ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η…ΣΥΜΜΑΧΙΑ!
Τουρκία – Αλβανία συμμαχία θα μπορούσε να είναι το νέο σλόγκαν μετά τις τελευταίες αγκαλιές Έντι Ράμα – Ερντογάν στα Τίρανα. Ένας έρωτας μεταξύ των δύο χωρών και των δύο αντρών άνευ προηγουμένου με τον Αλβανό Πρωθυπουργό να δηλώνει πίστη και αφοσίωση στον νεοθωμανισμό!
 Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ…
Επισκέφτηκε την Αλβανία ο Τούρκος πρόεδρος και η Αλβανική κυβέρνηση τρελάθηκε από την χαρά μας. Μάλιστα, ο Έντι Ράμα, που λέγεται ότι έχει ελληνική καταγωγή, διέγραψε όλα όσα έχουν προηγηθεί στο απώτατο παρελθόν και έστρωσαν κόκκινα χαλιά στον Τούρκο που με το πρόσχημα της παραχώρησης κατοικιών σε σεισμοπλήκτους πάτησε τα Αλβανικά εδάφη. Κάτι τέτοιο έκαναν και με τους Ιταλούς το 1940 όταν όχι μόνο τους υποδέχτηκαν, αλλά και συνεργάστηκαν μαζί τους με την σκέψη της ίδρυσης Τσάμικου κράτους στην Θεσπρωτία.
 ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ!
Η Αλβανία ανοίγει πόρτες στην Τουρκία και αυτόματα τις κλείνει στην Ε.Ε. που υποτίθεται ότι είναι το όνειρό της. Για μία φορά ακόμη προτιμά τους βαρβάρους από τον ελεύθερο κόσμο. Με τέτοια μυαλά μην ελπίζουν να συναινέσει η Ελλάδα σε ένα ενδεχόμενο εξευρωπαϊσμού των δύο χωρών, Αλβανίας και Τουρκίας που ως είναι γνωστόν, περνούν και από το χέρι της Ελλάδας!
 ΞΕΧΝΟΥΝ!..
Τις κατοικίες από τους Τούρκους για σεισμόπληκτους είδαν οι Αλβανοί και ξεχνούν ότι ένα εκατομμύριο περίπου συμπατριώτες τους ζουν στην Ελλάδα και οι οποίοι «σιτίζουν» την Αλβανία από το 1991. Άνοιξε την αγκαλιά στον Ερντογάν ο Έντι Ράμα και νομίζει ότι έτσι μπορεί να φτάσει σαν χώρα στον κόσμο του πολιτισμού και της ευμάρειας όπως είναι η Ε.Ε. και που είναι το όνειρο να γίνει κάποτε μέλος. Με τέτοια μυαλά να κοιμούνται και να ξυπνούν…
❁ ΟΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ…
Καλές προσγειώσεις και με ασφάλεια ήταν τα λόγια που ακούστηκαν από τους αεροπόρους μας από τα μεγάφωνα στο αεροδρόμιο Τανάγρας την ώρα που έφταναν για προσγείωση τα Ραφάλ. Άκουγες τα λόγια τους και πραγματικά δεν μπορούσε να μην ραγίσει κανείς την αποφασιστικότητα αυτών των ανθρώπων που έχουν τάξει στην ζωή τους να φυλάνε Θερμοπύλες. Αυτή η ευχή περί καλών προσγειώσεων ας ληφθεί σοβαρά από όλους αυτούς τους ευτυχώς λίγους δυστυχείς ηγέτες πολιτικών σχηματισμών της χώρας που δεν εννοούν ακόμη να… προσγειωθούν στην ελληνική πραγματικότητα! Οι Έλληνες όμως αντιλαμβάνονται και όταν χρειαστεί, θα ξαναπροσγειώσουν τους απροσγείωτους και αιθεροβάμονες που ποτέ δεν έμαθαν ότι η Ελλάδα έχει σύνορα!
 ■ ΗΛΘΑΝ ΤΑ ΡΑΦΑΛ!
Αμάν πια! Τόση μίρλα από την αντιπολίτευση επειδή επί σημερινής κυβέρνησης διασφαλίζεται σ’ ένα μεγάλο βαθμό η ασφάλεια της χώρας κυρίως από τον γνωστό και μόνιμο εχθρό, τους τούρκους! Τόση πίκρα που πέταξαν στους ελληνικούς αιθέρες τα πιο σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη, τα Ραφάλ και μία καλή κουβέντα δεν είπαν γι’ αυτό το επίτευγμα που είναι χρεωμένο σ’ ολόκληρο τον λαό, από την τσέπη του οποίου βγαίνουν τα χρήματα που θ΄ αποπληρωθούν. Τόση χολή σε ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται μονίμως στο στόχαστρο της εξ’ ανατολών γείτονος βάρβαρης χώρας.
 ❖ ΟΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ…
Ερντογάν και αντιπολίτευση στην χώρα μας πικράθηκαν τόσο πολύ από αυτή την πράξη της κυβέρνησης να εξοπλιστεί η Ελλάδα με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή σ’ εξοπλισμό. Από την τόση πίκρα που ένοιωσε ο Τσίπρας, δεν έστειλε ούτε έναν εκπρόσωπο στην υποδοχή των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο την Τανάγρας για να δείξει, προς τα έξω κυρίως, ότι υπάρχουν στιγμές συνοχής στην ελληνική πολιτική σκηνή!
 ❁ Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ…
Προτίμησε να στείλει πολιτικές δυνάμεις στον αυλόγυρο του Αρείου Πάγου να υποδεχτούν και συμπαρασταθούν στην μεγαλύτερη «πολεμική μηχανή» της κεντροαριστεράς που ακούει στο όνομα Βαξεβάνης για συμπαράσταση στο δράμα που περνάει με τις δοσοληψίες που έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει με την δικαιοσύνη.
 ■ ΤΟ ΣΠΟΤΑΚΙ…
Ενοχλήθηκαν, λέει, από το σποτάκι που κυκλοφόρησε η ΝΔ με το οποίο καλωσόριζε τα έξι πρώτα από τα 24 Ραφάλ και άρχισαν το πετροβόλημα. Θύμωσαν από αυτή την πράξη χρεώνοντας στην κυβέρνηση σπέκουλα κομματική μ’ ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα. Δεν ήταν αυτό όμως που τους ενόχλησε, αλλά το ότι επί αυτής της κυβερνήσεως θωρακίζεται η χώρα μας και αποκτά σύνορα μ’ εκείνους, που έχουν βάλει στο νου τους να τα διαβούν με το «έτσι θέλω»!
 ❖ Η ΜΙΖΕΡΙΑ…
Κανένας όμως δεν εμπόδισε κανένα άλλο κόμμα να φτιάξει ένα δικό του σποτάκι με το οποίο να καλοσωρίζει αυτές τις πρώτες πολεμικές μηχανές. Η μιζέρια τους δεν τους αφήνει να ανοίξουν τα στραβά τους και ρίχνουν ψευτορουκέτες προς την κυβέρνηση για να ‘χουν να λένε ότι δεν πήγαν άκλαυτοι!
 ❁ ΟΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΙ…
Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μετά την ανανέωση ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ τους έχει κάνει να παραλογίζονται εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και ψάχνουν άκρες να πιαστούν. Θεώρησαν πως το σποτάκι της ΝΔ ήταν σανίδα σωτηρίας να πιαστούν για να σωθούν και ο παραλογισμός είναι το μόνο αποτέλεσμα.
 ■ ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ…
Θα ήθελαν, λένε, να μοιραστούν την χαρά της απόκτησης των Ραφάλ αλλά η κομματική σπέκουλα από πλευράς ΝΔ δεν τους αφήνει περιθώρια για κάτι τέτοιο. Αυτοί όμως οι όψιμοι πατριώτες ήταν απόντες όταν στην Βουλή ψηφίζονταν κονδύλια για εξοπλισμούς και απόκτηση των 24 Ραφάλ! Νομίζουν ότι έχουμε ποτιστεί όλοι με το νερό της λησμονιάς.
 ❖ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ…
Κάποιοι άλλοι βρήκαν την ευκαιρία να χύσουν το δικό τους δηλητήριο εκφράζοντας τον φόβο ότι η πτήση πάνω από την Ακρόπολη θα κατεδάφιζε τα μνημεία! Ότι να ναι και ότι έρθει στο νου σε όλους αυτούς τους Καμμένους, που έχουν κόψει προ πολλού τον άλυσο από την πεζή πραγματικότητα!
 ❁ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ…
Αμ το άλλο! Κάποιοι εντός και εκτός Ελλάδος ενοχλήθηκαν που τα πρώτα Ραφάλ τα ράντισαν με αγιασμό ιερείς σε σχετική υποδοχή που έγινε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο, τόσο οι ντόπιοι «άθεοι» όσο και οι Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την πράξη του αγιασμού και το έκαναν θέμα χρεώνοντας ο καθένας ό,τι του κατέβαινε στο νου, το ότι ο Ερντογάν κάθε τόσο διαβάζει δημόσια αποσπάσματα από το κοράνιο ούτε που το λαμβάνουν υπ’ όψη τους!
 ■ Ο ΦΟΒΟΣ…
Κάτι ετοιμάζει η Ελλάδα ενάντια στην Τουρκία, φοβούνται οι Τούρκοι και κάνουν την δική τους σπέκουλα προς λαϊκή κατανάλωση. Το φόβο μας να έχουν και καλό είναι να μαζέψουν το νου τους από εκεί που τον οδηγούν όλα αυτά τα χρόνια. Φοβούνται σαν ο διάβολος το λιβάνι τους Έλληνες πιλότους που είναι εξπέρ στη δουλειά τους και δεν είναι μπουνταλάδες όπως οι Τούρκοι που κάποτε έψαχναν να βρουν την Μάλτα και αφού δεν την εύρισκαν, ανεφώνησαν το περιβόητο «Μάλτα γιοκ»!
 ❖ ΕΦΥΓΕ ΝΩΡΙΣ Ο ΤΑΣΟΣ…
Ένας ακόμη πολύ καλός φίλος, ένα πολύ ευγενικό παιδί, ένας ΔΑΠίτης έφυγε από την ζωή τόσο άδικα. Ο Τάσος Σγούρος έχασε την ζωή του μέσα στο ίδιο του το διαμέρισμα όπου διέμενε στην Αθήνα όταν η ηλεκτρική κουβέρτα με την οποία ήταν σκεπασμένος πήρε φωτιά και χωρίς να το αντιληφθεί ο ίδιος έπεσε θύμα αυτού του σκευάσματος. Ο Τάσος Σγούρος φοίτησε στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων την δεκαετία του 1980, εντάχθηκε στην δύναμη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και μέσα από τις τάξεις της έδωσε πολυεπίπεδους αγώνες και στο Πανεπιστήμιο και στα υπόλοιπα πολιτικά δρώμενα της χώρας.
 ❁ ΕΔΩΣΕ ΑΓΩΝΕΣ!
Ήταν κι αυτός εκεί μπροστάρης στους αγώνες «απελευθέρωσης» από την πράσινη λαίλαπα, συμβάλλοντας κι εκείνος στο μεγάλωμα της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ καθιστώντας την πρώτη δύναμη στον φοιτητικό χώρο. Ο ίδιος πάντοτε με το χαμόγελο και με το νου στο καλό της παράταξης έδινε τον δικό του αγώνα σε καθημερινή βάση χωρίς να βαρυγκωμά. Ήταν την εποχή που η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο σύνολό της πρωτοστατούσε στον χώρο του πανεπιστημίου και στην οποία ο Ευάγγελος Αβέρωφ ως πρόεδρος της ΝΔ έριξε όλο το βάρος της διάσωσης της ΝΔ από τον όλεθρο μετά την ήττα της από το ΠΑΣΟΚ το 1981. Ήταν ο Τάσος Σγουρός που μαζί με τους Ζαχαρία Ζαχαρόπουλο – Δημήτρη Σαμπασιώτη – Πάνο Γούσια κι όλα τ’ άλλα παιδιά πρωτοστάτησαν σε αγώνες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κυριάρχησαν ως φοιτητική δύναμη και σ’ αυτό όπως σ’ όλη τη χώρα.
 ■ ΕΞΕΧΟΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ…
Ο Τάσος Σγούρος έφυγε από την ζωή την προηγούμενη εβδομάδα τόσο άδικα και τόσο άδοξα πέφτοντας θύμα μιας ηλεκτρικής κουβέρτας στις 5.30 η ώρα το πρωί εκεί στην Αγ. Μελετίου στην περιοχή Κυψέλης όπου διέμενε. Εργάζονταν στο υπουργείο οικονομικών του οποίου ήταν εξέχον στέλεχος και διακρίνονταν για την ευγένεια, την εντιμότητα και την εργατικότητα. Από όλους εμάς εδώ στα Γιάννινα που τιμηθήκαμε με την φιλία και την εμπιστοσύνη του. Καλό ταξίδι και καλό παράδεισο, φίλε Τάσο!
 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.