ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΠΛΑΝΗ…
«Πλανάσαι πλάνην οικτρά ότι αυτό το σχήμα του προεδρείου θα είναι έτσι όπως πρόσφατα διαμορφώθηκε», μου είπε στελέχατο που διάβασε τις «αναλύσεις» που έκαναν μετά την παραίτηση του κ. Παργανά για λόγους ευθιξίας. «Είτε κριθεί άκυρη είτε όχι η εκλογή έτσι όπως έγινε τον Οκτώβριο που λήγει η θητεία και του προεδρείου θα πάμε σε εκλογές με κάλπες κι εκεί θέλω να καταμετρήσεις τα ναι και τα όχι στην Σταυρούλα» μου είπε και εννοούσε ότι αν και Καχριμανικός, δεν πρόκειται να υπακούσει. «Η κάλπη είναι γκαστρωμένη και δεν ξέρεις τι θα βγάλει», μου είπε ξεχνώντας ότι εδώ και πολλά χρόνια κι από τότε που ο Καχριμάνης βγήκε στο γκουρμπέτι η επιστήμη γνωρίζει το φύλο του εμβρύου! Μη ρωτήσει κανείς ποιος είναι ο «αντάρτης» γιατί ορκίστηκα να κρατήσω μυστικό!

Η Λ. ΝΙΑΡΧΟΥ…
Προχωρά η κατασκευή της Νιάρχου και όσο αυτή παίρνει σάρκα και οστά τόσο κάποιοι «παρόδιοι» εντείνουν τις αντιΝιαρχικές αντιρρήσεις! Αυτό το έργο που άρχισε πρέπει και θα τελειώσει προς όφελος χιλιάδων ανθρώπων, όχι μόνο της Ηπείρου, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας που έχουν σχέση είτε με το Πανεπιστήμιο είτε με το Νοσοκομείο. Δεν φταίνε όλοι εκείνοι που μερίμνησαν για να γίνει αυτό το μεγάλο έργο, αλλά εκείνοι, οι λίγοι, που κάποτε αψήφησαν νόμους και προφήτες κι έκτιζαν καταμεσής της οδού Πανεπιστημίου – λεωφόρου Νιάρχου σήμερα. Τα γράφαμε και προειδοποιούσαμε τότε, αλλά κάποιοι «μπαρμπάδες» στην Κορώνη, ΠΑΣΟΚ κυρίως είχαν αυτιά βουλωμένα.

❁ ΑΜΠΟΛΙΑΣΤΟΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘ!
Ανεμβολίαστη η συντριπτική πλειοψηφία όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ όλων των νοσοκομείων όλης της χώρας! Το λένε οι ειδικοί που έχουν τα στοιχεία στα χέρια τους και οι γιατροί που βρίσκονται σ’ αυτό το πόστο και προσπαθούν να τους κρατήσουν στη ζωή.

■ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!
Είναι από κείνους που έχουν περίεργη άποψη για την χρησιμότητα του εμβολιασμού και πολλές φορές είναι απ’ αυτούς που σηκώνουν σημαία αντίστασης κατά του εμβολιασμού που… αλλάζει το DNA του ανθρώπου. Μάλιστα, κάποιοι, οι περισσότεροι, γίνονται διαπρύσιοι κήρυκες παραδίδοντας μαθήματα στις πλατείες, στις λαϊκές, στις εκκλησίες κλπ. Κάποιοι άλλοι δε, όταν γλυτώσουν τα χειρότερα, τα γυρίζουν και ευχαριστούν από καρδιάς το υγειονομικό δυναμικό που τους γλύτωσε από του χάρου τα δόντια!

❖ ΤΑ ΤΣΙΠΑΚΙΑ…
Ο καθένας μας στον περίγυρό του συναντά τέτοιου είδους χαρακτήρες απροσκύνητους στον Μπιλ Γκέϊτς που τον «υπακούνε» πιστά οι πρωθυπουργοί και οι άλλοι ηγέτες όλων των χωρών και φτάνει ένας εμβολιασμός να βάλει τον διάβολο μέσα τους σε στυλ τσιπάκι! Αυτός ο διάβολος διαμορφώνει χαρακτήρες που στο μέλλον θα είναι «yes man» και θα τον υπηρετούν πιστά!

❁ ΚΑΠΟΙΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ…
Τα έλεγαν και κάτι ιερείς και δεσποτάδες όλα αυτά τα περί διαβόλου, αλλά όταν ήλθε η σειρά τους να μπουν στις ΜΕΘ για μερικές ανάσες οξυγόνου είπαν το δεσπότη… Παναγιώτη και επικαλούνταν την εξ ουρανού βοήθεια για να την βγάλουν καθαρή!

■ Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ…
Μην φοράτε μάσκες κι ελάτε όπως είστε έλεγε ιερέας στο Αγρίνιο. Οι μάσκες και τα εμβόλια και τα τεστ είναι δουλειές του διαβόλου. Έλα όμως που ο διάβολος που είχε μπει μέσα του τον έστειλε στο νοσοκομείο εξαιτίας του διαβολοκορωνοϊού! Τον λυπήθηκε όμως ο Θεός και αφού τον δοκίμασε, τον κατέστησε παράδειγμα προς αποφυγή και ο ίδιος κατέστη πολέμιος του κορωνοϊού λέγοντας πως τελικά δεν αστειεύεται!

❖ ΟΙ ΔΟΜΕΣ…
Φόρτωσαν οι δομές προσφύγων στον Κατσικά αλλά και άλλες δομές στο νομό με αποτέλεσμα να φτάσουν στα ύψη τα κρούσματα. Φτάσαμε τα 69 την περασμένη εβδομάδα και είμαστε ένα βήμα πριν το βαθύ κόκκινο με ό,τι σημαίνει αυτό για όλους μας που κατοικούμε σ’ αυτό το διαμέρισμα. Κάποιοι δεν εννοούν να συμπεριφέρονται υπεύθυνα και μπαίνει όλος ο πληθυσμός στο ίδιο τσουβάλι. Μην αγανακτούν και πάλι αν γίνει καμιά στραβή και ξαναρχίσουμε να στέλνουμε sms για να ξεπορτίζουμε.

❁ Η ΕΠΙΛΟΓΗ…
Ήταν επιλογή Κοτζιά να οριστεί υπεύθυνη του Ζαππείου κληροδοτήματος και ακόμη είναι εκεί να διαφεντεύει ξεσηκώνοντας θύελλες σε Ηπειρώτες – Μακεδόνες – Θράκες κλπ. Μάλιστα, επί ημερών της έλεγε να αλλάξει χαρακτήρα το Ζάππειο για να περάσει σε αλλότριους σκοπούς από κείνους που οι Ηπειρώτες αδελφοί Ζάππα (από Β’ Ήπειρο) διέθεσαν τις περιουσίες τους για να ενισχύσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896!

■ Ο ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ…
Το τι εστί Κοτζιάς για την Ελληνική πολιτική σκηνή είναι γνωστό και κάθε αναφορά περιττεύει. Ήταν ο πρωτομάστορας του ξεπουλήματος της Μακεδονίας με αντίτιμο μια γραβάτα του Ζάεφ στον Τσίπρα! Άφησε όμως παρακαταθήκη σε πολλά άλλα σημεία της χώρας όπως στο Ζάππειο που έχει στείλει στα κάγκελα την Πανηπειρωτική, η οποία δεν εννοεί να αποδεχτεί ν’ αλλάξει χρήση ή να δοθεί προίκα σε επιτήδειους που δεν χαμπαριάζουν από πατριωτικές ευαισθησίες.

❖ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ…
Αν ξεκινήσει κανείς από Καλλιμάρμαρο, περάσει στο Ζάππειο, από κει λίγο πιο πάνω στην Ριζάρη, στο Σύνταγμα, στην Σίνα, πάει προς Πολυτεχνείο, στα Εξάρχεια θα βρει μπροστά του Ηπειρώτες ευεργέτες που στέρεψαν την ζωή τους για να ενισχύσουν το Ελληνικό κράτος μετά την τουρκοκρατία. Αυτούς τους Ευεργέτες και εκατοντάδες άλλους Ηπειρώτες εμείς οι νεοέλληνες κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κακοποιούμε τις θελήσεις και τη μνήμη τους. Από τους 25 Εθνικούς Ευεργέτες οι 19 ήταν Ηπειρώτες! Ακούει κανείς;

❁ ΑΔΙΚΗ ΖΩΗ!
Άδικη που είναι η ζωή πολλές φορές που άλλους τους έχει στα ψηλά κι άλλους του πεταμού. 30 διαμερίσματα ο σύντροφος Παπαδημούλης και σχεδόν άστεγος ο Νίκος Παππάς, ο οποίος ως τέτοιος κοιμούνταν στο σπίτι του Καλογρίτσα! Τα λέει αυτά ο ίδιος ο σύντροφος ιδιοκτήτης βοσκοτοπίων που ήθελε να γίνει καναλάρχης για να φτιάξει ΣΥΡΙΖοκάναλο να έχει να πορεύεται η παρέα που ανακάλυψε το Μαξίμου και πίστευε ότι θα κρατήσει αιώνια η κολώνια της εξουσίας!

■ Η ΚΑΦΕΤΖΟΥ…
«Εκεί στο σπίτι έκανε και γνωριμίες με μία καφετζού Βουλγάρα, είπε ο βοσκοτοπάρχης και υπογράμμισε την αξία αυτής της γνωριμίας. Προφανώς η Βουλγαρία έλεγε τον καφέ στον υπουργό λέγοντάς του «μεγάλη πόρτα θα διαβείς λεβέντη μου»! Να δείτε που βγαίνει αυτή η πρόγνωση και οσονούπω δεν θα την γλυτώσει την «μεγάλη πόρτα»!

❖ «ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ»!
«Εσύ βούλωσό το. Με τα λεφτά μου έγινες εσύ βουλευτής και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση», είπε ο Καλογρίτσας στον Σφακιακό πρώην υπουργό Υγείας, κάποιον Πολάκη, αν έχετε ακουστά. «Τα έστελνα και στο ράδιο του ΣΥΡΙΖΑ με κάτι παιδιά» συνέχισε ο πρώην σύντροφος – κολλητάρι τους που δεν φαίνεται να τα θυμάμαι όλα λόγω σακχάρου!

❁ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ!..
Όμως ποιος ήταν διευθυντής στο ράδιο Κόκκινο μαγαζί ΣΥΡΙΖΑ; Μα ο περιβόητος Αρβανίτης ο άμεμπτος και πελώριος δημοσιογράφος νύν ευρωβουλευτής, ο οποίος για να φτάσει ψηλά είχε χαρακτηρίσει μ…..κα τον τότε πρωθυπουργό Α. Σαμαρά. Αυτός ο Αρβανίτης, από ότι λέει ο Καλογρίτσας, ενισχύονταν για να ασκεί ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία!

■ ΑΛΑ ΚΟΣΚΩΤΑ!
Σε κάτι από σκάνδαλο Κοσκωτά εξελίσσεται η υπόθεση Καλογρίτσα. Και τότε το σύστημα ΠΑΣΟΚ ήθελε ένα πρόθυμο μπροστινό για ν’ ασχοληθεί με τον τύπο και αυτόν τον βρήκε στο πρόσωπο του Γ. Κοσκωτά, ο οποίος από υπάλληλος της τράπεζας Κρήτης έγινε ιδιοκτήτης. Τότε ήταν τα πάμπερς, σήμερα είναι τα βοσκοτόπια και οι άδειες οι τηλεοπτικές!

❖ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ…
Φίλος και σύντροφος ο Καλογρίτσας αποφάσισε να εμπλακεί σ’ ένα χώρο που δεν ήταν γνώριμός του. Ήθελε όμως να βοηθήσει του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά τώρα τους ξερνάει. Και τους λούζει μ’ εκείνους να υποστηρίζουν ότι έχει ξηρασία! Τρελός είναι, ό,τι θέλει λέει, λένε οι Πολάκηδες που δόξα τον γιαραμπή, διαθέτει το μαγαζί!

❁ ΤΟΤΕ ΠΑΜΠΕΡΣ!
Ήταν Ιούνιος του 2000 όταν επισκέφτηκα στις φυλακές τον Γ. Κοσκωτά στον Κορυδαλλό. Ήταν στην γυναικεία πτέρυγα το κελί του, εκεί που παλιά «φιλοξενούνταν» οι Απριλιανοί από τους οποίους μόνο ο Ντερτιλής και ο Δ. Ιωαννίδης είχαν απομείνει. Κάναμε μία ώρα κουβέντα με τον Κοσκωτά, ο οποίος μου δήλωσε ότι το μεγάλο του αμάρτημα ήταν που ενεπλάκη στα ΜΜΕ. (24 ώρες ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ). «Αν δεν είχα εμπλακεί θα είχα γλιτώσει τα πάντα», μου είπε με πικρό παράπονο. Ήταν όμως ένθερμος υποστηρικτής του Ολυμπιακού του οποίου τότε δήλωνε ιδιοκτήτης του κατέχοντος το πλειοψηφικό πακέτο.

■ ΤΟ ΚΑΡΦΙ…
Τότε Κοσκωτιάδα, τώρα Καλογριτσιάδα. Τότε πάμπερς, τώρα βοσκοτόπια και 3 εκατομμύρια ευρώ που ψάχνουν ιδιοκτήτη. Μητσοτάκης τότε, Μητσοτάκης και τώρα αλλά με το καρφί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ Καλογρίτσας που ήταν ο εθνικός εργολάβος. Όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ο μάρτυρας είναι για δέσιμο ενώ οι πολιτικοί λουλούδια! Το σήριαλ συνεχίζεται και ο Παππάς ψάχνει θέση για πτήση στο διάστημα ως καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός! 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.