ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΠΙΠΛΗΞΗ…
Κι εσύ που στα χρόνια της νιότης σου ήσουν στον Ρήγα Φεραίο, θυμίζουν κάποιοι παλιοί σύντροφοι στον σημερινό δήμαρχο Μ. Ελισάφ για να τον επιπλήξουν επειδή πρόσφατα πήρε θέση ενάντια στις καταλήψεις της Πρυτανείας και γενικά του Πανεπιστημίου.

ΟΙ ΣΕΜΠΡΙΕΣ…
Ε και; Λέμε εμείς! Ποιος δεν κάνει λάθη; Μόνο κάτι «ξεροκέφαλοι» μένουν αμετακίνητοι. Έτσι και δεν έχεις χρηματίσει αριστερός στα μικράτα σου δεν έχεις προκοπή όταν μεγαλώσεις. Στην τοπική αυτοδιοίκηση τα πράγματα έχουν εξομαλυνθεί και μπορεί κανείς να κάνει διάφορες σεμπριές για το καλό του τόπου.

Η… ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!
Επομένως, η κατηγορία «κι εσύ ήσουν Ρήγας» από τους καταληψίες στον Μ. Ελισάφ πέφτει στο κενό το ζύμωμά του με την κοινωνία της πραγματικότητας τον έφερε στον ίσο δρόμο και σήμερα είναι ο μόνος Εβραϊκής καταγωγής δήμαρχος όχι στην Ελλάδα, αλλά ίσως και στην Ευρώπη και δε ξέρω και σ’ άλλες χώρες του κόσμου. Τα αφιερώματα προς τιμήν του απ’ όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ!...
Υπάρχει πεδίον δόξης για αντιπολιτευτική τακτική στον δήμαρχο Μ. Ελισάφ και αν θέλει κανείς, μπορεί να ψάξει και θα βρει. Με το να καταλογίζει όμως ως εγκληματικό την εγκατάλειψη μιας παλιάς ιδεοληπτικής τακτικής για ν’ απαντήσει σε αυτονόητες πράξεις μάλλον στο κενό πέφτουν τέτοιες απόψεις!

ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ!..
Εδώ υπάρχει πρώην δήμαρχος που ήταν από δεξιά οικογένεια και βγήκε στο… κλαρί με το ΚΚΕ και κατάφερε να εκλεγεί τρείς φορές! Τώρα έγινε πιο «προοδευτικός» και αναδείχτηκε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ! Ευτυχώς ως ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε τύχη η πόλη να δεχτεί τις υπηρεσίες του, όμως τις δέχεται η λίμνη μας!

❁ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ…
Πέρασε κι’ αυτή η αποκριά σαν μια συνηθισμένη Κυριακή και η Καθαρά Δευτέρα σαν μια Δευτέρα καθημερινή. Μόνο οι λαγάνες, ο χαλβάς και τα θαλασσινά σε οικογενειακό περιβάλλον ένεκεν σκληρής καραντίνας έμειναν σταθερά. Βέβαια, οι μερακλήδες δεν έλειψαν οι οποίοι τα μέτρα τα έχουν γραμμένα κι ας έχουν τιγκάρει τα νοσοκομεία από θετικά κρούσματα και τα κρεβάτια σε ΜΕΛ και ΜΕΘ γίνονται ολοένα και πιο ακριβοθώρητα!

■ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ!
Σε 15 μέρες θα δούμε τ’ αποτελέσματα της τήρησης των μέτρων της περασμένης αποκριάς και των περασμένων κούλουμων. Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή τα 15ήμερα θα τελειώσουν και θα ξανα επανέλθει η κανονικότητα στις ζωές μας. Ελπίδα όλων οι εμβολιασμοί, οι οποίοι πρέπει να πολλαπλασιαστούν. Καλή Σαρακοστή καλή υγεία σε όλους.

❖ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ…
Αφού έκανε 66 μέρες πρόβα θανάτου είπε να τον αναλάβει για μία άλλη φορά και άρχισε να τρώει και να πίνει. Ο λόγος για τον γνωστό «Λουκά» της 17N που έκανε και πρόβα επανάστασης σε δρόμους και πλατείες της χώρας. Χορηγός η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πρώτα και μετά η Αλεξοπαρέα!

❁ ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ…
Είδε ο «Λουκάς» ότι τον έχουν πάρει στα σοβαρά οι άλλοι και ότι δεν γλύτωνε την ανάποδη όψη των ραδικιών και είπε να δώσει μια ευκαιρία ακόμη στον εαυτό του να ζήσει μπας και έλθει η ώρα της αποφυλάκισής του για να συνεχίσει το «επαναστατικό του έργο» ξέρει αυτός, ληστείες, δολοφονίες και άλλες τέτοιου είδους αγαθοεργές πράξεις.

■ ΣΥΜΠΤΩΣΗ!...
Τι σύμπτωση! Τη μέρα που όλοι οι Έλληνες ορθόδοξοι έμπαιναν στην νηστεία και μάλιστα για 48 μέρες μέχρι το Πάσχα ο «Λουκάς» έβγαινε από την δική του νηστεία και μπήκε στο «φαγοπότι»! Μη φανταστείτε πολλά πράγματα ό,τι προβλέπεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις στ’ «ανάκτορα» της Λαμίας!

❖ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ…
«Με το μυαλό μου είμαι εκεί έξω στους ξεσηκωμούς», είπε ο ετοιμοθάνατος κατά τους «γιατρούς» και την Κούρτοβικ «Λουκάς». Μάλιστα, αν κι’ ετοιμοθάνατος, άρχισε να ρίχνει κατάρες εναντίον της οικογένειας που κυβερνά τον τόπο μας η οποία εξευτέλισε νόμους και θεσμούς! Όπου άγια οικογένεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν λύγισε στις «κραυγές» του «Λουκά» ο οποίος μόνο για 11 δολοφονίες έχει καταδικαστεί. Ανάλγητος ο Κυριάκος και… Θεόσταλτος ο «Λουκάς» να βάλει τάξη στην χώρα δολοφονώντας και ληστεύοντας!

❁ ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ!
Θα τρώει και θα πίνει στο εξής ο «Λουκάς» και χάθηκε η ευκαιρία ηρωοποίησής του αν τυχόν και έκανε στα σοβαρά αυτό που εννοούσε. Δηλαδή, αν εξακολουθούσε να μην σιτίζεται και έρχονταν το μοιραίο. Όχι πως το πιστέψαμε ότι σκέφτονταν σοβαρά την απεργία πείνας, αλλά να ‘χαμε να λέγαμε.

■ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ…
Είδε ότι δεν τον παίρνει και πολύ σοβαρά ο πολύς κόσμος ο «Λουκάς» και ως Μαγδαληνή μετανοούσα διέκοψε την πείνα κάνοντας την ανάγκη φιλότιμο. Μάλιστα, «αναγκάστηκε» από τους πολυπληθείς ομοϊδεάτες του να αφήσει την πλάκα γιατί έχουν δρόμο μπροστά! Κάτι τέτοιο άφησε να εννοηθεί με το διάγγελμα από την Λαμία ως νέος Άρης Βελουχιώτης!

❖ ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ!
Για να καλύψουν το ξεπούλημα που τους έκανε ο «Λουκάς» αφού δεν προτίμησε τον θάνατο αλλά την λαγάνα και ένα κομμάτι χαλβά, βρήκαν παιχνίδι για ν’ αλλάξουν ατζέντα. Πρόκειται για το δυστύχημα που προκάλεσε αστυνομικός της φρουράς της Ντόρας έξω από το κτίριο της Βουλής στην Λ. Βασιλίσσης Σοφίας. Για το οποίο τραγικό δυστύχημα έκανε λόγο η ίδια η Ντόρα χωρίς να κάνει καμία κάλυψη.

❁ Ο ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ…
Μέχρι και ο υιός – κανακάρης Κουφοντίνας ζητά την καταδίκη του αστυνομικού που προκάλεσε το ατύχημα. Διακρίνω ένα πολύ ψυχοπονιάρικο παιδί που είπε να πει κάτι κι’ αυτός για λίγα λεπτά δημοσιότητας πατώντας πάνω στην απώλεια ζωής ενός νέου παιδιού! Περισσότερα προσεχώς από την άγαμη συνταξιούχο κόρη ένεκεν πατρός!

■ Η ΕΥΧΗ…
«Άντε με το καλό και στο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ» ήταν η ευχή προς τον «Λουκά» του πρώην επί ΠΑΣΟΚ υπουργού Γ. Φλωρίδη. Ο Γ. Φλωρίδης τον χαρακτηρίζει «κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος μέσα από τη φυλακή καλεί σε κοινούς αγώνες στις διαδηλώσεις που οργώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί αριστεροί»! Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε;

❖ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ…
Αμ ο άλλος! Του έπεσε το πορτοφόλι στην Ν. Σμύρνη και στο σημείο που πήγαν να δολοφονήσουν τον αστυνομικό και ενώ πήγε στην αστυνομία και το ζητούσε να το πάρει πίσω, την ίδια στιγμή ο ίδιος δηλώνει ότι καμιά σχέση δεν είχε με τα γεγονότα! Δηλαδή το πορτοφόλι περπάτησε μόνο του από Μενιδομαγούλα, πήγε μέχρι Ν. Σμύρνη και κάπου εκεί ανάμεσα στο πλήθος άρχισε να δέρνει μόνο του τον αστυνομικό!

❁ ΙΣΙΩΜΑ ΟΛΑ!
Βρε – βρε τι ζούμε! Που ζούμε! Όλα ίσιωμα για να αλλάξει η δίαιτα ενός δολοφόνου που δολοφονούσε μόνο δεξιούς αφήνοντας κυριολεκτικά στο απυρόβλητο συντρόφους! Το είπε ο Δρίτσας και το ενστερνίζεται μια ολόκληρη αριστερά από τις παρυφές των «γενιτσάρων» μέχρι τους αναρχοαυτόνομους που έχουν βάλει σκοπό ζωής να φτιάξουν έναν άλλον κόσμο όμορφο στα μέτρα του Κουφοντίνα – και της παρέας, που βιάζονταν να σκοτώσουν γιατί έπρεπε να πάνε διακοπές τη γυναίκα τους.

■ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ…
Ας πει κάποιος στους speakers της NOVA όταν περιγράφουν αγώνες ότι δεν έχουν καμία δυνατότητα να σπρώξουν οι ίδιοι την μπάλα στα δίχτυα. Τουλάχιστον, ακόμη, αυτό δεν έχει επιτευχθεί και ότι αυτό ενίοτε εξακολουθεί να συμβαίνει με τους ποδοσφαιριστές, διαιτητές και τις παράγκες.

❖ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ…
Ο καημένος ο speaker που περιέγραφε το Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα ένοιωθε μία απέραντη θλίψη που ο Αστέρας δεν τα κατάφερε καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και ανακάλυπτε συνεχώς ικανότητες στην ομάδα αφήνοντας πιο πίσω τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με λίγα λόγια, το παλικάρι έπαιζε πολύ έδρα!

❁ Η ΘΛΙΨΗ…
Η απόλυτη θλίψη ήλθε όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε τέρμα! Εκεί κατέρρευσε κι αυτός μαζί με τον τερματοφύλακα που κι εκείνος δεν μπόρεσε να χωνέψει το ένα και να καίει, καίοντας το σερί αήττητο!

■ ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ…
Δύο δοκάρια ο ΠΑΣ και αρκετές ευκαιρίες για το ένα δοκάρι του ΑΣΤΕΡΑ, πονούσαν τον speaker ο οποίος συνεχώς ανακάλυπτε ανακάμψεις του Αστέρα. Οι μόνες στιγμές που ζορίστηκε ο ΠΑΣ ήταν στα λεπτά της καθυστέρησης. Όλο τον υπόλοιπο αγώνα ήταν κυρίαρχος σε όλο το γήπεδο και δίκαιη η νίκη του στην «άλωση της Τριπολιτσάς»!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.