ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ…
Κάτι ψέλισε σε συνέντευξή του ο κ. Ελισάφ περί ανανέωσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του αρχής γενομένης από τους μέχρι τώρα συνοδοιπόρους – συνεργάτες του! Δεν ξέρω τι εννοεί ο κ. Ελισάφ, αλλά ο δήμαρχος και κάθε Δημοτική Αρχή κρίνεται στο τέλος της θητείας, όταν γίνεται η σούμα, αρκεί να μην υπολείπεται σε έργα και να έχει περισσεύματα σε οράματα!

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ…
Όσον αφορά την Τατιάνα, εκείνη θα τα πει όλα σε συνέντευξή της όπως «απείλησε» και εκεί θα γίνουν οι δικοί της απολογισμοί των δύο ετών στο Δήμο. Η ίδια θα κάνει απολογισμό της δικής της θητείας στον Α’ βαθμό αυτοδιοίκησης, για τα μάτια της οποίας παράτησε την 9χρονη θητεία στην Περιφέρεια Ηπείρου με επιτυχημένη προσφορά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αν τα συγκρίνουμε με το σήμερα!

ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟΝ ΝΟΥ!
Με το βλέμμα στραμμένο στο 2023 η Τατιάνα θα προσπαθήσει να κάνει αισθητή την παρουσία της στα αυτοδιοικητικά. Σημειώστε όμως! Αν το 2023 είναι στα πράγματα η ΝΔ και αρχηγός ο Κυριάκος, καλόν είναι να μαζέψει το μυαλό της από κάτι τέτοιο. Δεν θα ξανα υπάρξουν Κακλαμάνης – Αυγενάκης να μοιράζουν χρίσματα όπως το 2019, ούτε θα υπάρξουν Αδώνηδες να έρχονται στο «CEZARIA» και να πλαντάζουν στο κλάμα από την ευτυχία που έπαθε επειδή έχριζε την νέα δήμαρχο Ιωαννίνων. Όποιος έχει μάτια βλέπει και λίγο μυαλό καταλαβαίνει. Εδώ ο Κυριάκος έφερε Κύπριο υπουργό και έφτιαξε την μισή κυβέρνηση με «αλλοδαπούς» το πως θα ευλογήσει έναν δικό του δήμαρχο;

❁ Ο ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΣ…
Δεν τον κλαίμε τον Μίκη Θεοδωράκη διότι τους αντρειωμένους δεν τους κλαίνε. Αντρειωμένος στο χώρο της μουσικής στην οποία ήταν τεράστιος με παγκόσμιες διαστάσεις. Έγραψε ποικιλοτρόπως ιστορία και αυτό θα κρατούν οι επόμενες γενιές, περισσότερο κι όχι τόσο την πολιτική του δράση, η οποία αμφισβητήθηκε από εχθρούς και φίλους.
■ ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ…
Τυχεροί όλοι όσοι απολαύσαμε εν ζωή τον Μίκη Θεοδωράκη στην μουσική διάστασή του. Δικαίωμά του να «φύγει» ως κομμουνιστής, κάτι που δεν τον κονταίνει στη μνήμη μας έστω κι αν είμαστε απέναντι σ’ αυτή του την ιδέα, κάτι που είναι και δικό μας δικαίωμα. Ο Μίκης φεύγοντας αφήνει αποτύπωμα μουσικό κι’ αυτό κρατούμε εμείς και οι επόμενοι. Η άλλη του η επιλογή η κομμουνιστική εκ των πραγμάτων δεν δικαιώθηκε και αυτό το κρατάμε. Όπως κρατούμε και την στήριξη των ελπίδων του στο Θεό όπως ο ίδιος αποκάλυψε. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν είδα ούτε μια γαλανόλευκη στο φέρετρο του! Έφυγε ως κομμουνιστής και ξέχασε να «φύγει» κι ως Έλληνας; Λεπτομέρειες θα πείτε…
❖ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ…
Δύο χρόνια απολογισμό που όμως ήταν προϋπολογισμός για το υπόλοιπο της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ιωαννιτών. Σχήμα οξύμωρον, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν προκάνατε, μωρ μάνα μου, αλλά έχουμε όνειρα γι’ αυτή την πόλη και θα τα πραγματοποιήσουμε στα επόμενα δύο χρόνια, λέει ο Δήμαρχος Ελισάφ, ο οποίος, εκτός των άλλων, ένα ανάθεμα στην πανδημία το ρίχνει.
 ❁ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ!
Τα σπουδαία όμως έρχονται από την πλευρά του Θ. Μπέγκα, ο οποίος θυμήθηκε να… ξεχάσει την προηγούμενη δική του θητεία κατά την οποία ήταν και δεν ήταν, πέρασε και δεν πέρασε από τον Δήμο!
■ ΠΟΥ ΤΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ;
Θυμήθηκε ο κ. Μπέγκας την κεντρική Πλατεία, τον άξονα Γενημματά – ΠΕΑΚΙ, ένα κόμβο και το «Γιαννιώτικο Σαλόνι» που ήθελε να φτιάξει αλλά ως συνήθως μία 4ετία δεν φτάνει, οπότε πάπαλα! Οι δρόμοι προς πάσαν επιτυχίαν είναι στρωμένοι πάντοτε με καλές προθέσεις, φίλε Θωμά!
❖ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ…
Σ’ αυτές τις επισημάνσεις του κ. Μπέγκα απάντησε ο Δήμαρχος Ελισάφ με άλλες καλές προθέσεις ελπίζοντας ότι όσα δεν έγιναν την πρώτη διετία θα γίνουν την επόμενη.
❁ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ!..
Θυμηθείτε όμως και εδώ θα είμαστε να το ζήσουμε. Επειδή για κάθε δήμαρχο σ’ ολόκληρη τη χώρα μία θητεία είναι σαν να μην είναι, πόσο μάλλον μια κουτσουρεμένη θητεία, στον Ελισάφ δεν θα είναι αρκετή για να ολοκληρώσει όλα όσα έχει οραματιστεί. Θα ζητήσει λοιπόν νέα εμπιστοσύνη των Γιαννιωτών το 2023 και μάλιστα σύμφωνα με τον νέο νόμο τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα, αφού το έκτρωμα της απλής αναλογικής τα έκανε μαντάρα.
 ■ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ…
Αλλά, ας έλθουμε πάλι στα δικά μας τα ντόπια κι έτσι όπως ο δήμαρχος Μωυσής τα θέλει, ο οποίος για να γίνει δήμαρχος συναίνεσαν άλλες δύο παρατάξεις με πρώτη αυτή του Ν. Γκόντα, τον οποίο υπολείπτεται μάλιστα ο κ. Ελισάφ και σε τηλεοπτική εκπομπή του έπλεξε το εγκώμιο! Αν έτσι είναι τα πράγματα, τότε γιατί οι «συνεργάτες του» επιμένουν ν’ αγνοούν τις θέσεις, τις προτάσεις του δημάρχου των έργων και στην καταγραφή απουσιάζουν μονίμως ενώ έχουν καλύτερη τύχη και περιποίηση οι αντίπαλοι; Διαβάζει ο δήμαρχος πως περιγράφονται αρμοδίως οι συνεργασίες των μελών της ΑΝ. ΔΗΜ. ΠΡΩΤ. Ή έχει παντελή άγνοια;
 ❖ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ!
Εξηγούμαι: Από την επίσημη καταγραφή όσων ελέχθησαν από τον Ν. Γκόντα στην τελευταία συνεδρίαση ούτε μια γραμμή δεν συμπεριελήφθη από πλευράς Δήμου. Παρά μόνο τι είπε ο δήμαρχος και τι είπαν οι άλλοι πλην Ν. Γκόντα, ο οποίος έθεσε κι άλλα θέματα μείζονος σημασίας αφήνοντας κατά μέρος τους κοκκορακισμούς, διότι αυτό επιβάλλει το συμφέρον της πόλης και των πολιτών.
 ❁ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ…
Μίλησε ο πρώην δήμαρχος Ν. Γκόντας για καμπάνια πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, μίλησε για τιμή και ενίσχυση Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών, οι οποίοι δόξασαν την πόλη μας και πως ο Δήμος θα πρέπει να συνδράμει, μίλησε για την υπόθεση εξεύρεσης χώρων για νεκροταφείο και πως επι ημερών του έγιναν ενέργειες για λύση του ζητήματος που τόσα χρόνια ταλανίζει την πόλη μας. Επίσης, μίλησε για την αξιοποίηση του «Γιαννιώτικου Σαλονιού», το οποίο το 2010 η τότε Δημοτική Αρχή το είχε παραδώσει σε απόλυτη λειτουργία. Ήταν τότε που όσοι ακολούθησαν στον Δήμο κατηγορούσαν τον Ν. Γκόντα και τον Τάσο Παπασταύρο ότι δεν το είχαν καταχωρήσει στο κτηματολόγιο για να καταπιούν τη γλώσσα τους όταν παρουσιάστηκαν τα πρωτόκολλα καταγραφής! 
■ ΟΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ…
Αυτά και πολλά άλλα είπε ο Ν. Γκόντας, τα οποία είτε παραλείφθηκαν είτε δεν θεωρήθηκαν άξια λόγου να δημοσιοποιηθούν μη τυχόν και απωλεθεί η δόξα των διαδραματιζόμενων από το παιχνίδι Ελισάφ με τις άλλες δυνάμεις του Δήμου.
❖ ΟΙ… ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ!
Και μπαίνει το ερώτημα. Με ποιους συνεργάτες θα κουβεντιάσει ο Ελισάφ για την διεκδίκηση νέας τετραετίας; Μ’ αυτούς που έβαλαν πλάτη για να πιστοποιηθεί εκείνος δήμαρχος ή με τους άλλους τους διαδρομιστές που χαράζουν πολιτική πορεία κοπτόμενοι για το καλό του τόπου;
 ❁ ΠΡΙΝ ΧΥΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ!
Ειλικρινά δεν ήθελα να μπω σ’ αυτού του είδους την κριτική, αλλά τα γεγονότα με αναγκάζουν. Ξέρω ότι θα στεναχωρήσω κάποιους ενώ κάποιοι άλλοι θα δυσανασχετήσουν. Όμως κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται στην ώρα τους για να μην σκούζουν κάποιοι πάνω στο χυμένο γάλα!
Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.