Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ!

Θέλει, λέει, η Αλβανία να ανοίξει ο δρόμος για ένταξη στην Ε.Ε. και βασίζεται για κάτι τέτοιο και στην συμβολή της Ελλάδος. Μιλάμε για πολύ θράσος αν δεν έχουν διάθεση για χιούμορ. Μια Αλβανία που δεν έπαψε να καταστρατηγεί τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας, θυμίζοντας ακόμη το καθεστώς Χότζα!

ΤΟ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΟ…

Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να σκέφτεται κάτι τέτοιο η Αλβανία, που εκτός των άλλων, είναι το ενεργούμενο στοιχείο της Τουρκίας στην περιοχή, ενώ η Ελλάδα είναι εκείνη που ταΐζει την Αλβανική οικονομία με τους ένα εκατομμύριο περίπου μετανάστες, λαθραίους ή μη, που βρίσκονται στη χώρα μας. Εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας: «Αλλού τρώει και πίνει κι αλλού πάει και το δίνει»! 

ΤΟ ΤΣΑΜΙΚΟ…

Πάει, που λέτε, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας στην Αλβανία για να συζητήσουν τα ενταξιακά ζητήματα στην Ε.Ε. και η Αλβανίδα συνάδερφός του του σέρβιρε αναμασημένη τροφή με τα περί επιστροφής των Τσάμηδων στην Θεσπρωτία και κυρίως των περιουσιών τους. Αυτές που οι ίδιοι εγκατάλειψαν την δεκαετία του ’40, κάτω από το βάρος των εγκλημάτων που οι ίδιοι είχαν διαπράξει με σφαγές, βιασμούς, λεηλασίες κι όποια άλλη αθλιότητα μπορεί να φανταστεί κανείς. 

ΣΚΑΣΤΕ!

Ήταν δασκαλεμένη η υπουργός, αλλά φαίνεται πως δεν σκάμπαζε από ιστορία κι απλά μετέφερε ό,τι την δασκάλεψε ο λατρεμένος της Έντι Ράμα, ο οποίος κρύβεται μονίμως από τις ενταξιακές πράξεις αναθέτοντας σε άλλους αυτό το ζήτημα. Βέβαια, η απάντηση που της έδωσε ο Δένδιας έκανε την Αλβανίδα να ψάχνει τρύπα να κρυφτεί! Ούτε λίγο, ούτε πολύ και σε ελεύθερη μετάφραση ήταν η λέξη «σκάστε»!

❁ ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ!

Την τιμητική του το περασμένο ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο την είχε το νέο ΠΑΣΟΚ -με δόσεις από ΚΙΝΑΛ- και που , απ’ ότι φαίνεται, δημιουργεί νέο πολιτικό σκηνικό στην χώρα μας. Ένα σκηνικό που σε πρώτη και κύρια δύσκολη θέση θα φέρει το… ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο είχε μεταναστεύσει εκεί μετά το 2010 και επί εποχής ΓΑΠ και Βαγγέλη Βενιζέλου.

■ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ…

Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ χαράχτηκαν οι νέες γραμμές που θα ακολουθήσει το άλλοτε κίνημα λαού, στο δρόμο προς την κατάκτηση της εξουσίας, την οποία έχει να δει μια ολόκληρη δεκαετία! Πέρασε και περνά μια ολόκληρη περιπέτεια, μέχρι να βρει τα βήματα εκείνα που θα το οδηγήσουν στην εξουσία, αν τελικά αυτό συμβεί κάποια στιγμή… 

❖ ΟΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ…

Όσο θα δυναμώνει το ΠΑΣΟΚ και θα οραματίζεται κυβερνητικό θώκο, τόσο κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ του ενός και ακαταμάχητου ανδρός, του Αλέξη Τσίπρα, θα πονοκεφαλιάζει, διότι η μεγάλη του δεξαμενή ήταν και είναι ο χώρος του ΠΑΣΟΚ αφού από κει βρέθηκαν οι δυνάμεις που τον οδήγησαν στο Μαξίμου το 2015. 

❁ ΟΙ ΠΡΩΗΝ…

Τρεις πρώην αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί προχθές, στην πρώτη γραμμή, δίνοντας στίγμα ενότητας. Σημίτης-ΓΑΠ-Βενιζέλος φιγουράριζαν στις πρώτες θέσεις, ο ένας πλάι στον άλλον και δίπλα τους ο νυν αρχηγός Ανδρουλάκης, σ’ ένα συμβολισμό ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό», όπως έλεγαν και παλιότερα.

 ■ ΑΥΤΟΝΟΜΑ…

Ούτε με τον Μητσοτάκη, αλλά κυρίως μακριά από ΣΥΡΙΖΑ ήταν η θέση του Ανδρουλάκη που επιθυμεί αυτόνομη πορεία, έχοντας κατά νου την είσοδο στο Μαξίμου χωρίς όμως να βιάζεται. Έχοντας στο νου ότι ο Μητσοτάκης δεν πέφτει τόσο εύκολα, αλλά και ότι πρέπει να κάνει κάλεσμα στους «μετανάστες» στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρουλάκης λειτουργεί με το μάτι στραμμένο περισσότερο στο ΣΥΡΙΖΑ, ξεχωρίζοντας τους απλούς ψηφοφόρους από τους τυχοδιώκτες που είδαν φως εξουσίας στο ΣΥΡΙΖΑ και εντάχθηκαν σ’ αυτόν την περίοδο 2013-2015. Θυμηθείτε: Ξενογιαννακοπούλου, Ραγκούσης κι όλα τ’ άλλα τα παιδιά, μηδέ εξαιρουμένου του Άκη, ο οποίος και μέσα από τη φυλακή, ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Αλέξη! 

❖ ΟΙ… ΑΠΟΠΑΤΟΙ!

Μεταξύ αυτών που πήραν το λόγο στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ήταν και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος έκανε λόγο για βόθρους και βυτιοφόρα του ΣΥΡΙΖΑ που άδειασαν τους απόπατους του ΠΑΣΟΚ και τους πήγαν στο χώρο τους! Τι εννοούσε και ποιούς ο πρώην πρόεδρος, ξέρει αυτός πολύ καλά και όλοι οι άλλοι πολύ καλύτερα!

❁ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ…

«Τα ποντίκια όταν τελειώνει το τυρί φεύγουν», είπε ο κ. Κακλαμάνης και εξήγησε κατά τον καλύτερο τρόπο τον λόγο που μεγαλοστελέχη κυρίως εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν οι «ποντικοί» της εξουσίας, που όσα δεν τα έπιασαν οι φάκες, κατάφεραν να βρουν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου είχαν μυριστεί τυρί και είδαν μόνο αυτό κι όχι την φάκα, που ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα!

■ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ…

Μια αισιοδοξία για το μέλλον του άλλοτε Κινήματος νυν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, την έβγαζαν τα στελέχη που βρέθηκαν στις εργασίες του συνεδρίου. Όλοι ελπίζουν σε καλύτερες μέρες, καθώς τα δέκα χρόνια απουσίας από την εξουσία είναι πολύς χρόνος για ανασυγκρότηση, με το σκεπτικό ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία επανόδου στα κυβερνητικά πράγματα αυτόνομα!

❖ Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ!

Φυσικά, μπροστά μας υπάρχει μια δοκιμασία εκλογική με την απλή αναλογική, την οποία θέσπισε ο Τσίπρας και το συνάφι του, με το πρόσχημα της αναλογικής εκπροσώπησης των κομμάτων στην Ελληνική Βουλή. Αυτός ο σκόπελος πρέπει να ξεπερασθεί με οποιεσδήποτε κινήσεις, για να φτάσουν στην κανονικότητα που θα είναι ο ενισχυμένος νόμος για κανονική διακυβέρνηση. Απλό παράδειγμα απλής αναλογικής ήταν αυτός που εφαρμόστηκε στην Αυτοδιοίκηση, όπου έγινε του… Κουτρούλη ο γάμος και για να κυβερνηθούν οι Δήμοι εφευρέθηκε η πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή τους! 

❁ ΤΟ ΚΛΑΜΑ…

Το τι κλάμα ρίχνουν τα ΣΥΡΙΖόπουλα, από ενδεχόμενη ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ δεν λέγεται. Ιδιαίτερα εκείνοι οι «γενίτσαροι», οι οποίοι τον γενιτσαρισμό τους τον έχουν κάνει επάγγελμα και ρίχνουν κατάρες προς κάθε κατεύθυνση, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο επιστροφής του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία χωρίς αυτούς. «Καλύπτουν εκείνοι την κεντροαριστερά και είναι… αχρείαστο το ΠΑΣΟΚ», λένε και κλαίνε!

■ ΣΑΛΕΨΑΝ!..

Από την μια μεριά ο Ανδρουλάκης με τα συνέδρια και από την άλλη ο Μητσοτάκης με συνέδρια και κυρίως με την εμφάνιση του σε ΗΠΑ με Μπάιντεν και ομιλία στο Κογκρέσο, έχουν κάνει τους ΣΥΡΙΖΑίους να σαλέψουν και τρώνε τα λύσσακά τους για το τι μέλλει γενέσθαι!

 ❖ ΤΟ ΙΣΟΦΑΡΙΣΜΑ…

Σ’ αυτά, τα περί βυτιοφόρου που μετέφερε το περιεχόμενο των απόπατων του ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ όταν τα ποντίκια δεν είχαν άλλο τυρί να φάνε, ήλθε ν’ απαντήσει ο φιλόσοφος και καθοδηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης. Αναφέρθηκε στο φαγοπότι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ήταν εκείνο που είδαν οι ΠΑΣΟΚοι και βρήκαν καταφύγιο στον...άμωμο αμόλυντο ΣΥΡΙΖΑ, για να συναντήσουν τον Νίκο Παππά και τον φίλο του Καλογρίτσα!

❁ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος από Παραμυθιά, ενδέχεται να είναι ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μετά την πρωτιά που χτύπησε στις εκλογές για τα όργανα του κόμματος την περασμένη Κυριακή. Ο Ανδρέας είναι πολιτικός μηχανικός, ζει στην Αθήνα και είναι ο πιο πιστός φίλος του Ανδρουλάκη, ο οποίος του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και γι’ αυτό τον προορίζει για νέο γραμματέα του κόμματος, που είναι θέση ευθύνης κι εμπιστοσύνης. Χαμηλών τόνων ο Σπυρόπουλος, αλλά μεγάλων προσδοκιών για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, το οποίο λέει ότι εκσυγχρονίζεται σε όλες τις γραμμές. Πρώτος σε σταυρούς εξελέγη στην κεντρική επιτροπή, με 2.258 ψήφους, αφήνοντας πίσω τον μέχρι σήμερα γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη με 1.436 ψήφους! 

■ ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ

Τα απόνερα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από εκείνα που προκλήθηκαν από το εσωκομματικό ξεκαθάρισμα με την εκλογή του ενός αδιαμφησβήτητου προέδρου με 99% -τύφλα νάχει ο Χότζα! - έρχεται να προστεθεί η επιστροφή ΠΑΣΟΚ σε γνώριμα στέκια, που κάνει πολύ κόσμο «βολεμένο» να πετροβολά δεξιά και αριστερά.

❖ Η ΕΝΣΤΑΣΗ…

Απόνερα και στα Γιάννινα του συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ. Έκοψαν τον Γ. Ζάψα από τα κεντρικά όργανα, διδάσκοντας νέου τύπου μαθηματικά, αναγορεύοντας το 215 μεγαλύτερο του 227! Έκοψαν τον Γ. Ζάψα για να τακτοποιήσουν τον Χρ. Μαντά, ο οποίος όμως - προς τιμή του! - ζήτησε επανακαταμέτρηση ψήφων για να αποκατασταθεί η τάξη. Τελικά επικράτησε το «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω» και ο Γ. Ζάψας παραμένει πιστός στις αρχές και αξίες του ΣΥΡΙΖΑ! Πάντως έκανε ένσταση ο Γ. Ζάψας!

 ❁ ΤΟ ΛΕΥΚΟ…

Πήγε κάποιο πολύ μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει για πρόεδρο του κόμματος σε εκλογικό τμήμα των Ιωαννίνων και ζήτησε λευκό ψηφοδέλτιο για να τηρηθεί η νομική διαδικασία. Δεν υπάρχει τέτοιο ψηφοδέλτιο είπαν στην μεγαλοσχήμονα και την συμβούλεψαν να ρίξει φάκελο άδειο, αν δεν θέλει να ψηφίσει Τσίπρα! Αποτέλεσμα: Σ’ αυτό το εκλογικό τμήμα βρέθηκε ένα άδειο ψηφοδέλτιο! Τι ψήφισε το στελεχάτο, Ο Ε Ο; 

■ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…

Πρωτιά για τον εαυτό τους κατέγραψαν οι κομμουνιστές στις φοιτητικές εκλογές και το διατυμπάνιζαν. Εκλογές που έγιναν μετά από απουσία δύο ετών λόγω κορωνοϊού. Δεν είπαν όμως ότι τις εκλογές αυτές τις έκαναν σε δικές τους κάλπες και μέσα απ’ αυτές βγάλανε τέτοια αποτελέσματα που λίγο έλειψε να βγούν δεύτεροι! Στο τσακ το απέφυγαν!

❖ Η ΑΛΗΘΕΙΑ…

Η αλήθεια είναι ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κυριάρχησε και σ’ αυτές τις εκλογές στα Πανεπιστήμια με ποσοστό 45,8%, με δεύτερη την ΠΚΣ με ποσοστό 25,57% και τον BLOCO (ΣΥΡΙΖΑ) στο 2,32% και την ΠΑΣΠ 8,92%! Κατά τ’ άλλα, με το 2,32% στα Πανεπιστήμια ο ΣΥΡΙΖΑ μας τσαμπουνάει ότι έχει την νεολαία μαζί του!

 Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.