρτησαν και σχετικά πανό με ιστορικές ανακρίβειες και αθλιότητες, για την χώρα μας, από την οποία ζητούν την έγκριση για ένταξη στην ΕΕ.

 ❁ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Αυτές τις προκλήσεις των ανιστόρητων Αλβανών-Τσάμηδων σχολίασε και στηλίτευσε ο Μ. Κεφαλογιάννης αποκαθιστώντας την ιστορική τάξη η οποία έχει να κάνει με την εγκληματική συμπεριφορά των Τσάμηδων την περίοδο της κατοχής, όπου μπήκαν στο πλευρό των κατακτητών Ιταλών-Γερμανών και έκαναν σωρεία εγκλημάτων στη Θεσπρωτία και στο Φανάρι γενικά. Κάτω από αυτά τα εγκλήματα και ύστερα από καταδικαστικές αποφάσεις οι ίδιοι εγκατέλειψαν τον τόπο. Αυτά επισημαίνει ο Μ. Κεφαλογιάννης ο οποίος μεταφέρει το όλο ζήτημα στην αρμόδια επιτροπή της ΕΕ και είναι ο μοναδικός ευρωβουλευτής που, αν και Κρητικός, εν τούτοις το Βορειοηπειρωτικό, το «Τσάμικο», το διαχειρίζεται με τον προσφορότερο τρόπο. 

■ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ  Χ/ΚΩΣΤΑ

Μια νέα παρέμβαση αναμένεται να γίνει στο νοσοκομείο Χατζηκώστα η οποία έχει να κάνει με την κατασκευή νέου υπερσύγχρονου κυλικείου στον προαύλιο χώρο, το οποίο θα αντικαταστήσει την ντροπή των 40 προηγούμενων χρόνων. Εκεί στον πρώην «Τσαντίρ Μαχαλά» θα ανεγερθεί νέο κυλικείο υπερσύγχρονο που θα καλύπτει τις ανάγκες ασθενών, εργαζομένων και επισκεπτών. Ήδη στον «αέρα» βρίσκεται δημόσιος διαγωνισμός και όσοι πιστοί προσέλθετε. Το όλο έργο θα συνοδεύεται από παρεμβάσεις στο χώρο, τέτοιες που θα διευκολύνουν την εξυπηρέτηση του νοσοκομείου και των πολιτών.

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.