ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ…
Κρατάει χρόνια η εγκληματική αδιαφορία όλων των υπευθύνων που διαχρονικά δεν επεμβαίνουν στην Φιλιππιάδα, σ’ ένα δρόμο καρμανιόλα, που έχει δώσει θανάτους και πολύ πόνο χωρίς κανείς να συγκινείται. Πρόκειται για τον δρόμο Σόλωνος Γκίκα που είναι κεντρικός και που η κατασκευή του είναι τέτοια που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ασφαλή κίνηση πεζών και εποχούμενων.

ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ…
Παρά τις εκκλήσεις, παρά τις διαμαρτυρίες για κατασκευή πεζοδρομίων, κανείς δε δίνει σημασία και τα ατυχήματα πολλαπλασιάζονται σε καθημερινή βάση. Τελευταία ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της Φιλιππιάδας και ζητούν το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από την μέριμνα κατασκευής έργων κατά μήκος της οδού κοντά στο ένα χιλιόμετρο τέτοιων που να προστατεύουν τους πολίτες από ατυχήματα. Μιλάμε για τον εθνικό δρόμο που ενώνει την Πρέβεζα και την Άρτα με τα Γιάννινα…

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ…
Το ερώτημα είναι αν είναι τόσο δύσκολο να ικανοποιηθεί ένα τέτοιο αίτημα που πρώτα σώζει ζωές και σε δεύτερο πλάνο εξυπηρετεί τους κατοίκους στις μετακινήσεις τους. Εδώ θα είμαστε ν’ ακούσουμε τις αποφάσεις των υπευθύνων, όποιοι κι είναι αυτοί, Δήμος, Περιφέρεια. Αφήστε που κινδυνεύουν και οι φιλοξενούμενοι στη δομή Φιλιππιάδας, οι οποίοι είναι περιπατητές και σ’ αυτό το κομμάτι του δρόμου!

❁ ΙΔΙΕΣ ΜΟΥΡΕΣ!
Αυτό ακριβώς! Ό,τι έκαναν οι Γερμανοί σε Καλάβρυτα, Δίστομο, Κομμένο της Άρτας και Λιγκιάδες έκαναν και οι λατρεμένοι, σε κάποιους Έλληνες, οι Ρώσοι στην Ουκρανία! Όλοι οι φασίστες-Ναζί ίδιες μούρες. Κατά τ’ άλλα, οι Ουκρανοί έκαναν… επίθεση στη Ρωσία του Πούτιν κι εκείνοι απλά αντιστέκονται!

■ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ…
Έμελλε επί Κυριάκου Μητσοτάκη να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ κι αυτό καθόλου δεν άρεσε στα αριστερόπουλα που μια ζωή ως τζαμπατζήδες και επιδοματούχοι, έχουν μάθει να επιβιώνουν! Ποιος δε θυμάται το «μ’ ένα νόμο μ’ ένα άρθρο» θα καταργούσαν τα μνημόνια που τελικά μας έβαλαν πιο βαθιά σ’ αυτά! Επίσης, ποιος και πως να ξεχάσει κανείς εκείνο το περιβόητο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 που σε μια νύχτα το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ και έχει χαρακτεί βαθιά στα εσώψυχα της Περιστέρας, που πλαντάζει στο κλάμα κάθε 5 Ιουλίου! Φταίω εγώ που τα θυμάμαι ή εκείνοι που ρούφηξαν το νερό της λησμονιάς και απειλούν να μας… ξανασώσουν;

❖ ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ…
Αρνήθηκαν να παραστούν στην ομιλία του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι στη Βουλή το ΚΚΕ και ο πωλών τοις μετρητοίς επιστολές του Χριστού, Βελόπουλος, διότι δεν είναι του γούστου τους ένα τέτοιο πρόσωπο. Θα προτιμούσαν τον σφαγέα Πούτιν σε σχέση με τον Ζελένσκι και ο καθένας για τον δικό του λόγο. Οι μεν πρώτοι για να μη θιγούν τα καλά και συμφέροντα της μαμάς Ρωσίας που κάποτε έστελνε πακέτα ρούβλια στον Περισσό και οι άλλοι διότι συνδέονται χριστιανικά με τους ορθόδοξους Ρώσους που σπέρνουν την Ουκρανία με χιλιάδες πτώματα προσδοκώντας προφανώς στην ανάστασή τους στην Δευτέρα Παρουσία! Έτσι είναι όταν τα άκρα συναντώνται, όπως τότε με Ρίμπεντροπ-Μολότοφ!

❁ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ…
Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, λέει και ξαναλέει ο πρωθυπουργός και φαίνεται να το εννοεί εκείνος, αλλά μια αμφιβολία υπάρχει στους πολίτες αν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Γινόμαστε μάρτυρες μιας κινητικότητας εν όψει συνεδρίων και σε ΝΔ και σε ΣΥΡΙΖΑ και σε ΚΙΝΑΛ, το τελευταίο διάστημα και ένα προεκλογικό κλίμα αρχίζει να διαμορφώνεται.

■ ΟΙ ΦΟΒΟΙ…
Η αλήθεια είναι ότι με την απλή αναλογική πολλοί «εθνοπατέρες» και πολλές «εθνομητέρες» κινδυνεύουν να μείνουν εκτός νυμφώνος και γι’ αυτό έχουν βάλει φωτιές στα πόδια τους και τρέχουν να ξαναέχουν τύχη σε επόμενη εκλογική διαδικασία. Αυτή η κινητικότητα δημιουργεί μια αναστάτωση και ανταγωνισμούς στα κόμματα.

❖ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ…
Μαθαίνω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται σ’ ένα βαθύ ανασχηματισμό για να σπρώξει όσο μπορεί τις εκλογές προς το 2023 και σ’ αυτόν τον ανασχηματισμό τον πρώτο και κύριο λόγο, θυμηθείτε το, θα έχει ο Πιερρακάκης, ο οποίος άλλαξε τα δεδομένα στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Δικαίως ο Κ. Μητσοτάκης θα τον κάνει σημαία στον εκλογικό αγώνα ο οποίος άρχισε από το προσυνέδριο που έγινε στην Θεσσαλονίκη την περασμένη Κυριακή!

❁ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ...
Δύο μέρες εκλογικές διαδικασίες είχαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη μελών στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος! Ένα συνέδριο στο οποίο θα επιβεβαιωθεί η πίστη και αφοσίωση στον ηγέτη τους Αλέξη, ο οποίος θα θέσει τον εαυτό του στην διακριτική ευχέρεια των εκλογέων του!

■ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ…
Πανηγύριζαν τα ΣΥΡΙΖόπουλα για τις δημοκρατικές διαδικασίες και την αθρόα συμμετοχή στις εκλογές συνέδρων όπου για μια ακόμη φορά θα επικρατήσει το δόγμα «ελεύθερες δημοκρατικές εκλογές», αρκεί ο νέος πρόεδρος να είναι και πάλι ο Αλέξης τους! Κάτι τέτοιο γινόταν και τότε την δεκαετία του ’40, όταν το ΚΚΕ παρουσιάζονταν ως η πλέον δημοκρατική δύναμη της χώρας αρκεί να πίστευαν στον κομμουνισμό.

❖ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!
Η «αθρόα» συμμετοχή φαινόνταν ξεκάθαρα από τους εκλεγέντες για το συνέδριο. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στους καταλόγους θα δει ότι ολόκληρες οικογένειες μαζί με τα σόγια τους επιστρατεύτηκαν για να εκπροσωπηθούν στο συνέδριο, διότι το ενδιαφέρον ήταν λειψό! Όσοι ξέρουν, καταλαβαίνουν τι γίνεται. Για την ιστορία, στα Ιωάννινα η κ. Μ. Τζούφη ήταν εκείνη που πρώτευσε και το κυνήγησε πολύ για να μην έχει ντράβαλα σαν εκείνα του παρελθόντος.

❁ Η ΚΟΝΤΡΑ…
Τα ρέστα ζητούν από την σημερινή δημοτική αρχή ο Θ. Μπέγκας και η Τατιάνα Καλογιάννη για όσα εκείνοι διαχειρίστηκαν για την εγκατάσταση και λειτουργία του εργοστασίου απορριμμάτων. Και αυτό αποτέλεσε θέμα κόντρας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ξεχνούν ότι επί ημερών τους έγινε το εργοστάσιο και επί ημερών Μωυσή απλά λειτουργεί, άσχετα αν λειτουργεί όπως θα έπρεπε ή όχι. Είπαμε, κριτική ναι, όχι όμως λησμονιά! Σ’ αυτήν την περιοχή κατοικούμε, όλοι μαζί.

■ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ…
Μόνο συγκοινωνιακές, υδραυλικές, γεωτεχνικές, στατικές, κτηματολογικές, περιβαλλοντικές μελέτες χρειάζονται για να γίνει πράξη η ιδέα της κατασκευής του άξονα Γιάννινα-Κακαβιά ο οποίος όμως κατά τ’ άλλα, ήταν έτοιμος να ολοκληρωθεί το 2006 επί Γ. Σουφλιά, όμως δεν έγινε και τόση φασαρία είχε προκληθεί για τους λόγους που δεν ολοκληρώθηκε!

❖ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ…
Τα παραπάνω αμελέτητα πήρε σαν απάντηση ο κ. Στ. Καλογιάννης από τον Υπουργό υποδομών Κ. Καραμανλή σε πρόσφατη συνάντησή τους και τα δημοσιοποίησε για να ‘χουμε να χαιρόμαστε για τους ρυθμούς που λειτουργεί το σύστημα για έργα στην Ήπειρο. Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός με τα επιτελεία του εγκαινίαζε την έναρξη κατασκευής δρόμου στην Πελοπόννησο όπου αλλάζει τα μέχρι τώρα κυκλοφοριακά δεδομένα, που τόσο πολύ είχαν ενθουσιάσει τον κ. Καλογιάννη και τόσο θετικά είχε σχολιάσει την προηγούμενη εβδομάδα.

❁ ΚΑΛΠΑΚΙ-ΚΟΝΙΤΣΑ…
Στην ίδια συνάντηση ο κ. Καλογιάννης έθεσε την κατασκευή του άξονα Καλπάκι-Κόνιτσα που και αυτό το έργο σε συνδυασμό με τον άξονα Γιάννινα-Κακαβιά θα βοηθήσει να βγει η περιοχή από την απομόνωση γενικώς και θα την καταστήσουν ακόμη πιο ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Απομένει, για όλα τα παραπάνω να μάθουμε τις σκέψεις και τις αποφάσεις του αρμόδιου υπουργού Κ. Καραμανλή Γ’!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.