ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΧΑΜΟΣ...
Βγαίνει σε τηλεοπτικό σταθμό στην Ηγουμενίτσα ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης και μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «εμπλοκή» του στην κεντρική πολιτική σκηνή αφήνοντας την Περιφέρεια, την οποία υπηρέτησε για τρεις θητείες. Έναν ψιλό χαμό τον δημιούργησε ο Θωμάς, ο οποίος έριξε το τροχιοδεικτικό για να πιάσει σφυγμούς, οι οποίοι σε κάποιους τοπικούς κυρίως παράγοντες έφτασαν στα ύψη!

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ...
Σκέφτομαι και την περίπτωση να είμαι υποψήφιος βουλευτής, φαίνεται να είπε ο κ. Πιτούλης και ακούστηκε το δημοτικό άσμα «πάρε γιατρέ τα γιατρικά» σε πολλές εκδόσεις. Χρόνια στο κουρμπέτι ο Θωμάς και δεν εννοεί να μην ξέρει πώς να χειριστεί πρόσωπα και καταστάσεις.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ...
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Πιτούλης φαίνεται να δείχνει απογοητευμένος από τους ρόλους που καλούνται να παίξουν οι αντιπεριφερειάρχες μετά τις αλλαγές που έγιναν κατά την θητεία τους μετά το 2019. Φαίνεται πως ο ρόλος του δημοσίου υπαλλήλου δεν του πάει και προτίθεται ν’ αλλάξει επίπεδο πολιτικής, αν καλά καταλάβαμε από όσα άφησε να εννοηθούν στην συνέντευξή του. Αν υπολογιστούν οι σχέσεις των οικογενειών Μητσοτάκη και Πιτουλαίων που έρχονται από το μακρινό παρελθόν, τότε είναι ζήτημα τελικής απόφασης του Θωμά. Εν αναμονή...

❁ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ…
Την ανταλλαγή πρωθυπουργών ζήτησαν οι Άγγλοι μετά τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ Κυριάκου- Μπόρις την προηγούμενη εβδομάδα! Αυτό τουλάχιστον έδειξαν όλα όσα γράφτηκαν από τους Άγγλους στο Twitter στα οποία ένας θαυμασμός για τον Έλληνα πρωθυπουργό αποτυπώθηκε σε ύψιστο βαθμό!

■ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ…
Στην Ελλάδα τώρα υπάρχουν εκείνοι που ευχαρίστως θα παραχωρούσαν τον Έλληνα πρωθυπουργό με το σκεπτικό ότι θα καλυφθεί το κενό από τον Αλέξη Τσίπρα κι’ αυτό γιατί ο Αλέξης επιθυμεί σφόδρα να γίνει ξανά πρωθυπουργός για να μας ξανασώσει από πάσαν νόσον και πάσαν μ ….αν!

❖ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ…
Βγαίνει ο Κυριάκος και ανακοινώνει νέα μέτρα προστασίας από την πανδημία και καπάκι βγαίνει ο Αλέξης να ζητήσει την απομάκρυνση του Κυριάκου, για να έλθει αυτός ως σωτήρας και να χτυπήσει τον κορωνοϊό. Προσέξτε! Δεν ζητά πρόωρες εκλογές, αλλά την παραίτηση για να γίνει ο αντί αυτού!

❁ ΤΟ ΧΟΡΤΟ…
Φοβάται τις εκλογές ο Τσίπρας σαν ο διάβολος το λιβάνι. Ξέρει πολύ καλά ότι θα γίνει η συντριβή του Δράμαλη και το πάει διά της πλαγίας οδού ζητώντας παραίτηση για να ικανοποιήσει το δικό του συριζαϊκό εκκλησίασμα που διψά για εξουσία κι ένα στερητικό σύνδρομο το έχει. Δέστε τον Πολάκη και τον Βαξεβάνη που κάθε μέρα ρίχνουν τον Κυριάκο ταΐζοντας χόρτο τους ψηφοφόρους.

■ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ…
Ζητούσε εκλογές το 2006 και το 2007 ο ΓΑΠ από τον Καραμανλή για να σπάσει τα μούτρα όταν το αίτημα έγινε αποδεκτό και μάλιστα μετά από τις θανατηφόρες πυρκαγιές στον Πύργο, στην Ολυμπία. Όταν το Σεπτέμβριο του 2007 έγιναν οι εκλογές, ο ΓΑΠ έμεινε με το δάχτυλο στο στόμα κι’ ακόμη το γλύφει, ενώ με το άλλο χέρι ξύνει την κούτρα του.

❖ ΤΟ ΣΠΟΤΑΚΙ…
Πέρασαν δυο χρόνια πανδημίας και με τους νεκρούς να έχουν φτάσει στις 18.000 για να αποφασίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξουν σποτάκι που διαφημίζει την ανάγκη του εμβολιασμού. Είδαν ότι η επένδυση στους αντιεμβολιαστές δεν πιάνει όσο προσδοκούσαν και την ανάγκη φιλότιμο εποίησαν.

❁ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!
Είναι κι αυτές οι άτιμες οι δημοσκοπήσεις που δεν δίνουν προοπτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία υπολείπεται σε διψήφιο νούμερο από την κυβέρνηση. Και δεν είναι μίας εταιρείας, αλλά όλων των δημοσκοπικών εταιρειών. Αφήστε που τον τελευταίο καιρό δείχνουν ανεβασμένο το ΚΙΝΑΛ. Κι ένα σύγκρυο διατρέχει την ραχοκοκαλιά του Αλέξη.

■ Η ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ…
Ξέρω και οι δημοσκοπικές εταιρείες είναι πετσοταϊσμένες όπως όλα τα ΜΜΕ, όπως λένε τα Συριζόπουλα για να παρηγορούνται και να αυτοϊκανοποιούνται με το πρόσχημα ότι αυτοί κάνουν το σωστό και απλά ο γιαλός είναι στραβός.

❖ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ...
«Είναι τόσο δύσκολες οι εξετάσεις για την απόκτηση ιθαγένειας που ούτε εγώ δεν θα μπορούσα να τις περάσω…». Δε είχαμε καμία αμφιβολία, Αλέξη μου, περί αυτού! Όταν στην Γκράβα, στο Γαλάτσι- Άνω Κυψέλη έβρεχε γνώσεις εσύ κρατούσες ομπρέλα. Πάντως, το 70-80% των αλλοδαπών τα καταφέρνουν και αποκτούν και τυγχάνουν της πολυπόθητης ιθαγένειας.

❁ ΟΙ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΙ…
Διθύραμβοι από τον Αγγλικό τύπο για την εμφάνιση Κυριάκου στο Λονδίνο και για τον τρόπο που χειρίστηκε ζητήματα εθνικής σημασίας, ενώ την Αγγλική γλώσσα την είχε σαν μητρική. Ακόμη και το αίτημα επιστροφής των Μαρμάρων που είχε κλέψει ο Έλγιν κάποιοι άρχισαν να το βλέπουν με καλό μάτι. Λέτε κι αυτά τα μέσα ενημέρωσης να ήταν «πετσομένα» όπως τα θέλουν τα Συριζόπουλα και ο Αλέξης τους που ζητούν εξεταστική επιτροπή;

■ ΤΑ ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ...
Έγινε κι αυτό! Συναντήθηκε ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Ντακαλέτσης με τον Υφυπουργό Γ. Αμυρά και μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η περίπτωση εγκατάστασης εργοστασίου βιορευστών στα όρια του Δήμου, κάτι που οι κάτοικοι της περιοχής εξορκίζουν. Ο κ. Αμυράς ανέλαβε να εξετάσει το όλο ζήτημα έτσι ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο.

❖ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...
Μέχρι εδώ όλα καλά, με μία μικρή διαφορά! Δύο μέρες πριν ο αρμόδιος Υπουργός Κ. Σκρέκας είχε κάνει δεκτό a priori το αίτημα των κατοίκων της περιοχής για απόρριψη της εγκατάστασης εργοστασίου βιορευστών! Ούτε ο Δήμαρχος, ούτε ο Υφυπουργός γνώριζαν την απόφαση του Υπουργού και κουβέντιαζαν στον αέρα; Δεν μιλούν εκεί στα υπουργεία οι υπουργοί έτσι ώστε να έχουν εικόνα για ζητήματα που τους αφορούν; Ο κ. Σκρέκας πώς και δεν έστειλε έστω ένα χαμπέρι στον Δήμο ή στον Γ. Αμυρά για να μην εκτίθενται τσάμπα και βερεσέ;

❁ OI ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ...
Πρώτος έρχεται ο Α. Λοβέρδος στους ΠΑΣΟΚους στις προτιμήσεις σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στη δεύτερη θέση ο Ανδρουλάκης και τρίτος με απόσταση ο ΓΑΠ. Αν αυτά τα δείγματα έχουν κάποια βάση, αυτός ο έρμος ο ΓΑΠ πού πάει; Ακόμη δεν έχει πάρει τα μηνύματα ότι έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όπως είχε πει ο Μένιος το 1981 για τη δεξιά, όταν είχε εκλεγεί ο Ανδρέας;

■ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ...
Το ερώτημα που μπαίνει σ’ αυτές τις εσωτερικές ανακατατάξεις του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ είναι με ποιον θα συνεργαστεί ο νέος αρχηγός του κόμματος και αυτό τους χωρίζει σε στρατόπεδα. Η ρετσινιά προς τον ΓΑΠ είναι ότι έχει φιλοΣυριζαϊκές τάσεις κι αυτός είναι ένας λόγος που δεν τον φέρνουν φαβορί για την ηγεσία.

❖ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ!..
Αν έτσι πάνε τα πράγματα, στον β΄ γύρο φαίνεται ο Ανδρουλάκης να γίνεται ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, Εκτίμηση της στήλης είναι ότι Λοβέρδος – Ανδρουλάκης θα είναι οι «δολοφόνοι» του ΣΥΡΙΖΑ, διότι το σημερινό ΚΙΝΑΛ μπορεί να ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ και να ξαναμπεί στο παιγνίδι της εξουσίας. Ο Γιωργάκης δεν έχει καμία προοπτική έστω κι αν φωνάζει ότι θα ξανακάνει εκείνος το ΠΑΣΟΚ του 1981!

❁ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΝΤΟΥ!
Αδέλφια ανεμβολίαστοι, επειδή εμείς οι εμβολιασμένοι δεν γίνεται να ξεμβολιαστούμε, ελάτε εσείς να εμβολιαστείτε έτσι ώστε να είμαστε μέσα – έξω όλοι παντού όπως τότε, τα παλιά τα χρόνια! Το «όλοι αντάμα και οι ανεμβολίαστοι χώρια» δεν είναι ό,τι καλύτερο.

■ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ...
Από την περασμένη Δευτέρα είναι σε ισχύ τα νέα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα μένουν στην απ’ έξω από κλειστούς χώρους αναψυχής και από εκκλησίες! Μόνο με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή με ράπιντ τεστ ή με μοριακό θα μπαίνουν στους ναούς που, όπως και να το κάνουμε, είναι χώροι συνωστισμού. Για κατάργηση της μάσκας σε τέτοιους χώρους να μη γίνεται κουβέντα.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.