ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΚΘΕΣΗ…
Άνοιξε τις πύλες της η Πανηπειρωτική Έκθεση 2021 κάτω από τις κρατούσες συνθήκες της πανδημίας. Εκτός από τον διοργανωτή της έκθεσης που τόλμησε να επαναφέρει τον θεσμό στο Πανηπειρωτικό Στάδιο και οι συμμετέχοντες αποδείχτηκαν τολμηροί και λαμβάνουν μέρος ύστερα από ένα χρόνο (2020) απουσίας λόγω κορωνοϊού.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ…
Στην εφετεινή έκθεση εκτός από τους εκθέτες επιχειρηματίες από Ήπειρο και άλλες περιοχές της Ελλάδας, τον θεσμό τιμούν και Περιφέρειες όπως Ηπείρου, Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Αιγαίου καθώς και Επιμελητήρια. Αυτό σημαίνει πως εμπιστεύονται τον θεσμό και τον περιβάλλουν με εμπιστοσύνη. Ας γίνει αυτή η έκθεση η απαρχή για να ξαναμπεί ο τόπος μας στην κανονικότητα που τόσο χτυπήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια!

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…
Έρχονται εξελίξεις για τον άξονα Γιάννινα – Κακαβιά ανέφερε μεταξύ άλλων στα εγκαίνια της 20ης Πανηπειρωτικής Έκθεσης ο Αλ. Καχριμάνης χωρίς να γίνει πιο αποκαλυπτικός. Τι ξέρει και κι εννοούσε με την φράση «νέες εξελίξεις» ο κυρ. Αλέκος, ο οποίος έχοντας δίπλα του τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα προφανώς θυμήθηκε ότι κάποτε η Ιόνια Οδός θα ένωνε την Καλαμάτα με την Ευρώπη μέσω Αλβανίας! Αυτά το πάλαι ποτέ κι όταν σχεδιάζονταν η Ιόνια Οδός χωρίς τους κατά περιοχή «ξενοδόχους»!

ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ…
Αν ο άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά από όνειρο άπιαστο μπορεί να λάβει σάρκα και οστά, ένα άλλο έργο μπαίνει σε «ράγες» υλοποίησης! Θα σφυρίξει τραίνο στην Ήπειρο και αυτό πρώτος το ανακοίνωσε ο γνωστός «κατόπιν ενεργειών μου» Θεσπρωτός Βουλευτής Βασ. Γιόγακας, ο οποίος είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Καραγιάννη. Σκέφτονται να αρχίσουν να μελετάνε τραίνο στην Ήπειρο είπε ο κ. Καραγιάννης και ο βουλευτής το έδεσε κόμπο! Έτσι μας λένε εδώ και 16 χρόνια ότι θα ολοκληρωθεί ο άξονας μέχρι Κακαβιά κι’ όλο στ΄ αμελέτητα είναι προσέξτε, δεν γράφω ότι τα γράφουν στα «αμελέτητα» για να μην τους χαλάσω το όνειρο.

❁ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ…
Στα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία θυμήθηκε ο Γιωργάκης να κάνει ασκήσεις επανόδου ή χειραγώγησης του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ σε ΚΙΝΑΛ για να κάνει πισωγύρισμα. Είδε ότι η άλλοτε κληρονομιά του μπαίνει σε περιπέτειες μετά την ασθένεια της Φώφης η οποία αφήνει ένα κενό αφού αποφάσισε ν’ απέχει από την διαδικασία των εκλογών.

■ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ…
Στο προσκήνιο ο ΓΑΠ με πρόσχημα το ενδιαφέρον του μην γίνει το σώσαι στο ΚΙΝΑΛ καθότι άνοιξε η όρεξη σε πολλούς σωτήρες κόμματος και πατρίδας και είπε να δηλώσει παρόν και να τον το περασμένο Σαββατοκύριακο να κάνει διερευνητικές για τυχόν επάνοδό του στα πολιτικά πράγματα ως ηγέτης!

❖ Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ…
Κοντά στο 6% το ΚΙΝΑΛ και απλά συνυπάρχει στο πολιτικό στερέωμα. Ένα ΚΙΝΑΛ που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ που το έστησε ο Ανδρέας το 1974 και το έφτασε το 1981 στο 48%, για να το καταντήσουν οι επίγονοι εκεί που είναι σήμερα βολοδέρνοντας μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας! Σ’ αυτό τον κατήφορο κύριος υπεύθυνος είναι ο ΓΑΠ, ο οποίος τώρα επανέρχεται ως σωτήρας ή εγγυητής ενότητας, θα το δούμε εντός των ημερών!

❁ Ο ΧΟΡΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ…
Να θυμηθούμε ότι ο Γιωργάκης έγινε κάποια στιγμή Γιώργος και κέρδισε έναν Καραμανλή το 2009. Ήταν εκείνος που άνοιξε τον χορό των μνημονίων για να συνεχίσουν ο Α. Σαμαράς και ο Αλ. Τσίπρας. Είναι ο ίδιος ο Γιώργος που για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου και ν’ αποποιηθεί τις ευθύνες του μαρασμού του ΠΑΣΟΚ έφτιαξε το ΚΙΔΗΣΟ, για να πάρει την… μπούτσκα με τον κύπρο!

■ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ…
Πήρε το ΠΑΣΟΚ κληρονομικώ δικαίω λόγω ιδρυτού πατρός Αντρέα και το κατάντησε ΚΙΔΗΣΟ που ουδέποτε μπήκε στη Βουλή και νάτον τώρα να φιγουράρει ως σωτήρας αλλά ο ΓΑΠ είναι πια γυμνός από ιδέες και δυνάμεις. Κατάφερε ο ίδιος να στείλει τα γίδια σε λαχανόκηπους του Αλέξη και τώρα νομίζει ότι θα τα ξαναμαντρώσει στο ξέφραγο γιδομαντρί όταν εκεί βρήκαν τα λάχανα που είχαν μείνει από παλιά!

❖ Ο…ΣΩΤΗΡΑΣ!
Την ώρα που γράφεται η στήλη δεν έχουμε μάθει τι είναι αυτό που ανάγκασε τον ΓΑΠ να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο και μάλιστα την ώρα που πνίγεται χώρα! Ποιόν θέλει να σώσει, το ΚΙΝΑΛ, την χώρα ή τον ευατούλη του; Τι ρόλο θα παίζουν όλοι όσοι μέχρι τώρα έχουν θέσει τον εαυτό τους στην σωτηρία του κόμματος και κατ’ επέκταση της χώρας, αν βέβαια διασωθεί το πλήρωμα από την βύθιση του σκάφους.

❁ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ…
40 χρόνια πέρασαν από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 1981 όπου ο Αντρέας Παπανδρέου με τα συνθήματα «έξω από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο» πέρασε στο ΝΑΙ σε όλα για να αρχίσει η περίοδος των παχιών αγελάδων, οι οποίες μετά την «βασιλεία» του έγιναν εντελώς ισχνές. Ιδιαίτερα από τότε που η εξουσία πέρασε εις χείρας διαδόχου Γιωργάκη και μείναμε χωρίς αγελάδες! Φανταστείτε να γίνει αρχηγός ο Γιώργος και να ξανατάξει αγελάδες και γιοφύρια με ποτάμια!

■ ΟΙ ΖΕΙΜΠΕΚΙΕΣ…
Ο Αντρέας ήταν αυτός που ήταν και κατάφερε να κυβερνήσει την χώρα επί τρεις περιόδους 1981 – 1984 – 1993. Πολλοί είναι εκείνοι που ποτέ δεν έπαψαν να τον επικαλούνται και κυρίως την εποχή των ζεϊμπεκιών και της περιβόητης ΑΤΑ! Ήταν τότε που κυριαρχούσε το σύνθημα «πάρτε διαβόλοι βάγια» για να μας βγουν ξινά όταν ο κανακάρης ΓΑΠ έβαζε την χώρα στα μνημόνια. Αυτά θα τα ξεχάσει κανείς;
❖ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ…
Από το «λεφτά υπάρχουν» το 2008 ο ΓΑΠ πέρασε στο «που πήγαν τα λεφτά» το 2010 για να καταλήξει ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι Έλληνες! Αυτούς τους «διεφθαρμένους» προσπάθησε να επαναφέρει στον ίσιο δρόμο το 2010 για να παραδώσει την Ελλάδα στον Σόιμπλε και την Μέρκελ από το Καστελόριζο! Αυτά τα θυμόμαστε εμείς! Εκείνος άραγε;

❁ Η ΟΝΝΕΔ…
Από τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία να περάσουμε στα 47 χρόνια της ίδρυσης της ΝΔ στις 4 Οκτωβρίου 1974 καθώς επίσης στα 47 χρόνια από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ! Τίποτα σπουδαίο θα πει κανείς που απλά θυμάται και νοσταλγεί. Αμ δε! Το σπουδαίο είναι που στον εφετεινό γιορτασμό των 47 χρόνων της ΟΝΝΕΔ ξεχείλισε από νοσταλγία (;) και ενθουσιασμό ένας πρώην ΚΝΙΤΗΣ – πρώην ΠΑΣΟΚΟΣ ονόματι Θεοδωρικάκος! Να μην λέτε πως η κολυμπήθρα δεν χωράει πολύ κόσμο!

■ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ…
«Το κράτος λειτουργεί διαχρονικά με αδυναμίες! Το να μη λειτουργεί όμως καθόλου ούτε στις φωτιές, ούτε στην βροχή, ούτε στο χιόνι είναι κάτι που δεν είχαμε ζήσει». Αυτό βρήκε να πει ο πρώην ξεχασιάρης πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις πλημμύρες στην Αθήνα!

❖ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ!
Ο άνθρωπος αυτός που είναι εντελώς αμετανόητος ζητά τα ρέστα από ποιους άραγε όταν το πέρασμά του από το Μαξίμου είναι φορτωμένο με νεκρούς από βροχές και φωτιές! Ο ίδιος φροντίζει να κεντρίζει την μνήμη των Ελλήνων με τις συχνές αρλούμπες που αραδιάζει για να μη σβήσουν τα όσα έγιναν σε Μάντρα και Μάτι και που όλα τα είχαν κάνει τόσο καλά, που απορούσε ο Τόσκας κι ήταν εκείνο που έφερε αστοχίες και μαζί μ’ αυτές και 125 νεκρούς!

❁ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!
Δεν θέλουμε να ξύνουμε εμείς πληγές, αλλά πως να το κάνουμε όταν έρχονται και τα φορτώνουν στους σημερινούς όταν έχουν παρελθόν και μάλιστα πολύ θλιβερό. Έφτασε η σημερινή κυβέρνηση να εκφράζει ικανοποίηση που δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και ας κάηκε το πελεκούδι και ας πνίγηκε ο τόπος, ιδιαίτερα στην Αττική και στην Εύβοια όπου οι φωτιές άνοιξαν τον δρόμο για πλημμυρικά φαινόμενα.

■ ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ…
Δεν δικαιολογούνται ούτε οι σημερινοί, ούτε οι προηγούμενοι, ούτε οι επόμενοι. Εκλέγονται για να διορθώσουν τα στραβά και τ’ ανάποδα και όχι να ψάχνουν δικαιολογίες ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο. Έχοντας όμως γνώση του τι πήγε στραβά να κάνουν διορθώσεις και να λάβουν μέτρα προστασίας ανθρώπινων ζωών και περιουσιών. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό κι όχι να καταριούνται την κακή τους τύχη επιρρίπτοντας ευθύνες ο ένας στον άλλο.

❖ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ…
Δεν υπάρχει ισοφάρισμα ευθυνών αλλά ανταγωνισμός σε έργα τέτοια που θ’ αποτρέπουν θανάτους και καταστροφές. Η σοβαρότητα και υπευθυνότητα πρέπει να είναι τα στοιχεία που πρέπει να κυριαρχήσουν αν θέλουμε να λέμε ότι υπάρχει επιτελικό κράτος που προλαμβάνει αντί να θεραπεύει.

❁ Ο ΘΥΜΟΣ…
Οι πολίτες εκλέγουν τους ικανότερους για να διαχειριστούν τις τύχες τους είτε σε αυτοδιοικητικό, είτε σε κυβερνητικό επίπεδο. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε τον λόγο έχουν ο θυμός και η αγανάκτηση και την επόμενη φορά αποφεύγει να κάνει το ίδιο λάθος. Αν το επαναλάβει, τότε κακό της κεφαλής του όπως λέει πάλι ο ίδιος ο λαός.

■ ΤΟ ΜΑΤΙ…
Έκλεινε το μάτι στους αντιεμβολιαστές προχθές στην Βουλή ο Τσίπρας και κατηγόρησε τον Πλεύρη ότι έγινε υπουργός Υγείας για να κλείνει εκείνος το μάτι στους ακροδεξιούς αντιεμβολιαστές! Όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το μεγάλο ποσοστό των αρνητών – αντιεμβολιαστών είναι Συριζόπουλα που κάνουν πόλεμο στην κυβέρνηση και περιμένουν να πάρουν εκδίκηση! Για το ότι καθημερινά χάνονται ακόμη και νέοι άνθρωποι από κορωνοϊό επειδή είχαν τέτοιου είδους απόψεις για τον εμβολιασμό ούτε που νοιάζονται οι «ειδικοί» τύπου Πολάκη μέχρι πρόσφατα!

❖ ΑΝΤΡΙΚΙΑ!
Εντελώς αντρίκια και παλικαρίσια δύο γυναίκες κυρίες της πολιτικής έκαναν ένα βήμα μπροστά και αποκάλυψαν ότι θα δώσουν μάχη ζωής με τον καρκίνο, ο οποίος τους χτύπησε την πόρτα. Μετά την Φώφη η Ντόρα ενημέρωσε το Πανελλήνιο ότι θα δώσει την δική της μάχη όπως έκανε σ’ όλη της τη ζωή και εκφράζει την πεποίθηση ότι θα βγει νικήτρια, κάτι που της το ευχόμαστε με όλη μας την ψυχή.

❁ Η ΦΙΛΙΑ…
Με την Ντόρα μας συνδέει προσωπική φιλία από το 1993 και μετά την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από την ΝΔ όταν έχασε τις εκλογές. Τότε που πολλοί έδειχναν και την Ντόρα ως υπεύθυνη της απώλειας της εξουσίας του πατέρας της, κάτι που απλά βόλευε τους αντιπάλους ένθεν κακείθεν. Έκτοτε βρεθήκαμε από κοινού σε πολλά μετερίζια και δώσαμε μάχες. Στην τωρινή μάχη της μας έχει πάλι δίπλα της αφήνοντας κατά μέρος κάποιους ανόητους και μικρόψυχους.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.