ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ…
Δεν προκάναμε να αποσώσουμε τον λόγο περί έρευνας-εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο κι έτσι όπως τις εξήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να τα πάσης φύσεως αριστερόπουλα έπιασαν «δουλειά», σηκώνοντας σημαίες επανάστασης αν μια τέτοια «συμφορά» μας βρει στον τόπο μας. Μάλιστα, προεξοφλούν την ανυπαρξία τέτοιων κοιτασμάτων, επομένως κάθε τέτοια προσπάθεια θα είναι μάταια!

ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΥΑΛΑ!
Με τα ίδια μυαλά αλλά με άλλες συνθέσεις αντιμετωπίστηκε την δεκαετία του 2000 το ενδεχόμενο περάσματος αγωγού φυσικού αερίου από Αλεξανδρούπολη μέχρι περιοχή Πλαταριάς Θεσπρωτίας και από κει προς Ιταλία μεριά. Ήταν τότε που έστηναν καραούλια για να αποτρέψουν ένα τέτοιο μεγάλο κακό που θα προκαλούσε ο αγωγός και που θα αλλοίωνε το φυσικό περιβάλλον. Το μόνο που κατάφεραν τότε ήταν ν’ αφήσουν την Ήπειρο χωρίς φυσικό αέριο, κάτι που άλλα διαμερίσματα της χώρας απολαμβάνουν εδώ και πολλά χρόνια!

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!
Κατά τ’ άλλα, τα βάζουμε με τις κυβερνήσεις που δεν μεριμνούν για φθηνή ενέργεια και ανεβαίνουμε όλοι μαζί στα κάγκελα όταν πιάνουμε στα χέρια μας λογαριασμούς της ΔΕΗ! Στο ίδιο έργο θεατές εδώ και δεκάδες χρόνια. Να μην γίνει τίποτα για να έχουν λόγο ύπαρξης τα αριστερόπουλα, που αέριο δεν θέλουν, λιγνίτες δεν θέλουν, ανεμογεννήτριες δεν θέλουν, φωτοβολταϊκά δεν θέλουν! Τι θέλουν τελικά;

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ…
«Έξω βρέχει σύντροφοι και εμείς πρέπει να κρατάμε ΟΜΠΡΕΛΑ», είπε ο δικός μας πρώην βουλευτής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και όσα αλγεινά συνέβησαν στο συνέδριο. Θα μπορούσε να το κάνει πιο λιανά ο σύντροφος Μαντάς λέγοντας «όταν ο Θεός, έβρεχε μυαλά τα ΣΥΡΙΖόπουλα κρατούσαν ομπρέλα!»

ΟΙ ΟΜΠΡΕΛΕΣ…
Και συνέχισε ο σύντροφος Μαντάς: «Πού πάμε να φτιάξουμε την Ελλάδα του μέλλοντος ψηφιακή, όταν εδώ σ’ αυτή την αίθουσα δεν υπάρχει ούτε ένας υπολογιστής, ούτε μια πρίζα»! Ναι, αλλά είχαμε πατέρα Ν. Παππά που εκσυγχρόνισε τις συγκοινωνίες και έκανε υπουργό την Νοτοπούλου, όπως υπουργό έκαναν και την ομπρελοκρατούσα στο Μάτι συντρόφισσα του Αλέξη. Μη τα ζητάτε όλα δικά σας. Και υπολογιστές και ομπρέλες. Πάει πολύ, σύντροφε Χρήστο, που 4½ χρόνια ήσουν στην απέναντι πλευρά και με τους 53 και θύμισε μας πόσα και πόσο σοβαρά έργα έγιναν στον Νομό μας επί ημερών σας!

ΤΟ… ΨΑΡΗ!
Έχω κρατήσει το πνεύμα και την ορθογραφία (της, του) συντρόφου-συντρόφισσας στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ στο TAEKWONDO Φαλήρου: Αμ η «άλλη». Εμείς αγάπες μου το ψάρη το ψίνουμε απόλες της πλευρές γιατή μπορούμε. «Σύντροφε Αλέξη είμαστε Περιφανη για της Αρχές που πρεσβεύβη η Αριστερά για την Δημοκρατεια, την ισώτιτα, το κράτος Δικαίου. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΦΑΝΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ!»

ΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ!
Ας βρει κάποιους άλλους σπουδαίους ρόλους να κάνει γνωστή την παρουσία της η παράταξη Θωμά Μπέγκα και να μην έπεται των σχολιασμών του τύπου σχολιάζοντας εκείνη τα στραβά κι ανάποδα της σημερινής δημοτικής αρχής, τα οποία δεν είναι ουκ ολίγα. Δεν δικαιούται δια να ομιλεί, για να θυμηθούμε τον άλλοτε τεράστιο Μένιο τους, όταν ο ίδιος έκανε επτά χρόνια ν’ «ανοίξει» τον διαγωνισμό για την κατασκευή-επέκταση του βιολογικού καθαρισμού!

ΟΨΙΜΑ…
Τους πήρε ο πόνος όψιμα για τα έργα που δεν προχωρούν στην Ανεξαρτησίας μεταφέροντας τα παράπονα των περίοικων και ιδιαίτερα των επαγγελματιών που εδώ και πολλούς μήνες ταλαιπωριούνται από τις καθυστερήσεις της εργολαβίας που ένα πνεύμα «τα ζώα μου αργά» επικρατεί. Αυτά που η στήλη καταλόγισε πριν από αρκετό καιρό όταν κάποιος (;) από το Δήμο, με το που έγινε δέκτης παραπόνων έστειλε τους παραπονούμενους να κάνουν μηνύσεις!

Ο ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ!
Για το ίδιο θέμα ο πανταχού παρών Γ. Αρλέτος απάντησε συσκοτίζοντας ακόμη περισσότερο το όλο ζήτημα, λέγοντας ότι θα εξεταστούν τυχόν παρατυπίες στο έργο που θα άλλαζε την όλη κατάσταση στο άλλοτε κραταιό εμπορικό κέντρο της πόλης, το οποίο δυστυχώς μαραζώνει τα τελευταία χρόνια. Για την ταμπακέρα θα μιλήσει κανείς;

Ο ΝΤΕΛΙΚΑΝΗΣ!
Βρε-βρε τον παλικαρά και ντελικανή Σφακιώτη Πολάκη, τι ήταν αυτό που έπαθε στη Βουλή μέρα μεσημέρι από μια γυναίκα, η οποία τον κατακρεούργησε χρησιμοποιώντας τα δικά του λόγια κι εκφράσεις που κατά καιρούς έχει χρησιμοποιήσει ο ίδιος. Βρε-βρε πως τον πετσόκοψε έτσι;

Ο ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑΣ…
Αυτός ντε που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει βρήκε τον δάσκαλό του από την βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία έδειξε να τιμά τα παντελόνια της «ξεβρακώνοντας» τον βουλευτή Σφακίων, ο οποίος, αν ξανάρθει στην εξουσία, θα μας πάει αίμα! Και τίποτα δε θα μοιάζει με την πρώτη φορά Αριστερά. Έδειξε ποιος ήταν ο «άντρας» η Φωτεινή και ποιος κότα λυράτη αφού δεν είχε την παλικαριά να ζητήσει μόνος του την άρση ασυλίας για να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη η διαφορά που είχαν μεταξύ τους οι δύο βουλευτές.

Η… ΔΙΚΑΙΩΣΗ!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδας ο Μιχαήλ από την Ουκρανία κι έτσι δικαιώθηκαν οι δικοί μας επαναστάτες του γλυκού νερού που επαναστάτησαν όταν τον είδαν στην τηλεόραση της Βουλής να μιλάει Ελληνικά και να υπερασπίζεται την πατρίδα του από το μακελειό των «αδελφών» Ρώσων. Αυτός θυσιάστηκε, οι ψευτοαριστερούληδες με τους ακροδεξιούς συνεχίζουν τον αγώνα πλάι στις Πουτινιές του αγαπημένου τους.

ΣΤΟ ΔΟΛΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ…
Στο Δολό και στις τουριστικές εγκαταστάσεις του γνωστού Φόρη Κωσταρά θα φιλοξενείται και εφέτος ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο Β’ για να περάσει καλά και ξένοιαστα το εφετινό Πάσχα όπως έχει κάνει και πολλές άλλες φορές στο παρελθόν. Ο Κ. Καραμανλής, οικογενειακά την καταβρίσκει σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον που συνδυάζει το απέραντο της φύσης με κύριο στοιχείο την ηρεμία του και μακριά από την πολύβουη Αθήνα. Μαζί του κάποιοι πολύ κοντινοί του φίλοι που κι εκείνοι θ’ ανακαλύψουν τα καλά και ωφέλιμα του Δολού Πωγωνίου, που για κάποιους άλλους είναι ξεχασμένη περιοχή από Θεό και ανθρώπους!
Η ΚΡΙΤΙΚΗ…
Εκ των πραγμάτων πολλές φορές γίναμε επικριτικοί για την λειτουργία της Περιφέρειας Ηπείρου χωρίς να διαπνεόμεθα από εμπάθεια, αλλά κυρίως από ενδιαφέρον για την διόρθωση των κακώς κειμένων που δεν είναι και λίγα. Κυρίως η κριτική έχει να κάνει με τις πράξεις και τις συμπεριφορές προσώπων πολιτικών και λιγότερο με όσους κατέχουν θέσεις-κλειδιά σ’ αυτό το χώρο.

Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ…
Όπως γινόμαστε επικριτικοί, έτσι μπορούμε και επιβάλλεται να επαινέσουμε κι εκείνους που μοχθούν και καταφέρνουν να φέρουν σε πέρας με το παραπάνω το έργο που έχουν επωμιστεί. Ο λόγος για τον Δημήτρη Σιώλο που αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας καταφέρνει να ανταποκρίνεται στη λύση του κυκεώνα των προβλημάτων που απασχολούν την Περιφέρεια που δεν είναι μικρή υπόθεση.

ΑΘΟΡΥΒΑ!..
Είμαι βέβαιος πως ο επαινετικός λόγος και μάλιστα ο δημόσιος βρίσκει αντίθετο τον κ. Σιώλο, αλλά εδώ είμαστε να καταγράφουμε και τα σωστά κι όχι μόνο τα στραβά κι ανάποδα. Αθόρυβος, μεθοδικός, αποτελεσματικός! Τα στοιχεία που τον συνοδεύουν και που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Πρόσφατα τον είδαμε να υπεραμύνεται της νομιμότητας όσον αφορά την έγκριση αδειών πλεύσης καραβιών στη λίμνη που δεν είναι εύκολη και μικρή υπόθεση.

Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ…
«Εσείς οι πέντε ενδιαφερόμενοι βρείτε τα μεταξύ σας για να πάρετε δύο άδειες για να ρίξετε καράβια σύγχρονα στη λίμνη». Αυτό είπε ο Αλ. Καχριμάνης στη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα και που τόσος θόρυβος έγινε. Το πήγε και παρά πέρα ο Αλ. Καχριμάνης στέλνοντας το μήνυμα ότι κάποια στιγμή θα πρέπει ν’ αντικατασταθούν τα ντιζελοκίνητα της δεκαετίας του 60-70 με ηλεκτροκίνητα νεότερης εποχής.

Η ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ…
Πονεμένη ιστορία οι αδειοδοτήσεις καραβιών στη λίμνη, η οποία πολλές φορές έφερε εντάσεις. Παρ’ όλα αυτά, ενώ κάποτε ήταν προϋπόθεση να είναι κάτοικος νησιού ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης, εν τούτοις εδώ και πολλά χρόνια αυτό δεν ισχύει, οπότε η έγκριση αδειών είναι αιτία ναυμαχιών μεταξύ των ενδιαφερόμενων που φτάνουν στα άκρα!

Η ΠΑΣΧΑΛΙΑ
Τούτη η Πασχαλιά είναι κάπως καλύτερη όσον αφορά την επιδημία από τις δύο προηγούμενες. Τα μέτρα προστασίας λιγότερα όσον αφορά τις κρατικές παρεμβάσεις, όμως αυτό δε σημαίνει ξεσάλωματα χωρίς την τήρηση των στοιχειωδών μέτρων για να προστατευόμαστε οι ίδιοι και να προστατεύουμε και τους άλλους. Τελειώνοντας αυτό το γιορταστικό διάλλειμα και γυρίζοντας στην καθημερινότητα ας το κάνουμε όσο μπορούμε περισσότερο αυτοπροστατευόμενοι. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ-ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ πέρα για πέρα και σε όλους!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.