ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ!
Με… μαύρο δάκρυ κλαίνε Γεροβασίλη – Μπάρκας του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχολές που μένουν χωρίς τους αναμενόμενους φοιτητές στις πόλεις Πρέβεζας – Άρτας λόγω της αύξησης των βάσεων. Υπέρ της ισοπέδωσης των βάσεων και όχι υπέρ της προσπάθειας των υποψηφίων. Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επί ημερών τους έπαψε να υφίσταται πανεπιστημιακή σχολή ή ΤΕΙ στην Θεσπρωτία!

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ…
Καλά τα δάκρυα και οι κατάρες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε που τους πάει στο μυαλό ότι πρέπει να αναβαθμίζεται η παιδεία κι όχι να εξασφαλίζουμε έσοδα για τις πόλεις και κυρίως γκαρσόνια για καφετέριες όπως γίνεται από πολλούς φοιτητές που σπουδάζουν σε σχολές εκτός της περιοχής καταγωγής τους για να επιβιώσουν. Ας βουτάνε την γλώσσα στο μυαλό όταν μιλάνε και βγάζουν φετφάδες τα ΣΥΡΙΖόπουλα. Όποια και να ναι αυτά!

❁ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!
Εδώ είμαστε και πάλι ύστερα από απουσία μιας εβδομάδας. Εδώ είμαστε να τα ξαναλέμε έτσι όπως εσείς γνωρίζετε καλά για πολλές δεκαετίες τώρα. Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα, σαν να μην άλλαξε τίποτα! Το μόνο που άλλαξε είναι πως ό,τι είχαν να κάψουν οι φωτιές το έκαψαν και απλά περιμένουμε να «απολαύσουμε» τ’ αποτελέσματα της καταστροφής με τις βροχές! Μια γεύση την πήρε η Ήπειρος με την μπόρα της προηγούμενης εβδομάδας χωρίς να έχει πυρποληθεί εφέτος όπως έγινε σε Αττική και Εύβοια κυρίως.

■ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ…
Στην πρώτη γραμμή και πάλι η πανδημία η οποία απ’ ότι φαίνεται όσο περνά ο καιρός και μπαίνουμε στο φθινόπωρο κι από κει στο χειμώνα όλο και πιο ζόρικα θα είναι τα πράγματα. Το τείχος ανοσίας με τους εμβολιασμούς το οποίο θα μας προστατεύσει δεν φαίνεται να χτίζεται αρκούντως, διότι κυρίως επαγγελματίες αρνητές – αντιεμβολιαστές θεωρούν ότι το εμβόλιο βάζει στον ανθρώπινο οργανισμό τον… αντίχριστο και τον 666!

❖ ΠΙΣΤΟΙ – ΑΠΙΣΤΟΙ!
Αν δεν με πιστεύετε, δείτε τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν από τις κινητοποιήσεις των εν λόγω της περασμένης Κυριακής όπου «πιστοί» στην ορθοδοξία αλλά άπιστοι στον εμβολιασμό προσπαθούσαν να εξορκίσουν το κακό που τους κάνει η κυβέρνηση και οι επιστήμονες που επιμένουν στον εμβολιασμό. Ρασοφόροι και μη με εικόνες αγίων στα χέρια διαδήλωναν την αποστροφή στον εμβολιασμό καταγγέλλοντας την Ελληνική κυβέρνηση και όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου που με το ζόρι θέλουν να τους αλλαξοπιστήσουν!

❁ ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ…
Εκτός από τους θρησκόληπτους υπάρχουν οι αντιπολιτευόμενοι γενικώς οι οποίοι έχουν γίνει ένα και πιστεύουν ότι άμα γκρεμίσουν τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση θα απαλλαγούν και από τον κορωνοϊό! Από την μία μεριά ένα μεγάλο κομμάτι της αντιπολίτευσης αναγνωρίζει τους κινδύνους από την πανδημία και από την άλλη, κλείνει το μάτι στους αντιρρησίες οι οποίοι ξεσαλώνουν όπως κι όπου μπορούν.

■ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΠΟΛΥ!
Να δείτε ότι με το θέμα «εμβολιασμοί και πανδημία» θα πορευτούμε όλο το επόμενο διάστημα και ο χειμώνας δεν θα είναι καθόλου ευχάριστος. Αν το καλοκαίρι που είναι εχθρός του κορωνοϊού είχαμε εκτίναξη των κρουσμάτων, φανταστείτε τι έχει να γίνει το χειμώνα που είναι εποχή κολλητάρι στον ιό!

❖ Ο ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ…
Φτάσανε οι επιστήμονες γιατροί να κατεβαίνουν σε πορείες και να πουλάνε άρνηση και αντίσταση ακούγοντας έναν καλόγηρο να τους κάνει αναλύσεις περί εμβολίων και κορωνοϊού. Έγινε στην κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων προ ημερών με τον καλόγερο του Αγίου Όρους που βγήκε από το μοναστήρι του ύστερα από πενήντα χρόνια και δίδασκε τα συμπτώματα από την μετάλλαξη του DNA στον ανθρώπινο οργανισμό κι από κάτω οι «πιστοί» να χειροκροτούν και μεταξύ αυτών γιατροί άνθρωποι που έλιωσαν φορέματα και παντελόνια στα θρανία και στα εργαστήρια.

❁ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ…
Έληξε χθες η προθεσμία για τον εμβολιασμό στους υγειονομικούς και από σήμερα κάθε αρνητής αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του. Η αναστολή είναι το πρώτο μέτρο σ’ αυτούς τους χώρους για ν’ ακολουθήσουν άλλα μέτρα. Το σύνθημα «ναι στον εμβολιασμό αλλά όχι στην υποχρεωτικότητα» που λανσάρουν οι Γιαννακοί της ΠΟΕΔΗΝ και οι Φλούδες στα Γιάννινα είναι για να ‘χαμε να λέγαμε και να χρυσώνονται τα χάπια των πάσης φύσεως αρνητών. Το ότι στις ΜΕΘ κατά 90% θέση κρατούν οι ανεμβολίαστοι και αυτό ακόμη κάποιους υγειονομικούς, ευτυχώς λίγους, τους αφήνει ασυγκίνητους!

■ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ…
Αφιερωμένη στην μνήμη όλων όσων πολέμησαν στους απελευθερωτικούς αγώνες της επανάστασης του ’21 ήταν η εκδήλωση που έγινε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα στον Άσσο Πρεβέζης και που είχε να κάνει με τις μάχες των Σουλιωτών ενάντια στ’ ασκέρια του Αλή πασά. Πρόκειται για την μάχη της Μπογόρτσας όπου οι Σουλιώτες με μπροστάρηδες τον Μάρκο Μπότσαρη, τον Νότη Μπότσαρη και τον Γ. Δράκο, με την στήριξη των Λάκκα – Σουλιωτών κατάφεραν καίριο πλήγμα στους Τουρκαλβανούς τον Απρίλιο του 1821.

❖ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ…
Ήταν μια εκδήλωση απότισης τιμής στους αγώνες των Σουλιωτών που οργανώθηκε πρώτα από φορείς της περιοχής με την συμβολή του Δήμου Ζηρού και ήταν η μοναδική η οποία αναγνωρίζει την σημαντικότητα αυτής της μάχης στην παραπέρα εξέλιξη των Εθνικών αγώνων για την απελευθέρωση. Πολέμησαν τότε οι Σουλιώτες για την απελευθέρωση, όμως η Ήπειρος ολόκληρη άργησε σχεδόν ένα αιώνα να αποδεσμευθεί από τα δεσμά των Τούρκων.

❁ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ…
Εκεί στο χώρο της Μπογόρτσας στήθηκε ένα μνημείο στο οποίο γίνεται αναφορά στο τεράστιας σημασίας ιστορικό γεγονός το οποίο μνημείο δεν έτυχε καθόλου καλής υποδοχής και την παραμονή της εκδήλωσης κάποιοι εκδικήθηκαν τους αγωνιστές πετώντας μαύρες μπογιές, νομίζοντας ότι έτσι θα μειώσουν την αξία των αγώνων όλων όσων πολέμησαν για να ζουν ελεύθερα και αυτά τα κτήνη που έριξαν τις μπογιές.

■ ΟΙ…ΕΦΙΑΛΤΕΣ!
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτή η πράξη βδελυγμίας έγινε από άνθρωπο που έμαθε λίγα ελληνικά έστω κολλυβογράμματα. Δεν μπορεί αυτό ή αυτά τ’ αληταριά να μην ακούσαν για Μάρκο Μπότσαρη και Σουλιώτες οι οποίοι θυσιάστηκαν για να μπορούν να απολαμβάνουν σήμερα τ’ αγαθά της ελευθερίας. Τι άλλο να πει κανείς; Ευτυχώς οι επιλήσμονες, οι αγνώμονες ανιστόρητοι είναι πολύ λίγοι. Αν δεν υπήρχαν αυτού του είδους οι εφιάλτες δεν θα ήταν τόσο μεγάλη η δόξα των θυσιασθέντων και των αγωνιστών. Η Μπογόρτσα πλέον μπαίνει κι εκείνη ως σημαντικότατο γεγονός στην ιστορία των Σουλιωτών απ’ ολόκληρη την περιοχή του Σουλίου και φυσικά και των Λάκκα-Σουλιωτών που έδωσαν το δικό τους «παρών» στους εθνικούς αγώνες και τότε και αργότερα όπου η Λάκκα Σούλι πρωταγωνίστησε στην εθνική αντίσταση αφού ο Ν. Ζέρβας είχε την έδρα της οργάνωσης ΕΟΕΑ – ΕΔΕΣ στα Δερβίζιανα.

❖ ΤΟ ΝΤΑΛΑΜΑΝΙ
Λίγο πιο πάνω από την Μπογόρτσα και στα σύνορα Νομών Πρεβέζης – Ιωαννίνων στην θέση Νταλαμάνι υπάρχει ένα άλλο μνημείο το οποίο στήθηκε στην μνήμη των εκατοντάδων Λάκκα-Σουλιωτών που εσφάγησαν από τους μαχητές «δημοκράτες» του Άρη Βελουχιώτη. Έγκλημά τους ήταν η συμμετοχή αγωνιστών στην οργάνωση Ν. Ζέρβα με τον οποίο ο Άρης είχε «λογαριασμούς» και όταν ο Ζέρβας εν όψει συνθήκης Βάρκιζας πήγαινε προς Κέρκυρα μέσω Πρέβεζας ο γνωστός Τζουμερκιώτης (Μαλτέζος) κατέσφαξε από νήπια μέχρι ιερείς, γυναίκες και γερόντους προς παραδειγματισμό όπως ο ίδιος μου εκμυστηρεύτηκε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον SUPER 104,3 τo 1996, βοηθούμενος τότε από ντόπιους σφαγείς, μεταξύ αυτών και ο περιβόητος Μητσοκοντώρος από Δερβίζιανα. Τραγικό θύμα και Ιερέας της περιοχής του οποίου ο εγγονός σήμερα είναι ένθερμος υποστηρικτής της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.