ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΑΡΠΑΓΗ…
Δεν περίμενα να κάνει κίνηση ματ ο Ελισάφ και ν’ αρπάξει από την παράταξη Μπέγκα την Μαρκούλα, την οποία έστειλε στην θέση του Στ. Τζιμογιάννη στη ΣΧΕΔΙΑ! Ο ίδιος ο Θωμάς Μπέγκας πιάστηκε εξ απήνης κι αναγκάστηκε να πει ναι στην αντικαταστάτρια κάνοντας την ανάγκη φιλότιμο. Εξ ου και ο Στ. Τζιμογιάννης στην επιστολή του δεν έστειλε τις ευχαριστίες τόσο πολύ όσο στην Τατιάνα, η οποία τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του έργου του!

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ…
Να δείτε που η υπόθεση λειτουργία της ΣΧΕΔΙΑΣ στα Ιωάννινα θα έχει συνέχεια και μάλιστα μεταφέρεται στην δικαιοσύνη η οποία καλείται να ξεκαθαρίσει ζητήματα που άπτονται της νόμιμης «υποστήριξης» των οφελούμενων! Τελευταία γίναμε μάρτυρες των καταγγελιών ποιοι, πως και πόσο εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις, που εκτός όλων των άλλων είναι και οι περιβόητες συνταγογραφήσεις ναρκωτικών ουσιών.

❁ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΡΙΑΛ…
Επεισόδιο 1666 του σήριαλ αξιοποίηση του παλιού πανεπιστημίου στην Δομπόλη και μαζί μ’ αυτή η αποκατάσταση μνήμης του πρώτου κτηρίου που φιλοξένησε τις πρώτες σχολές από το 1964 που δημιουργήθηκαν αυτές. Κάθε τόσο επανέρχεται και μόλις κατακάτσει ο κουρνιαχτός από τις βαρύγδουπες υποσχέσεις ξεχνιέται για να επανέλθει κάποια άλλη στιγμή.
■ Η ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ…
Μόλις πριν λίγες μέρες ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ επανέφερε το θέμα διεκδίκησης των κτηρίων που χάσκουν εγκαταλειμμένα στην λήθη και στην αδιαφορία και διαβεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι! Αυτό το νερό που όλο ρέει κι όλο στεγνός είναι ο τόπος!
 ❖ Η ΛΥΣΗ…
Όμως, για να φτάσει να μετατραπεί το «πανεπιστημιακό» κτήριο σε δημαρχείο έχουν περάσει πάνω από τον χώρο της Αγ. Μαρίνας, διότι εκεί στεγάζεται η λαϊκή αγορά και το ΚΕΠΑΒΙ, διότι εκεί στεγάζεται η λαϊκή παράδοση! Επομένως, το παλιό πανεπιστήμιο είναι πλέον η λύση όπου όμως δημαρχείο και πανεπιστήμιο νέο θα συγκατοικούν αφού είναι απαίτηση της Συγκλήτου.
 ❁ Η ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ…
Όλα τα παραπάνω με την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσει η ΕΤΑΔ στην οποία προΐσταται ο Α. Μπέζας και διευθύνων σύμβουλος είναι ένας Βλάσης, αν καλά θυμάμαι το όνομά του! Μαθαίνω ότι η «εγκυμοσύνη» ίσως αποδειχτεί ανεμογκάστρι καθότι στείρα η σκέψη σε ιθύνοντες και μη.
 ■ Ο ΤΟΚΕΤΟΣ…
Μακάρι ν’ αποδώσουν οι προσπάθειες του Δήμου και να υπάρξει «τοκετός» και να κρυφτεί η ντροπή τόσων χρόνων που έχει θρονιαστεί για τα καλά στην Δομπόλη. Τόσα χρόνια το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν είχε δείξει ενδιαφέρον για τον ευτελισμό της ίδιας της πανεπιστημιακής κοινότητας. Τώρα ξαφνικά διεκδικούν μερίδιο στο υποτιθέμενο ανακαινισμένο κτήριο και μάλιστα την φάτσα προς Δομπόλη!
 ❖ ΠΑΠΑΣ Ή ΖΕΥΓΑΣ!
Η λαϊκή ρήση «η παπάς ή ζευγάς» βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο νέο καθεστώς που προσπαθεί να δημιουργήσει η Ιερά Σύνοδος στην Ιερά Μονή Βελλάς στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με το νέο σκεπτικό, η Μονή Βελλάς πλέον δεν θα βγάζει παπάδες αλλά γαλακτοκόμους, μελισσοκόμους, τσοπάνηδες κι άλλα συναφή προς την γη επαγγέλματα! Τον δρόμο τον άνοιξε ο δεσπότης Μάξιμος από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στα Ιωάννινα ως μητροπολίτης, στην ευθύνη του οποίου υπάγεται η παραδοσιακή σχολή Βελλάς, η οποία στο παρελθόν λειτούργησε ως παιδαγωγική ακαδημία και ιερατική σχολή.
 ❁ ΤΟ ΚΕΝΟ…
Η κατάργηση της Ιερατικής σχολής αφήνει ένα κενό στην εκπλήρωση των στόχων για τους οποίους είχε δημιουργηθεί και η συγκεκριμένη σχολή «μεταφέρεται» στη Θεσσαλονίκη όπου θα σπουδάζουν και θ’ αποφοιτούν από κει ιερείς κυρίως ισορροπημένοι κι όχι σαν εκείνους που τελευταία απασχόλησαν την κοινή γνώμη, άλλος με την αγιαστούρα βιτριολιού κι άλλος με καυτές πράξεις βιασμών και πορνογραφικό υλικό στην κατοχή του! 
■ Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ…
Τέτοια φαινόμενα διαστροφής και στον ιερό χώρο της εκκλησίας δεν θα εκλείψουν σε όλους τους βαθμούς. Δυστυχώς, οι τοπικές κοινωνίες πολλές φορές καλύπτουν τέτοιου είδους φαινόμενα κι όταν γίνει η στραβή, τότε αρχίζουν στόματα ν’ ανοίγουν διάπλατα κι όποιον πάρει ο χάρος.
 ❖ ΜΕ ΤΟΛΜΗ!..
Οι «λειτουργούντες» κάποτε την Ι.Μ. Βελλάς επειδή μπήκαν στο «στόχαστρο» του υπογράφοντος για την συμπεριφορά τους σε περίοδο νηστείας, ήταν η απαρχή 5χρονης ταλαιπωρίας σε δικαστικές περιπέτειες. Ο κλήρος ήταν πάντοτε στο απυρόβλητο κι όποιος τολμούσε να ανοίξει στόμα, κακό της κεφαλής του! Εγώ τόλμησα καθότι ΤΟΛΜΗΡΟΣ και η δικαίωση ήλθε αφού δεν αφήσαμε βαθμό δικαιοσύνης να μην τον περάσουμε!
 ❁ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ…
Για το αν θα κλείσει ή όχι η εκκλησιαστική σχολή φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη το Υπουργείο Παιδείας με την υπουργό Κεραμέως να διαβεβαιώνει τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ότι στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο στη Βουλή δεν προβλέπεται κλείσιμο της σχολής Βελλάς και άρα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.
■ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ…
Εν τω μεταξύ, οι κεραυνοί που εξαπέλυσε ο Μάξιμος προς τους άλλους πατέρες της εκκλησίας δεν έχουν προηγούμενο. Μάλιστα, τους έκρινε ανεπιθύμητους να παραστούν σε εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την επανάσταση στα Ιωάννινα. Μαζί του κι όλη η Ηπειρώτικη κοινωνία πλην των «αδελφών» Κονίτσης και Άρτης οι οποίοι συνηγόρησαν στην κατάργηση της Ιερατικής σχολής!
❖ ΤΟ ΚΛΑΜΑ…
Αισθητή ήταν η απουσία της Τατιάνας και της παρέας της στην υποδοχή του Κυριάκου κατά την επίσκεψη στα Ιωάννινα. Η Τατιάνα η οποία το 2019 τόσο κλάμα έριξε στο «CEZARIA» όταν ο Άδωνις της έδινε το δαχτυλίδι το οποίο είχε χορηγήσει τότε η Πειραιώς. Η Τατιάνα που έκανε ολόκληρο ταξίδι ο Κυριάκος για να έλθει να μην χρήσει εκλεκτή για τον Δήμο Ιωαννιτών μέσα στο «Du Lac», για να της το πάρει την δεύτερη Κυριακή και να το παραδώσει στον Μ. Ελισάφ, ο οποίος έκτοτε το έχει κάνει «φωτοστέφανο».
 ❁ ΑΠΟΥΣΑ!
Δεν ήταν παρούσα η Τατιάνα διότι απουσίαζε στην Αθήνα για ανειλημμένες υποχρεώσεις της με πληροφόρησε άμεσος συνεργάτης που ξέρει πρόσωπα και πράγματα.
Προφανώς, επειδή ήταν «έκτακτη» η επίσκεψη του πρωθυπουργού να μην την πληροφορήθηκε, οπότε δικαιολογημένη η απουσία.
Μόνο τρεις εβδομάδες πριν είχε πέσει η πρώτη πληροφορία ότι θα ερχόταν εκείνο το ΠαρασκευοΣαββατοκύριακο ο Κυριάκος.
Για όσους κάνουν σκέψεις ότι ο Καχριμάνης – Ελισάφ – Τατιάνα θα ήταν στην ίδια υποδοχή να το ξεχάσουν.
Η αγάπη τους και η λατρεία τους είναι γνωστή τα τελευταία δύο χρόνια. Πάντως, αυτή τη φορά δεν ακούστηκε ο Κυριάκος να ρωτά που είναι η… Καλογήρου, ούτε χρειάστηκε να διορθώσει ο Κ. Τασούλας!
 ■ ΟΧΙ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ!
Στο Costa Navarino το σοσιαλιστικόν – αριστερόν – ζεύγος Τζανακόπουλου – Αχτσιόγλου για καλοπέραση το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος. Κανένα κακό, κανένα έγκλημα. Απλά ο σοσιαλισμός είναι για τους άλλους και κρατούν οι ίδιοι τις χαρές και τις απολαύσεις του καπιταλισμού. Κι από κάτω ο «λαός» πρέπει να στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ για ν’ απολαμβάνουν τα στελεχάτα τους παραδείσους.
❖ Η… ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ!
Δεν καταλάβατε, θα πουν! Δεν πήγαμε εκεί που νομίζετε. Δεν είναι του γούστου μας και των πεποιθήσεων μας τέτοιες χλιδές. Απλά φιλοξενηθήκαμε στον… Κώστα από το Ναβαρίνο! Τους έχω ικανούς να το πουν για να γλιτώσουν την γλωσσοφαγιά τα ΣΥΡΙΖόπουλα!
❁ Η ΜΑΡΙΛΙΖΑ…
Έχεις και την Ξενογιαννακοπούλου γενιτσάρισσα από ΠΑΣΟΚ να χαράσσει την εργατική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και έχει την απαίτηση να την παίρνουν στα σοβαρά. Ξενογιαννακοπούλου και Φωτόπουλος της ΔΕΗ που βρήκαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλάι του Πολάκη κι όλοι μαζί έχουν μπολιαστεί με ιδέες ανατρεπτικές. Τα ήπιαν, τα έφαγαν μαζί στο ΠΑΣΟΚ (με Πάγκαλο) και τώρα στρώνουν τραπέζι στο γήπεδο της Αλεξοπαρέας. 
Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.