ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ!
Τριακόσια είκοσι κιλά χασίς μετέφεραν επιτήδειοι από τα σύνορα της Αλβανίας προς Ηγουμενίτσα μεριά με την ΕΛΑΣ να μη τρώει το παραμύθι και να βάζει στο χέρι τους διακινητές. Εντύπωση δεν έκανε η καθ’ αυτού πράξη της διακίνησης ναρκωτικών, αλλά ο τρόπος και το μέσο που σκαρφίστηκαν για να μεταφέρουν την πραμάτια τους. Την έβαλαν σε ασθενοφόρο ιδιωτικής εταιρίας με το πρόσχημα της μεταφοράς ασθενούς από τα σύνορα στο εσωτερικό της χώρας. Ήταν η δεύτερη φορά που γινόταν κάτι τέτοιο, άρα η ΕΛΑΣ ήταν υποψιασμένη για το μεγάλο κόλπο. Άντε τώρα να σε πείσει ο μεταφορέας ότι μετέφερε την κάναβη για… ιατρικούς σκοπούς ή για προσωπική χρήση!

ΟΙ ΛΕΖΑΝΤΕΣ!!!
Πολύ φωτογραφία και πολύ χαμόγελο έπεσε από αυτοδιοικητικούς της Ηπείρου τις προηγούμενες μέρες όταν τους μοιράστηκε από ένα αυτοκίνητο για ανάγκες πολιτικής προστασίας! Ούτε στην Αλβανία στην μεταχοτζική περίοδο δεν είχε πέσει τόσο χαμόγελο για το καλό που έγινε από την πολιτεία στους δημάρχους, η οποία έκανε το χρέος της καλύπτοντας το ελάχιστο των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί στους Δήμους και που μετά την τελευταία θεομηνία τα προβλήματα έχουν φτάσει στο Θεό. Λίγο κράτει στον ενθουσιασμό δεν βλάπτει, ενώ διαρκώς πρέπει να ρίχνουν το βάρος στην διεκδίκηση.

❁ ΧΩΡΙΣ ΜΠΕΖΑ Η ΕΤΑΔ!
Σας το έγραψα τις προάλλες και επιβεβαιώθηκα. Ο Αντώνης Μπέζας αποτελεί παρελθόν πλέον για την ΕΤΑΔ στην οποία είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση πριν από δύο χρόνια περίπου. Το ήθος και οι γνώσεις του προφανώς δεν ταίριαζαν με εκείνο όλων των περί του Υπερταμείου και είπαν ν’ απαλλαγούν από την παρουσία του κρατώντας για αμανάτι και μεγάλο κεφάλαιο τον διευθύνοντα σύμβουλο, ο οποίος ουδέποτε συμβιβάστηκε με την ιδέα της σωστής συνεργασίας μ’ έναν άνθρωπο που σε όποιες θέσεις βρέθηκε, άφησε το στίγμα της σωστής λειτουργίας.

■ Η ΛΗΞΗ…
Εντελώς αδικαιολόγητα μία ωραίαν πρωίαν οι ιθύνοντες στο Υπερταμείο ειδοποίησαν τον κ. Μπέζα ότι λήγει η θητεία του στην ΕΤΑΔ και ότι θα ήθελαν να μείνουν μόνοι τους στο δρόμο προς την σωστή λειτουργία του φορέα κι έτσι όπως την έχουν βάλει στο μυαλό τους! Η παρουσία του Α. Μπέζα τους ενοχλούσε και είπαν να ξεφορτωθούν τον πρόεδρο του φορέα για να έχουν πεδίο «δράσης» ελεύθερο! Αλήθεια, ας αφήσουμε όλους τους άλλους, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως ανέχθηκε τέτοια παιχνίδια σ’ ένα τόσο ευαίσθητο χώρο όπως είναι η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας που είναι το αντικείμενο ύπαρξης και λειτουργίας της ΕΤΑΔ;

❖ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ…
Αλλαγές αναμένονται και στο αστυνομικό μέγαρο της ΕΛΑΣ στα Γιάννινα. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τις κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα μέχρι τον επόμενο Μάρτιο και οι ανακατατάξεις είναι αναμενόμενες σε πολλά πόστα εντός, εκτός μεγάρου, εντός και εκτός Ιωαννίνων με επέκταση και στους άλλους νομούς. Πολλά ονόματα πέφτουν στο τραπέζι και η ηγεσία της ΕΛΑΣ κάνει τους δικούς της σχεδιασμούς για αξιοποίηση ή μη των στελεχών της. Ήδη ονόματα έχουν πέσει στην πιάτσα και αναμένεται με τις κρίσεις να έλθει η επιβεβαίωση.

❁ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ…
«Δυστυχώς, χάνουμε πολλούς συνανθρώπους από κορωνοϊό που δεν εμβολιάστηκαν. Μην ακούτε τους αδαείς και τους ψευτοπνευματικούς», λέει ο Μετσοβίτης στην καταγωγή Περιφερειάρχης Ηπείρου και συμφωνούμε απόλυτα μ’ αυτή την διαπίστωση. Την ίδια αλήθεια την συμμερίζονται άραγε οι συγχωριανοί του, οι οποίοι σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι ανεμβολίαστοι και αρνητές και έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα με απώλειες ανθρώπινων ζωών όλο το προηγούμενο διάστημα;

■ ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ!
Όταν λέει «ψευτοπνευματικούς» ο κ. Καχριμάνης τι ακριβώς έχει στο νου του και τι εννοεί; Μιλάει για ψευτοπνευτικούς σε όλα τα μήκη και πλάτη του χριστιανισμού ή το στενεύει σε κάποιες περιοχές που οι «αμετανόητοι» και «άπιστοι» στον κορωνοϊό εξακολουθούν να παίρνουν κόσμο στο λαιμό τους; Το Μέτσοβο πάντως μετράει θανάτους και αυτό ας το κοιτάξουν πρώτα οι ντόπιοι, ορισμένοι εκ των οποίων παριστάνουν τους άτρωτους!

❖ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ…
Μετράμε μία εκατοντάδα νεκρούς την ημέρα από κορωνοϊό σε όλη την χώρα και μυαλό δεν βάζουμε να κάνουμε αυτό που η επιστήμη επιτάσσει και δεν είναι άλλο από τον εμβολιασμό. Έχουμε και τους ψευτοπνευματικούς που κυκλοφορούν και παραδίδουν μαθήματα Ιατρικής επιστήμης βάζοντας τον αρνητισμό στη ζωή τους και στις ζωές των πιστών. Κάτι τέτοιοι εμφιλοχωρούν και στο Άγιο όρος, οι οποίοι κάνουν εξόδους και διδάσκουν τον αρνητισμό σε αφελείς και ανάθεμα αν τους νοιάζει αν οι ΜΕΘ φορτώνουν από ασθενείς. Όμως το Αγ. Όρος μετρά περί τους 35 θανάτους από αυτού του είδους την απιστία!

❁ ΤΟ ΣΥΓΚΡΥΟ…
Δεν αντιλαμβάνομαι το σύγκρυο που έχει πιάσει τους Βαξεβάνη, Παπαδάκου και Τάρκα που καλούνται από Άρειο Πάγο σε απολογία για το σκάνδαλο NOVARTIS! Αφού γνωρίζουν την αλήθεια δεν έχουν να φοβηθούν κάτι, οπότε τζάμπα οι κραυγές περί «δολοφονίας» της Δημοκρατίας που βγάζουν αυτό τον καιρό!

■ Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ…
Να με καλέσετε μάρτυρα στη δίκη, παρακαλά τον Βαξεβάνη ο σύντροφος Πολάκης που κάνει τον νταή, κάτι που επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση των συγκεκριμένων δημοσιογράφων που περισσότερο τους αφορά η τύχη του ΣΥΡΙΖΑ παρά η στήριξη της Ελευθεροτυπίας. Έκαναν τον κάργα επί ΣΥΡΙΖΑ κι έβαζαν στο στόχαστρο πρώην πρωθυπουργούς και πρώην υπουργούς, κάτι που τελικά δεν αποδείχτηκε.

❖ ΟΙ ΦΟΒΟΙ…
Να σε φυλάει ο Θεός από τα μπροστινά του καλογέρου, τα πισινά του γαϊδάρου και από δικαστικές αποφάσεις, λέει ο λαός μας και τώρα αυτό το τελευταίο είναι που φοβούνται οι επί ΣΥΡΙΖΑ «δικαστές» Βαξεβάνης – Παπαδάκου, η τελευταία μάλιστα αξιοποιήθηκε κατάλληλα από τον Τσίπρα ως υπάλληλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλάι Ευρωβουλευτών!

❁ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ!
«Αυτό που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο Τσίπρας έχει λήξει. Δεν είναι «άχαστος» είναι άκυρος…»! το γράφει ο «δικός του» Στάθης περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΟστρατόπεδο που έχει βάλει στο νου την επάνοδο στο μέγαρο Μαξίμου.

■ ΤΟ ΠΟΔΑΡΩΜΑ…
Στις επόμενες εκλογές που θα έχει ποδαρώσει και το ΚΙΝΑΛ αντλώντας δυνάμεις από τις δάνειες που είχε στείλει το 2015 και που ο Βασιλιάς Αλέξης ο Α’ θα φανεί γυμνός, το σίγουρο είναι πως θα τεθεί ζήτημα αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Περισσότερες πιθανότητες έχει να γίνει κάποτε στο μέλλον πρωθυπουργός ο Ανδρουλάκης παρά ο Τσίπρας, την θέση του οποίου εποφθαλμιά το ζεύγος Τζανακόπουλου!

❖ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ!
Αν δεν διαγράψετε το πρόστιμο θα σας στείλω στον Έβρο, ήταν η απειλή του Πολάκη προς αστυνομικούς που βεβαίωσαν παράβαση σε σερβιτόρο του μαγαζιού όπου απολάμβανε τις ψαρούκλες του ο τζάμπα μάγκας! Αυτό λέγεται δημοκρατία κατά τον Πολάκη και την λοιπή παρέα που είναι ο ίδιος ο Αλέξης ο Τσίπρας πρώτα – πρώτα, ο οποίος τον έχει αμολήσει να «γαυγίζει», και να «δαγκώνει»!

❁ Η ΑΠΕΙΛΗ…
«Θα σε στείλω στον Έβρο» ήταν η απειλή άλλων εποχών που φαίνεται να τις νοσταλγεί όλο αυτό το Συριζομάνι που, αν επανέλθουν στην εξουσία, δεν θα είναι σαν την προηγούμενη. Τι άλλο άραγε έχουν στον νου τους να κάνουν απ’ όσα έκαναν όταν έστηναν κατηγορίες με τον περιβόητο Παπαγγελόπουλο και προσπάθησαν να βάλουν στο χέρι την ενημέρωση μέσω των περιβόητων βοσκοτοπίων του σύντροφου Καλογρίτσα; Πήραν την εξουσία αλλά δεν έβαλαν στο χέρι τους αρμούς της! Ήταν και είναι το μόνο τους παράπονο το λέει ο Πολάκης και το είχε πει και η Περιστέρα!

■ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ…
Δύο φίλους αποχαιρετήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα αφού και οι δύο υπέκυψαν στο μοιραίο. Ο Κώστας Πέτσιος, γνωστός από τη πολυσχιδή δράση του σε τοπικό αλλά και διεθνές επιχειρηματικό στερέωμα και ο Μαρίνος Γαρνέλης, ο οποίος άφησε το δικό του στίγμα στον χώρο της ΕΛΑΣ και της αυτοδιοίκησης που υπηρέτησε με μανία και πάθος!

❖ ΑΞΙΟΣ!
Ο Κώστας Πέτσιος έβαλε την δική του σφραγίδα πρώτα στο επιχειρείν βγάζοντας την περιοχή μας από την απομόνωση, ενώ παράλληλα στην ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού δίδαξε την εργατικότητα και το ήθος. Η πόρτα των επιχειρήσεων ιδιοκτησίας αφών Πέτσιου ήταν ανοιχτή και πολλές εκατοντάδες οικογενειών οφείλουν την ύπαρξή τους στη λειτουργία τους. Από την μικρή οικογένειακή επιχείρηση του Νίκου Πέτσιου, πατέρα των τεσσάρων αδελφών, έφτασαν στον κολοφώνα της SPIDER AE που μεγαλούργησε μέχρι την δεκαετία του 2000! Δυστυχώς η κρίση του 2010 δυσκόλεψε τα πράγματα και ο αείμνηστος Κώστας Πέτσιος πάλεψε για το καλύτερο, κάτι που όμως δεν επετεύχθη. Όσοι τον γνωρίσαμε ένα πράγμα λέμε: Άξιος και αξιομνημόνευτος!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.