ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ
Μέχρι πρότινος ο καυγάς ήταν αν τελικά θα μας παραχωρήσουν το «κλειστό» και το πήγαινε-έλα στην Αθήνα και στους διάφορους Αυγενάκηδες ήταν στην ημερήσια διάταξη. Τώρα ο καυγάς είναι για το πού θα στηθεί και γιατί να στηθεί στην περιοχή Κατσικά που κάποιοι εντελώς ξαφνικά ανακάλυψαν ότι είναι το στολίδι του λεκανοπεδίου!

Η ΦΑΡΑ...
Εν τω μεταξύ αυτή η φάρα των αρνητών είναι παντού μπροστά, αρκεί να μην γίνει τίποτα για να έχουν οι ίδιοι να γκρινιάζουν και να καταριούνται, επικαλούμενοι την αδιαφορία της πάσης φύσεως εξουσίας που διαχειρίζεται τύχες τόπων και ανθρώπων. Το έχουμε δει και το έχουμε ζήσει ολόκληρες δεκαετίες κι έτσι για να βρισκόμαστε σε γκρίνια.

ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ!
Θα γίνει ένας πόλος έλξης σε αθλητικό και επιχειρηματικό επίπεδο λέει ο Καχριμάνης για να πάρει την απάντηση, δεν θέλουμε. Θέλουμε τα κουνούπια μας και τα καρκαλίτσια μας γιατί έτσι μάθαμε κι έτσι γουστάρουμε, είναι η απάντηση και από κοντά από τους αρνητές όλες οι πολιτικές δυνάμεις που είναι της τακτικής όχι σε όλα. Τι να πει κανείς σε τέτοιες εποχές που δεν περνάμε και τα καλύτερα.

ΟΙ… ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ
Από κοντά νατην και η Τατιάνα Καλογιάννη να πυροβολεί την δημοτική αρχή καταλογίζοντας αυτοσχεδιασμό! Έτσι είναι αυτά τα πράγματα αγαπητή Τατιάνα. Ο λαός δεν σας εμπιστεύτηκε το 2019 για τον δικό σας αυτοσχεδιασμό για την δημιουργία λειτουργία τραίνου περιμετρικά της πόλης. Αλήθεια κάπου τον είχα ξανακούσει αυτόν τον σχεδιασμό πριν από πολλά χρόνια από άλλο άτομο της οικογένειας. Θυμάμαι καλά;

Η ΠΛΑΤΗ...
Αφού τόσο πολύ θέλει την ανάπτυξη της πόλης σε όλους τους τομείς, γιατί η κ. Τατιάνα δεν έβαλε πλάτη τα 9 χρόνια της παντοδυναμίας της και της καλής συνεργασίας με τους δημάρχους Φίλιο-Μπέγκα να βρουν λύσεις τα προβλήματα και της πόλης εκτός από εκείνα της περιφέρειας; Απλή ερώτηση από απλό πολίτη που έχει μνήμη!

❁ ΛΟΥΚΕΤΟ
Τίτλοι τέλους για το τμήμα Λογιστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που λειτουργούσε από το 1998 στην Πρέβεζα. Δεν άντεχαν τον «ποδαρόδρομο» από Ιωάννινα προς Πρέβεζα και τούμπαλιν οι καθηγητάδες και αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο σ’ ένα τμήμα που αποδεδειγμένα κοσμούσε το χώρο της οικονομικής επιστήμης.

■ Η ΒΟΜΒΑ
Με 22 ψήφους υπέρ έναντι 8 κατά και 3 λευκών η Σύγκλητος αποφάσισε αυτό το ανοσιούργημα , βάζοντας βόμβα κυριολεκτικά στο τμήμα με το πρόσχημα της καλύτερης λειτουργίας. Σε ρόλο πρωταγωνιστή ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αλμπάνης, ο οποίος ανακάλυψε τις δυσχέρειες λειτουργίας του τμήματος στην Πρέβεζα από τότε που από ΤΕΙ έγινε ΑΕΙ. Χρειάζεται αίθουσα 100 θέσεων για να λειτουργήσει ένα τέτοιο πανεπιστημιακό τμήμα κάτι που οι εγκαταστάσεις στην Πρέβεζα στερούνται, άρα η «μεταφορά» είναι η μόνη λύση!

❖ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Το πάλευαν εδώ και καιρό οι καθηγητάδες και μόλις προχθές Τρίτη το αποφάσισαν, γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια την ντόπια κοινωνία, η οποία για 25 χρόνια περίπου αγκάλιασε τη σχολή φτάνοντάς την σε ζηλευτό σημείο σε σχέση με παρόμοιες σχολές στη χώρα. Αυτή την κοινωνία δεν τη λογάριασαν οι καθηγητάδες και αποφάσισαν να την αρπάξουν από την Πρέβεζα, έτσι ώστε συν τις άλλοις ν’ αποφεύγουν και την ταλαιπωρία του πήγαινε-έλα στην Πρέβεζα.

❁ Ο «ΣΟΦΟΣ» ΑΛΜΠΑΝΗΣ
Τώρα που έγινε πανεπιστημιακή σχολή θα γίνει πιο ελκυστική αν λειτουργήσει στα Γιάννινα, είναι η φιλοσοφία του κ. Αλμπάνη ο οποίος είναι και από τους «σοφούς» του ΣΥΡΙΖΑ που χρόνια πολλά διακονεί το λειτούργημα του Πρυτάνεως στα Ιωάννινα! Άμα το είπε ο Τριαντάφυλλος τότε το χατίρι των καθηγητάδων ήταν προεξοφλημένο.

■ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.!
Άστους να κουρεύονται εκεί στην Πρέβεζα είπε η Σύγκλητος και αποφάσισε έτσι. Ποιος και σε ποιόν θα δώσει λογαριασμό, όταν στον πανεπιστημιακό χώρο υπάρχει το αυτοδιοίκητο. Κάτι τέτοιο έγινε και στην Ηγουμενίτσα όταν κι εκεί μπήκε λουκέτο σε σχολές ΤΕΙ χωρίς να ανοίξει μύτη!..

❖ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ...
Τώρα που τα ΤΕΙ έγιναν ΑΕΙ και οι βάσεις εισαγωγής αυξήθηκαν, τέτοια σχολή στην Πρέβεζα δε θα ευδοκιμούσε, άρα η λύση ήταν η μεταφορά στα Γιάννινα! Τόσο απλές σκέψεις για να δικαιολογηθούν οι πράξεις όλων, όσων βρήκαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν αυτό που είχαν στο μυαλό τους εδώ και πολλά χρόνια και απλά βρήκαν την ευκαιρία που τους έδωσε και η Κεραμέως.

❁ Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ
Αναστατώθηκε η κοινωνία της Πρέβεζας, αλλά μέχρι εκεί. Αδύναμος ο αντιπεριφερειάρχης Στρ. Ιωάννου, αδύναμος ο Δήμαρχος Γεωργάκος, αδύναμος ο βουλευτής Μπάρκας, άφαντος ο βουλευτής Γιαννάκης και πάει λέγοντας... Όλοι θυσία στον ισχυρό Σωτηρόπουλο που είναι ο πρωταγωνιστής του στημένου σκηνικού μεταφοράς της σχολής.

■ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ!
Με ποιον να είναι ο κ. Μπάρκας στην προκειμένη περίπτωση και ποιος να τον ακούσει όταν ο δικός του Πρύτανης σύντροφος Αλμπάνης, ένας εκ των σοφών του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίζει να αποκλείσει την Πρέβεζα από πανεπιστημιακή σχολή. Από την άλλη πλευρά με ποιόν να είναι ο «ισχυρός» αντιπεριφερειάρχης Στρ. Ιωάννου, που απέκλειε ένα τέτοιο ενδεχόμενο στηριζόμενος στην λογική των ιθυνόντων που όμως άλλα έλεγαν κι άλλα τελικά έκαναν; Να τα βάλει ο Στράτος με την κεντρική εξουσία, η οποία χαράζει γραμμή ανεξάρτητη από τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών.

❖ ΤΟ ΧΡΥΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΑΠΙΟΥ
Δεν κάνουν οι εγκαταστάσεις στην Πρέβεζα για πανεπιστημιακή σχολή, αλλά ίσως κάνει για σχολή καλλιτεχνικών, λένε κάποιοι για να χρυσώσουν το χάπι. Κάτι τέτοιο είχε ακουστεί για την Ηγουμενίτσα αλλά το λουκέτο ήταν οριστικό και μην τους είδατε! Φώναζαν τότε οι βουλευτές Γιόγιακας ΝΔ και Κάτσης ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα αυτιά της Συγκλήτου ήταν βουλωμένα! Ο Θεός φυλάξοι μην τους μπει καμιά ιδέα να βάλουν χέρι στις σχολές της Άρτας, που πολύ το φοβάμαι.

❁ ΑΦΩΝΗ!
Δεν άκουσα τη φωνή της πρώην υφυπουργού Παιδείας κ. Τζούφη, η οποία προφανώς δεν ξέρει με ποιανού το πλευρό να ταχθεί. Βλέπετε ο Πρύτανης Αλμπάνης είναι ο «σοφός» ο δικός της και όλου του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε... μη μιλάς κι ας κινδυνεύει η Ελλάς ένα πράγμα. Ούτε φυσικά άκουσα και κάτι από τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο της Ηπείρου. Ας πάρει όμως τον λόγο η Κεραμέως και να ανατρέψει εκείνη την απόφαση της καθεστηκυίας τάξης του εκπαιδευτικού συστήματος που είναι υπεράνω όλων!

■ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Θυμήθηκε τον Μάο ο Αλέξης Τσίπρας και τον έφερε ως παράδειγμα σε τηλεοπτική εκπομπή! Όλα τα λουλούδια ανθίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ είπε για να καλύψει τον Πολακισμό και επικαιροποίησε τον Μαοϊσμό που βύθισε στο αίμα την Κίνα στην οποία με το έτσι θέλω παρίστανε τον ηγέτη.

❖ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ...
Ήταν είδωλα των αριστερών και των κομμουνιστών ο Μάο, ο Λένιν, ο Στάλιν, ο Κάστρο και άλλα τέτοια παιδιά. Αυτά όμως σε άλλες εποχές κι όχι στο σήμερα που είναι παραδείγματα προς αποφυγή. Είχαμε και στη χώρα μας Μαοϊκούς, οι οποίοι έχουν εκλείψει εδώ και πολλά χρόνια γιατί οι ίδιοι οι Κινέζοι δεν θέλουν ν’ ακούν για περίοδο Μάο.

❁ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ… ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ!
Όλα τα λουλούδια ανθίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Αλέξης και προφανώς θα εννοούσε εκείνο το λουλούδι στο οποίο έχει αδυναμία το καλοκάγαθο ζώο με τα μεγάλα αυτιά! Θα είχε στο νου του και λουλούδια τύπου Πολάκη-Τασία-Τζάκρη, που θέλουν να επιστρέψουν στην εξουσία για να καταλάβουν τους αρμούς της και μεταξύ αυτών τον χώρο της δικαιοσύνης, για να βάλουν πολύ κόσμο στην μπουζού!

■ Ο ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ
Δεν είναι αυτοσκοπός η άμυνα της χώρας είπε το... λουλούδι Γ. Τσίπρας, πρώτος ξάδελφος του Αλέξη και νόμισε ότι είπε κάτι πολύ σοφό! Θα την προτιμούσε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, όπως την κατάντησαν από το 2015 μέχρι το 2019 τα Συριζόπουλα, οπότε η θωράκισή της είναι αχρείαστη. Με κάτι τέτοια και πολλά άλλα έχουν βάλει με το μυαλό τους να ξανακαβαλικέψουν την εξουσία στη χώρα και να τα κάνουν όλα σιάδι!

 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.