ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η «ΣΧΕΔΙΑ»…
Με τα τεκταινόμενα στην «ΣΧΕΔΙΑ» είχε ασχοληθεί προ πολλού η στήλη φέρνοντας στο φως το όλο σκηνικό που είχε στηθεί εδώ και δύο δεκαετίες. Το ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να αλλάξουν πρόσωπα και καταστάσεις είναι εκ των ουκ άνευ. Το ζήτημα είναι αν αυτά που γίνονται έχουν πολιτικές και κομματικές προεκτάσεις, κάτι που θα είναι επώδυνο για όλους τους οφελούμενους από την συγκεκριμένη δομή.

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ…
Διάβασα με προσοχή το εξώδικο απολογία του επι δεκαετίες στελέχους της «ΣΧΕΔΙΑΣ» Β. Κούτρα και καθόλου σοφότερος δεν έγινα. Αυτή η εμμονή του να προσφέρει υπηρεσίες με το αζημίωτο μας παραπέμπει αλλού και δεν μας πείθει ότι είναι και αναντικατάστατος.

ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ…
Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο με τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ να είναι υπέρμαχος του, αν κατάλαβα καλά, πανεπιστημιακού κ. Κούτρα και λιγότερο του παροχέα υπηρεσίων στη «ΣΧΕΔΙΑ» της οποίας ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στο Δ.Σ. μαζί με Περιφέρεια - Μητρόπολη κλπ. Η τόση στήριξη σε μία τέτοια υπόθεση – καθεστώς είναι ανεξήγητη. Δυστυχώς, μία απλή υπόθεση γίνεται περίπλοκη και οδηγείται στα δικαστήρια για να αποκατασταθεί η τάξη!

ΘΕΡΑΠΕΙΑ…
Το εξώδικο προς την εφημερίδα δεν θεραπεύει κάθε «παθογένεια», που προέρχεται από την λειτουργία – καθεστώς του παρελθόντος. Η εφημερίδα απλά ως είχε καθήκον έφερε στο φως της δημοσιότητας ως όφειλε το θέμα και φυσικά όχι από εμπάθεια όπως ακούστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Δεν φταίει ο γιατρός όταν κάνει διάγνωση καρκίνου αλλά ο «ασθενής» που άφησε τον χρόνο να περνά χωρίς να ενδιαφέρεται για την υγεία του! Το ξέρουν πολύ καλά αυτό οι γιατροί, οι οποίοι ορισμένες φορές από άλλα πόστα καλούνται να θεραπεύσουν εκτός από την νόσον και πάσαν μ…ια!

ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ…
Από την πλευρά του προέδρου του Δ.Σ. της «ΣΧΕΔΙΑΣ» αυτά τα παραιτούμαι – ξαναπαραιτούμαι δίνουν λάθος μηνύματα προς πάσαν κατεύθυνση, κάτι που βάζει βούτυρο στο ψωμί των «αντιφρονούντων» εντός κι εκτός της δομής. Είναι γνωστή η διαμάχη ετών η οποία έχει φτάσει στα άκρα και δυστυχώς φτάνει τώρα στις δικαστικές αίθουσες για να περάσει αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να υπάρξουν αποφάσεις που να φέρνουν ισορροπίες.

❁ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ!
Είστε η παράταξη της κωλοτούμπας! Μην πιάνεις στο στόμα σου τον Κολοκοτρώνη και τον Μακρυγιάννη και οποιονδήποτε άλλο απροσκύνητο ήρωα της επανάστασης. Όταν πιάνετε τα ονόματά τους να ξεπλένετε πολύ καλά το στόμα σας! Αλλιώς δεν σας ξεπλένει τίποτα και κανείς! Είναι η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον «ήρωα» των Σφακιών Παύλο Πολάκη που την είδε συνεχιστής αυτών των ηρώων! Κάτι σαν εκείνο που έλεγε ο μακαρίτης ο Χαρίλαος Τσόγκας: Εκεί που κατουρούσαν οι ήρωες φύτρωσαν κάτι τέτοιοι ήρωες! Το έλεγε για κάτι ψευτοΣουλιώτες ο αείμνηστος Χαρίλαος, αλλά δένει απόλυτα για τον απόγονο συνεχιστή Π. Πολάκη.

■ ΨΩΜΙ ΚΙ’ ΑΛΑΤΙ!..
Για να τα λέει αυτά η συντρόφισσα Ζωή κάτι ξέρει και μάλιστα έχει φάει ψωμί κι’ αλάτι με τους Τσιπροπολάκηδες. Αφήνω απ’ έξω τον Καρανίκα, διότι ο ίδιος πρέπει να τους κούνησε μαντήλι από τον Ιούλιο του 2019, όταν έγινε η καταστροφή του Αλέξη στα στενά μεταξύ Κυψέλης – Μαξίμου – Σουνίου!.

❖ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ…
«Τι σχέση μπορεί να έχουν οι Πολάκηδες, και οι Τσιπραίοι με τους επαναστάτες; Οι πρώτοι τα ξεπουλήσουν όλα μέσω μνημονίων, λιμάνια, αεροδρόμια, έκανε πλειστηριασμούς στις κατοικίες, έφερε αστυνομική βία, έδειρε συνταξιούχους για να μη πλησιάσουν στο Μαξίμου. Είναι μια παράταξη Ζόμπι», είπε η κυρά Ζωή, η οποία τους ξέρει από την ορθή και την ανάποδη.

❁ ΟΝΕΙΡΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ!
Ούτε εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει τέτοιους χαρακτηρισμούς για το ΣΥΡΙΖΟμάνι το οποίο ονειρεύεται επιστροφή στο Μαξίμου με τα μυαλά που κουβαλάει. Αν οι δικοί τους τα λένε αυτά, εμείς οι υπόλοιποι που δεν είμαστε Πολάκηδες τι πρέπει να πούμε;

■ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ…
Ο ίδιος ο Τσίπρας κάνοντας την ανάγκη φιλότιμο πήγε να διορθώσει τον Πολάκη για τις ύβρεις ενάντια στην ΝΔ, την οποία χαρακτήρισε ως παράταξη δοσιλόγων, λέγοντας πως δεν είναι τέτοια παράταξη! Δεν είχε τα κάκαλα όμως να τον στείλει για βρούβες για ν’ αποδείξει ότι δεν είναι ίδιος! Η απάντηση στον πρώην Πρωθυπουργό ήλθε από τον ίδιο κανακάρη του τον Πολάκη, ο οποίος τον γράφει κανονικά εκεί που δεν πιάνει μπογιά!

❖ ΟΜΕΡ… ΒΡΥΩΝΗΣ!
Κρατά για πάρτη του τους ήρωες Κολοκοτρώνη – Μακρυγιάννη – Βελουχιώτη και χαρίζει στην ΝΔ τον «ήρωα» τον «Ομέρ» Βρυώνη ο Πολάκης! Εστί δε Βρυώνης ο ιδιοκτήτης του καναλιού που φιλοξενεί τον πρώην μάνατζερ της Τζούλιας, που ήταν ο ιδιοκτήτης του σημερινού OPEN του Σαββίδη ο οποίος είχε ορκιστεί ότι δεν θα μπει ποτέ στο Μαξίμου ο Κυριάκος!

❁ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ…
Ήταν ο ίδιος ο Σαββίδης ο οποίος στη διανομή των τηλεοπτικών αδειών δήλωνε ανερυθρίαστα ότι ήταν ο λαγός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ! Ακόμη ο Βρυώνης ήταν το χαϊδεμένο παιδί του Αντρέα που είχε αναλάβει πριν το 1981 όλη την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο πλευρό του! Για όσους θυμούνται…
■ Η… ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ!
Το υπενθυμίζω. Μιλούσε για το Βορειοηπειρωτικό σε αμφιθέατρο ιατρικής στο Γουδή στην Αθήνα ο μακαριστός Σεβαστιανός σε πολυπληθές φοιτητικό κοινό την περίοδο της ΠΑΣΟκοκρατίας. Κάποια στιγμή εμφανίζονται ΚΝίτες και μεταξύ αυτών, ο Παυλάρας από τα Σφατσιά για να πουλήσει χοτζοφιλιές. Ποιος είδε το θεό και δεν φοβήθηκε. Αυτός ο ντελικανής και ψευτόμαγκας έτυχε της ανάλογης «περιποίησης», κάτι που τον κυνηγά μέχρι σήμερα! Πήγαινε γυρεύοντας από τότε και σήμερα εκ του ασφαλούς παριστάνει τον… απόγονο του Κολοκοτρώνη και ξεσπά ακόμη και στο αφεντικό του από τα Τζουμέρκα!

❖ ΦΟΥΡΘΙΩΤΙΑΔΑ!
Ήταν να το ζήσουμε κι’ αυτό! Ένας Μένιος Φουρθιώτης που από μάνατζερ της γνωστής «αγωνίστριας» Τζούλιας πέρασε σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε τηλεοπτικό κανάλι πλην Σαββίδη εποχής για να καταλήξει τηλεπερσόνα σε ανάλογο κανάλι του «Ομέρ Βρυώνη» έγινε το πρόσωπο της ημέρας για πολλούς και διάφορους λόγους!

❁ Ο ΚΥΡ ΜΕΝΙΟΣ…
Αυτός λοιπόν ο κυρ Μένιος απασχόλησε την κοινή γνώμη και δη την γνώμη τη Βαξεβανιάδας φυλής επειδή η φρουρά του αποτελείται από αστυνομικούς και περιπολικά με το πρόσχημα του κινδύνου της σωματικής του ακεραιότητας! Αυτή η είδηση πήρε διαστάσεις για να φτάσει μέχρι τ’ αυτιά του πρώην υπουργού Γιάννη Βρούτση, ο οποίος φαίνεται να χρέωσε την απώλεια του υπουργικού θώκου στον θυμό του Μένιου επειδή του είχε περικόψει τεράστιες ψεύτικες αποζημιώσεις!

■ ΤΑ ΚΟΛΠΑ…
Αυτά «τ’ άλλα κόλπα» του Μένιου σε συνεργασία με την εξουσία, πρώην και νυν, έβγαλαν στα κάγκελα τους απανταχού Βαξεβάνηδες σε αγαστή συνεργασία με τους Πολάκηδες που μπήκαν στα μετερίζια κι άρχισαν τους μπαρουτοπυροβολισμούς κι όποιον πετύχουν. Μόνο που κανένας δεν μπήκε στον κόπο να κάνει μία ρημαδοενημέρωση για το ποια περίοδο είχε δημιουργηθεί φράχτης γύρω από τον προστάτη – Μάναντζερ της Τζούλιας. Ας ρωτήσουν τον Τόσκα! Κάτι θα ξέρει. Πόσα χρόνια άραγε ο Μένιος είχε «μάνατζερ»;

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.