ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ… ΗΡΩΕΣ!
Με την δική του ματιά είδε ως ήρωες του ’21 σύγχρονους Έλληνες πολιτικούς με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως Καποδίστρια περιστοιχιζόμενο από άλλους ευρωπαίους ηγέτες, Αθηναϊκό έντυπο συμφερόντων Μαρινάκη. Αυτό το εξώφυλλο, το οποίο απεσύρθη εσπευσμένα, παρουσιάζει ως Μπουμπουλίνα την γνωστή Γιάννα, πρώην ΝΔ, πρώην ΣΥΡΙΖΑ, τώρα αρχηγός του εορτασμού των 200 ετών από την απελευθέρωση από την Τουρκία!

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ!
Την Γιάννα ρε παιδιά; Τόση απαξίωση της ηρωίδας Λασκαρίνας που ξεπούλησε όλη της την περιουσία για την ενίσχυση του αγώνα και πέθανε πάμπτωχη; Τι κοινό είχαν αυτές οι δύο γυναίκες; Τόση έλλειψη φαντασίας και τόση ύβρις προς τις γυναίκες «άντρισσες» που τα έδωσαν όλα στον εθνικό αγώνα σε αντίθεση με εκείνη που μία λιποθυμία στο πατριαρχείο την ανέβασε στα παλάτια της εξουσίας και την έμπασε στο οικονομικό κατεστημένο.

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ…
Ενοχλήθηκαν όμως οι αριστεροακροδεξιούληδες από την φωτογραφία του Κυριάκου στο εξώφυλλο του περιοδικού και άνοιξαν τους οχετούς Βαξεβάνη και της παρέας τους. Οι ίδιοι άνθρωποι όμως τον Μάρτιο του 2015 λανσάριζαν τον Αλέξη Τσίπρα ως Θεόδωρο Κολοκοτρώνη με περικεφαλαία ο οποίος ως νέος Τουρκοφάγος άλωσε την εξουσία γκρεμίζοντας το κάστρο της δεξιάς, δηλαδή την κυβέρνηση ΣαμαροΒενιζέλου!

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ…
Διακόσια χρόνια πέρασαν από τότε που μία δράκα Ελλήνων ξεσηκώθηκαν ενάντια στην τυραννία τεσσάρων αιώνων. Χρέος μας όλων να σκύψουμε το κεφάλι σαν ελάχιστη κίνηση σεβασμού σ’ εκείνους τους επώνυμους και ανώνυμους που θυσιάστηκαν για την δική μας πολυτέλεια στην ελευθερία. Χρέος μας όλων να γονατίσουμε στην ιστορία που έγραψαν με την δράση τους και τις ζωές τους χιλιάδες Ελλήνων που μέτρησαν την δική τους σκιά και της έβγαλαν μεγαλύτερη από το μπόι τους και κυρίως από το μπόι των Τούρκων και έκαναν αυτό το έπος για το οποίο οι δάφνες δόξας ήταν το τεράστιο κέρδος. Σ’ αυτούς όλους οφείλουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για αύριο που είναι διπλή γιορτή, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ!

❁ ΑΛΓΕΙΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ!
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στον κτηνοτροφικό κόσμο των Ιωαννίνων η συνέντευξη που παραχώρησε σε αγροτικού περιεχομένου εφημερίδα ο πρόεδρος της πρώην ΕΑΣΙ και νυν. Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού (ΓΑΣ) Θεοφάνης Λιούρης και ο σύμβουλος της ομάδας παραγωγών πρώην εργαζόμενος στην ΔΩΔΩΝΗ κ. Βούλγαρης.
 ■ Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ…
Με όσα είπαν οι δύο «συνεταιριστές» μας θύμισαν την ρήση «ουδείς πιο αχάριστος των ευεργετηθέντων», αφού στις συνεντεύξεις τους καταφέρονται κατά της εταιρείας η οποία τους στήριξε όσο κανείς άλλος και μάλιστα στα πολύ δύσκολα! Να σημειωθεί ότι η ΕΝΩΣΗ είναι ακόμη μέτοχος στην ΔΩΔΩΝΗ τιμής ένεκεν με ποσοστό 1%, καθότι το μεγάλο ποσοστό που κατείχε το αγόρασε η νέα ιδιοκτησία της Ηπειρωτικής Γαλακτοβιομηχανίας βγάζοντάς την από το οικονομικό αδιέξοδο που είχε περιέλθει, ενώ θα μπορούσε τότε μάλιστα να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να μείνει με τα υψηλότατα χρέη της η ΕΝΩΣΗ!
 ❖ ΟΙ ΥΜΝΟΙ…
Αντί, λοιπόν, να υποστηρίξουν τις ντόπιες δικές μας μεγάλες και μικρές, επιχειρήσεις εξυμνούν μια άλλη, η οποία ούτε που τους ήξερε, ούτε που τους στήριξε ποτέ και το βέβαιον είναι ότι κάποια στιγμή θα τους εγκαταλείψει. Με τέτοιες συμπεριφορές που δείχνουν όλοι τους δεν αντιλαμβάνονται τι αποτελέσματα θα έχουμε σαν κτηνοτροφική περιοχή στο μέλλον. Έρχεται γάντι η άλλη ρήση που λέει ο λαός μας ότι «έδωσαν κλωτσιά και έχυσαν την καρδάρα με το γάλα»!
 
❁ Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ!!!
Από την άλλη μεριά, η συγκίνηση της Θεσσαλικής εταιρείας για το Ηπειρωτικό γάλα πολύ όψιμη είναι αφού μέχρι τον περιορισμό του εισαγόμενου και Ελληνοποιημένου γάλακτος βολεύονταν μία χαρά από Γαλλία, Βουλγαρία και λοιπές Βαλκανικές χώρες. Η σύσταση της Διεπαγγελματικής έσφιξε κ….ους και φυσικά τα γάλατα και νάτους τώρα να κάνουν επίθεση φιλίας στην Ήπειρο βρίσκοντας μάλιστα προθύμους ακόμη και συνεταίρους της ντόπιας – Ηπειρωτικής Γαλακτοβιομηχανίας!
 
■ Η ΣΕΜΠΡΙΑ…
Με τη σεμπριά της ΕΝΩΣΗΣ υπό την νέα ηγεσία αλλά και με την συμμετοχή πρώην «τρόφιμου» της ΔΩΔΩΝΗΣ. Εκείνο που επιτυγχάνεται είναι η προσωρινή συνεργασία παρασύροντας τους ολίγους ευκολόπιστους κτηνοτρόφους να «στρατευτούν» μ’ εκείνους που την ανάγκη φιλότιμο εποίησαν και έδειξαν ότι νοιάζονται για τους Ηπειρώτες κτηνοτρόφους οι οποίοι από το 1967 έχουν βρει το δικό τους «λιμάνι» και απολαμβάνουν τους κόπους τους ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.
 
❖ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ…
Φαίνεται πως δεν έμαθαν, δεν άκουσαν οι λίγοι, ευτυχώς, οι κτηνοτρόφοι ότι ο δικός τους κόπος θ’ αποτελέσει το άλλοθι για νομιμοποίηση του εισαγόμενου γάλακτος, με ότι αυτό σημαίνει για το παραγόμενο προϊόν, το οποίο μέχρι πρότινος βαπτίζονταν προϊόν προέλευσης ΠΟΠ!
 ❁ Η ΠΙΚΡΑ…
Παρακολούθησα συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΔΩΔΩΝΗΣ Γ. Βιτάλη στην τηλεόραση ΒΗΜΑ και στον Π. Μπούρχα και είδα μία πίκρα να βγαίνει από τα χείλη του για το σύστημα που εξακολουθεί να επικρατεί με την υπόθεση «γάλα» στην χώρα μας. Δεν άφησε κανένα έξω από το κάδρο των ευθυνών και κυρίως τους αρμόδιους υπουργούς που έχουν τη ευθύνη της προστασίας του κτηνοτροφικού κόσμου όλης της χώρας. Γράφω ολόκληρης της χώρας διότι ο κ. Βιτάλης ως πρόεδρος της Διεπαγγελματικής έχει βάλει στοίχημα να βάλει τάξη σε ένα χώρο που τον λυμαίνονται οι επιτήδειοι.
 ■ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ…
Θυμάμαι τους αγώνες που έκανε η ΕΑΣΙ παλιά για την ΔΩΔΩΝΗ, η οποία ως συνεταιριστική επιχείρηση ήταν του τύπου «βάλε φέσια και βλέπουμε». Μέχρι που ήλθε το πλήρωμα του χρόνου κι’ αυτό το αγροτοσυνδικαλιστικό «κίνημα» ξέφτισε και βεβαίως άλλαξε χέρια, ευτυχώς, βάζοντας μάλιστα το τίμημα της εξαγοράς η ίδια. Μέχρι που πούλησε και το δικό της μερίδιο ώστε να ξεχρεωθεί, για να έλθουν τώρα να γίνουν οι εχθροί της!
❖ ΛΙΓΟΙ…
Ευτυχώς είναι πολύ λίγοι εκείνοι οι κτηνοτρόφοι που ενέδωσαν τα σαλπίσματα των σειρήνων της Θεσσαλίας με την προτροπή της ηγεσίας της ΕΝΩΣΗΣ, οι οποίοι κάποια στιγμή θα ανακαλύψουν τον εμπαιγμό και ο φόβος είναι μήπως θα είναι αργά. Όμως, σαν πράξη καταγράφεται διότι λίγα αργύρια παραπάνω δεν νομίζει κανείς ότι θα φέρουν τον παράδεισο που είναι το τυρί στη φάκα!
 ❁ ΟΙ ΜΕΤΑΠΡΑΤΕΣ…
Για να τελειώνουμε μ’ αυτούς τους σκιτζήδες τους όψιμους ευαίσθητους μεταπράτες γάλακτος, τους πληροφορούμε ότι το παραγόμενο προϊόν από την πρόσμειξη γάλακτος ελληνικού πρόβειου – γίδινου σε αναλογία 70% - 30% ονομάζεται φέτα και είναι αυτό που έχει χαρακτηριστεί ΠΟΠ. Ό,τι άλλο είναι σκέτη απάτη και επιτέλους, το αρμόδιο υπουργείο βρίσκεται σε δρόμο αποκάλυψης της απάτης μέσω ιχνηλάτησης των εξαγωγών που πουλάνε το λευκό τυρί ως φέτα και που είναι προϊόν αγελαδινού γάλακτος!
 ■ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ…
Τα καλά μαντάτα αναμένονται από την Γερμανία όπου έχουν γεμίσει με λευκά τυριά μετονομασθέντα σε ΦΕΤΑ! Βάπτισαν το αγελαδινό γάλα πρόβειο και γίδινο και το πασάρισαν στους «χαζοΓερμανούς» οι οποίοι μόνο τέτοιοι δεν είναι! Όμως κάποιοι κτηνοτρόφοι στην Ελλάδα και στην Ήπειρο κινδυνεύουν να μείνουν με τα καρδάρια στα χέρια επειδή οι σειρήνες κατά Τρίκαλα μεριά τους τραγούδησαν σε σκοπούς Ολύμπου, κατοικίας των Θεών!
 ❖ ΚΑΛΩΣΤΟΝΕ!..
Τον θυμόσαστε; Λουράντος το όνομά του. Ήταν αυτός ο φαρμακοποιός που το 2015 μετέτρεψε (με τον νου του) 13.000 φαρμακεία σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ για να πολεμήσουν την τότε κυβέρνηση του Α. Σαμαρά. Μέσα σε μία βραδιά ο δεξιός Λουράντος έπεσε στην αγκαλιά των Πολάκηδων σηκώνοντας την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ για να εκδικηθεί την ΝΔ!
❁ ΕΣΚΑΣΕ ΜΥΤΗ!
Τα χρόνια πέρασαν και νάτον τον σύντροφο Λουράντο να σκάει μύτη παριστάνοντας εκ νέου τον επαναστάτη εναντίον του Κυριάκου αυτή τη φορά, με αφορμή την ανακοίνωση της κυβέρνησης για δωρεάν προμήθεια rapid test από όλα τα φαρμακεία της χώρας! Θα σκάσετε 15 ευρώ για να σας δίνουμε τα τεστ. Το τζάμπα πέθανε, είπε ο τζάμπα μάγκας Λουράντος για να εισπράξει τα επίχειρα από φαρμακοποιούς και πολίτες όλης της χώρας και φυσικά την ανάλογη χλεύη. Την προδοσία πολλοί ηγάπησαν τον προδότη ουδείς, σύντροφε Λουράντο. Αν το είχες ακούσει ποτέ!
 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.