ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΝΕΑ… ΦΡΟΥΤΑ!
Δεν φτάνουν οι αρνητές και πολέμιοι του εμβολιασμού, εσχάτως προέκυψε νέα φυλή αρνητών και αυτοί είναι οι αντιαπογραφόμενοι. Είναι νέο «φρούτο» που κυκλοφορεί στην αγορά και θέλει να επιβληθεί κάνοντας αντίσταση σε μια κυβέρνηση που είναι ανάλγητη και θέλει να τους βάλει τσιπάκια σαν εκείνα του εμβολίου για να τους ελέγχει.

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ!
Κλείνουν την πόρτα στους απογραφείς για να μην μάθουν πόσα σπίτια έχουν, πόσες κρεβατοκάμαρες, πόσες τουαλέτες, πόσες ψησταριές κι άλλα τέτοιου είδους ευτράπελα. Η αλήθεια είναι δεν τα λένε μόνο αλλά και τα πιστεύουν και το κυριότερο θέλουν να πείσουν τον υπόλοιπο κανονικό κόσμο ότι εκείνοι είναι ειδήμονες κι όλοι οι άλλοι αδαείς.

10 ΧΡΟΝΙΑ!
Κάθε δέκα χρόνια γίνεται απογραφή στη χώρα μας που είναι γενική με όλη την σημασία της λέξης. Αν πάμε με τέτοιο μυαλό τελικά θα απογράφονται ως κάτοικοι και ως κάτοχοι περιουσίων οι διάφοροι μουσαφιραίοι, κυρίως εξ Ανατολής. Δεν υπάρχει γιατρειά από τέτοιες νόσους της ηλιθιότητας όπου ο κάθε αρνητής προσπαθεί να προπαγανδίσει την βλακεία πασπαλισμένη με εξυπνάδα. Τι άλλο θα ζήσουμε Θεέ μου!

❁ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ…
Μέχρι τώρα μετρούσαμε αυξημένα κρούσματα και απώλειες του πενθημέρου της 28ης Οκτωβρίου. Τις επόμενες μέρες θα ξαναμετράμε τα ίδια και περισσότερα από τον εορτασμό της 17Ν, καθότι είμαστε λαός χύμα κι όλα αψήφιστα να παίρνουμε. Kάπως έτσι σιγά-σιγά θα μπούμε στα Χριστούγεννα και στην Πρωτοχρονιά όσοι «μείνουμε» απλά θα μετράμε νούμερα, διότι έτσι κατάντησε η ανθρώπινη ζωή.

■ Ο ΕΠΟΠΤΗΣ…
Ήταν επόπτης υγείας και έδινε ιατρικές συμβουλές προς αρνητές με αποτέλεσμα να τους στέλνει αδιάβαστους, όπως έγινε με μια 51χρονη. Χρόνια ολόκληρα διαφέντευε στο χώρο της υγείας στην Βόρεια Ελλάδα και ενώ γνώριζαν την δράση του, εν τούτοις το βούλωναν και του έδιναν συγχωροχάρτια.

❖ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ…
Έπρεπε να στείλει κόσμο στον τάφο για να κινηθεί Εισαγγελέας για να δούμε αν ο ίδιος θα πάει «αδιάβαστος» όσον αφορά τον τρόπο που δίδασκε την προστασία της υγείας στην περιοχή του. Προς το παρόν τυγχάνει ασυλίας και σιτίζεται από το κράτος και τους Έλληνες.

❁ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ…
«Λέτε ψέματα», έλεγε η σιτεμένη Ολλανδέζα που όμως μένει στην Ύδρα, στον Έλληνα πρωθυπουργό και το επανέλαβε ο Ερντογάν την επόμενη μέρα. Και το ερώτημα που μπαίνει είναι, ποιος έβαλε ποιον να κάνει αυτούς τους χαρακτηρισμούς;

■ ΧΩΡΙΣ ΜΑΝΤΗΛΙ!
Φυσικά, πήραν και οι δυο τις πληρωμένες απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που στεναχώρησε σφόδρα τα ντόπια αριστερόπουλα που δεν έχουν μαντήλι να μαζέψουν τα δάκρυα από το κλάμα. Έχουμε DOCUMENTO γι΄αυτό το κλάμα που έχουν πέσει του θανατά, που τελικά υπάρχει μια πολιτεία που γνωρίζει πως υπάρχουν και θαλάσσια σύνορα.

❖ ΟΙ ΠΟΝΟΙ…
Τους πήρε ο πόνος, τον Ερντογάν και την Ολλανδέζα, για τους λαθρομετάναστες και τα έβαλαν με την Ελλάδα που κάνει το αυτονόητο. που δεν είναι άλλο από την φύλαξη των συνόρων. Το «μπάτε σκύλοι αλέστε» που θέλει ο Ερντογάν με την Ολλανδέζα του, δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει. Το να έρχονται οι Αφγανοί στην Ελλάδα και να λιάζονται στην Ομόνοια και να πηγαίνει η Ολλανδέζα για καμάκι, μας έχει τελειώσει, αυτή την περίοδο τουλάχιστον. Αν επανέλθουν στην εξουσία οι Τασίες και λοιποί συγγενείς, τα λέμε τότε…

❁ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ…
Θα ξανανοίξουμε την κόλαση προς Ελλάδα μεριά και θα τους στείλουμε πάσης φυλής μουσαφιραίους, απειλεί ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος πάει να βγάλει το σπαθί από το θηκάρι και μας απειλεί με επανάληψη του 1922-23. Τότε που οι Αγγλογάλλοι φοβήθηκαν τον επεκτατισμό των Ελλήνων και έβαλαν πλάτη στον Κεμάλ Ατατούρκ με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα με τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας. Μιλάνε οι Μογγόλοι για πολιτισμούς και ιστορία, οι οποίοι στην περιοχή είναι μουσαφιραίοι και ουδεμία σχέση έχουν με ιστορία και πολιτισμούς.

■ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ;
Έφαγε τις κατραπακιές μέσα στο Μαξίμου η Ολλανδέζα που ακούστηκαν στην Άγκυρα και έτριβε τα μάγουλά του ο Ερντογάν, ο οποίος ήταν σε ανοιχτή ακρόαση. Και να θέλει κανείς να πιστέψει ότι η Ολλανδέζα το έκανε από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, δεν γίνεται πιστευτή διότι την έκαψε ο ίδιος ο Ερντογάν, αφού την επόμενη μέρα επανέλαβε ο ίδιος περί ψεύδους της Ελληνικής κυβέρνησης, σχετικά με την βίαια επιστροφή των λαθραίων. Το ότι χιλιάδες από δαύτους τους βάζει ο Ερντογάν σε σκυλοπνίχτες και τους στέλνει στο Αιγαίο, ούτε την νοιάζει την Ολλανδέζα, η οποία κατοικοεδρεύει στην Ύδρα και μάλιστα έχοντας εξασφαλίσει την ασφάλεια και την καλή ζωή μεταξύ γατιών, σκυλιών και Αφγανών.

❖ ΟΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ…
Λυπάμαι που κάνουν διάφορους χαρακτηρισμούς αλλά και κερατάδες και δαρμένοι πάει πολύ την σήμερον ημέραν. Έφτασε σε σημείο να λέει ένα σωρό αθλιότητες η Ολλανδέζα για να δικαιολογήσει την αθλιότητα που έκανε στο Μαξίμου, απαιτώντας από τον Έλληνα πρωθυπουργό να αφήσει την χώρα ξέφραγο αμπέλι, όπως έκανε η λατρεμένη της κυβέρνηση του Αλέξη και της υπόλοιπης παρέας, ευρισκόμενη η ίδια σε διατεταγμένη υπηρεσία.

❁ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ…
Μετά το «ψεύδεστε» τρεις φορές μέσα στο Μαξίμου, η ίδια κυρία τα έβαλε με τους Υδραίους με τους οποίους συγκατοικεί στο νησί και τους ξέχεσε κι εκείνους, χαρακτηρίζοντάς τους τραμπούκους, ακραίους, χρυσαυγίτες, ξενοφοβικούς και άλλα τέτοια, κάτι που ανέβασε τα σ…α στο κεφάλι του δημάρχου Κουκουδάκη και υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση! Αυτή η κυρία φιλοξενείται επί δεκαετίες στην Ύδρα και τώρα άρχισαν να τις ξινίζουν οι Υδραίοι.

■ ΕΦΥΓΕ Ο ΞΕΝΟΦΩΝ…
Για τον Ξενοφώντα Κοντούρη που «έφυγε» το προηγούμενο Σάββατο τι να πρωτογράψει κανείς. Η στήλη κατά καιρούς ασχολήθηκε με την αξιόλογη και αξιέπαινη δράση του σε όλα τα πεδία με τα οποία ασχολήθηκε. Όμως αξίζει να σταθεί κανείς σε δυο μεγάλους σταθμούς της ζωής του, που ήταν ο αθλητισμός (ΕΠΣΗΠ) και τα εθνικά ζητήματα, όπως το Βορειοηπειρωτικό που ήταν έργο ζωής γι΄αυτόν.

❖ ΤΟ ΙΒΕ
Από το 1974 ο Ξενοφών Κοντούρης δημιούργησε το ΙΒΕ (Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών) και έκανε υπόθεση ζωής το Βορειοηπειρωτικό και μάλιστα σε μια εποχή που κανείς δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία σ΄ένα τέτοιο τεράστιο εθνικό ζήτημα το οποίο ήταν χωμένο στη λησμονιά για πολλούς και διάφορους λόγους. Γι΄αυτήν του τη δράση είχε μπει στο στόχαστρο του Χοτζικού καθεστώτος, επειδή βρέθηκε ένας Έλληνας πατριώτης να σκεφτεί τους 400.000 Έλληνες της Βορείου Ηπείρου που άλλοι σάπισαν κυριολεκτικά στις φυλακές κι άλλοι έχασαν την ζωή τους, θύματα μιας κινεζοσταλινικής Αλβανικής μαφίας του Χότζα.

❁ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ!
Κι όμως ο Ξενοφών Κοντούρης όρθωσε ανάστημα και βοήθησε σε μέγιστο βαθμό να κινηθούν δυνάμεις ενάντια στο καθεστώς Χότζα, αναδεικνύοντας το μαρτύριο της Ελληνικής μειονότητας, η οποία είχε την ατυχία μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο να «χαριστεί» στον κόσμο της αριστεράς, πότε της Σοβιετίας και πότε της Κίνας!

■ Η ΔΡΑΣΗ
Θα μπορούσα να γεμίσω πολλές στήλες με την δράση του εκλιπόντος φίλου Ξενοφώντος, αλλά πού να χωρέσει η ζωή του σ΄αυτές! Άφησε το στίγμα του και η ιστορία θα γράψει γι΄αυτόν τα καλύτερα, διότι με τα καλύτερα ασχολήθηκε ο ίδιος. Αξιοπρεπής, εργατικός, σοβαρός, υπεύθυνος, απόλυτος και κυρίως πατριώτης. Όλα τα παραπάνω και χιλιάδες άλλα, συνέθεταν την προσωπικότητα του ανδρός, ο οποίος εν ζωή δικαιώθηκε για τις επιλογές του.

❖ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ…
Τα τελευταία χρόνια που είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση, δεν έπαψε να συμβουλεύει με την σοφία του και να ενισχύει το ΙΒΕ, το οποίο συνεχίζει το έργο του ιδρυτή του. Μπορεί να άλλαξαν οι καιροί, αλλά οι πληγές του παρελθόντος σε ότι αφορά τον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου, εξακολουθούν να υπάρχουν έστω κι αν τα σύνορα άνοιξαν!

❁ ΛΟΓΙΑ ΤΙΜΗΣ…
Τα παραπάνω ως ελάχιστα λόγια τιμής προς τον αξιότιμο φίλο Ξενοφώντα Κοντούρη που με τιμούσε με την φιλία του και συχνά ήταν αναγνώστης της στήλης κι ενίοτε αυστηρός κριτής, κάτι που ήταν απόλυτα αποδεκτό από πλευράς μου. Καλό παράδεισο αξιοσέβαστε φίλε Πρόεδρε Ξενοφώντα Κοντούρη. Η θέση στον παράδεισο είναι εκείνη που σου αξίζει διότι εν ζωή 101 ετών, ήσουν παρών στην ζωή, σε όλες τις εκφάνσεις της. Όσο ζούμε θα σε θυμόμαστε και θα σε μακαρίζουμε.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.