ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ…
Πλησιάζει το τέλος των αρνητών εμβολιασμού στο χώρο της υγείας με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων στον συγκεκριμένο χώρο έχει εμβολιαστεί, εν τούτοις υπάρχει ένα κομμάτι από αυτούς που αρνείται να μπει στην διαδικασία του εμβολιασμού βάζοντας σε κινδύνους πολίτες νοσηλευόμενους και άλλο προσωπικό!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ!
Δεν ξέρω αν το κάνουν από αντίσταση στο σύστημα, στην κυβέρνηση, αλλά εκείνο που είναι βέβαιο και το ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα είναι πως ολόκληρες κλινικές έκλεισαν επειδή κάποιοι γιατροί – νοσηλευτές την είδαν… επαναστάτες, αν και οι ίδιοι είναι εκείνοι που γνώριζαν από πρώτο χέρι τον φόβο και τρόμο που σπέρνει ο κορωνοϊός. Είναι γνώστες των απωλειών ανθρώπινων ζωών και των κουσουριών που αφήνει σε όλους όσους πέρασαν από ΜΕΘ και ΜΕΛ!

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ…
Δεν θα έπρεπε να φτάσει η πολιτεία να θεσπίσει νόμο για τον αναγκαστικό εμβολιασμό των υγειονομικών, αλλά οι ίδιοι να έδιναν το παράδειγμα, διότι ξέρουν από πρώτο χέρι τα οφέλη και τις παρενέργειες, τα οποία οφέλη έχουν να κάνουν με την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Ας φιλοτιμηθούν και οι κατ’ επάγγελμα αρνητές και ας μην αφήνουν περιθώρια στην πανδημία να κάνει αυτό που εκείνη ξέρει και μάλιστα εν όψει του χειμώνα που δεν φαίνεται να είναι τόσο ήρεμος!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ…
Διαβάσαμε την περισπούδαστη ανακοίνωση των εργαζομένων στο ΠΓΝΙ η οποία είναι εναρμονισμένη με εκείνη της ΠΟΕΔΗΝ! Ναι στον εθελοντικό εμβολιασμό, ΟΧΙ στον υποχρεωτικό, λέει η παρέα του Γ. Φλούδα που σημαίνει να μην αλλάξει τίποτα σε όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Φαίνεται πως το ΠΓΝΙ έχει… αμέτρητα κρεβάτια στις ΜΕΘ και ότι η ζωή είναι φθηνή, άρα για ξόδεμα! Άραγε, οι υπεύθυνοι για την τήρηση των κανονισμών υγείας υιοθετούν τις θέσεις των εργαζομένων; Ο καθηγητής Χαρ. Μηλιώνης που είναι υπεύθυνος υποδοχής και των ανεμβολίαστων συμφωνεί με την ανακοίνωση του Συλλόγου;

❁ ΟΙ… ΠΥΡΑΝΑΦΤΕΣ!
Χειρότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών δεν ήταν αυτή που έγινε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης αλλά από τους… πυρανάφτες του διαδικτύου οι οποίοι απλά απολάμβαναν το θέαμα. Όσο πιο μακριά πάνε οι φωτιές, όσες περισσότερες καταστροφές κάνουν, τόσο περισσότερο θα ενισχύεται το έργο του μίσους και της ανοησίας τους.
 ■ ΟΙ ΙΔΙΟΙ…
Είναι οι ίδιοι που σε άλλες περιπτώσεις όπως στο Μάτι και στην Ηλεία έσβηναν από το χάρτη τα θύματα ενώ ήταν οι ίδιοι που υιοθετούσαν την άποψη Τόσκα ότι ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε αν κάναμε λάθη. Χωρίς λάθη 102 νεκροί, αν είχαν κάνει λάθη τι άλλο θα βλέπαμε;
 ❖ ΠΟΙΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ!..
Έρχονται σήμερα και καταγγέλλουν την κυβέρνηση εκείνοι που άλλαξαν τον ποινικό κώδικα μετατρέποντας από κακούργημα σε πλημμέλημα τους εμπρησμούς! Βάσει αυτού του νόμου καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση η Αφγανοτουρκάλα που έβαζε φωτιές στο πεδίον του Άρεως και η οποία, εκτός όλων των άλλων, είχε ψεύτικα διαβατήρια. Το κυριότερο, δεν θυμούνταν πως, που, πότε βρέθηκε εκεί όπου βρέθηκε. Ήταν στην μοναδική περίπτωση που οι ΜΚΟ εμφανίστηκαν για βοήθεια ορίζοντας δικηγόρο υπεράσπισης για την σωτηρία της.
❁ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ…
Να παραιτηθούν ο Χρυσοχοΐδης και ο Χαρδαλιάς ζητάει η Φώφη, η οποία κάτι πρέπει να πει κι αυτή για να διασωθεί η ίδια από το «ολοκαύτωμα» που την περιμένει στις επικείμενες εκλογές ανάδειξης προέδρου στο ΚΙΝΑΛ. Λέτε κι αν παραιτηθούν αυτοί οι δύο θα ξαναέρθουν πίσω τα δάση, τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που κάηκαν σ’ ολόκληρη την χώρα. Αλλά είπαμε. Κάτι πρέπει να πει για να έχει να λέει!
 ■ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ…
Βγαίνει ο πρωθυπουργός και ανακοινώνει μέτρα στήριξης όλων όσων υπέστησαν ζημιές από την 10ήμερη λαίλαπα των πυρκαγιών. Μάλιστα, η εντολή είναι ν’ αρχίσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες. Ούτε αυτό άρεσε στον Αλέξη διότι φέρνει στις μνήμες εκείνο το διχίλιαρο που θα έδινε στην εποχή Μάτι αλλά δεν το έδωσε διότι θα το σπαταλούσαν!
 ❖ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ…
Δεν είμαστε εκείνοι που θα ευλογήσουμε όλα όσα έγιναν ή δεν έγιναν αυτές τις δέκα μέρες που καίγεται η χώρα μας. Ευθύνες υπάρχουν κι αυτές είναι πολυεπίπεδες. Φυσικά και η κυβέρνηση έχει τον πρώτο λόγο στις ευθύνες και εκείνη θα πρέπει να λογοδοτήσει. Δεν θα απολογηθεί όμως διότι δεν επέτρεψε να χαθούν ανθρώπινες ζωές για να ισοφαριστούν οι ευθύνες με το Μάτι.
 ❁ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ…
Δεν είμαι επίσης από εκείνους που θα ξεκινήσει την σύγκριση με τους 102 νεκρούς στο Μάτι αλλά δεν μας αφήνουν όλα αυτά τα κ……παιδα της λεγόμενης ψευτοαριστεράς συμπορευόμενης με αντίστοιχους της ακροδεξιάς να σκεφτούμε νηφάλια και πατριωτικά και να πάμε ένα βήμα μπροστά.
 ■ ΤΑ ΑΛΗΤΑΡΙΑ…
Όσο κάποιοι κυρίως πολιτικοί θα βάζουν φωτιές στο σύστημα, τόσο θα βρίσκουν ευκαιρίες τα αληταριά να καίνε τον τόπο χωρίς να λογαριάζουν τίποτα. Χωρίς να λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή, τον ανθρώπινο πόνο, την ανθρώπινη αναστάτωση σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους.
 ❖ Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ…
Αμ το άλλο! Ο Μητσοτάκης ανέθεσε την ανασυγκρότηση της Εύβοιας στον άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚΟ Στ. Μπένο κι αυτό ήταν που άναψε άλλες φωτιές ένθεν κακείθεν! Τι να κάνει ο Σταύρος σ’ αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αναρωτήθηκαν οι γνωστοί «αναλυτές» που δεν είδαν με καλό μάτι την αξιοποίηση ενός ακόμη ΠΑΣΟΚΙκού στελέχους πρώτης γραμμής με γνώση και προσφορά. Ήταν καλός σαν δήμαρχος Καλαμάτας μετά τους σεισμούς και δεν θα τα καταφέρει ως ανασυγκροτάρχης, προέβλεψαν τα αριστερόπουλα. Εδώ ταιριάζει απόλυτα αυτό που έγραψε κάποιος στο διαδίκτυο: «το ΠΑΣΟΚ είναι σαν ένας Ελληνικός καφές από τον οποίο ο Κυριάκος ρουφάει το καϊμάκι του και Αλέκος τα κατακάθια του»!
 ❁ ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ…
Πλησιάζει το τέλος των αρνητών εμβολιασμού στο χώρο της υγείας με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων στον συγκεκριμένο χώρο έχει εμβολιαστεί, εν τούτοις υπάρχει ένα κομμάτι από αυτούς που αρνείται να μπει στην διαδικασία του εμβολιασμού βάζοντας σε κινδύνους πολίτες νοσηλευόμενους και άλλο προσωπικό!
 ■ ΕΦΥΓΕ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ…
Ο Άγγελος Μπρατάκος αποτελεί παρελθόν για την οικογένεια του πρώτα, αλλά και για την μεγάλη οικογένεια της ΝΔ. Ήταν από τους ανθρώπους που έγραψαν την δική τους ιστορία εμπράκτως στον χώρο της φιλελεύθερης παράταξης από την ημέρα την ίδρυσής της αφήνοντας το δικό του σπουδαίο στίγμα και από την πρώτη γραμμή, την οποία υπηρέτησε με πίστη και με πάθος! Ήταν εργάτης κι όχι τυχοδιώκτης πολιτικός. Έδωσε πολλά και δεν πήρε όσα άξιζε! Ευτυχείς όσοι τον γνώρισαν από κοντά και συνεργάστηκαν μαζί του. Τιμήθηκα με την φιλία του και δεν τον ξεχνώ τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
❖ Η ΦΕΤΑ…
Ήταν αίτημα, ήταν αγώνας κι έγινε επιτέλους πράξη. Η Διεπαγγελματική για την προστασία της Φέτας ΠΟΠ εγκρίθηκε ύστερα από 15 χρόνια αγώνες και πλέον μπαίνει στην στήριξη των εγχώριων κτηνοτρόφων και ιδιαίτερα του γάλακτος το οποίο τόσο πολύ αδικήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από τους επιτήδειους, οι οποίοι έφερναν γάλα Βουλγαρίας – Γαλλίας και το βάπτιζαν ελληνικό.
❁ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ!
Τα τελευταία χρόνια πρωταγωνίστησε στη δημιουργία αυτού του φορέα ο αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗΣ Γιάννης Βιτάλης, ο οποίος το πάλεψε σκληρά και τελικά κατάφερε να «αναγκάσει» το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να βάλει υπογραφές και να ολοκληρωθεί έτσι η σύσταση της Διεπαγγελματικής, η οποία σαν έργο της έχει, να προστατέψει το τεράστιο εθνικό προϊόν που λέγεται Φέτα από τα τρωκτικά της Ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας που πλούτιζαν πατώντας πάνω στους κόπους και μόχθους της ελληνικής κτηνοτροφίας.
 ■ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ…
Ο υπογράφων δύο φορές το έθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το ζήτημα στην συνέντευξη στην ΔΕΘ και είχε αποσπάσει τη δέσμευση του ότι θα ολοκληρωθεί η δημιουργία του συγκεκριμένου φορέα. Δύο σχεδόν χρόνια μετά, αυτή η δέσμευση ολοκληρώθηκε και την υπογραφή την έβαλε η υφυπουργός Φ. Αραμπατζή. Στο εξής κουτοπονηριές τύπου Βιομηχανιών της Θεσσαλίας «κάναμε λάθος στη σύσταση της Φέτας» δεν δικαιολογούνται. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.