ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ…
Φυσικό αέριο θα φτάσει και στην Ήπειρο, όχι όμως με αγωγούς μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, αλλά μέσω βυτιοφόρων τα οποία θα τροφοδοτούν την εσωτερική αγορά και των τεσσάρων πόλεων της Ηπείρου. Με ένα προϋπολογισμό της τάξεως των 29 εκατ. ευρώ μπαίνει και η Ήπειρος στην υποδοχή αυτού του ευεργετήματος της διανομής φυσικού αερίου, κάτι που ενδεχομένως να μειώσει το κόστος λειτουργίας επιχειρήσεως πρώτα και νοικοκυριών σε δεύτερο πλάνο.

ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ…
Κάποτε που δόθηκε η ευκαιρία να φτάσει φυσικό αέριο στην Ήπειρο μέσω αγωγού από την Αλεξανδρούπολη ξεσηκώθηκαν οι ευαισθητούληδες υποστηρικτές της προστασίας της φύσης, κάπου εκεί στα παράλια της Θεσπρωτίας και απέτρεψαν το εγχείρημα αφήνοντας ολόκληρη την περιοχή εκτός φθηνής τότε ενέργειας!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ…
Μετά μπήκαμε στο πρόγραμμα διέλευσης φυσικού αερίου από την Ηγουμενίτσα μέσω θαλάσσης όπως και τα λιμάνια Πειραιώς και Πάτρας προερχόμενου από χώρες της Ανατολής, τελικά, αυτή η σκέψη πρέπει να ναυάγησε και τώρα η μεταφορά θα γίνεται με βυτιοφόρα και θα τροφοδοτείται η Ήπειρος κατ’ αυτόν τον τρόπο που κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι θα είναι φθηνή ενέργεια αν υπολογιστεί το τι έγινε τελευταία με τις αυξήσεις του φυσικού αερίου παγκοσμίως.

Η ΔΙΑΝΟΜΗ…
Θα φτάνει το φυσικό αέριο και στην περιοχή μας με βυτιοφόρα όπως γίνεται σήμερα με τα υπόλοιπα καύσιμα. Όχι απ’ ευθείας με αγωγούς όπως στην κεντρική Ελλάδα, την Βόρεια και την Αττική, αλλά θα οδηγείται με βυτιοφόρα στις βιομηχανικές περιοχές κι από κει θα δημιουργηθεί δίκτυο έτσι ώστε να γίνεται η πολυπόθητη διανομή. Αυτό θα γίνει μέχρι το 2026 και ανάλογα με την ζήτηση που θα υπάρχει θα κατασκευάζεται και το σχετικό δίκτυο διανομής. Έστω κι έτσι καλοδεχούμενο!

❁ Η ΝΤΟΥΖΙΝΑ…
Μια ντουζίνα (12) ζωή να ‘χουν οι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ιωαννιτών κατά την νέα περίοδο και μέχρι τις εκλογές του 2023, ήταν η επιλογή του δημάρχου Μ. Ελισάφ. Μοίρασε αξιώματα ο Μωυσής, όπως παλιά μοίραζε λιλιά ο αλήστου μνήμης Γρ. Σακκάς για να έχουν οι συνεργάτες του ακόμη και οικονομικά κίνητρα για ν’ αποδίδουν στα καθήκοντά τους!

■ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΘΗΤΕΙΑ!
Πάρε κι εσύ, ένα πράγμα, από τον δήμαρχο για να φτάσει τον Οκτώβριο του 2023 πιο δυνατός και να διεκδικήσει μία νέα θητεία για να ολοκληρώσει το έργο του όπως είθισται να λέγεται από δημάρχους όταν πάρουν την πρώτη τους ευκαιρία σε δημαρχιακό θώκο.

❖ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ…
Καλώς εχόντων των πραγμάτων και καθώς φαίνονται τα πράγματα, ύστερα από τις σχέσεις (πολιτικές – οικογενειακές) που έχουν αναπτύξει Μωϋσής – Κυριάκος, ο κ. Ελισάφ θα είναι εκ νέου υποψήφιος και με το χρίσμα ανά χείρας, από τον χώρο της κεντροδεξιάς αυτή την φορά, αφήνοντας με το δάχτυλο στο στόμα άλλους επίδοξους υποψηφίους που έχουν βάλει με τον νου τους να ηγηθούν σχήματος.

❁ ΟΙ ΘΗΤΕΙΕΣ…
Η πρώτη θητεία Μωϋσή ήταν αναγνωριστική και η δεύτερη θα είναι η θητεία της δημιουργίας, υποστηρίζουν θιασώτες του και έτσι στέλνουν το μήνυμα και κατά Μαξίμου μεριά. Εκτός και αν ο νυν δήμαρχος αλλάξει ρότα και βάλει με τον νου του να βάλει πλάτη στον Κυριάκο από άλλο πόστο, διότι παίζει κάτι τέτοιο!

■ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!
Στις πρόσφατες δημαιρεσίες σε Δήμο και Περιφέρεια δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα. Οι ίδιοι άνθρωποι από τις ίδιες θέσεις αλλά με διαφορετικά οικονομικά οφέλη θα προσφέρουν υπηρεσίες για το γενικό καλό. Το ίδιο σχεδόν προεδρείο στην Περιφέρεια με την Σταυρούλα Μπραΐμη στο τιμόνι, ενώ κάτι ανάλογο έγινε στον Δήμο με την επανεκλογή του Δημ. Παπαγεωργίου, ο οποίος όμως ήταν μειωμένης αποδοχής από το σώμα. Τα ίδια σχεδόν και στα αξιώματα σε αντιπεριφερειάρχες και αντιδημάρχους με τους δεύτερους να αυξάνονται. Πως οι ίδιοι άνθρωποι θα φέρουν διαφορετικά αποτελέσματα είναι ένα ερώτημα που θ’ απαντηθεί εκεί κατά τον Οκτώβριο του 2023.

❖ Η ΤΙΜΗ…
Ευρύτερης αποδοχής ο Στάθης Σιούτης που για δεύτερη φορά εκλέγεται στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Όχι πως είναι κάποια σπουδαία θέση με δημιουργικό αποτέλεσμα, αλλά κάποιοι συνάδελφοί του εκτίμησαν το προηγούμενο έργο (!) και του έδωσαν κάτι παραπάνω από ψήφους αυτή τη φορά και μάλιστα περισσότερες από τον πρόεδρο!

❁ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΙΖΟΥΝ!!!
Πρέπει να έχει κόψει τον άλυσο που τον συνέδεε με την παράταξή του ο Γ. Λυκογιώργος, ο οποίος απείχε από κάθε ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο διαμαρτυρόμενος γιατί εδώ και πολύ καιρό δεν τον «παίζουν» τα άλλα φιλαράκια της παράταξης του Μωυσή με την οποία εξελέγη το 2019. Ο εν λόγω τον Νοέμβριο του 2020 είχε παραιτηθεί από αντιδήμαρχος για δικούς του τότε λόγους. Μάλιστα, ο κ. Λυκογιώργος διαμαρτυρήθηκε προς την παράταξή του και τον επικεφαλής Μ. Ελισάφ ότι δεν προσκαλείται ούτε καν στις παραταξιακές συνάξεις!

■ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ…
Δεν συμμετείχε στις αρχαιρεσίες η παράταξη της Όλυς Τσουμάνη λόγω διαφωνίας με τον «Κλεισθένη»! Να ‘χαμε να λέγαμε ένα πράγμα. Αλήθεια, πού ακριβώς την ενόχλησε ο άτιμος ο «Κλεισθένης» την συντρόφισσα Όλυ και απείχε από μία τυπική διαδικασία; Τους πάει περισσότερο ο ρόλος του διαμαρτυρόμενου για να μην έχουν συνευθύνες στην τυχόν διαχείριση της εξουσίας στο Δήμο.

❖ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΗΜΑ…
Για όσους δεν κατάλαβαν, το νέο σχήμα στον Δήμο Ιωαννιτών είναι εκείνο που θα σύρει το… κάρο στις επόμενες εκλογές. Μοίρασε ο κ. Ελισάφ αντιδημαρχίες κατά το «πάρτε διαβόλοι βάγια» με το αιτιολογικό ότι έχουν πολλή δουλειά να βγάλουν μέχρι τον Οκτώβριο του 2023. Το ζητούμενο πλέον είναι αν προκάνουν να παράξουν έργο, το οποίο θα εκτιμηθεί από τους πολίτες για να τους δείξουν την ανάλογη εμπιστοσύνη…

❁ ΟΙ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ…
Όσον αφορά την Περιφέρεια, δεν αλλάζουν πολλά πράγματα, αφού αυτή είναι σουλτανοποιημένη εδώ και δύο δεκαετίες! Ο Καχριμάνης δεν λέει να το κουνήσει από την πλατεία Πύρρου και δεν φαίνεται να τον κουνάει κανείς. Ρίχνει φωτοβολίδες η παράταξη Ριζόπουλου, οι οποίες δεν φαίνεται να φωτίζουν τον δρόμο προς την Περιφέρεια. Ωστόσο, είναι η μόνη παράταξη που έχει αντίθετη φωνή και ασκεί έλεγχο στην διακυβέρνηση της Περιφέρειας Ηπείρου.

■ ΩΣΕΙ ΠΑΡΟΥΣΕΣ!
Ωσεί παρούσες! Φωτοβολίδες ρίχνει ο Δημητρίου αλλά προς κυβέρνηση μεριά και καταλογίζει χρονοκαθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο στην Ήπειρο. Έχει χάσει επεισόδια ο Δ. Δημητρίου και είπε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο τοπικό σκηνικό. Εκτός και αν έχει βάλει στον νου του να είναι υποψήφιος βουλευτής με το νέο ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη!

❖ Η ΕΞΩΣΗ…
Έξωση σε άνεργη και με προβλήματα υγείας έκανε ο αριστερούλης ιδιοκτήτης 37 διαμερισμάτων επαγγελματίας της Ευρωβουλής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης, διότι δεν μπορούσε να πληρώνει τα ενοίκια! Είπαμε, αριστερός είναι δεν είναι μ….κας για να μην εισπράττει τον ιδρώτα του!

❁ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ…
500 ευρώ ενοίκιο σε ολόκληρη πολυτελέστατη βίλα στο Σούνιο ο Αλέξης Τσίπρας, 400 ευρώ σε μουχλιασμένο διαμέρισμα κάπου στο κέντρο της Αθήνας ο Παπαδημούλης, ο οποίος δεν άφησε διαμερίσματα ακατοίκητα που να μη τα αγοράσει και να τα νοικιάζει για να έχει ένα φτωχό εισόδημα στα γεράματά του. Μάλιστα, τα περισσότερα τα διαθέτει σε ΜΚΟ, τα οποία στη συνέχεια τα διαθέτουν σε «μουσαφιραίους» όπου τα ενοίκια είναι και διασφαλισμένα και καλοπληρωμένα!

■ ΤΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ…
Κατά τ’ άλλα, οι φτωχούληδες της αριστεράς παλεύουν για τους αναξιοπαθούντες που δεν έχουν ένα κεραμίδι να βάλουν πάνω από το κεφάλι τους! Με τέτοιου είδους πομφόλυγες ταΐζουν και το λαό για να καβαλήσουν την εξουσία και να μην εννοούν να ξεκαβαλικέψουν, διότι το χρήμα καθόλου δεν εμίσησαν.

❖ ΤΑ… ΒΑΠΤΙΣΙΑ!
Δεν έγινε έξωση, απαντά ο Παπαδημούλης, αλλά της είπαμε να φύγει και της χαρίσαμε τα ενοίκια τα οποία δεν μπόρεσε να καταβάλει. Αυτό λέει ο αριστερούλης Παπαδημούλης και βαπτίζει την έξωση αποχώρηση! Απλά οι αριστεροί θέλουν την εφαρμογή του κομμουνισμού στους άλλους και ν’ απολαμβάνουν εκείνοι τα αγαθά του καπιταλισμού. Είπαμε, «αριστεροί» δηλώνουν όχι μ…..κες!

❁ Η ΤΙΜΩΡΙΑ…
«Δεν ρίξαμε εφέτος Σταυρό στα νερά και νάτον τώρα τον σεισμό στην Φλώρινα»! Το είπε η άλλοτε βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, η οποία εξακολουθεί να επενδύει σε εξωαστρικό σύστημα! Δεν φτάνει που οι κάτοικοι έχουν τον πόνο και την ανησυχία τους από τον εγκέλαδο, έχουν ν’ αντιμετωπίσουν και τις ανοησίες της κάθε Ραχήλ που κάποτε μέσω Καμμένου – Τσίπρα ήθελαν να σώσουν την χώρα, εαυτούς όμως δεν κατάφεραν να σώσουν!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.