ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Ύστερα από 12 χρόνια και ύστερα από ένα σωρό ακροβασίες παντός είδους φαίνεται πως το έργο επέκτασης Βιολογικού καθαρισμού, φτάνει στο τέλος του. Ύστερα από έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου το έργο «πάει» στον μειοδότη, αφού ο πλειοδότης «ΑΚΤΟΡΑΣ» δήλωσε αδυναμία εκτέλεσής του, οπότε η λύση ήταν ο αμέσως επόμενος εργολάβος!

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ…
Ένα έργο που ξεκίνησε επί δημαρχίας Ν. Γκόντα για να περάσει από συμπληγάδες πέτρες όταν έπεσε στα χέρια δύο δημοτικών αρχών (Φίλιου – Μπέγκα) χωρίς να τελεσιδικήσει η διαδικασία, διότι τα παιχνίδια των εργολάβων ήταν τέτοια που το έφτασαν στο σήμερα. Δώδεκα χρόνια η πόλη, η οποία εν τω μεταξύ μεγάλωσε, λειτουργούσε με τον Βιολογικό που είχε σχεδιαστεί επί Ν. Γκόντα πάλι και βεβαίως είχε κατασκευαστεί και μιλάμε για τον τριτοβάθμιο ο οποίος εξυπηρετούσε τότε τις ανάγκες του Καποδιστριακού Δήμου.

ΟΙ… ΚΛΩΣΣΕΣ!
Ποιοι και πώς εμπόδιζαν την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την κατασκευή έχουν ονόματα και διευθύνσεις. Κάποιοι δε απ’ αυτούς εξακολουθούν να ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση και μάλιστα βρέθηκαν σε θέσεις – κλειδιά και διαχειρίστηκαν την τύχη του έργου για δικούς τους λόγους και συμφέροντα ακόμη. Πρόκειται για εκείνους που «κλωσσούσαν» το έργο από το 2013 μέχρι σήμερα από άλλο πόστο τότε, από άλλο σήμερα!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ!
Άρχισε επί Γκόντα το έργο και φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί πάλι επί Ν. Γκόντα, ο οποίος στήριξε και στηρίζει την δημοτική αρχή Μωυσή Ελισάφ! Όλα τα μεγάλα έργα σ’ αυτή την πόλη έχουν σφραγίδα Γκόντα και μαζί τους και η επέκταση του Βιολογικού κόστος 19 εκατ. ευρώ. Για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή για έργα στη ΔΕΥΑΙ, επί Γκόντα είχαν σχεδιαστεί – ενταχθεί παρεμβάσεις ύψους 49 εκατ. Ευρώ. Επομένως, απομένουν έργα άλλων 30 εκατ. Ευρώ στην επιχείρηση. Το ξέρουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, ας το πουν σ’ αυτούς που δεν γνωρίζουν ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν όπως δεν γνώριζαν ότι κάποιες πηγές τροφοδοτούσαν με λάσπη την πόλη αλλά βιάστηκαν να κάνουν αποκατάσταση της βλάβης σε… 24 ώρες!

❁ Ο ΧΙΟΝΙΑΣ…
Έριξε χιονάκι του Θεού στο κράτος των Αθηνών και οι προνομιούχοι των Βορείων Προαστείων έριξαν το κλάμα του αιώνα! Είναι εκείνοι που προτίμησαν το πράσινο της περιοχής για να κάνουν και το κομμάτι τους, όμως ούτε που τους πήγε στο νου να κλαδέψουν κανένα πεύκο για να μην πέφτουν τώρα οι ίδιοι θύματα το χιονιά!

■ ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ…
Βγάζει φετφά ο υπουργός Χρυσοχοΐδης και λέει να μην κυκλοφορούν φορτηγά στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και νάτοι οι σκερβελέδες να τον καταριούνται για αυτή του την «διαταγή». Εδώ είμαστε το 2019 τέτοιο καιρό που έγινε το σώσαι στην ίδια εθνική οδό όταν η ουρά την αυτοκινήτων που είχαν αποκλειστεί έφτανε από Αθήνα μέχρι Θήβα επειδή ο τότε υπουργός δεν είχε λάβει τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα τότε όλοι μαζί βρίζαμε την τότε κυβέρνηση!

❖ ΞΩΦΑΛΤΣΑ…
Εδώ στην Ήπειρο και κυρίως στα ορεινά μας πήρε ξώφαλτσα ο χιονιάς και μόνο για ένα δωδεκάωρο περίπου και αυτό την περασμένη Κυριακή. Λίγα ήταν τα προβλήματα στα Ζαγοροχώρια από διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ το οδικό δίκτυο καθάρισε πολύ νωρίς. Άλλωστε, οι δήμοι οι ορεινοί ξέρουν από κακοκαιρίες και λίγο – πολύ όλοι έχουν κάνει τα κουμάντα τους. Είναι και ο Δημήτρης Μαυρογιώργος στο τιμόνι της Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος είναι παντός καιρού και το αποδεικνύει κάθε φορά που χρειάζεται. Να τα λέμε κι’ αυτά!

❁ Ο ΜΑΧΑΛΟΜΑΓΚΑΣ…
«Κωλοδεξιοί της ΕΡΕ οι Νεοδημοκράτες» κατά τον πρώην υπουργό πολιτισμού Ν. Ξυδάκη. Οι μισοί και παραπάνω Έλληνες κατά τον ΣΥΡΙΖΑΙΟ μαχαλόμαγκα είναι «κωλοδεξιοί» επειδή δεν γουστάρει τον φιλελευθερισμό αυτός που επί υπουργίας του δίδαξε, πολιτισμό!

■ Η ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΑ…
Έπαθε… Πολάκη ο σύντροφος Ξυδάκης και βγήκε στην πιάτσα με βρισίδι με τον χαρακτηρισμό «κωλοδεξιοί της ΕΡΕ»! Αυτός που μπήκε στην συνομοταξία των Πολάκηδων, των Καψιώχων και των Ακριβοπούλων που επί 41/2 χρόνια είχαν καταστρατηγήσει κάθε έννοια ελεύθερης έκφρασης και σεβασμού κάθε διαφορετικής φωνής και άποψης από τη δικής τους. Κατηγορούν την ΕΡΤ για μη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του Κυριάκου στην Ικαρία, ενώ οι ίδιοι ουδέποτε είδαν την φωτογραφία στο κότερο της Παναγοπούλου!

❖ ΣΤΟ ΛΟΥΚΙ…
Μ…κας κατά τον «δημοσιογράφο» και σημερινό Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. Φασίστας ο Κυριάκος κατά τον Καψιώχα της ΕΡΤ, κωλοδεξιοί της ΕΡΕ οι σημερινοί Νεοδημοκράτες όλο αυτό το πολιτικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται στην έννοια πολιτικός πολιτισμός, όπως θέλουν να περάσουν στην κοινωνία για να την ξαναβάλουν στο λούκι και να ξαναστρογγυλοκαθίσουν τα φαρδοκάπουλά τους στις καρέκλες της εξουσίας!

❁ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ…
Οι ίδιοι άνθρωποι που κόπτονται για τον πολιτισμό και την προστασία του από βιαστές, εκβιαστές και άλλους τέτοιους μπαίνουν σε διαχωρισμούς. Καλούν τον Κυριάκο ν’ απαλλαγεί από την υπουργό πολιτισμού που δεν «έφαγε» τον Λιγνάδη του Εθνικού Θεάτρου. Για τους δικούς τους «γίγαντες» όμως κουβέντα δεν ακούγεται.

■ Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ!
Ο ίδιος τύπος, ο Νίκος Ξυδάκης επί σειρά ετών υπηρέτησε το καθεστώς «κωλοδεξιάς» μέσω της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» στην οποία έφτιαξε την προίκα του και χόρτασε ψωμί και εξουσία! Ήταν αυτός που δημιουργούσε με τα γραπτά του το κράτος της δεξιάς της ΕΡΕ για να την αποκαλεί τώρα «κωλοδεξιά» και μάλιστα όταν ανακάλυψε τον θαυμαστό κόσμο της αριστεράς του Σταλινιστάν – Λενινιστάν και εσχάτως Τσιπριστάν!

❖ ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ!
Κάποτε ένας ρεπόρτερ από τα Γιάννινα που ήταν ανταποκριτής Αθηναϊκής εφημερίδας στην καθημερινή επικοινωνία του με την Αθήνα περιέγραψε τα γεγονότα στην περιοχή. Ήρθε κάποια στιγμή να κάνει «καιρικό» και απαντώντας στην ερώτηση τι καιρό κάνει στα Γιάννινα, εκείνος βγάζοντας το χέρι από το παράθυρο αφού το είδε βρεγμένο απάντησε «βρέχει στα Γιάννινα» αν και ήταν καλοκαίρι καιρός. Απλά ο ρεπόρτερ έκανε την διαπίστωση από το νερό που έπεφτε από τα λουλούδια που πότιζε η γειτόνισσα του πάνω ορόφου της πολυκατοικίας!

❁ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ «ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ»!
Τα παραπάνω έρχονται να δέσουν με την αθλιότητα της ΕΠΟ να αποκλείσει τον αγώνα ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΟ από το «Ζωσιμάδες» επειδή τους έκατσε (;) στο μυαλό ότι βρέχει στα Γιάννινα, άρα το γήπεδο είναι ακατάλληλο, άρα τρεχάτε Αγρίνιο να παίξετε επειδή ο Παναθηναϊκός είναι του Αλαφούζου και άρα τα Γιάννινα τους πέφτουν λίγο στριμόκωλα!

■ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ…
Το 2001 ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ένεκα «καλύβας μπαρμπά Θωμά» έτρεχε να παίξει στην Πάτρα, διότι δεν υπήρχαν προβολείς στο γήπεδο και δεν μπορούσαν να ορίσουν τους αγώνες με το φως της ημέρας. Έπρεπε τότε να πληρώσει ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ την μανία της «παράγκας» που αν και είχε πάρει το μερτικό, εν τούτοις δεν εννοούσε να του επιτρέψει να παραμείνει στην Α’ Εθνική!

❖ ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ!
Όταν έβαλαν προβολείς κι’ αφού ο ΠΑΣ είχε ξενιτευτεί κάνοντας έδρα την Πάτρα, η τότε ηγεσία του ποδοσφαίρου δεν ξαναέβαλε την ομάδα να παίξει νύχτα! Το τραγικό δε όλων είναι ότι την ίδια χρονιά η Γ.Γ. Αθλητισμού τοποθέτησε άλλους τέσσερις προβολείς σύνολο οκτώ, δηλαδή και όταν χρειάστηκε να ανάψουν σε παιχνίδι με τον Πανιώνιο του Μπέου, εκείνοι έπαψαν να λειτουργούν με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα!

❁ ΩΣ ΦΑΡΣΑ!..
Ερχόμαστε στο σήμερα, όπου η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά αυτή τη φορά επειδή θα χιόνιζε στα Γιάννινα και το γήπεδο θα ήταν ακατάλληλο, άρα κακός καιρός, άρα πάτε Αγρίνιο μη τυχόν και γίνει καμιά κασκαρίκα μέσα στο «Ζωσιμάδες» και κοπεί ο δρόμος του Αλαφούζου προς Ευρώπη! Η μόνη συνεννόηση που έκανε η ΕΠΟ ήταν με τον Αλαφούζο με τον ΠΑΟ ήθελα να πω – ενώ με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στ’ από τέτοια τους!

■ ΤΑ ΡΕΣΤΑ…
Μάλιστα, η ΕΠΟ ζητούσε και ρέστα από τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ότι δήθεν δεν την ενημέρωσε για την κατάσταση του Γηπέδου η οποία όμως ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ουδέποτε ερωτήθη δι’ ουδέν! Είναι εκτός από μπαγάσηδες και ψεύτες και ο υπογράφων έγινε κοινωνός ολόκληρου στημένου σκηνικού.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.