ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ…
Η αγιοσύνη μετράται από το έργο που επιτέλεσε εν ζωή ένας κοινός θνητός, ο οποίος εγκαταλείπει τα εγκόσμια της αναψυχής, της καλοπέρασης και της έπαρσης για το επιτυχημένο της καριέρας του. Παράδειγμα Αγίου ο ΠαπαΘανάσης από την μονή Ντουραχάνης, ο οποίος έφυγε από την ζωή προχθές. Πλήρωσε κι αυτός με την ζωή του την επιδημία της εποχής! Αυτός ο παπαΘανάσης που αφιέρωσε την ζωή του στην άδολη προσφορά προς τους συνανθρώπους ανεξαρτήτου φυλής, χρώματος, φύλου! Ήταν αυτός που έδωσε με όλες του τις δυνάμεις ό,τι μπορούσε για ν’ ανακουφίσει αδύναμους και να φροντίσει ν’ αποκτήσουν στέγη και γνώσεις εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια, στις εγκαταστάσεις που ο ίδιος και με τα χέρια του δημιούργησε, από την ημέρα που άφησε την επαγγελματική του δραστηριότητα, ως ξυλουργός, για να αφοσιωθεί στην άδολη προσφορά προς όλους τους αδύνατους οι οποίοι έβρισκαν καταφύγιο στην μονή Δουραχάνης, εκεί στην άκρη της λίμνης Παμβώτιδας στους πρόποδες του Μιτσικελίου.

ΕΝ ΣΚΗΝΑΙΣ ΑΓΙΩΝ!
Αυτός ο ΠαπαΘανάσης, ο δικός μας ΠαπαΘανάσης, πέρασε στην αιωνιότητα και κατετάγη εν σκηναίς Αγίων, όπως του άρμοζε, διότι εν ζωή κατάφερε να γίνει συνώνυμος της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο! Ήταν η μεγάλη καρδιά με την μεγάλη αγκαλιά που αγκάλιαζε και έδινε αγάπη για να εισπράττει ο ίδιος τον σεβασμό και την εκτίμηση της κοινωνίας, όχι μόνο της τοπικής, αλλά κι εκτός συνόρων. Μοίρασε αγάπη, εισέπραξε αγάπη, έστω και αν πέρασε από συμπληγάδες. Αυτές οι συμπληγάδες ήταν που τον έκαναν ισχυρό και έγινε ένα με την έννοια της άδολης προσφοράς. Ο τόπος μας έγινε φτωχότερος από το φευγιό του ΠαπαΘανάση, αλλά πλουσιότερος σε παράδειγμα προς μίμηση. Καλό παράδεισο ΠαπαΘανάση…

❁ Η ΑΠΟΦΑΣΗ…
Είχαμε γράψει προ ημερών όσον αφορά την περιβόητη δίκη των εικόνων και που είχε να κάνει με τον εισαγγελέα της έδρας κ. Μάστακα με την πρόταση απαλλαγής που έκανε για τους τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους. Πάνω σ’ αυτή την πρόταση πάτησε το δικαστήριο στο οποίο προέδρευε ο έμπειρος δικαστής κ. Τσάκας και προχθές το μεσημέρι ανακοίνωσε την σχετική απόφαση.

■ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ…
Τέσσερις αθώοι εκ των οποίων δύο ήταν κληρικοί και ο πέμπτος ένοχος με την κατηγορία αποδοχής προϊόντων κλοπής, ο οποίος έκανε έφεση και θα πάει σε β’ βαθμό δίκη. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η απόφαση αθωότητας για τους δύο κληρικούς, οι οποίοι σύρθηκαν στα δικαστήρια και μάλιστα ο ένας εξ’ αυτών κατηγορούνταν ως αρχηγός σύστασης εγκληματικής οργάνωσης!

❖ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…
Όλα κατέπεσαν στο δικαστήριο το οποίο από 26 Σεπτεμβρίου είχε αρχίσει να δικάζει την συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία είχε πανελλήνιο ενδιαφέρον, αφού οι κλοπές εικόνων και άλλων κειμηλίων ήταν σπορ κάποια εποχή. Η προχθεσινή απόφαση επιβεβαίωσε την ρήση που ακούστηκε κατά την διάρκεια της δίκης από παράγοντά της ο οποίος είπε περίπου ότι οι «πραγματικοί ένοχοι είναι εκτός αυτής της αίθουσας»!

❁ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ…
Ενοχλημένος φέρεται ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης από την αθωωτική απόφαση, καθότι ήταν ένας από τους σημαντικότερους μάρτυρες κατηγορίας, αφού ήταν από κείνους που έτρεξαν την υπόθεση από το 2009, όταν δρούσε το κύκλωμα που ξεγύμνωνε ναούς και μοναστήρια από θησαυρούς. Σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου, είπε και δεν έκρυψε την θλίψη του για την πορεία που πήραν τα πράγματα. Μίλησε για επιθέσεις και λασπολογία που δέχτηκε ο ίδιος όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ σημείωσε πως πολλά πράγματα άλλαξαν κατά την πορεία της απόδοσης της δικαιοσύνης.

■ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ…
Παρακολουθώντας ο υπογράφων κάποια σημεία της δίκης, η διαπίστωση είναι ότι κάποιοι μάρτυρες, δεν αναφέρομαι στον Αλ. Καχριμάνη, προσπάθησαν να βγάλουν παλιά απωθημένα για τους δικούς τους λόγους. Σε κάποια σημεία θλιβόσουν για όσα ακούγονταν από κάποια πρόσωπα και που μέσω της κατηγορίας προσπαθούσαν να βγάλουν τα μάτια, διότι θεωρούσαν ότι στο παρελθόν περί άλλων ετύρβαζαν.

❖ Η ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ…
Σημαντική ήταν η παραίνεση του Εισαγγελέα της έδρας κ. Μάστακα προς τους εμπλεκόμενους αμφοτέρων των πλευρών να μην αρχίσουν τις «εμπλοκές», διότι αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Πολύ ανθρώπινη, πολύ εξηγημένη θέση από τον Εισαγγελέα, ο οποίος παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή το περιεχόμενο της κατηγορίας και έτσι οδηγήθηκε σ’ αυτή την πρόταση την αθωωτική για τέσσερις και παραπομπή ενός, κάτι που, όπως γράψαμε, ενστερνίστηκε το δικαστήριο στην τελική κρίση. Για το αν θα τηρηθεί ή όχι αυτή η παραίνεση θα το δούμε στο αμέσως προσεχές διάστημα, διότι κάποιοι δεν κοιμήθηκαν καλά όλο το προηγούμενο διάστημα!

❁ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ…
Απ’ όλα όσα είπε ο Μητσοτάκης στα Γιάννινα και για την Πρέβεζα τι έμεινε στο μυαλό του Φιλιππιαδιώτη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ συντρόφου Κώστα Μπάρκα; Έμεινε που λέτε η συνάντηση που είχε με νέους ο πρωθυπουργός, μεταξύ αυτών και ο γιός επιχειρηματία από τα Γιάννινα, ο οποίος μεταξύ άλλων συζήτησε για το πως μπορούν να μείνουν νέοι στην χώρα και να μην ξενιτεύονται.

■ ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ…
Κατά τον σύντροφο Κώστα Μπάρκα, οι επιχειρηματίες πρέπει να αποκλείονται από τέτοιου είδους συζητήσεις, για να μην προκαλείται η κοινή γνώμη προφανώς! Θέλουν μία χώρα χωρίς επιχειρηματίες και αν ήταν δυνατόν όλοι να βρουν δουλειά στη δημόσιο ή να γίνουν βουλευτές και στην καλύτερη περίπτωση να μείνουν άνεργοι για ν’ αποκτήσουν πελατάκια – ψηφοφόρους οι «εχθροί» του επιχειρείν σ’ αυτή την χώρα.

❖ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ…
Ο εν λόγω νεαρός, γόνος επιχειρηματία σε μία από τις μεγάλες επιχειρήσεις της Ηπείρου και της χώρας, δεν πρέπει να έχει άποψη κατά τον κ. Μπάρκα και τους ομοίους του, όταν είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση απασχολεί πάνω από 400 εργαζόμενους και δεν είναι ντροπή να βγαίνει μπροστά και να γίνεται παράδειγμα για άλλους επιχειρηματίες σ’ όλη την χώρα.

❁ Η ΣΤΡΑΒΟΜΑΡΑ…
Στράβωσαν όλα τα ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΑ από την πρωτοβουλία του Μητσοτάκη να επικοινωνήσει με νέους όχι μόνο της Ηπείρου, αλλά και από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις για το πως βλέπουν εκείνοι την κατάσταση σε διεθνές και εθνικό επίπεδο. Κι αυτό ενόχλησε τα αριστερόπουλα γενικώς που νόμισαν ότι βρήκαν αντιπολιτευτικό έργο για να ‘χουν να λένε.

■ Η ΓΚΡΙΝΙΑ…
Γκρίνια – γκρίνια γενικώς για να δηλώνουν έτσι την παρουσία τους. Τους ενόχλησε ο γιος επιχειρηματία από τα Γιάννινα που σπούδασε στις ΗΠΑ και επέστρεψε στον τόπο του ν’ ασχοληθεί επιχειρηματικά με την οικογενειακή επιχείρηση. Μη τυχόν και γίνει πρότυπο ένας τέτοιος νεοέλληνας. Θέλουν την μιζέρια και την φτώχεια για να δημιουργούν ευκαιρίες για αντιπολιτευτικούς λόγους.

❖ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ…
«Βαρέθηκα να λαμβάνω προσωπικά μηνύματα στο κινητό από τον Αλέκο. Έλα όμως που μου αρέσει γιατί έχω μια αγάπη και μία ευαισθησία για την Ήπειρο»! Αυτά περίπου εξομολογήθηκε ο Κυριάκος στην πρόσφατη επίσκεψη στα Γιάννινα με την οποία κουβάλησε την ανάλογη «προίκα» όπως ήταν ζητούμενο εδώ και δεκάδες χρόνια.

❁ Η ΣΧΕΣΗ…
Αυτή η ιδιαίτερη σχέση Κυριάκου – Αλέκου πρέπει να αποκτήθηκε αρχές του Γενάρη του ’18 όταν ο Αλέκος πήγε στην Πειραιώς και έδωσε τα διαπιστευτήρια, κυρίως αγροτικοκτηνοτροφικού περιεχομένου, που είναι το μεγάλο του ατού. Αν δείτε τον Κυριάκο με γκλίτσα μην παραξενευτείτε, ο Αλέκος θα τον έχει εκπαιδεύσει στα κοπάδια όπως έγινε τότε στη Σαμαρίνα, που άρχισε τα προκαταρκτικά στην κτηνοτροφία! Ο ίδιος ο Κυριάκος το αποκάλυψε στην συνάντηση που είχαν στην Περιφέρεια.

■ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ…
Βγαίνει η κυβέρνηση και προσφέρει μπόνους 150 ευρώ σε όσους νέους, κάνουν το εμβόλιο και γίνεται ένας χαμός από το Συριζομάνι. Ξαναβγαίνει η κυβέρνηση και δίνει δώρο ΜΒ σε άλλη κατηγορία νέων ως μπόνους και χλευάζεται από τους ίδιους ανθρώπους ως ευτελές δώρο. Έρχεται προχθές ο πρωθυπουργός και ανακοινώνει πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους άνω των 60 ετών αρνούνται τον εμβολιασμό και ένας χαμούλης ξανά έγινε από τους πάσης φύσεως αρνητές – πολέμιους – αντιπολιτευόμενους. Τελικά μπορεί κάποιος να μας πει με ποιον είναι και τι θέλουν όλοι αυτοί; Δεν βλέπουν το μακελειό που γίνεται καθημερινά, όπου κοντά στα 100 άτομα χάνουν την ζωή τους; Αυτή η παλικαριά «εγώ δεν κολλάω» πλέον δεν περνά και απλά η σειρά είναι ζήτημα χρόνου!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.