ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΦΩΤΙΑ…
Πήγε ο άνθρωπος στην Κόρινθο ν’ αγοράσει αυτοκίνητο μεταχειρισμένο και φτάνοντας κάπου κοντά στην Αμφιλοχία το αυτοκίνητο πήρε φωτιά και φυσικά δεν έμεινε τίποτα από αυτό. Ο «τυχερός» ήταν παλιός ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα κι ακόμη σταυροκοπιέται, ενώ σε όλους τους αγίους κάνει τάματα που γλύτωσε την τελευταία στιγμή από τα χειρότερα, διότι το αυτοκίνητο εξεράγη.

ΘΕΛΕΙ ΨΑΞΙΜΟ!
Μάλιστα, επρόκειτο για ακριβής μάρκας όχημα, το οποίο καλοπλήρωσε ο εν λόγω Γ.Θ. για να μη προλάβει ούτε να το φέρει στα Γιάννινα. Σύσταση: Θέλει πολύ καλό ψάξιμο η αγορά ενός τέτοιου αυτοκινήτου για να αποφεύγονται ταλαιπωρίες και κυρίως για καλύτερη ασφάλεια. Πάνω απ’ όλα η συναλλαγή να γίνεται με γνωστές επιχειρήσεις και πρόσωπα!

❁ ΑΠΟΦΑΣΗ ΖΩΗΣ!
Τι ευτυχία! Ο Δ. Κουφοντίνας αποφάσισε να μη πεθάνει από ασιτία και λειψυδρία και έδωσε μια άλλη ευκαιρία στον εαυτό του να συνεχίσει ν’ αγωνίζεται για ελευθερία και δημοκρατία και πάνω απ’ όλα υπέρ του υπέρτατου αγαθού που είναι αυτή η ανθρώπινη ζωή για την οποία στο παρελθόν έχει δώσει δείγματα σεβασμού! Μόνο για… 11 δολοφονίες έχει καταδικαστεί!

■ Η ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ…
Εκείνη που δείχνει απεριόριστο σεβασμό για την δημοκρατία και την ασφάλειά της είναι η συνήγορος του έγκλειστου Δ. Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ η οποία έχει εργολαβική στήριξη σε Κουφοντίνα και ΣΙΑ! Εκείνη είπε ότι πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα του πελάτη της για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό για να μην κινδυνέψουν η ευταξία και οι δημοκρατικοί θεσμοί!

❖ ΑΠΕΙΛΕΣ…
Ούτε λίγο, ούτε πολύ η κ. συνήγορος μας προειδοποιεί – απειλεί ότι, αν μείνει ανικανοποίητο το αίτημα, θα γίνουν όλα μπάχαλο! Τουλάχιστον έτσι εκλαμβάνεται η απειλή – προειδοποίηση για να κερδίσει πόντους ο πελάτης της, ο οποίος οσονούπω θα κάνει και αίτημα αποφυλάκισης για να ξανακόβει βόλτες στους τόπους όπου έδρασε, όπως έκανε όταν εξασφάλιζε άδειες εξόδου.

❁ ΥΒΡΙΣΤΕΣ…
Υβρίζουν το δολοφόνο των ανθρώπων τους οι συγγενείς τους, μας λέει η κ. Κούρτοβικ. Τέτοια έκφραση είναι υβριστική και προσβλητική και ζήτησε να τον αποκαλούν κρατούμενο! Η λέξη δολοφόνος είναι στίγμα για τον πελάτη της και σαν τέτοιο πρέπει ν’ αποφεύγεται!

■ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ…
Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει την χρήση «τρομοκράτης» που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας για να δώσει αφ’ ενός ένα περιεχόμενο «επαναστάτη» κι αφ’ ετέρου μην στιγματίσει το έντεκα φορές ισόβια καταδικασθέντα «φιλαράκι» που κατά τον Δρίτσα σκότωνε μόνο δεξιούς!

❖ ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ…
Πρόβες μπαχαλακισμού με πρόσχημα τον Κουφοντίνα κάνουν οι αλληλέγγυοί του εδώ και 60 μέρες που λέει ότι κάνει απεργία πείνας – δίψας ο άνθρωπός τους. Ζητούν δικαίωμα στη ζωή του Δημήτρη τους όταν ο ίδιος δεν σεβάστηκε τις ζωές τουλάχιστον έντεκα ανθρώπων που είχαν την ατυχία να μην έχουν τις ίδιες απόψεις και πεποιθήσεις μ’ εκείνον και με τους αδελφούς Ξηρού, Γιωτόπουλο, Κωστάρη κ.λ.π..

❁ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ…
Φοβάμαι πως η υπεράσπιση δικαιωμάτων του Κουφοντίνα είναι απλό πρόσχημα για να ξανακαεί η Αθήνα όπως έγινε το 2008. Θα βόλευε περισσότερο ο θάνατος του «Λουκά» παρά να ζήσει, για να πιάσουν δουλειά οι μπαχαλάκηδες και «επαναστατικώ δικαιώματι» να μην αφήσουν τίποτα όρθιο και «να καεί, να καεί το μπορ….λο η Βουλή»!

■ ΚΙ ΑΝ…
Κι αν μετά τον Κουφοντίνα αρχίσει ο Μιχαλολιάκος να ζητά διάφορα ξορέξια, εμείς τι θα κάνουμε, λέει η υπεύθυνη των φυλακών! Άντε ντε; Θέλει πολύ να γίνει μόδα και η διεκδίκηση ελεύθερων επιλογών τόπου φυλάκισης;

❖ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ…
Πλερέζες τα αριστερόπουλα όταν πληροφορήθηκαν ότι ο δήμαρχος Κόνιτσας προτίθεται να επανατοποθετήσει το άγαλμα της Φρειδερίκης κάπου στην πόλη σε δημόσια θέα! Το άγαλμα που «οι συνταγματάρχες» το είχαν αποκαθηλώσει όταν τον Ιούλιο του 1973 είχαν καταργήσει με «δημοψήφισμα» την βασιλεία στην Ελλάδα και ολοκληρώθηκε με το δημοψήφισμα επί Κ. Καραμανλή το 1974 τον Δεκέμβριο.

❁ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΝΗΜΗΣ!
Πάει η κατάρα προς τον Δήμαρχο Ν. Εξάρχου σ’ άλλο κόσμο επειδή σκέφτηκε ν’ αποκαταστήσει την ιστορική μνήμη μιας περιόδου που κάθε αριστερόπουλο θα ήθελε να ξεχαστεί, διότι τους θυμίζει τους νικητές και τους ηττημένους μιας ταραγμένης εποχής μετά την απελευθέρωση από Γερμανοϊταλούς το 1944 και μετά την συνθήκη της Βάρκιζας τον Φλεβάρη του 1945.

■ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ…
Δεν μπόρεσαν να χωνέψουν το ότι η Φρειδερίκη με τον Εθνικό στρατό στάθηκαν εμπόδιο στους Βαφειάδηδες να κάνουν κομμουνιστικό κράτος την μισή Ήπειρο, την Δ. Μακεδονία και την Αλβανία με πρωτεύουσα την Κόνιτσα! Δεν μπόρεσαν να παραδεχτούν ότι η Ελλάδα έμεινε από την πλευρά του ελεύθερου κόσμου και την ήθελαν δεμένη στο άρμα του μπολσεβικισμού και γι’ αυτό πάλεψαν με νύχια και με δόντια να την σύρουν κι εκείνη στην τραγωδία του παραπετάσματος. Εκεί στον παράδεισο, όπως αποκαλούσαν την μάνα Σοβιετία, την οποία όμως εγκατέλειψαν όταν άνοιξαν τα σύνορα για να επιστρέψουν με διάφορους τρόπους, κυρίως την δεκαετία του 1980, με αποκορύφωμα το γκρέμισμα του τείχους του αίσχους το 1989.

❖ ΦΟΒΟΙ – ΝΤΡΟΠΕΣ!
Δεν ενοχλούνται από το άγαλμα – μνημείο της Φρειδερίκης από τον φόβο επιστροφής του θεσμού της βασιλείας στη χώρα, αλλά φοβούνται και ντρέπονται για να μη μάθουν οι νεότερες γενιές τι έγινε εκείνα τα χρόνια του εμφυλίου που υπάρχουν ευθύνες για τους αίτιους που οδήγησαν την χώρα στον εμφύλιο σπαραγμό. Ποιοι ήταν οι Ζαχαριάδηδες και άλλοι κομμουνισταίοι που έσυραν τη χώρα σ’ αυτή την τραγωδία που στοίχισε πρωτίστως σε ποτάμια αίματος πολλαπλασίως εκείνων του Β’ παγκοσμίου πολέμου!

❁ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ…
Στην Κόνιτσα οι αριστερούληδες δεν θέλουν το άγαλμα, ενώ την ίδια ώρα ευλογούν τους Σοβιετικούς που κράτησαν τα δικά τους μνημεία ακόμη και της τσαρικής εποχής. Η Φρειδερίκη τους ενοχλεί, ενώ το σκήνωμα του Λένιν υπάρχει «ζωντανό» και προς δημόσια θέα για να περνούν μπροστά του άλλοι να προσκυνούν και άλλοι να δουν με τα μάτια τους ότι δεν «ζει»!

■ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ…
Λίγο πιο έξω από την πόλη της Κόνιτσας υπάρχει το νεκροταφείο των πεσόντων κατά τις μάχες της Κόνιτσας όταν εκείνη βάλλονταν από τους Κομμουνιστές. Είναι εκεί και φυλάγουν ακόμη σκοπιά για την επίθεση του κάθε Βαφειάδη που, ενώ έπνιξε την περιοχή στο αίμα, εν τούτοις η πολιτεία επί Ανδρέα Αμερικανόθρεφτου και Αμερικανόφερτου τον τίμησε με θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

❖ ΜΗΠΩΣ;
Μήπως – λέω – μήπως ενοχλούν κι αυτοί τα σημερινά αριστερόπουλα για να καλέσουμε τον σημερινό δήμαρχο Ν. Εξάρχου να κάνει εκταφή και να στήσει ανδριάντες του Μάρκου, του Ζαχαριάδη και των διάφορων Σκεύηδων που οδήγησαν στο παραπέτασμα 28.000 Ελληνόπουλων με το πρόσχημα της καλύτερης ζωής, προσέξτε, μακριά από τις αγκαλιές των γονέων επειδή, λέει τ’ αγαπούσαν σαν παιδιά τους και γι’ αυτό τ’ αρμάτωσαν και 13 χρόνια τ’ ανέβασαν στο Γράμμο να πολεμήσουν την ίδια τους την πατρίδα.

❁ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ…
Δεν παραδίδω μαθήματα ιστορίας και πατριωτισμού μέσα απ’ αυτή τη στήλη. Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω όλα όσα ανιστόρητα δημοσίευσαν τ’ αριστερόπουλα, ευτυχώς λίγα, για ένα ζήτημα που, αν δεν αντιδρούσαν έτσι, μάλλον η ενέργεια του δημάρχου θα περνούσε στα ψιλά!

■ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ…
Να κληθεί η ίδια η τοπική κοινωνία ν’ αποφασίσει αν θέλει να έχει δικαίωμα στη μνήμη ή στην λήθη. Φοβάμαι όμως ότι κάτι τέτοιο φοβούνται οι «επαναστάτες» του γλυκού νερού και είπαν να προλάβουν γεγονότα. Όμως δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν τα γεγονότα και την ιστορία. Δεν πρόκειται ποτέ οι «ηττημένοι» να γίνουν «νικητές». Λυπάμαι που μιλάω για ηττημένους και νικητές, διότι σ’ έναν εμφύλιο τέτοιοι δεν υπάρχουν και στην περίπτωσή μας το αίμα που χάθηκε ήταν ελληνικό. Τα σύμβολα υπάρχουν για να μας θυμίζουν ότι δεν πρέπει ποτέ ξανά να πάμε σε αδελφοκτονίες!

❖ ΟΙ ΦΟΒΟΙ…
Να επαναλάβω ότι το άγαλμα της Φρειδερίκης το αποκαθήλωσε το στρατιωτικό καθεστώς της 7ετίας διότι δεν γούσταρε βασιλεία. Οι σημερινοί αρνητές κάνουν κάτι ανάλογο με τους τότε «κυβερνώντες»; Δεν θέλω να πιστεύω πως έχουν τους ίδιους φόβους μ’ εκείνους φοβούμενοι την επιστροφή της βασιλείας στη χώρα!

❁ ΕΥΤΥΧΩΣ
Το γράφει ο Τάκης Λαζαρίδης γνωστός αγωνιστής της αριστεράς ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο το 1952 μαζί με τον Νίκο Μπελογιάννη: «Ευτυχώς που δεν κερδίσαμε τον «πόλεμο» κατά του Ελληνικού κράτους στην περίοδο του εμφυλίου». Σ’ αυτό το βιβλίο ο Λαζαρίδης περιγράφει με γλαφυρό τρόπο και με πολλά παραδείγματα ότι έκαναν αγώνα για να σκλαβώσουν την χώρα τους κι’ ευτυχώς που δεν τα κατάφεραν. Ας ανοίξουν και κανένα βιβλίο τα συντρόφια!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.