ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ!..
Ο αυστηρός έλεγχος εισαγωγής γάλακτος και η επιβολή προστίμων σε επιτήδειους που βάπτιζαν το λευκό τυρί σε φέτα έφερε θετικά αποτελέσματα και οι κτηνοτρόφοι ίσως αρχίσουν να απολαμβάνουν τους κόπους τους αφού το προσκομιζόμενο γάλα τους πήρε αύξηση στην τιμή. Μέχρι 1,30 ευρώ φτάνει η τιμή του πρόβειου γάλακτος και πάντοτε σύμφωνα με κάποιες προϋποθέσεις!

ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ…
Οι έλεγχοι άρχισαν από τότε που συστήθηκε η Διεπαγγελματική και να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί η ευθύνη λειτουργίας της, η οποία όμως Διεπαγγελματική έχει τον τρόπο να παρακολουθεί την διαδρομή του γάλακτος που ξεκινάει από τα μαστάρια της προβατίνας και φτάνει στα καζάνια των γαλακτοβιομηχανιών κι από κει στις τσαντίλες για όσους ξέρουν από γάλα.

ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ…
Παρ’ όλα αυτά, επιτήδειοι – πονηροί εξακολουθούν να υπάρχουν, οι οποίοι… κατά λάθος αναμειγνύουν το αγελαδινό με το πρόβειο και φτιάχνουν ΦΕΤΑ, την οποία μάλιστα εξάγουν στους κουτοΓερμανούς, οι οποίοι τους την επιστρέφουν διότι έμαθαν πλέον να ξεχωρίζουν την ΦΕΤΑ από το λευκό τυρί. Έτσι είδαμε το προηγούμενο διάστημα να πέφτουν αυστηρές καμπάνες σε Θεσσαλούς πονηρούς που δεν βάζουν μυαλό.

ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ…
Να φανταστείτε, τρώνε καμπάνες μέχρι 260.000 ευρώ και δεν κάμπτονται. Οι ίδιοι μιλάνε για λάθη στην παραγωγή, αλλά δεν σταματούν να κάνουν τέτοια λάθη. Φανταστείτε τις κονόμες που κάνουν με τέτοιου είδους αλητείες! Ούτε αυτά τα πρόστιμα δεν τους συγκινούν.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ…
Ωστόσο κι εκεί στη συγκρότηση της διοίκησης της Διεπαγγελματικής υπήρξαν κάποια προβλήματα και έγιναν αποχωρήσεις από ορισμένους εκπροσώπους φορέων και ο καθένας έβρισκε ένα λόγο για την αποχώρηση. Ο Γιάννης Βιτάλης εξακολουθεί να ηγείται της προσπάθειας και εννοεί να φέρει σε πέρας τον ρόλο του ως προέδρου του φορέα, ο οποίος συστάθηκε για να υπερασπιστεί την ελληνικότητα των κτηνοτροφικών προϊόντων!

❁ ΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΩΣ!
Είπε ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ μεταξύ άλλων, ότι δεν θα φορολογούνται οι γονικές μεταβιβάσεις ακινήτων αξίας μέχρι 800.000 ευρώ από 150.000 που ήταν μέχρι σήμερα! Κάτι δεν πήγε καλά και τα ΣΥΡΙΖόπουλα άκουσαν ή ήθελαν ν’ ακούσουν ότι αυτή η παροχή θα γίνει μετά τις 800.000 ευρώ και άρχισαν τις αντιπολιτευτικές κορώνες και μάλιστα με δημόσιες δηλώσεις και αναρτήσεις στο διαδίκτυο!

■ ΟΙ ΧΑΛΒΑΔΕΣ…
Μεταξύ των χαλβάδων αυτού του είδους της πολιτικής ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ο τεράστιος οικονομικός εγκέφαλος Τσακαλώτος, ο οποίος σιχτήρισε τον πρωθυπουργό που έβαλε το όριο των πάνω από 800.000 ευρώ! Αυτός ο άνθρωπος, να φανταστείτε, διαχειρίστηκε τα οικονομικά της χώρας για 4 χρόνια αντικαθιστώντας άλλον παρόμοιο σύντροφο και υπόγραφε το ένα μνημόνιο μετά το άλλο!

❖ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ…
Αν δεν άκουσαν ή δεν διάβασαν τι είπε ο Κυριάκος και έγραψαν και είπαν η συμβουλή είναι μία. Να κόψουν την θεραπεία που κάνουν διότι τους βλάπτει τους ίδιους αυτή η αγωγή. Με κάτι τέτοια και πολλά άλλα ο Κυριάκος δεν πρόκειται να πάει σε πρόωρες εκλογές διότι τους βλέπει πραγματικά ως γαλοπούλες και τους λυπάται! Τι άλλο να τους πω;

❁ ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ…
Μοίραζε συγχαρητήρια κι’ ευχαριστίες για την απόδοση του παλιού Πανεπιστημίου στον Δήμο η Τατιάνα Καλογιάννη μετά την ανακοίνωση του προέδρου ΕΤΑΔ Α. Μπέζα. Τα συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή και οι ευχαριστίες στον Μπέζα και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που έδωσε την εντολή να γίνει η συγκεκριμένη πράξη μετά το αίτημα του Ελισάφ.

■ ΟΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ…
Σιγά μην έμενε στα καλά λόγια για τον Δήμαρχο η Τατιάνα για την επιτυχή έκβαση του αιτήματος! «Να δω τώρα τι θα το κάνει το κτήριο, λέει με λίγα λόγια και εκφράζει τις επιφυλάξεις της αν θα χρησιμοποιηθεί για τους λόγους τους οποίους παραχωρείται που σε πρώτη ανάγνωση η επιθυμία είναι η μεταφορά του δημαρχείου. Η Τατιάνα εκφράζει τις επιφυλάξεις αν είναι αυτή η τελική επιθυμία του Δημάρχου.

❖ ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ…
Η Τατιάνα, βαθύτατη γνώστρια της υπόθεσης εξωραϊσμού – αξιοποίησης του συγκεκριμένου κτηρίου από τον καιρό που διαφέντευε στην Περιφέρεια Ηπείρου ως διορισμένη επι 9ετία από τον Αλ. Καχριμάνη αντιπεριφεριάρχης. Η ίδια χειρίστηκε το ζήτημα, αλλά όπως η ίδια έλεγε, εύρισκε «τοίχους» όταν εξέφραζε την βούληση να περιέλθει στην Περιφέρεια το κτήριο.

❁ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ…
Τώρα που ένα επεισόδιο του σήριαλ έληξε με την απόφαση της ΕΤΑΔ για ενοικίαση του κτηρίου, δεν απομένει παρά να δούμε τι θα την κάνει την καυτή «πατάτα» ο Δήμαρχος, ο οποίος φαίνεται να καλοβλέπει ως χώρο ανέγερσης νέου δημαρχείου την Αγ. Μαρίνα πάνω από την λαϊκή αγορά όπως είχε επιλεγεί επι εποχής Ν. Γκόντα, όταν μάλιστα γι’ αυτό τον λόγο είχε γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός!

■ Η ΜΕΛΕΤΗ…
Σύμφωνα με ειδικούς, η μελέτη αναστήλωσης των κτηρίων θα ξεπεράσει το 1 εκατ. Ευρώ, οπότε ο καθένας ας κάνει λογαριασμούς για το κόστος κατασκευής! Απλά η στήλη καταθέτει στοιχεία που η Δημοτική Αρχή η σημερινή ή οι μελλοντικές θα τα βρουν μπροστά τους. Από την πλευρά της ΕΤΑΔ, ο χρονικός περιορισμός που μπαίνει είναι μία πενταετία, που αν δεν έχουν γίνει όλα όσα προβλέπονται στην σύμβαση, τότε η επιστροφή στο σημερινό καθεστώς θα είναι αναπόφευκτη!

❖ Η ΣΥΝΑΞΗ…
Έκανε, λέει σύναξη η Τατιάνα των μελών της παράταξης στην οποία παρατηρήθηκε μια τέτοια πολυκοσμία, η οποία της βάζει φτερά στα πόδια έτσι ώστε στη συνάντηση – εκλογές του 2023 να είναι εκείνη που θα κόψει πρώτη το νήμα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον του τόπου! Όμως, κτίζονται νέα στέρεα οικοδομήματα με υλικά του περιβόητου γραφείου Δέκα (10); Οι παλιοί γνωρίζουν. Καλοί οι λογαριασμοί, αλλά οι «ξενοδόχοι» είναι αλλού!

❁ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΙ!
Ανυπεράσπιστοι ήταν οι εκπαιδευτικοί και οι υγειονομικοί από κάθε παλαβό που την είδε ειδικός περί του κορωνοϊού και στήνει σκηνικά έξω από σχολεία και μέσα στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. Πληθαίνουν τα περιστατικά από τους αρνητές, οι οποίοι με το ζόρι θέλουν να εφαρμόσουν νέα υγειονομικά πρωτόκολλα στην αντιμετώπιση της πανδημίας φτάνοντας ακόμη να τα βιντεοσκοπούν μέσα στις κλινικές για να τα χρησιμοποιήσουν ως αποδεικτικά στοιχεία στην δικαιοσύνη η οποία μέχρι τώρα είχε αφήσει στον αέρα αυτές τις δύο κατηγορίες εργαζομένων.

■ ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ…
Αφού δεν πιστεύουν στην ύπαρξη κορωνοϊού κι αφού για κάποιους ο εμβολιασμός είναι δουλειά του διαβόλου, των Μασόνων, του Γκέιτς που βάζουν τσιπάκια με τον 666, τότε γιατί όταν αρρωσταίνουν τρέχουν στα νοσοκομεία να βρουν γιατρειά καταλαμβάνοντας το 93% των θέσεων στις ΜΕΛ και στις ΜΕΘ;

❖ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ…
2.700.000 ευρώ αποζημίωση από την διευθύντρια του σχολείου που πηγαίνει ο γιός του απαιτεί ο αρνητής στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος δεν εννοεί να κλείνει την πόρτα στον γιό του επειδή δεν φορά μάσκα και δεν κάνει τεστ όπως τα υπόλοιπα παιδιά. Αυτός είναι ο μάγκας και όλοι οι άλλοι γονείς είναι τα κορόιδα, ενώ το θύμα είναι η διευθύντρια που τηρεί τα δέοντα. Γι’ αυτό, η πολιτεία θα πρέπει να θωρακίσει την νομιμότητα για να μην πληρώνουν οι νομοταγείς τα ξορέξια του καθενός!

❁ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ…
Μια επιστολή διαμαρτυρίας του Θοδωρή Γκόγκου ήρθε στη δημοσιότητα, η οποία έχει να κάνει με το καθεστώς που επικρατεί στο ΔΗΠΕΘΕ σε ότι αφορά την επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή. Ενώ υπάρχουν δύο τουλάχιστον ικανότατα πρόσωπα που θα μπορούσαν να διευθύνουν αυτόν τον φορέα, εντούτοις οι επιλογές είναι «εξωγενείς» κι’ αυτό δεν αιτιολογείται επαρκώς.

■ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΙ…
Από την εποχή που δημιουργήθηκε το ΔΗΠΕΘΕ πάντοτε ο εκλεκτός ήταν «εισαγόμενος» πλην της εποχής Ν. Γκόντα που ο Διευθυντής, ήταν Γιαννιώτης. Πρώτα ο Γ. Νάκος και στην συνέχεια ο αείμνηστος Σπ. Μισθός. Έκτοτε οι προνομιούχοι ήταν εκτός Ηπείρου και αυτό για ανεξήγητους λόγους.

❖ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΙ!
Δεν είναι άξια η Νικαίτη Κοντούρη να ηγηθεί αυτού του φορέας. Η Νικαίτη η οποία έχει δώσει δείγματα δουλειάς και υπευθυνότητας στον χώρο τον καλλιτεχνικό. Ή ο ίδιος ο Θοδωρής Γκόγκος ο οποίος έχει όλα τα εφόδια να ηγηθεί ενός τέτοιου σχήματος. Ποιός και πώς επέλεξε έναν «χορευτή» για να είναι ο συνεχιστής άλλης «εισαγόμενης», την οποία είχε εφεύρει η καλλιτεχνική ιδιοφυία την εποχή Μπέγκα;

 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.