ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΥΚΟΝΟΣ;
Άντε παιδιά και λίγο θέλουμε ακόμη να γίνουμε Μύκονος! Ένα βήμα μπροστά για να γίνουν τα Γιάννενα κόκκινα. Δεν απέχουμε από τη στιγμή που ο Χαρδαλιάς θα βάλει τάξη στην ασυδοσία που επικρατεί στην νυχτερινή ζωή και των Ιωαννίνων, τα οποία εδώ και ένα μήνα περίπου φορτώνονται με δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού.
ΟΙ ΧΩΡΟΙ...
Είναι συγκεκριμένοι οι χώροι ξεφαντώματος στα Ιωάννινα και στους οποίους χώρους η υπόθεση «μέτρα προστασίας» έχουν πάει περίπατο. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις τα «θύματα» είναι νεαρής ηλικίας, που οι ίδιοι δεν νοσούν βαρειά αλλά είναι οι μεταφορείς σε μεγαλύτερες ηλικίες, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την συνολική υγεία των πολιτών και το σύστημα υγείας το οποίο όπου νάναι θ’ αρχίσει να πληρώνει το τίμημα της ανεμελιάς και της έλλειψης ευθύνης.

❁ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...
Βλέπω όλο το προηγούμενο διάστημα να κλείνουν καταστήματα τραπεζών, να βάζουν λουκέτα και όλο το ανάθεμα πέφτει στις δημοτικές αρχές πρώτα και μετά στην Πολιτεία που αφήνουν να γίνεται αυτό το ανοσιούργημα εις βάρος των τοπικών κοινωνιών. Μάλιστα γίνεται σπέκουλα κομματική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να κρατήσει αυτού του είδους τα μαγαζιά, όπως δεν έκαναν κι εκείνα όταν τα ίδια μαγαζιά κατέβαζαν ρολά επί ημερών τους...

■ ΤΑ ΡΟΛΑ...
Δεν θέλουν να καταλάβουν ότι τα ρολά κατεβαίνουν επειδή πλέον δεν αποδίδουν τ’ αναμενόμενα και δεν είναι μαγαζιά... κοινωνικού περιεχομένου οι τράπεζες, οι οποίες αφού ξεζούμισαν όσο περισσότερο μπορούσαν τους πολίτες, κυρίως ακριτικών περιοχών, τώρα τους αφήνουν να βολοδέρνουν ψάχνοντας τρόπο να προσεγγίσουν ΑΤΜ, για να εισπράξουν την σύνταξή τους!

❖ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ..
Οι εποχές που οι τράπεζες είχαν όφελος από λειτουργία καταστημάτων τραπεζικών, είχαν λόγο να λειτουργούν στο Μέτσοβο, στην Κόνιτσα, στους Φιλιάτες, στην Πάργα και σε άλλες τέτοιες περιοχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Δυστυχώς, οι περισσότερες συναλλαγές που έκαναν και κάνουν οι τράπεζες σ’ αυτές τις περιοχές, είναι οι συντάξεις καθότι οι επιχειρηματικές δράσεις έχουν σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια και κυρίως από την εποχή των μνημονίων. Άρα οι τράπεζες που δεν είναι βακούφικα μαγαζιά θα λειτουργούν μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, που και σ’ αυτά καταστήματα κλείνουν όπως έγινε με πολλές τράπεζες και στην πόλη των Ιωαννίνων.

❁ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ
Επαναλαμβάνω, μαγαζιά με σκοπό το κέρδος είναι οι τράπεζες και δεν είναι κοινωνικά παντοπωλεία! Λειτουργούν πλέον μόνο εκεί που μυρίζονται μεγαλύτερη κονόμα, με λιγότερο κόστος γι’ αυτό βλέπουμε να λιγοστεύουν το προσωπικό, με την μέθοδο της εθελούσιας εξόδου, με το γνωστό δόλωμα της αποζημείωσης. Ο κοινωνικός χαρακτήρας, ούτε υπήρξε ούτε υπάρχει ούτε θα υπάρξει από τις τράπεζες. Επομένως οι κατάρες προς τους δημάρχους είναι άδικες και είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την τακτική των τραπεζών σ’ όλη την Ελλάδα.

■ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ
Σε παλαιότερες εποχές υπήρχαν οι συνεταιριστικές τράπεζες που έπαιξαν την δικό τους ρόλο στις τοπικές κοινωνίες και έβαλαν πλάτη όσο μπορούσαν. Όμως τα χρόνια πέρασαν και πολλές απ’ αυτές ανά την Ελλάδα έβαλαν λουκέτο, κάτω από το βάρος του ανταγωνισμού, ενώ όσες παρέμειναν μεταξύ αυτών και η Τράπεζα Ηπείρου, δίνουν την μάχη της επιβίωσης, προσπαθώντας να καλύψουν τα κενά που αφήνουν οι τράπεζες του κράτους των Αθηνών, οι οποίες ουδόλως νοιάζονται για τον Έλληνα πολίτη της περιφέρειας. Όμως κι αυτές δεν είναι βακούφικες. Κι εκείνες το κέρδος επιζητούν...

❖ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ...
Συνεπώς οι συναλλασσόμενοι με τράπεζες από το Πεκλάρι της Κόνιτσας και από την Σαμονίβα του Σουλίου θα πρέπει να κάνουν ολόκληρα ταξίδια προς τις πρωτεύουσες των Νομών για τραπεζική τους εξυπηρέτηση. Η παγκοσμιοποίηση τους καθιστά θύματα και όποιος αντέξει! Αφήστε που αυτή η παγκοσμιοποίηση κτύπησε και τα ΕΛΤΑ και έπαψαν να πηγαίνουν το γράμμα όπως ξέραμε. Ο ταχυδρόμος δεν ξαναχτυπά πλέον όπως παλιά, ούτε μία φορά!
❁ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ...
Είπαμε ότι οι τράπεζες είναι μαγαζιά που αγοράζουν φτηνά και πουλάνε ακριβά. Μάλιστα, όταν είναι να πουλήσουν σου ζητάνε την μάνα και τον πατέρα για εγγύηση για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. Επομένως αν δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα των συναλλαγών τότε κλείνουν τα καταστήματά τους και άσε τον κόσμο να κουρεύεται...

■ ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ!
Γνωστός, γνωστότατος στον αναρχικό χώρο ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο. Ως τέτοιος φτάνει η κακιά στιγμή για να πάρει συγχωροχάρτι από τα συντρόφια του και να βουλώσει τα στόματά τους! Η γυναικοκτονία έπαψε να υπάρχει στο λεξιλόγιό τους και για όλα φταίει η κακιά στιγμή, κάτι που θα χρησιμοποιηθεί όταν έλθει η ώρα της απόδοσης δικαιοσύνης.

❖ Η ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...
Στην περίπτωση της Καρολάιν είχε παίξει το σενάριο ότι ο πιλότος ήταν δεξιός και τότε επένδυσαν όλοι οι «προοδευτικοί» και συν τοις άλλοις ανακαλύφθηκε ο όρος γυναικοκτονία. Τώρα στην περίπτωση της Γαρυφαλλιάς έπαιξε η κακιά στιγμή και πολύ δε περισσότερο οι κακές μανάδες που μεγαλώνουν τέτοια «καλόπαιδα»...

❁ Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ
Αυτή η κατηγορία περί της ανατροφής των παιδιών, φαίνεται να συγκίνησε τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μεταξύ άλλων συνειδητοποίησε ότι «κάτι δεν πάει καλά και ότι πρέπει να μεγαλώνουμε τους γιους μας με το να σέβονται την γυναίκα»! Πουθενά για τον δολοφόνο, κουβέντα μη τυχόν και προσβάλλει το αναρχικό τους βλαστάρι.

■ ΤΥΧΑΙΑ!
Η «κακιά στιγμή» και κλείσαμε το ζήτημα. Η Γαρυφαλλιά μόνη της έπεσε πάνω στις πέτρες με το κεφάλι και εντελώς... τυχαία βρέθηκε ένας γκρεμός που της άνοιξε το κεφάλι και που εντελώς... τυχαία εκεί βρέθηκε και μια θάλασσα της οποίας κατανάλωσε το αλμυρό νερό και η «κακιά στιγμή» της στέρησε τη ζωή μόλις στα 26 χρόνια της.

❖ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ...
Όλα τα παραπάνω ως σενάριο και ως δικαιολογία για την δολοφονία, η οποία αποκρύπτεται πλέον ο χαρακτηρισμός της αριστερής γυναικοκτονίας. Στην περίπτωση του πιλότου έφταιγε ο φονιάς, στην περίπτωση του αναρχοάπλυτου φταίει η κακιά στιγμή! Όχι! Ο δολοφόνος δεν έχει χρώμα και κόμμα.

Ο δολοφόνος είναι δολοφόνος και ως τέτοιος θα πρέπει να χαρακτηρίζεται και ως τέτοιος θα πρέπει να πληρώνει τις πράξεις του. Είναι αδίκο να χάνονται ζωές από ανθρώπινο χέρι, βυθίζοντας σε πένθος πρώτα την οικογένεια του θύματος, αλλά και την οικογένεια του θύτη, που εκτός του ότι μπαίνει σε τραγικές περιπέτειες θα στιγματίζονται με τον χαρακτήρα της οικογένειας του φονιά. Κανείς δεν γεννιέται δολοφόνος, αλλά γίνεται τέτοιος. Η ίδια η κοινωνία ας ψαχτεί για να δει τι είναι εκείνο που δεν πάει καλά...

❁ ΑΦΑΝΤΟΙ...
Πού είναι τώρα ο σύντροφος Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλλει τον συντροφο-αναρχοαυτόνομο και να ζητάει από την κυβέρνηση να τον φτάσει μέχρι τέρμα, όπως έκανε με τον αστυνομικό που έβγαλε στην πιάτσα την 19χρονη, τον αστυνομικό που τον χρέωναν στη δεξιά, ενώ ήταν δικό τους παιδί, που τον είχαν στην προσωπική φρουρά του τεράστιου Ν. Κοτζιά που όταν δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ δεν έβγαλε κιχ κανένας τους!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.