ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΟΙΣΤΡΟΣ…
Τώρα που την Δημοτική Αρχή την έχει καταλάβει εργασιακός οίστρος και φτάνει να ρίχνει ασφάλτους σε δρόμους, δρομάκια και πλατείες μήπως να δει και την περιοχή Αμπελοκήπων που είναι ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα σημεία της πόλης και να νοιαστεί να κάνει καμιά στάλα έργο;

Η Κ. ΒΑΡΝΑΛΗ…
Υπάρχει η οδός Κ. Βάρναλη που συνδέει δύο μεγάλους άξονες, την Μακρυγιάννη που παλιά ήταν η Εθνική Οδός Γιάννινα – Ηγουμενίτσα και την Λ. Γράμμου και οδηγεί στο αεροδρόμιο και στα βόρεια του νομού, Κόνιτσα – Αλβανία κ.λ.π.. Αυτός ο δρόμος είναι εντελώς εγκαταλειμμένος και εδώ και μια δεκαετία φαίνεται να μην πάτησε το πόδι του κανένας υπεύθυνος από το Δήμο. Βομβαρδισμένος ολόκληρος από την μία μεριά στην άλλη, ενώ για να βγεις στις διασταυρώσεις πρέπει να κάνεις χίλια σταυροπατήματα και τα σχετικά τάματα! Μάλιστα, πριν από τρία χρόνια που είχε χιονίσει τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα, με αποτέλεσμα σήμερα να μην περπατιέται. Απλή επισήμανση για να μην λένε ότι φταίει η μάνα που δεν ταΐζει το παιδί!

ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ…
Τώρα που ο Δήμος Ιωαννιτών θ’ ασχοληθεί με τα φανάρια της πόλης μήπως να δει την περίπτωση να ξανασχεδιαστεί η φαναροποίηση της πόλης η οποία δε έχει μείνει στην εποχή του ’60 κατά την οποία σχεδιάστηκε το όλο σύστημα; Υπάρχουν δρόμοι μεγάλοι μέσα στην πόλη αλλά και περιμετρικά οι οποίοι στερούνται φαναριών, ενώ σε κάποια άλλα σημεία η λειτουργία τους είναι εντελώς αναχρονιστική και πολλές φορές επικίνδυνη για πεζούς και εποχούμενους.

❁ ΟΙ…ΒΡΟΧΕΣ!
Έβρεξε δισεκατομμύρια ευρώ για τρένο στην Καστοριά – Φλώρινα, για δρόμους σε Πελοπόννησο και για τον άξονα ΒΟΑΚ Κρήτης! Το πλην Ηπείρου φαίνεται να ίσχυσε για μία ακόμη φορά. Δεν υπάρχουν λεφτά για Γιάννινα – Κακαβιά για Ιόνια – Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι.

■ ΉΠΕΙΡΟΣ Η ΑΠΟΥΣΑ!
Άκουγα κι έβλεπα να βγαίνουν εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο του Καραμανλή του Γ’ όμως η Ήπειρος ήταν απούσα από κάθε χρηματοδότηση, από κάθε χρηματοδότηση, από κάθε προγραμματισμό. Ούτε δρόμοι, ούτε τρένο, ούτε φυσικό αέριο. Μένουμε αμανάτια και το πολύ – πολύ να ανοίξει κανένα μονοπάτι για να ‘χαμε να λέγαμε.

❖ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ…
Δεν θα φτάσει φυσικό αέριο στην Ήπειρο και ο αγωγός θα την παρακάμπτει κάπου στην Φλώρινα και θα μπαίνει Αλβανία για να γεύεται εκείνη τ’ αγαθά του. Το υποσχέθηκε κάποιος Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ, ο οποίος προφανώς εκτελεί εντολές άνωθεν. Εμείς εδώ στα Γιάννινα θα κουβαλάμε φυσικό αέριο είτε από Θεσσαλονίκη είτε από Αγρίνιο διότι μέχρι εκεί (Αγρίνιο) λέγεται ότι θα μεταφέρεται με αγωγό από Κόρινθο – Πύργο – Πάτρα!

❁ ΤΑ ΝΑΖΙΑ…
Όταν ήταν να περάσει ο αγωγός αερίου από Ήπειρο προερχόμενος από Αλεξανδρούπολη για να καταλήξει στις ακτές της Θεσπρωτίας κι από κει Ιταλία εμείς κάναμε… νάξια με πρώτες τις δυνάμεις της αριστεράς και της «προόδου» που έκαναν στρατοκαρτερίες στο Καρτέρι της Θεσπρωτίας. Ήταν πρωθυπουργός ο Καραμανλής ο Β’ και κάτι τέτοιο ενοχλούσε την αισθητική τους!

■ ΚΑΡΤΕΡΟΥΝ…
Με το δάχτυλο στο στόμα οι Ηπειρώτες καρτερούν κάτι πιο σημαντικό από την κεντρική εξουσία. Μόλις προχθές είδαμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εγκαινιάζει τον ΒΟΑΚ που είναι πράγματι μεγάλο και χρήσιμο έργο και το έχει ανάγκη ο τόπος. Ανάγκη όμως έχει και η Ήπειρος από έργα υποδομής όπως είναι η ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού μέχρι τα ΕλληνοΑλβανικά σύνορα όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

❖ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ…
Την ώρα που γράφεται η στήλη το τελωνείο Μαυροματίου είναι κλειστό και αυτό συμβαίνει εδώ και πολλούς μήνες λόγω των μέτρων ασφαλείας από Κορωνοϊό. Έχουν γίνει ένα σωρό παρεμβάσεις από τοπικούς φορείς και παράγοντες, πολιτικούς και μη. Το περασμένο Σάββατο ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θεσπρωτίας Αλέκος Παπαδόπουλος που βρέθηκε στην Θεσπρωτία επικοινώνησε με τον Μ. Χρυσοχοΐδη και απαίτησε το άνοιγμα του τελωνείου έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες επικοινωνίας των δύο πλευρών. Πες το κι έγινε του είπε ο πρώην σύντροφος Μιχάλης και υποσχέθηκε τη άμεση ικανοποίηση του αιτήματος εντός των ημερών! Άρα, ζητήμα χρόνου είναι να λειτουργήσει το τελωνείο Μαυροματίου τηρουμένων πάντοτε των μέτρων προστασίας έτσι όπως αυτά προβλέπονται!

❁ ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ…
Έχει πέσει πολύ κλάμα από πολιτικά πρόσωπα της Θεσπρωτίας για το κλεισμένο Μαυρομάτι. Ερωτήσεις – επερωτήσεις, δηλώσεις, αφορισμοί και ένα σωρό τέτοιου είδους πράξεις, αλλά φωνή βοώντος. Όχι πως γίνονταν εμπόδιο το τελωνείο στους πηγαινοερχόμενους, απλά να τηρούνται τα προσχήματα. Οι εργάτες γης όλο το χειμώνα στην συγκομιδή των μανιταριών είχαν τα δικά τους μονοπάτια που εξυπηρετούνταν. Δεν τους έκαμψε ούτε το κλειστό τελωνείο, ούτε ο κορωνοϊός!

■ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ…
Να δείτε που, αν τυχόν και πιάσει η παρέμβαση Παπαδόπουλου και ανοίξει το Μαυρομάτι, θα βρεθεί ο γνωστός «κατόπιν ενεργειών μου» και θα πει ότι το Μαυρομάτι δόθηκε στο λαό! Μην ξεχνούμε ότι το Μαυρομάτι είναι ο δρόμος που ενώνει εκτός των άλλων και ψηφοφόρους με υποψηφίους πάσης φύσεως! Το έχουμε δει και το έχουμε ζήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, από τότε που τα σύνορα του Αλία άνοιξαν!

❖ ΤΟ…ΘΡΑΣΣΟΣ!
Κοιτάξτε θράσσος από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που εξήγγειλε την κατασκευή ΒΟΑΚ και θα βάλει και διόδια! Αυτά τα διόδια έχουν κάτσει στο λαιμό των Συριζόπουλων τα οποία με μια φωνή επαναστάτησαν για το «κακούργημα» που πάει να γίνει. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πριν το 2015 έκαναν μπλόκα στα διόδια, τα οποία θα καταργούσαν μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο μόλις γίνονταν κυβέρνηση. Αλήθεια, έγιναν κυβέρνηση και δεν το πήραν χαμπάρι;

❁ Η ΜΝΗΜΗ…
Μπροστάρης στο σπάσιμο των μπαρών στα διόδια ο μίστερ ντοκουμέντο μετά, που έκανε τον τροχονόμο στα Μάλγαρα για ν’ αμειφθεί από τον σύντροφο Καλογρίτσα καταλλήλως. Από κοντά Σπίρτζης, Ν. Παππάς, κι άλλοι τέτοιου είδους «αστέρες» που εγκαινίαζαν το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης μπροστά σε μία αφίσα! Αλήθεια, τόσο κοντή μνήμη από όλο το ΣΥΡΙΖΟμάνι; Ούτε ένας να θυμάται; Κοντεύω να πιστέψω ότι ο πιο σοβαρός και υπεύθυνος απ’ όλους ήταν ο Καρανίκας που έγινε φιλαράκι του Αδώνιδος και αυτό μετά την «γιορτή» των αλληλοσυγχωρήσεων και τα συγχωροχάρτια που αντάλλαξαν!

■ ΑΣ ΕΙΝΑΙ… ΡΟΓΕΣ!
Μάζευε κι ας είναι ρόγες ένα πράγμα με τους εξοπλισμούς αθλητικών εγκαταστάσεων που μεταφέρθηκαν στα Γιάννινα μετά από τις «κατόπιν ενεργειών» πολλών και διαφόρων και μετά την «θυσία» που έκανε ο Αυγενάκης της παραχώρησης. Απλά ο υφυπουργός πονάει τον αθλητισμό στην περιφέρεια και κάνει την καρδιά κόμπο και χαρίζει διάφορα υλικά! Το πόσο κοστίζει το ξήλωμα, η μεταφορά και η συναρμολόγηση να μην του δίνουμε και μεγάλη σημασία!

❖ Η ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ…
«Από το σπίτι της στο Παγκράτι αγναντεύει την Ακρόπολη και προετοιμάζεται για το «απρόβλεπτο». Το γράφει σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κ. Μερόπη Τζούφη, η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ έχει αρχίσει να φαντασιώνεται δεύτερη φορά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ λέω να γυρίσει και από την άλλη μεριά να δει τον… τρελό, για να σχηματίσει κυβέρνηση (*τρελός=Υμηττός) όπου να ναι λόγω του θέρους επιτρέπονται τα όνειρα θερινής νυχτός! Μάλιστα, η κ. Τζούφη αναρωτιέται πότε θα εκδηλωθεί δυσαρέσκεια!

❁ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ…
Κατάθλιψη βαρεία έχουν προκαλέσει στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ οι δηλώσεις Κυριάκου για το μαύρο 2015 που προέκυψε ΠΦΑ, που λίγο έλειψε να ανεβαίνουν στην Ακρόπολη και να πέφτουν στο κενό από αγανάκτηση! Αυτό έκανε τον Αλέξη να φορέσει ένα σακάκι παραλλαγής πρώτη φορά τέτοιο πράμα, και να βάζει τα τρόλια να βρίζουν τον πρωθυπουργό που είχε την αναίδεια να πάει στα Χανιά να ρίξει τρισάγιο στο μνήμα των γονιών του.

■ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ  ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ!
Κι όσο το απρόσμενο αργεί, τόσο η Μερόπη θα μένει με το βλέμμα καρφωμένο στον Παρθενώνα κι ένας λόξιγκας θα πιάνει Ικτίνο και Καλλικράτη! «Απρόσμενο» λίγο δύσκολο με την ΝΔ να προηγείται 17,5 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ που έσπασε το φράγμα των 20 μονάδων και κατέβηκε στο 19%, ενώ στην εκτίμηση των πολιτικών ο Τσίπρας έρχεται τρίτος και καταϊδρωμένος πίσω από την Φώφη! Καλύτερα λοιπόν να σκέφτεται το αναμενόμενο κι ανάλογα να πορευτεί η κ. Βουλεύτρια!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.