ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!
Στο στόχαστρο τα Γιάννινα εξ’ αιτίας της ανακάλυψης οικονομικού εγκλήματος από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του υπουργείου οικονομικών ή των υπηρεσιών του υπουργείου Πιερρακάκη. Κοντά στις 600.000 ευρώ είχαν κάνει φτερά από τα ταμεία του κράτους επειδή ο «ξύπνιος» είχε βρει τρόπο να μπερδεύει τις υπηρεσίες και να κάνει το δικό του κομπόδεμα αφού προφανώς αυτός ήταν μάγκας!
ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ!
Ανακοινώνουν την πράξη οι υπηρεσίες αλλά δεν δίνουν ονόματα για να ξέρει και ο υπόλοιπος κόσμος ποιος πληρώνει και ποιος πιάνεται κορόιδο. Όχι πως δεν θα γίνει βούκινο στην μικρή μας πόλη, αλλά καλόν είναι να ξέρει όλος ο κόσμος ποιος και που πουλούσε υπολογιστές ή υπηρεσίες και πως αναλώθηκαν κομβικές υπηρεσίες και από κοντά και οι νταβατζίδικες υπηρεσίες οι ακριβοπληρωμένες.
 ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ…
36 επιχειρήσεις σ’ όλη την Ελλάδα 24,5 εκατ. ευρώ η φοροδιαφυγή. Γιατροί, καθαριστήρια, τουριστικά, τρόφιμα, βρίσκονται στη λίστα της φοροδιαφυγής από 2014 έως 2019. Τα περισσότερα σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Κάπου εκεί ανάμεσα σφήνα τα Γιάννινα σε ατομική επιχείρηση εμπορίας Η/Υ η οποία δεν εξέδιδε φορολογικά στοιχεία αξίας 598.000! Δηλαδή, είχαμε στον τόπο μας τέτοια επιχείρηση με τέτοιους τζίρους;

❁ ΚΑΘΕΣΤΩΣ…
Από ιδρύσεως κτηρίου Βουλής και από εμφανίσεως αυτοκινήτων στην Αθήνα η παράνομη στροφή στην Βασ. Σοφίας προς το προαύλιο είχε γίνει καθεστώς. Απλά ήταν θέμα χρόνου και τύχης να γίνει η στραβή και την πλήρωσε με την ζωή του ένα παλικάρι που ήταν καθ’ όλα νόμιμος.

■ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ!..
Όσοι από μας έχουμε κατοικοεδρεύσει και έχουμε κυκλοφορήσει στην Αθήνα βλέπαμε αυτού του είδους την κυκλοφορία και πολλές φορές στηνόμαστε στην ουρά να περάσει το βουλευτικό αυτοκίνητο εντελώς παράνομα για να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα και από κει στο προαύλιο της Βουλής για να ξεπεζέψει ο πρωθυπουργός, ο υπουργός, ο βουλευτής και οι λοιποί γραμματείς και φαρισαίοι. Οι τελευταίοι ξαφνικά από την περασμένη Παρασκευή πολλαπλασιάστηκαν σταυροκοπούμενοι εναντίον του αυθαιρετούντος αστυφύλακα – οδηγού της φρουράς επειδή ήταν στην υπηρεσία της Ντόρας.

❖ Ο ΠΟΝΟΣ…
Όλοι έπεσαν από τα σύννεφα με την «αυθαιρεσία» του συγκεκριμένου οδηγού – αστυνομικού και για λόγους αντιπολιτευτικούς άφησαν την Κουφοντινιάδα και ασχολούνται με το δυστύχημα το συγκεκριμένο. ΟΧΙ πως τους πήρε ο πόνος για τον 23χρονο, αλλά διότι έπρεπε ν’ αλλάξει η ατζέντα μετά την απόφαση του «Λουκά» να μην τους κάνει την χάρη να πεθάνει!

❁ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ!
Ο πόνος και το κλάμα από τους ψυχοπονιάρηδες της ευρύτερης αριστεράς για τον 23χρονο τεράστιος και ξεχείλισε ο αντιπολιτευτικός τύπος και το διαδίκτυο από αυτά τα συναισθήματα. Οι ίδιοι άνθρωποι ουδέποτε έριξαν ένα δάκρυ για τον Αξαρλιάν και για τους τρεις δολοφονημένους της MARFIN. Δεν αναφέρομαι στις δολοφονίες της 17Ν όπου δεν ήταν αριστερά τα θύματα!

■ ΣΤΡΟΦΗ… ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
Καθεστώς η στροφή αριστερά στο κατέβασμα της Βασ. Σοφίας προς Σύνταγμα, συνήθως με την καθοδήγηση τροχονόμου. Παρανομία δεκαετιών και κανένας δεν έβγαζε τσιμουδιά. Κάποτε θα γίνονταν αυτό που έγινε και νάμαστε τώρα να γινόμαστε μάρτυρες μία τραγωδίας μ’ ένα 23χρονο παλικάρι να πληρώνει με την ζωή του τον ζαμανφουτισμό, ακόμη και των μητέρων και πατέρων του Έθνους που καβάλα πάνε στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε…

❖ ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ…
Το κυριότερο όλων είναι ότι το αυτοκίνητο ήταν υπηρεσία της Ντόρας η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ έδωσε εντολή να… βγαίνει στους δρόμους κι όποιον πάρει ο χάρος! Λέτε και καθημερινά δεν πληρώνεται φόρος αίματος στην άσφαλτο κυρίως από δική μας απροσεξία. Τα περί «η ώρα η κακιά» είναι φθηνή δικαιολογία!

❁ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ…
Ας σταματήσει το πλιάτσικο στην μνήμη ενός νέου παιδιού του οποίου οι συγγενείς (μάνα – αδελφή) έδειξαν μία αξιοπρέπεια άνευ προηγουμένου. Η ψύχραιμη αντιμετώπιση του χαμού του παιδιού της μητέρας και του αδελφού εκ μέρους της αδελφής ας μη γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους κατσαπλιάδες που δεν σεβάστηκαν την μνήμη του παλικαριού που πλήρωσε με τη ζωή του μια καθεστωτική συνήθεια ολόκληρων δεκαετιών.

■ ΟΙ ΑΡΧΕΣ…
Τον λόγο, για το δυστύχημα, έχουν οι ανακριτικές αρχές και η δικαιοσύνη η οποία είναι υποχρεωμένη ν’ απονείμει το δίκαιο και να καταργήσει την εγκληματική συνήθεια εισόδου στο χώρο της Βουλής. Κάποτε θα γίνονταν κάτι τέτοιο και κάποιος ή κάποιοι θα πλήρωναν με την ζωή τους ενώ κάποιοι άλλοι, της Βουλής, θα έβαζαν μυαλό. Ας ελπίσουμε ότι έτσι θα γίνει και δεν θα ξεχαστεί ποτέ η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

❖ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ…
Πόσο πλουσιότεροι σε γνώσεις και πόσο σοφότεροι γίναμε τώρα που μάθαμε ότι ο Άδωνις έγινε νονός του γιού φίλου του; Τι ήταν αυτό που επέβαλε εσπευσμένα την βάπτιση και γι’ αυτό έτρεξαν να εξασφαλίσουν άδεια από τον Χαρδαλιά για να πάνε στην εκκλησία για την τελετή έστω και σε περιορισμένο κύκλο συνδαιτημόνων.

❁ ΒΟΥΚΙΝΟ!..
Έκανε ότι έκανε, ο Άδωνις γιατί έπρεπε να το κάνει βούκινο και μια κουμπαριά να γίνει βούτυρο στο ψωμί των διάφορων «δικαστών» του πληκτρολογίου και των καναλιών της Αθήνας που έχουν ξεμείνει από θέματα λόγω κορωνοϊού; Ξέφτισε και η υπόθεση Λιγνάδη για να γίνεται κουβέντα…

■ «ΝΤΕΛΑΛΗΣ»!
Είναι υπουργός ο Άδωνις ή είναι ντελάλης που διαλαλεί πραμάτειες όπως την παλιό καιρό; Υπάρχουν και σοβαρά θέματα ν’ ασχοληθεί ο τύπος μαζί του όπως είναι το Ελληνικό στο οποίο οι μπουλντόζες θα έπιαναν δουλειά πριν τον 15Αυγουστο του 2019! Γιατί έπρεπε να ξέρουμε εμείς όλοι ότι έγινε ο Άδωνις νονός και η Ευγενία νονά; Δεν λυπήθηκαν τον αναδεχτό που ξεκινάει την ζωή του κρεμασμένος στα μανταλάκια;

❖ ΤΑ ΛΟΥΡΙΑ…
Πριν από κάμποσο καιρό ο Κυριάκος είχε μαζέψει τα λουριά ορισμένων φλύαρων υπουργών και στελεχών του που αντί να στρωθούν για δουλειά έπιαναν στασίδια στα τηλεοπτικά παράθυρα και έχτιζαν με λόγια το μέλλον της χώρας μας. Αφού τους έβαλε χέρι και αφού τους στοχοποίησε νόμισε ότι τα κατάφερε. Νάτος όμως ο Άδωνις με τα βαφτίσια αυτή τη φορά να διατυμπανίζει ότι έγινε νονός, κάτι που μοιάζει με το κακάρισμα της κότας όταν γεννά αυγό!

❁ Η… ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ!
Όλοι σηκώνουν τους ώμους για το πως και γιατί δόθηκε άδεια στον Άδωνι να γίνει νονός. Όμως κανείς δεν έτρεξε να τον καταδικάσει, όχι για την κουμπαριά αλλά για την «κουμπουριά» της ανάρτησης. Έδωσε την ευκαιρία να κοκορεύεται ο Τσίπρας ζητώντας τον λόγο για την αυθαιρεσία! Ποιος, ο Αλέξης; Αυτός που σε μία εβδομάδα έφτιαξε 150 συγκεντρώσεις για το φαΐ του Κουφοντίνα!

■ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ;
Είμαι υπέρ της αυτοδιάθεσης της γυναίκας και του σώματός της αλλά και υπέρ της προστασίας της ανθρώπινης οντότητας ακόμη τη στιγμή που βρίσκεται στη μήτρα της μητέρας. Από κείνη την στιγμή πρέπει να προστατεύεται η μέλλουσα μητέρα από το ίδιο το κράτος και να παρέχεται κάθε προστασία για να φέρει μια ζωή στον κόσμο. Το ζήτημα ήταν τα δικαιώματα ενός παιδιού από την ώρα της σύλληψής του. Αυτό ξεκαθάρισε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ευρωβουλευτής της ΝΔ, για ν’ αρχίσει να πυροβολείται από παντού, κυρίως από τους «προοδευτικούς» ΣΥΡΙΖόπουλους που νόμισαν ότι έπιασαν λαβράκι!

❖ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ…
Τα είδε αυτά και η ΝΔ των Αδώνιδων που, ενώ δεν πήραν θέση για την ανάρτηση της κουμπαριάς, εν τούτοις, έσπευσαν ν’ αδειάσουν τον Κυμπουρόπουλο ο οποίος δεν είπε κάτι παράλογο. Μόνο και μόνο επειδή βρήκαν να κάνουν παιχνίδι τα ΣΥΡΙΖόπουλα με την δήθεν προστασία των δικαιωμάτων της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος όχι όμως και της προστασίας της ανθρώπινης ύπαρξης η οποία ξεκινάει από την στιγμή της σύλληψης.

❁ Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ…
Το ξέρω, το ξέρω πως έχει λυθεί πριν πολλές 10ετίες το θέμα των αμβλώσεων και το δικαίωμα της γυναίκας να διαχειρίζεται η ίδια τα του σώματός της και την ίδια της την τύχη. Δεν θα γίνουμε όμως «φονιάδες» και του ελεύθερων απόψεων για κομματική σπέκουλα και μόνο. Δεν συμφωνεί η ΝΔ με τον Κυμπουρόπουλο και καλά κάνει και συμφώνησε μ’ αυτή ο ίδιος ο ευρωβουλευτής. Δεν ήταν όμως αυτό που κατάλαβαν και για το οποίο ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.